AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.923.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Point-X kaže...

Koji su po vama najbolji driveri za 6870-icu. Ne kuzim se bas u,te drivere pa da ovdje pitam?

12.10 WHQL

16 godina

Ne svima, imamo iste kartice a meni sa 12.11b (win8 64bit) uredno u idlu Gpu/Mem 300/150 @ 30C

ja vjerujem da je problem u OC programima koji se kolju (Trixx,Asus gpu tool,afterburner)

Probaj prvo Unstallirat AMD catalist,drivere i sve OC programe pa nanovo fresh install, kazem meni sve dobro radi, u BF3 vidim povecanje fpsa, 12.11b4 = dobri driveri.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 12:16 (bik).
15 godina
neaktivan
bik kaže...

Ne svima, imamo iste kartice a meni sa 12.11b (win8 64bit) uredno u idlu Gpu/Mem 300/150 @ 30C

ja vjerujem da je problem u OC programima koji se kolju (Trixx,Asus gpu tool,afterburner)

Probaj prvo Unstallirat AMD catalist,drivere i sve OC programe pa nanovo fresh install, kazem meni sve dobro radi, u BF3 vidim povecanje fpsa, 12.11b4 = dobri driveri.

Tacno! Ja sam imao isti problem, sve dok sam koristio jedan od tih programa.. Sada overclockam u AMD Overdriver, xcl metodom, sve je puno stabilnije i nema problema s 2D clockovima. Dok sam koristio MSI Afterburner ili neki drugi Overclock software, 2D clock ostaje kao 3D i temperature vece u idleu za 10C.

Pozz

13 godina
bik kaže...

Radije cu cekat 12.12 nego sad sve nanovo instalat, to mi se neda :)

15 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

kad ce ti 12.11 ako netko zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
psihoroba kaže...

kad ce ti 12.11 ako netko zna?

Neće. idući službeni su 12.12 a iduća beta je vjerojatno 13.1.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina
neaktivan

Možda sam pogriješio tpic a možda ne :D
Trebam pomoć!

Instalirao sam CoD1 i kad ga otvorim pojavi se crno i onda mi se vrati na desktop i piše u boxu: 

Could not load OpenGL.  Make sure that you have the latest drivers for your video card from the manufacturer's web site.

Ja pritisnem OK i onda izađe console:

...trying next higher resolution: ok

...created window@0,0 (640x480)

Initializing OpenGL driver

...getting DC: succeeded

...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...GLW_ChoosePFD( 24, 24, 0 )

...35 PFDs found

...GLW_ChoosePFD failed

...failed to find an appropriate PIXELFORMAT

...restoring display settings

...WARNING: could not set the given mode (3)

...shutting down QGL

...unloading OpenGL DLL

----- CL_Shutdown -----

RE_Shutdown( 1 )

-----------------------

Hunk_Clear: reset the hunk ok

Could not load OpenGL.  Make sure that you have the latest drivers for your video card from the manufacturer's web site.

Šta da radim????
MOLIM VAS,POMAGAJTE!!!

Opet kažem, možda sam pogriješio topic tako da nemojte osuđivati :P 

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj reintslirati drivere ! Dali imas instaliran DirectX 9.0c?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ne kužim u čemu je fora sa novim driverima ali sad imam manji fps u bf3 nego prije.prije mi je gpu load bio 100% a cpu na oko 90%. sada je gpu na 50-60% a cpu na 90%.jel moguće da su ovi driveri toliko podigli graficku da se procesor u neki igrama više ne može nosit s njom :D

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zna li tko dali ima naznaka za nove drivere za hd4800 seriju...??

0 0 hvala 0
15 godina
Dodek kaže...

zna li tko dali ima naznaka za nove drivere za hd4800 seriju...??

tesko :/
zato sam ja i presao na novu seriju 7xxx 

13 godina

nece bit drivera za seriju 4xxx vise uopce ATi je ukino support za seriju 4xxx a bude skoro i za 5xxx

d4rkd3atH
14 godina

Nece ukinuti support za HD5XXX jer se radi o DX11 seriji, koja je mnogo naprednija od 4XXX serije i nista losija od 6XXX serije.

iclock2much

2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

znaci nista drugo mi ne preostaje nego prijeci na seriju 68*** ili 78*** ....  

0 0 hvala 0
15 godina

pa da reko sam ti ....
mozes do 700-800kn na njuskalu naci super grafe iz tih novijih serija.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Poslije stavljanja novog win-a tj. prelaska sa 32bitnog na 64bitnog poslije nego što sam li instalirao drajvere za grafu (poslije restarta) dobio sam ovu poruku "ati catalyst could not load file or assembly mom.implementation" a ni nemogu upalit Catalyst koda uopće nije instaliran prvi put da mi se ovako nešto dogodilo reinstaliro par puta ali ništa ne pomaže 

:
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

koje si drivere stavljo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

trebam li za apu procesor stavljati drivere za graficku posto je integrirana ako da koje..??
dx9 mi nece instalirat jel moze to biti zato sto nemam ati drivere ili..?? 

edit:rijec je o a6 5400k

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 11:27 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisam dugo pratio ovu temu, pa ste možda već spomenuli, ali da podjelim svoje iskustvo s vama.

Uglavnom, koristio sam zadnje 12.10 drivere (MSI 7870 Hawk) i stvari su bile prečudne. Usred loada bi kartica spuštala takt GPU-a i napon. Naravno, performanse nisu bile kakve bi trebale biti, ali je zanimljivo da sam Gas Guzzlerse i sa takvom karticam na High/Ultra vrtio na izvrsnom framerateu (nisam mjerio, ali sve je išlo fluidno).

Kako god, vidim da dosta ljudi ima isti problem s MSI-ovom 7870. Problem je riješen u 12.11 beta driverima. Sada, dakle, sve radi kako treba..;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 0
17 godina
tomislavivic kaže...

trebam li za apu procesor stavljati drivere za graficku posto je integrirana ako da koje..??
dx9 mi nece instalirat jel moze to biti zato sto nemam ati drivere ili..?? 

edit:rijec je o a6 5400k

Da, moraš staviti AMD Catalyst drivere.

Pretpostavljam x64 OS - http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina

trebam li skinuti i ovo drugo od pol mb-a tj amd profile nes..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Primjetija sam da mi grafa u idle-u nikad ne downclocka memory clock, dok to radi za gpu clock, te mi je zbog toga temp 7-8C visa. Jel to normalno, jer mi je jedno vrijeme to radilo uredno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
shadowlapy kaže...

Primjetija sam da mi grafa u idle-u nikad ne downclocka memory clock, dok to radi za gpu clock, te mi je zbog toga temp 7-8C visa. Jel to normalno, jer mi je jedno vrijeme to radilo uredno?

To je do greške pri instalaciji drivera. Probaj druge drivere ili ponovo skini i instaliraj postojeće.

tomislavivic kaže...

trebam li skinuti i ovo drugo od pol mb-a tj amd profile nes..??

ne, ali i ako skineš ne škodi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 13:33 (191x7).
15 godina
191x7 kaže...
shadowlapy kaže...

To je do greške pri instalaciji drivera. Probaj druge drivere ili ponovo skini i instaliraj postojeće.

I meni se ista stvar događa. Novi driveri ne dolaze u obzir, pošto su ovo jedini koji rade...:P

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
191x7 kaže...
shadowlapy kaže...

Al to mi se dogada na istom driveru :P Cas radi, cas malo po svom; na 12.11b4 isti problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 14:09 (shadowlapy).
15 godina

Stavi neke starije koje si imao prije tih !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
191x7 kaže...
shadowlapy kaže...

I meni se ista stvar događa. Novi driveri ne dolaze u obzir, pošto su ovo jedini koji rade...:P

To je do usranog PowerPlay-a, skinite MSI AB, iskljucite PP napravite profil za 2D i 3D i viola.

Tako sam ja koristio HD 7870 CFX skoro mjesec dana bez ikakvih problema sa clockovima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 14:52 (Leopard_st).
13 godina

Jel mislis na PowerPlay il Power Limit posto ne vidin taj prvi?

14 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Jel mislis na PowerPlay il Power Limit posto ne vidin taj prvi?

Evo imas ovde guide, trazi pod MSI AB unofficial overclock method sekciju.

Power limit je druga stvar.

Evo ti link: http://www.overclock.net/t/1265543/the-amd-how-to-thread

13 godina

Pokusa san i stavija san UnofficialOverclockinMode=2 i opet nece spusta memory clock.

EDIT: nakon sta san pritisnija reset setting u AB-u clock se spustio, napokon sve radi, samo je pitanje koliko dugo.

Hvala Leoparde :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 19:02 (shadowlapy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice