Sa 12.9 monitor ne ide u sleep mode ponekad (umjesto screen savera).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a sveukupno bolji od 12.8 ili se ne isplati ici na betu?hvala
Stavi, nista te ne kosta.
Btw razlika je nikakva...
Netko je gore stavio link za benchmark za novu betu pa možeš pogledati. Nema baš neke razlike. Negdje par fps brže, a negdje sporije od 12.8. Ja ću ipak još malo pričekati dok ne ispeglaju to do kraja.
Jučer instalirao 12.9Beta, rade ok. Clockana 7850, 1050/5800, na 1.08v, daklem undervoltana još u odnosu na tvorničku struju, šokirali su je na 1.21v što mi je nekako previše.
Jučer instalirao 12.9Beta, rade ok. Clockana 7850, 1050/5800, na 1.08v, daklem undervoltana još u odnosu na tvorničku struju, šokirali su je na 1.21v što mi je nekako previše.
Do koliko ide na 1.21V ?
Kod mene na 5850 se pojavljivao konstantno blue screen prilikom igranja, grafa radi na defaultu nikad nije klokana.
Mislim naravno na 12.9 beta drivere, pa sam se morao vratiti na 12.8.
a dugo je i trebalo da mi se zgade ati amd driveri i sve.dvije godine na nvidiji i nikad problema.sad nikako nemogu stavit zvuk na tv preko hdmi kabla "ati hdmi audio not plugged in".za pop....zna netko riješenje?
imao sam 12.8 drivere i sad imam 12.9beta i sve je isto.koji su najbolji driveri za 7950?

ja sam instalirao neki realtek driver sa njihove stranice i sad radi.
ja sam instalirao neki realtek driver sa njihove stranice i sad radi.
Znaci da si bez razloga napao amd-ov odjel za drivere, kao sta to vecina ode radi. Ja sam prestao stavljat beta i alphe i odlucio skidat samo gotove update i nemam nikakvih problema naravno..
Taj 191x7 je tvrdio ono što je sam AMD tvrdio. Ako ne vjeruješ tom 191x7-u provjeri sam.
Može link di je to AMD tvrdio? Koliko znam rekli su da neće biti certificiranih drivera
jer hardver kartica ne podržava novi driver model (što i piše na tom linku sa
driverima)
Znaci da si bez razloga napao amd-ov odjel za drivere, kao sta to vecina ode radi. Ja sam prestao stavljat beta i alphe i odlucio skidat samo gotove update i nemam nikakvih problema naravno..
Ne!
Ja sam prvo skinuo 12.8 gotov driver nikakav beta i nije radilo s tim da je bio instaliran hdmi audio amd driver. Tek nakon što sam na nekom tamo forumu našao da trebam instalirat taj i taj driver posebno, je radilo.Da napomenem da sam već imao instaliran najnoviji realtekov driver.
Ranije kod nvidie sam samo trebao instalirat njihov graficki driver i ništa nije trebalo dodatno a sve je radilo.
Upiši u google "hdmi not pluged in" i vidjet ćeš koliko ljudi ima problem.neki ga riješe sami,nekima se riješi samo a neki ne riješe
Ne!
Ja sam prvo skinuo 12.8 gotov driver nikakav beta i nije radilo s tim da je bio instaliran hdmi audio amd driver. Tek nakon što sam na nekom tamo forumu našao da trebam instalirat taj i taj driver posebno, je radilo.Da napomenem da sam već imao instaliran najnoviji realtekov driver.
Ranije kod nvidie sam samo trebao instalirat njihov graficki driver i ništa nije trebalo dodatno a sve je radilo.
Upiši u google "hdmi not pluged in" i vidjet ćeš koliko ljudi ima problem.neki ga riješe sami,nekima se riješi samo a neki ne riješe
Ja sam ukucao i prvi link vodi na probleme sa Nvidia karticom:
Ja sam ukucao i prvi link vodi na probleme sa Nvidia karticom:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-PC-Sound-and-Audio/Nvidia-HDMI-Output-quot-Not-plugged-in-quot-Audio-not-going-to/td-p/981923/page/2
ja u dvije godine nisam imao problema a instalirao sam x drivera
Uzorak veličine 1 ništa ne dokazuje. Kod mene samo ATI/AMD već godinama, nebrojene verzije drivera i nikad problema. To ne znači da ih drugi nisu imali. Isto važi i za NV korisnika zadovoljnog svojim izborom.
Do koliko ide na 1.21V ?
Nisam probao nikada do ibera overclockirati. Vjerojatno kao i PE, tu ni negde i moja TFIII morala zapeti.
Može preporuka nekih malo starijih drivera? Bitno je samo da su stariji od 12.8 i da naravno daju dobre perfomanse.
Kakvi su 12.6?

ja sam na beti 12.9 sa 7870 i jos nigdje nisam uocio neki problem..
Može preporuka nekih malo starijih drivera? Bitno je samo da su stariji od 12.8 i da naravno daju dobre perfomanse.
Kakvi su 12.6?
Upravo sam instalirao 12.6 i bolji su nego 12.8 i 12.9beta.pogotovo u wotu
Nemam iskustva sa novim AMD grafama. Nisam dugo u AMD/Ati taboru bio. Pa me zanima ima li u Catalystu opcija neka za uključiti adaptive vsync ili tako nešto kao u Nvidia control panelu? Dakle da se vsync uključi sam automatski kad igra radi u 60fps i isključi kad padne ispod 60fps.
Nemam iskustva sa novim AMD grafama. Nisam dugo u AMD/Ati taboru bio. Pa me zanima ima li u Catalystu opcija neka za uključiti adaptive vsync ili tako nešto kao u Nvidia control panelu? Dakle da se vsync uključi sam automatski kad igra radi u 60fps i isključi kad padne ispod 60fps.
To kolko znam nema kod AMDa, u catalystu imaš samo opcije da ti vsync se sam uključi u igrama ili da stalno bude uključen. A za opengl igre imaš triple buffering.
Problem s Ati driverima
Jučer sam stavio drivere Catalyst 12.8 i primijetio da opet ne funkcionira transcoding. Stavim kvačicu pod hardware enabled ali mi se ne pojavljuje onaj izbornik za kodiranje. Na starijim verzijama drivera ta opcija je uredno radila nakon instalacije Xcodea, ex-Aviva...
(to mi se desilo i prije par mjeseci, i ne samo meni, pa sam na netu našao način kako da ''aktiviram'' tu funkciju ali više ne mogu pronaći taj savjet)
Unaprijed - jesam, sve sam napravio po propisu. Uninstall, DriverSweeper, čak i čišćenje registra, pa restart.... Pa instalacija... prvo driveri pa codeci... To sam ponovio nekoliko puta ali svejedno ništa.
Može li pomoć?
Samo da dometnem - (inače odličan) Xilisoftov programčić za dekodiranje uredno prepoznaje Ati stream funkciju i koristi grafičku za enkodiranje... Prilikom instalacije Ati drivera vidim da su svi elementi Xcodea (Aviva) tu, ali svejedno u CCC-u Transcode ne radi... Dakle, na ranijim verzijama (doduše na 6950 kartici) drivera sve je normalno funkcioniralo, ali na seriji 7 ne radi (probao 50 i 70)... Kao što još mnogo toga ne radi - npr. jedva se klokaju, igre se malo-malo pa sruše (ne, nije memorija u pitanju, grafičke su posve ispravne)... Ati -jevi inžinjeri su izgleda problem... I stalna utrka s Nvidiom, zbog čega i s jedne i s druge strane dobivamo skupe poluproizvode.
12.4.crni ekran u fifi
12.6 gsod-ovi
12.8 i 12.9beta vertikalne linije po ekranu
bravo ati i evo jedan veeeeliki
Ja sam zapeo na 12.4. Zadnja verzija koja mi radi bez BSOD-ova. Sapphire HD 6850.
ma ja vraćam ovo njesra i vraćam se na nvidiu.graficka je po snazi zvijer ali šta vrijedi kad ne radi
12.4.crni ekran u fifi
12.6 gsod-ovi
12.8 i 12.9beta vertikalne linije po ekranu
bravo ati i evo jedan veeeeliki
Nakon beta drivera koji su s razlogom beta, sa driver sweeperom sve pobrisi pa cisto instaliraj 12.8 official.
@Soapy Imamo prakticki istu karticu i ja sam instalirao svaki official update dosad i nikad ni najmanjih problema. Ja ne znam što si vi ljudi radite sa driverom i sustavom, Meni otkad sam kupio karticu, zero problems. A tako je bilo i sa proslom ati karticom. Ocito je onda u meni problem
Nakon beta drivera koji su s razlogom beta, sa driver sweeperom sve pobrisi pa cisto instaliraj 12.8 official.
@Soapy Imamo prakticki istu karticu i ja sam instalirao svaki official update dosad i nikad ni najmanjih problema. Ja ne znam što si vi ljudi radite sa driverom i sustavom, Meni otkad sam kupio karticu, zero problems. A tako je bilo i sa proslom ati karticom. Ocito je onda u meni problem
da naravno da jesam.nisam mulac.i novi winsi su stavljani i ništa
Nažalost mene driveri muče jako dugo. Isprobao sam sve novije verzije 12.6, 12.7, 12.8, ali u svima ista priča. U međuvremenu sam napravio 2 puta čistu instalaciju windowsa, sa svim svježim driverima i isti dan BSOD (FSX i Arma). Otkako sam stavio 12.4 drivere, ni jedan jedini BSOD.