AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.915.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima
mikica1 kaže...

pozdrav, može malo detaljnije pojašnejnje oko deinstalacije drivera*

znači, iam ati catalyst centar, jel idem na add/remove programs, a onda idem u system device pa na uninstall drivera, ili kad izbrišem catalyst ću zajedno s njim pobriosati i driver.

može step by step ako nije problem. zahvaljujem unaprijed

U Add or Remove Programs uninstalliraš kompletno ATi software i zatim odgovoriš potvrdno kad te pita za restart. Pri bootanju stisni F8 i odaberi safe mode. Zatim pokreni Driver sweeper (googlaj i downloadaj) i odaberi ATi Display i Clean. Kad završi opet restart i instaliraj novu verziju drivera.

15 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

sad sam mjerio GPU load..ne prelazi 60% u NSF shift..

jel ima iko na forumu 5770 da mi kaze koji mu driveri najbolje rade {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 14:36 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni najbolje rade 10.8. Nekima i 10.5. Tako da su zasada ti najbolji.

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
15 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

ok, skidam 10.8 da probam, pa javim..

hvala 

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
agent_00klc kaže...

ok, skidam 10.8 da probam, pa javim..

hvala 

meni su 10.5 radili odlično. i što sam budalabio kad sam išao na nešto novije, baš glupo od mene. ali eto, svaka se škola plaća

15 godina
neaktivan

ma tek sam uzeo grafu, i da rijesim sa driverima..sad kako je nastimam (ukljucujuci i clock) necu mijenjat nikad vise {#}

15 godina
neaktivan

frustriran sam xD

10.3 koristi 82% (zasad najvise), ali zato performanse najslabije..

10.10, solidne performanse, ali ne spusta mi clock memorije (spusti na 1000)

10.8, ista stvar ko 10.10

odo probat 10.5..ne znam vise koji da probam xD

15 godina
neaktivan

kako i u čemu vidfš te performanse, da vidim kako je kod mene

15 godina

Meni su najbolji 10.3 za HD 5770...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 19:29 (Intel&ATI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Meni su bajbolje 10.3 za HD 5770...

imam istu karticu, kako znaš da su najbolje, možeš li malo pojasniti

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 19:21 (mikica1).
15 godina
mikica1 kaže...
Intel&ATI kaže...

Meni su bajbolje 10.3 za HD 5770...

imam istu karticu, kako znaš da su najbolje, možeš li malo pojasniti

Već sam pisao da su mi najbolji zbog toga jer kad clockam grafičku u 2D-u se ne dizu taktovi nek ostanu na 157/300Mhz (Znam da se moze i prek Afterburnera slozit profili al tak mi je bolje{#}) a i testiral sam crysis sa 10.3 driverima i 10.10 i kod 10.3 sam imal 2.5 FPS-a vise u average, a za ove 10.10 c, d, e neznam kakve su performanse...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 19:29 (Intel&ATI).
15 godina
neaktivan

to i mene zanima..

imam osjecaj da 10.10 daju malo bolje performanse, ali zato ne mogu smanjit taktove kako treba..memorija ostaje na 1Ghz.

i kako je specificno sa NFS shift..mozda je prosto igra takva...

15 godina
neaktivan

Driver sweeper nissam nikad koristio samo sam isao na uninstal i s ccleanerom pocistio registri,ne kuzim zasto koristite taj program ako obican uninstal napravi posao kak treba?

0 0 hvala 0
14 godina

pozz, imam jedan mali problem, prilikom instalacije novih drivera za integriranu graficku ekran kao da mi se zumirao. pa sad vise ne vidim rubne dijelove ekrana na rez 1080 (koja mi je i recomm) nego da bih vidio dolje traku i ostale rubne dijelove moram rezoluciju smanjiti na 1000. jel netko mozda zna u cemu je problem?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soft kaže...

pozz, imam jedan mali problem, prilikom instalacije novih drivera za integriranu graficku ekran kao da mi se zumirao. pa sad vise ne vidim rubne dijelove ekrana na rez 1080 (koja mi je i recomm) nego da bih vidio dolje traku i ostale rubne dijelove moram rezoluciju smanjiti na 1000. jel netko mozda zna u cemu je problem?

hvala

vrati stari driver, nisi ni prvi ni zadnji kojem se to dogodilo

17 godina

Jesi li probao sa auto-adjustom na monitoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

sad sam obrisal stari driver no, sad mi se windowsi ne dizu :/

15 godina
neaktivan

pozdrav, odnsono dobra večer i da s vama podijelim nimalo ugodno iskustvo nadograđivanja odnosno deinstalacije drivera.

počelo je sve od jučer da mi je pala suluda ideja napamet da updejtam drivere od svoji ati 5770. kada sam to napravio, a i pisao sam ovdje o tome. kad sam nadogradio verziju 10.7 na 10.10 dogodilo mi se da sam dobio crvenkasti ekran.

Tada sam updejto sa windows updejtom na 10.11. i uistrinu mije riješilo problem crvenkastog ekrana i kad sam mislio da je sve super, počelko mi se događati  da kad ulazim u bilo koji program, između ostalog i ati catalyst centar da mi na par sekundi dok se ne pojavi program ekran bude crn i onda s evrat na normalu.

nije utjecalo puno na mpj rad, ali me zanimalo zašto se to događa, jer prije nije. čak sam pita ovdje ljude što se događa, jeli njima tako i slične stvari.

Odlučio sam da večeras to riješikm, i odlučio vratiti stare drivere, koji su meni bili fenomenalni, a to je bilo 10. 7. napominjem da sam već jednom updejto s verzije 10.5 koja mi je također bila ok na tu 10.7 i nikakvih problema nije bilo.

I prema ovdje uputama od ljudi instalirao sam driver sweeper, malo pogledao o tom programu i ajde, započeo ja proces, i deinstalirao ati kroz add and remove programs, pa nakon toga kroz progrma koji sam skinuo, driver sweeper očistio ono što nije očistio windows kroz add and remove.

I rezultat je bi očekivan, gomila smeća i idem ja rebotat pc kad ono, opet normalno, ona šugava rezolucija odd 800X600 , i to je sve ok, jer sam skinuo drivere.

da, da ne zaboravim, isključio sa windows updejt da mi ne bi instalirao ponovno 10.11 koji meni  očito nije odgovarao, radi onog opisanog delaya od par sekundi i crnog ekrana koji je sve to skupa pratio.

I krenem ja u instalaciju ati catayst centra, verzije 10.11 kad ono, ne može proći instalcija, javlja da je failed.

probam ja 10.5 jer sam te imao downloadane pa da ne downloadam opet, i pokrenem 10.5 i opet kaže failed.

za poluditi!!!!

I onda napravim uninstall device, odnosno svoje ati 5770 kroz device manager,restartam kompjuter, i nakon što je ponovno pronađeena kartica,upalim windows update i računam, kvragu bolje da imam i 10.11 a ne da mi se sve poremeti, ali kvragu,idem na update driver kroz device manager, kad i tu kaže fail, ne prolazi instalacija nobog drivera.

E, tu sam se već jako zabrinuo, što sad činiti?

Nakon što mi je propalo to, windows me je uipitao, za mene što se kasnije pokazalo jedno vrlo korisno pitanje

A pitanje je glasilo da li želim napraviti download sa stranica proizvođača.

ja kažem da, kad on mene odvede na stranice atija, računam ja , što ću tamo, već sam oprobao 10.5 i 10.7, al ajde, da vidim što će biti. i sad, svi vi znate dobro da user sam bira kad hoće skinuti driver što želi i kakao želi, da li će skinuti cijeli paket, samo driver...bla bla.

al mene je ovo pitanje dovelo dos tranice atija, i sadnajzinimljivija stvar, DOVELO ME DO DOWNLOADA VERZIJE 10.9 KAO MOST RECOMMENDED ZA MENE.

I ajde, ja skinuo nekih 79 MB, pokrenuo instalaciju kad ono javlja da je uspješno prošla instalcija i napravim reboot. kad sam ga napravio, pojavile se sve napokon savršeno.

nema delaya kad pokrećem programe, nema ničeg o d toga, rezolucija super, ko bombon.

e, sada , na kraju balade, nadam se da će va moje iskustvo pomoći, a to je da uistinu ako vam sve radi na pojedinoj verziji, ne dirajte ništa. ako radi, bolje ostaviti tako. ja sam izgubio više od jednog sata dok sve ovo ne dovedem na pravo mjesto.

e, sada ostaje na razmišljanje jel nešto zeznuo driver sweeper, islim, nisam ga koristio prje pa nisam ni znao, ali sam se odlučio na to, iako mislim da je on zdrmo dosta stvari.

intweresantna stvar je i ta da ja imam revo uninstaller programčić, ali nevjerojatno ali istinio, svi programi su u njemu koji su na pc-u no ati catalyst ne pokazuje. zašto ovo pišem, jer on je odliučan program da povadi iz registrija sve što ostane nakon deinstaliranja nekog programa. no, obzirom da ga nije bilo u njemu, morao sam koristiti taj driver sweeper za kojeg mislim da nije dobro odradio posao, jer oćčito nije očistio sve kad je on meni drivere 10.5 i 10.7 koje samnajnormalnije bio instalirao odbiokao fail.

A najinteresastnija činjenica je ta da je kad mi je kroz windows ponuđeno da odem na atijeve stranice ponudio verzijiu 10.9.

toje vrlo vrlo interesastno, i pada mi na pamet da možda prepoznaje 10.9 kao nabolju varijantu za ati 5700 karticu,. ne znam, ali zašto niej npr ponudio 10.10 ili 10.11 koju windows update nudi.

zaključno, ono što sam već gore napisao, ako radi, ne,mojte ništa diorati, samo možete zeznuti i da vas uhvati frustracija kako napraviti kasnije.

eto, nadam se da će Vam moje iskustvo pomoći

17 godina

jedino što si kod deinstalacije trebao napraviti je otići u control panel, add/remove i izabrati catalist manager te izabrati opciju remove all ati software... počistiti registry ili ccleanerom ili tim sweaperom (ja ga osobno ne koristim) te skinti željeni driver i instalirati ga.

čemu nadogradnje drivera ako ih nitko ne treba koristiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gle iggy, u pravu si , to sam i napravio, i imam ccleaner i počistio sam s njime, ali sam potaknut bio da instaliram driver sweeper, koji je po meni napravio kaos.ali podijelio sam to s ljudima da vide što se može i kako dogoditi, i u krajnjoj liniji kako postupitikad se tao nešto zakomplicira

17 godina

Hvala na upozorenju, koliko sam video iz svedočanstava, Driver Sweeper zaista pravi problema barem koliko ih i rešava. Takođe, ovo je druga priča na koju sam naišao u kratkom roku da je neko imao problema sa ATIjevim driverima skinutim preko Windows Updatea, ja ću (kao i sve ostale drivere) nastaviti da ih skidam sa stranica proizvođača.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 10:44 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Mikica,

Stvarno ne kuzim kak si uspio imat tolko problema oko obicnih drivera??Dosad svi driveri koji su izasli sam ih uredno instalirao ,testirao na par igri,vidio da su sugavi,napravio uninstal bez ikakvih nepotrebnih programa i sve je radilo najnormalnije.

Ne kuzim,tko ti je slagao windowse?Nisi ih valjda sam išao slagat?Nekaj se ocito gadno prometelio kad imas takvih problema s najobicnijim driverima.

I ono sto si napisao ako radi nemojte nista dirati,zapravo u prijevodu znaci,ukoliko ste totalno informaticki nepismeni ,nemojte nista drugo instaliravati?{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 12:45 (kach).

0 0 hvala 0
17 godina

Ne, nego je parafrazirao zlatno informatičko pravilo: "Ako radi, ne popravljaj!" Mislim da smo svi u svojim računarskim "karijerama" imali prilike da se uverimo koliko je taj savet mudar.  {#}

Moj metod za update Catalysta je već neko vreme da samo pokrenem instalaciju nove verzije, bez deinstalacije stare (jer to instalaciona procedura ionako sama obavi). Jednom mi se desilo da se instalacija iz nekog svog razloga prekinula uz poruku o grešci, nakon što je deinstalirala stari drajver i pokušala da instalira novi. Odmah sam ponovo pokrenuo instalaciju (nikakva čišćenja niti restart) i sve je prošlo bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja nikad nisam imao problema driver sweeperom. A koristim ga obavezno pri svakoj deinstalaciji drivera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kach kaže...

@Mikica,

Stvarno ne kuzim kak si uspio imat tolko problema oko obicnih drivera??Dosad svi driveri koji su izasli sam ih uredno instalirao ,testirao na par igri,vidio da su sugavi,napravio uninstal bez ikakvih nepotrebnih programa i sve je radilo najnormalnije.

Ne kuzim,tko ti je slagao windowse?Nisi ih valjda sam išao slagat?Nekaj se ocito gadno prometelio kad imas takvih problema s najobicnijim driverima.

I ono sto si napisao ako radi nemojte nista dirati,zapravo u prijevodu znaci,ukoliko ste totalno informaticki nepismeni ,nemojte nista drugo instaliravati?{#}

Kach, naravno da sam sam slagao windowse, jer ja ipak nisam takav noob, dapače, imam dosta iskustva. i k tome, ovo o čemu ti pišeš, instzalacija windowsa??? nema apsolutno nikakvih dodidrnih točaka s temom o kojoj sada razgovaramo. barem ne neposredno. no, o tome sad nije riječ , pa o tome ni ne želim pisati.

Ja sam s Vama podijelio iskustvo koje sam sinoć imao, i podijelio sam s Vama kako bi drugi korisnici imali manje problema prigodom instalacije novijih drivera, kao i samog uninstalla.

Ključno je gdje ti pišeš da si napravio uninstall bez ikakvih dodatnih programčića. a ja sam upravo pisao o tome kako to izgkleda kad se koristi driver sweeper.

I vjerojatno bi meni bilo jednako kao i tebi,prošlo sve najnormanije, ali sam koristio driver sweeper.

a k tome sam, barem, po mom skromno mišljenju dao drugim korisnicima koristan savjet kako se ponašati ako dođe do sličnih situacija.

U vezi onog nemojte ništa raditi, ne znači onako kako si ti shvatio nego kako ti je kolegaIvan(4) lijepo napisao, pa da ga citiram: Ne, nego je parafrazirao zlatno informatičko pravilo: "Ako radi, ne popravljaj!" Mislim da smo svi u svojim računarskim "karijerama" imali prilike da se uverimo koliko je taj savet mudar.

upravo tako, to je zlatno infoprmatičko pravilo!!!

ATiGamer kaže...

Ja nikad nisam imao problema driver sweeperom. A koristim ga obavezno pri svakoj deinstalaciji drivera.

E, što se tiče driver sweeper-a taj programčić je sve uredno odradio, ali mislim da je on odredio daljnje ponašanje mog kompa, odnosno, u prijevodu, nešto je smrdao jer kolege prijavljuju da bez ikakvih drugih pomoćnih programa su najnormalnije updejtali drivere.

gle, znam ja što on i kako radi, i poasnt je dobra, briše zaostatke, odnosno, ajmo reći, da novi driveri idu na čistu instalaciju.

ali ne namjeravam ga bviše nikad koristiti. već, napravit uninstal preko add/remove, onda nakon toga ccleanerom proći kroz registry da očisti ( jer me on nije nikad iznevjerio).

najveća enigma mi je bila jedan besplatni a odlično provjereni programčić a koji se zover revo uninstall nije u listi programa ponudio ati catalyst centar. inače, kompletni uninstall bi napravio preko njega i taj program inače preporučam za deinstall bilo kojeg programa, a ne da se ide preko add/remove. obzirom da nije u listi reva, morao sam ići na ovaj način preko add/remove, te koristio driver sweeper kojeg sumnjićim za sve neugodnosti koje sa doživio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 15:21 (mikica1).
15 godina
neaktivan
Pa dobro onda to radi tak,i ak mislis da ti sve radi kak treba dobro...primjer:meni su 10.5 driveri radili super,al sam svejedno isao instsalirati 10.6,10.7,10.8,10.9 i 10.10,jos kak su u medjuvremenu izlazili oni hotfixevi,i njih sam isto testirao ,i dosao sam do zakljucka da od 10.6 pa do 10.9 driveri meni ne odgovaraju,ali zato 10.10 radi perfektno,puno bolje nego 10.5... i kak bi ja to onda saznao da sam se drzao "zlatnog informatickog pravila"??po tome bi onda zauvijek trebao ostati na 10.5.
15 godina
neaktivan
kach kaže...
Pa dobro onda to radi tak,i ak mislis da ti sve radi kak treba dobro...primjer:meni su 10.5 driveri radili super,al sam svejedno isao instsalirati 10.6,10.7,10.8,10.9 i 10.10,jos kak su u medjuvremenu izlazili oni hotfixevi,i njih sam isto testirao ,i dosao sam do zakljucka da od 10.6 pa do 10.9 driveri meni ne odgovaraju,ali zato 10.10 radi perfektno,puno bolje nego 10.5... i kak bi ja to onda saznao da sam se drzao "zlatnog informatickog pravila"??po tome bi onda zauvijek trebao ostati na 10.5.

ako si s dužnom pozornošću čitao moj post, možeš vidjeti što mi se sve izdogađalo, i svaki dio tog teksta možeš iskoristiti i za sebe, opogotovo naj dio u kojem se govori o tome što mi je od strane ati ponuđeno kao najbolje rješenje za moju karticu. napisao sam kojui imam, ati 5770, kupljena prije godinu dana, skoro odmah kad je izašla, bez vapor hlađenja. interesantan je taj dio svima ovdje iz kojeg razloga mi je ponuđeno upravo ta verzija drivera, i to bih volio zunati kako je to integrorano preko windowsa, jer logika bi bila da su mi ponuđeni najnoviji driveri, 10.11, ili 10.10 no nisu, ponuđeni su 10.9, koji su moj pc utihnuli, skoro da se i ne čuju.

kažem, ako ti se da, i misliš prpat, probaj i ti, možda ti se ponudi najbolje rješenje. a ja za sebe mogu rećiu da mi je ponuđeno usitinu najbvoljei na tome sam zahvalan. pa sjećaš se da sam pitao ovdje odakle dealy prilikom ulaska u ati, kao i druge programe. toga više nema + smanjnje buke.

no, opet kažem, da sam znao u što se upuštam,to ne bih nikada napravio, nego bih ostao na 10.5.

i naravn, to je više savjet početnicima koji bi mogli ostati u čudu, a pogotovo se to odnosi na gamere koji misle da će ne znam, što postići bolje ....skidanjem sve nobijih i novijih drivera.

a ti bi trebao znati da se od verzije 10 pa na ovamo vrlo malo toga novoga iznjedrilo, više je to neko peglanje postojećih, tako da, opet ponavljam, ako radi, ne diraj

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.11.2010 15:56 (mikica1).
15 godina
neaktivan

napokon sam shvatio u cemu je problem, nije catalyst, nego nisam dobro uradio patch za NFS {#}

sad sam nabacio 1.2, i igra ne pada ispod 50FPS sa 8xAA 16xAF i sve na max..(1680*1050)

a prije padalo i ispod 13 FPS lol

ali sad imam problem da mi niti jedan catalyst nece da spusti 2D frekvencije..prije je 10.3 to radio, sad nece ni on..

16 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

napokon sam shvatio u cemu je problem, nije catalyst, nego nisam dobro uradio patch za NFS {#}

sad sam nabacio 1.2, i igra ne pada ispod 50FPS sa 8xAA 16xAF i sve na max..(1680*1050)

a prije padalo i ispod 13 FPS lol

ali sad imam problem da mi niti jedan catalyst nece da spusti 2D frekvencije..prije je 10.3 to radio, sad nece ni on..

Da, NFS Shift bez patcha radi probleme ATI karticama, znam da sam imao isti problem prije updatea.

15 godina
neaktivan

ma ja sam mislio da sam to sredio bio, al eto nisam..a pitanje, buduci da mi ni catalyst (10.10) nit MSI Afterburner ne mogu smanjit frekvencije u 2D modu dovoljno, koji jos da probam, riva tuner ??

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice