Danas je već izdan i ATI Catalyst™ 10.9a Hotfix za ATI Radeon HD 4870 X2 i ATI Radeon HD 4850 X2.
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATICatalyst109Hotfix.aspx
Danas je već izdan i ATI Catalyst™ 10.9a Hotfix za ATI Radeon HD 4870 X2 i ATI Radeon HD 4850 X2.
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATICatalyst109Hotfix.aspx
Što se tiče same kvalitete ATI/AMD-ovih drivera oni su OK, al Nvidia ima više User Frendly drivere, u kojijma ima više opcija za podešavanje, a i za OC su opčenito bolji i ne koče grafu koliko koče ovi od ATI-a.
Jedino di se ATI/AMD treba ozbiljno srediti jest skaliranje preformansi u CF, tu Nvidia naprosto mete pod sa ATI/AMD-om.Jedna GTX480(256)bit je 10% slabija od HD5850, a dvije GTX460(256bit) su 10% slabije od dvije HD5870, dok Dvije HD5850 gube u svakom pogledu.
nije dobro ako se s mnogim stvarima ima problema izuzev namiještanja rezolucije i boja
Što se tiče same kvalitete ATI/AMD-ovih drivera oni su OK, al Nvidia ima više User Frendly drivere, u kojijma ima više opcija za podešavanje, a i za OC su opčenito bolji i ne koče grafu koliko koče ovi od ATI-a.
Jedino di se ATI/AMD treba ozbiljno srediti jest skaliranje preformansi u CF, tu Nvidia naprosto mete pod sa ATI/AMD-om.Jedna GTX480(256)bit je 10% slabija od HD5850, a dvije GTX460(256bit) su 10% slabije od dvije HD5870, dok Dvije HD5850 gube u svakom pogledu.
nije dobro ako se s mnogim stvarima ima problema izuzev namiještanja rezolucije i boja
Neznam za druge, al ja baš nikad nisam imao problema sa ATI-evim driverima. Svaka Instalacija je prošla super, nikad mi se nisu rušili i uvjek je sve funkcioniralo, a sad neke bube koje su brzo ispravljene ne treba spominjati jer ih je imala i Nvidia(čak neke i ozbiljnije).
Jedino mi smeta što su ATI-evi driveri paranoični kad je OC u pitanju. Nedaj bože da grafa daje pokoji artefakt odma ide restart drivera, kod Nvidie možeš imati na desetke i dobre su šanse da se bench završi i bez ikakvog degrediranja preformansi.
I najozbiljniji problem ATI-evih drivera jest Skaliranje preformansi u Multi GPU sustavima(CrossFire), eh da i u samim Ctylistima bi moglo biti malo više toga za poštelavati. Recimo kod Nvidie možeš čak ručno odrediti koliko želiš da ti grafa koristi Thredova.
Evo moja iskustva; - Dosta se ponekad znaju čudno ponašati kao naprimjer igra izađe današ i obično u njoj nešto pođe po zlu; Izade driver i stvar radi. A ja ko budala provjeravao jeli u meni problem.
Znači Cryostasis mi je trzao na 800x600 low oko 20-30 fps, (HD 4850) dok je na frendovoj 9600GT sasvim ljepo išao na High i 1280x1024.
Anoo 1404 DX10 mod nije uopce radio. Gubile su se teksture i trebalo je pričekati 4-5 revizija (oko 5 mjeseci !!), dok je na nvidij radio odlično.
Saboteur mi se rušio odmah na prvoj misij, a na nvidij radio bez frke.
A programeri (developeri) su uvijek čupali kosu sa njihovim driverima jer su stvarno katastrofa kada je development u pitanju. Puno stvari im neradi kada je u pitanju programiranje, te je to razlog zašto developeir surađuju sa nvidijom i njihovim programom TWIMTBP a nvidia onda ljepo prilagodi drivere i imaju ljepu prednost u toj igri.
Nije.
Neš ti ne štima sa windowsima.
Install traje oko 1 min?
Probaj očistiti disk sa CCleanerom i registry pročešljaj..
Nadam se da je ova verzija nešto stabilnija...
Od kada sam stavio 10.8 SC 2 jednostavno odbija suradnju- nemogu ni uć u igru (HD 4850). Probao vratit na 10.7 al jok Catalyst odbija instalirat starije drv.
Tek sa 10.5 je pristao instalirat starije drivere, a sad i mi i kod njih blokira i ruši se...
bolje bi bilo da se pozabave kvalitetom drivera...
uglavnom logo je valjda ostao crveno/crni pa je pitanje što će se promijeniti kod boja sučelja
zeleno/crna je bio brand boja za procesore
Ispravak - GTX460
I nisu rijesili overscan problem.. joj *ebem ti ati!
Kakav overscan problem? Šta ti je teško samome podesit overscan?
Već bih danas mogao update-at drivere sa 10.8. Neshvaćam ljude koji su još na 10.3.
AMD će od sada nadogradnje za ATI Catalyste nuditi i preko Steama.
Prvi driveri koji bi trebali biti dostupni preko Steama će biti ATI Catalyst 10.9.
Video driver updates made easy: AMD and Valve team up to provide ATI Catalyst updates on steam
Nove Catalyste 10.9 možete preuzeti na AMD-ovim stranicama:
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx
dali bi to trebalo značiti da se više neče trebati deinstalirati stari driveri?
Meni uvijek nešto nije štimalo od 10.4 sve do ovih sada
Tek sa 10.9 sve radi kako spada kao i na 10.3. Ne kažem, meni je tako bilo!
Inače bencham grafe, CPU, clockam, igram igre na PC-ju i to aktivno svakodnevno
po par sati tako da mi ispravni driveri puno znače!
Zar trebaju?
A šta ti točno nije radilo?
Znam da mi u 2 drivera nije radila akceleracija mkv-a na nekim videima, dok na većini je. To se odmah ispravilo, inače no problemo.
Ma nije bitno sad. Sada radi. Ne kažem da je to opći fail od ATI engineers ali problema sam imao cijelo prolječe ljeto
Otprilike u par slučajeva prilikom bencha, ti znaš da sam clockao CPU na zimu i da sam radeona clockao radio Furmark,
znalo je često zamrznuti mis da je to bio 10.4 driver, taktovi općenito u idle modu su 400/1000MHz pa napisali su mi da
podesim ručno u ATI tray tools.
Igre na 10.6 nisu radile, mis da je bio MW2
Ti kažem nisam siguran jer nez točno ali uvijek updateam driver od grafičke jer sam takav tip
pazim na sve na kompu i uvijek sam se na kon dan dva vratio na 10.3
Sve do dns!!!
Heh lucky me
Ja sam isto updateo na 10.9 i ti su mi najbolji od svih do sad.. Napokon mi se spustaju taktovi, ne blinka vise ekran (ne zamrzava se komp vise)..
Drago mi je kada vidim da radi i kod tebe Fico na HD4000 seriji. Ipak je to dns stara serija btw i moja polako odlazi u povijestxD
Sad će novi Radeoni na zimu:D
Zar trebaju?
pa svi su tvrdili da je bolje očistiti stare,pa tek onda instalirati nove ako se ne varam.
Znači da se konačno mogu maknut sa 10.4.? Juhu.
Prešao na 10.9, napokon.
hvala
stavio
izgleda da radi dobro pače radi sve što sam probao do sad....
Nekak mi bfbc2 radi puno losije s novim ati driverima!Dok sa 10.5 rade perfektno imam veci fps i sve.
Evo jedno glupo pitanje,
dali ce se osjetiti ikakva razlika izmedu 10.9 i 10.9a Drivera na HD5970?
Evo jedno glupo pitanje,
dali ce se osjetiti ikakva razlika izmedu 10.9 i 10.9a Drivera na HD5970?
Nema glupog pitanja ;) (Osim onog jeli jače Corsair CX400 ili HX 820)
Koliko ATi kaze taj hotfix je namjenjen samo korisnicima HD 4870x2 i HD 4850x2, dakle nebi trebalo biti apsolutno nikakve razlike na 5970 sa tim hotfixom.
imam jedan problem oko 10.9 drivera.skinuo sam ih s sluzbenih stranica za windows7 32bit verziju.posljednji su 10.8 koje sam imao.inace ne brisem drivere prije instalacije novih i tu nisam imao problema,tako radim odkad sam kupio graficku i sve je u najboljem redu,ali sad,kad pokusam instalirat,nakon instalacije kaze mi da je proces gotov te dobijem poruku da je bilo nekih komplikacija i za detalje stisnem gumb "view log".u kojem dobijem poruku:
jel netko zna sto bih trebao napraviti?
pod tim Failom pise -> Driver Install: Windows® version does not support this operation
imam jedan problem oko 10.9 drivera.skinuo sam ih s sluzbenih stranica za windows7 32bit verziju.posljednji su 10.8 koje sam imao.inace ne brisem drivere prije instalacije novih i tu nisam imao problema,tako radim odkad sam kupio graficku i sve je u najboljem redu,ali sad,kad pokusam instalirat,nakon instalacije kaze mi da je proces gotov te dobijem poruku da je bilo nekih komplikacija i za detalje stisnem gumb "view log".u kojem dobijem poruku: jel netko zna sto bih trebao napraviti?
pod tim Failom pise -> Driver Install: Windows® version does not support this operation
Siguran da si skinuo prave drivere?
Probaj kompletno izbrisati drivere dakle i u ADD or remove i u safe modu
s driver sweeperom pa onda probaj. Moguće da se najnovije verzija poklala
s nekom starijom.
Ja uvijek sve kompletno izbrišem prije stavljanja novih.
Ja samo instaliram, nis ne brisem ni prije ni poslje..
Ja sam se jucer malo namucio s ovim driverima.
Posto mi je na 10.9 u BFBC2 fps manji za 10-15 nego na 10.8 odlucio sam se na povratak na prethodne. I tu su nastale komplikacije. Deinstalirao sam ATI software u ''Add o remove programs'' zatim otisao u safe mode i tamo driver sweaperom opet sve izbrisao.
Zatim isao instalirat 10.8 i javi mi da je instalirano ali sa nekim ''warning ocurred bla bla bla''. Idem pogledat log kad ono nije instaliran Display driver.
Probam opet, sve obrisat i opet isto. Instaliram TuneUp Utilities da napravim dijagnostiku i vidim sta ce mi reci. Osim hrpe gresaka u registry-u kaze da graficka dobro ne radi jer nije instaliran driver i da mi upute sto napravit. Kaze: Device manager>Propertis>Update driver, izaberem folder u kojem su mi 10.8 driver(C:\ATI\SUPPORT) i to je to. Sve radi. Uglavnom doslo mi je da popizd..
evo napravio sam sto mi je ati gamer rekao,ali opet isto...sad nemam drivera ali tu je CCC....otisao sam u aod i safe mod i izbrisao sve..ali opet mi javlja istu gresku :/
Napravi ovo sto sam ja. Meni je pomoglo.
vidjet cu,sad skidam trial tune up-a
sda ne mogu ni jedan driver instalirat...probao sam sa 10.4,10.7 i 10.9 i na svakom mi javi gresku da "windows ne dopusta takvu radnju" (instalaciju drivera),kako je prilozeno na slici koju sam stavio u pretproslom postu
vidjet cu,sad skidam trial tune up-a
sda ne mogu ni jedan driver instalirat...probao sam sa 10.4,10.7 i 10.9 i na svakom mi javi gresku da "windows ne dopusta takvu radnju" (instalaciju drivera),kako je prilozeno na slici koju sam stavio u pretproslom postu
evo samo da kazem da sam uspio instalirat 10.9 kako je agent rekao...