a ovo što se zacrni ekran na dvije sekunde,jel to normalno ili se i to može riješiti pritiskom na restore factora defaults
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.914.359
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Piše se i na stranim forumima o 10.11. Dostupni su samo preko windows updatea no čini se stariji 10.10e hotfixa i ne donose podršku za MLAA za 5000 seriju.
Stvarno čudno kako Windows ima drivere prije neg ATi, možda ga je Gates kuio
ponavkljam upit, jeli kad izlazite iz ati control centra bilo na x ili samo da stisnete ok, ekran se zacrni na par sekundi. jeli to normalno
ponavkljam upit, jeli kad izlazite iz ati control centra bilo na x ili samo da stisnete ok, ekran se zacrni na par sekundi. jeli to normalno
meni se ne zacrni ekran ni na OK ni na X
pa do čega< to može biti. a da stavim na factory defaults. može li mi netko pojasnit što s time dobivam.
pa do čega< to može biti. a da stavim na factory defaults. može li mi netko pojasnit što s time dobivam.
prtisinuo sam factory defaults, noisto kad izlazim na ok ili x se događa isto. iskreno, ne mogu se sjetiti jel mi to bilo prije.
prtisinuo sam factory defaults, noisto kad izlazim na ok ili x se događa isto. iskreno, ne mogu se sjetiti jel mi to bilo prije.
A kaj ti to tolko smeta? Vjerojatno zato jer si mijenjao nešto i onda da se te promjene spreme, ekran se zacrni.
Jako bitno... Nije da šteti grafi il nečemu pa ne vidim zašto uopće brinuti oko toga...
Oke...Trackmania mi na medium detaljima s tim 10.10e (iako na 1080p) radi na 37 FPSa, a nekad ispod 15....A prije sam na skoro max imao preko 100 uvijek....Koji vrag.....Vracam na 10.10c -.-
EDIT: Vratio na 10.10 , apsulutno sve na max, postprocesing svi, svi shader neki, sve i 67 fps minimum :D
S novim 10.10e hotfixom,bfbc2 mi radi na 46 fps-a.Vracam se na obicne 10.10 di mi igra radi na 60- 80-100 fps-a.
To je malo smiješno kod ati/amd-a da su neki driveri dobri za neku igricu a da za drugu nisu, razlike u performansama i općenito fps znaju biti i za duplo lošiji a noviji driver (npr.bbc2) kod nvidije toga nema, šta se ne ugledaju na njih, ja sam pobornik ATI-ja jer se po mom dobiju bolje performanse za manje para ali uz više zahebancije... uglavnom meni su za bbc2 najbolji 10.5 driveri imao sam 10,9 pa mi je average fps bio malo manji i vratio se na 10,5 i sad je sve ok :))
ništa specijalno ne dobivaš.
ako si nešto čačkao po CCC time sve vratiš na prvobitno stanje.
tvoj problem je vezan s registyem. nešto se smrdalo, pokušaj napraviti system restore, ali ne vjerujem da će ti i to pomoći ako nisi sam napravio restore point.ako ti sve ostalo na računalu radi ok nemoj obraćat na to pažnju, duže ćeš živjet
Imam 10.10e drivere i kod većine igara mi gpu load ne prelazi 65%,a na 10.3 je uvjek bio 100%.Dal je to samo kod mene ili je to jedan od problema s driverima koji su sve gori i gori !!
ništa specijalno ne dobivaš.
ako si nešto čačkao po CCC time sve vratiš na prvobitno stanje.
tvoj problem je vezan s registyem. nešto se smrdalo, pokušaj napraviti system restore, ali ne vjerujem da će ti i to pomoći ako nisi sam napravio restore point.ako ti sve ostalo na računalu radi ok nemoj obraćat na to pažnju, duže ćeš živjet
bugofil, hvala na odgovofu, cijenim to. znaš, nervira me to, jer želim kao nešto novo dobiti s driverima, i onda me dočeka tako nešto, što nikada prije nije bilo.
i , sad onaj dio koji me pogtovo nervira, jest da mi ne nudi roll back driver,jel to možda zato jer sam skinuo prvi put driver sa windows updateom, ili je nešto drugo posrijedi.
i da, nisam ništa čačkao po CCCm no svejedno sam stisnuo da vrati na system restore.
i pogotov si u pravu da ću živjet duže ako se ne budem radi ovog nervirao. a li eto, takav sam, i ne mogu a da nemislim zašto se nešto događa. a pogotovo jer ne znam što se moglo dogoditi
To je malo smiješno kod ati/amd-a da su neki driveri dobri za neku igricu a da za drugu nisu, razlike u performansama i općenito fps znaju biti i za duplo lošiji a noviji driver (npr.bbc2) kod nvidije toga nema, šta se ne ugledaju na njih, ja sam pobornik ATI-ja jer se po mom dobiju bolje performanse za manje para ali uz više zahebancije... uglavnom meni su za bbc2 najbolji 10.5 driveri imao sam 10,9 pa mi je average fps bio malo manji i vratio se na 10,5 i sad je sve ok :))
Super su 10.5 bili za bc2,al sada je 10.10 popravio stvar skroz i jos su bolji nego 10.5.Prva stvar koju bus primjetio je da alt+enter radi duplo brze nego prije,stabilnije rade,itd.
Btw,nisam znao da nvidija radi tako savrsne drivere,kaj svaki koji izadju su sve bolji i bolji?Nikakve performanse se ne gube kod igri?
znači 10.10 obični ne a, b c, d , e ili ti koja već verzija baš 10.10 ako mi se bude dalo bacim bench da vidim fps s 10.5 a onda ću staviti njih da vidim koliko će mi biti s njima, peglam za sada samo bbc2 pa me zanimaju rezlike u performansama samo za tu igru
ja sam skinuo ove 10.11 s windowsa, ima li netko s njima iskustva,. igram novi cod : black ops i zasada ne vidim nešto čudno.
može netko pojasniti kako da vidim opterećenje grafičke za vrijeme igre, kao i temperature. ne znam kako to vidjeti dok igram, pa ako netko može malo pojasniti , bio bh zahvalan
znači 10.10 obični ne a, b c, d , e ili ti koja već verzija baš 10.10 ako mi se bude dalo bacim bench da vidim fps s 10.5 a onda ću staviti njih da vidim koliko će mi biti s njima, peglam za sada samo bbc2 pa me zanimaju rezlike u performansama samo za tu igru
Najobicniji 10.10.Aj napravi test bas me zanima .al 90 posto sam siguran da 10.10 rasturaju.
EDIT:Danas sam skinuo preko windows updejta 10.11,ista stvar, nema pada fps-a u bc2,rade ko 10.5 cak i bolje.
Super su 10.5 bili za bc2,al sada je 10.10 popravio stvar skroz i jos su bolji nego 10.5.Prva stvar koju bus primjetio je da alt+enter radi duplo brze nego prije,stabilnije rade,itd.
Btw,nisam znao da nvidija radi tako savrsne drivere,kaj svaki koji izadju su sve bolji i bolji?Nikakve performanse se ne gube kod igri?
da i to doslovce, imam frenda isto je tu na forumu, koji je nvida fan (ja sam naravno ati/amd inače nebi bilo fora ) i stalno se kolemo koji ima bolju graf i konfig i tako ... ugl nikad nikakvih problema nije imao s driverima, ne samo on nego općenito ekipa s nvidia grafama (jel ima di na forumu da se vodi rasprava koji su nvidijini driveri dobri za koju igru?? naravno da nema, ali jeiga.. ) dobro nisam ni ja imao nekih velikih problema osim razlike u performansama od verzije do verzije, neki nisu podržavali neku od mogućih rezolucija i tako...relativno sitno ali opet živcira, dok kod nvidije koliko god ja to kao ati/amd fan nerado priznao toga NEMA, e da i npr. takodjer sitnica ali fora kad instal drivere od nvidije nije potreban restart, dok kod ati/amd je :(
Mene kad instliram me ne trazi restart,jedino ak idem uninstaliart drivere i vratit se na stare neke onda me trazi restart.Al dobro ati(amd) zna seruckat s driverima,al nema veze,mislim zato cekas 4,5 mj. i onda izadju posteni driveri ko 10.10.
Najobicniji 10.10.Aj napravi test bas me zanima .al 90 posto sam siguran da 10.10 rasturaju.
EDIT:Danas sam skinuo preko windows updejta 10.11,ista stvar, nema pada fps-a u bc2,rade ko 10.5 cak i bolje.
kach, da li sada kad si skinuo s winbdows updejta 10.11. jer i ja sam to sinoć napravio, događa mi se da kad uđšem u ati catalyst centar, i kad izađem iz njega, bilo da stisnem ok ili s x izađem, kran mi se zacrni na dvije sekunde i onda vrati ponovno sliku,. to mi se ranije nije događalo
Da ne kuzim,probaj stavit sve na default,ak tad ne radi,uninstall i stavi neke starije drivere,ak ti i dalje se tak crni,formatiraj windowse i probaj onda nanovo staviti nove drivere.
Da ne kuzim,probaj stavit sve na default,ak tad ne radi,uninstall i stavi neke starije drivere,ak ti i dalje se tak crni,formatiraj windowse i probaj onda nanovo staviti nove drivere.
ma joj, ne bih ni slučajno išao na format windowsa. mislim,, meni to zacrnjenje ne pravi nikakv problem, ali se pitam zašto se događa.
stavio sam na default i isto se događa.
kako da vratrim na stariju verziju drivera, kad mi ne može roll back. koji je drugi način
Ne zeli ti uninstal napraivit???A joj onda se nesto gadno poremetilo.Kaj koristis xp predpostavljam?
Ne zeli ti uninstal napraivit???A joj onda se nesto gadno poremetilo.Kaj koristis xp predpostavljam?
ne, mogu uninstall ali ne mogu roll back. windows 7, 64 bitni koristim
ne, mogu uninstall ali ne mogu roll back. windows 7, 64 bitni koristim
Pa dobro koda je bitno kaj roll back nemres,ljepo uninstal i instaliraj ponovno 10.10.Ako tad se i dalje crni,uninstal opet i instalriaj,neznam 10.5 drivere.
jedno pitanje, ako iko zna..koji driveri za sad najbolje rade za 5770 ?
imam 10.10 (upravo zamijenio 4670 sa 5770) i u NFS shift mi padne fps cak i na 16...
imam 10.10 (upravo zamijenio 4670 sa 5770) i u NFS shift mi padne fps cak i na 16...
Ovdje imaš link na ranije verzije drivera pa skini i isprobaj koji ti najbolje pašu. Znam da ti se možda neda ali tako ćeš najbolje vidjet koji ti odgovaraju.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
Ovdje imaš link na ranije verzije drivera pa skini i isprobaj koji ti najbolje pašu. Znam da ti se možda neda ali tako ćeš najbolje vidjet koji ti odgovaraju.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
a jel obavezno da ove prijasnje izbrisem prvo..?
Ja ih uvijek prvo deinstaliram i onda u safe modu počistim sa Driver sweeperom.
isprobo 10.10, 10.4 i 10.5 za sad..izgleda mnogi imaju problem upravo sa shift-om..patch je 1.02
jel ima iko slicnih problema, i kako rijesiti ?
Ja ih uvijek prvo deinstaliram i onda u safe modu počistim sa Driver sweeperom.
pozdrav, može malo detaljnije pojašnejnje oko deinstalacije drivera*
znači, iam ati catalyst centar, jel idem na add/remove programs, a onda idem u system device pa na uninstall drivera, ili kad izbrišem catalyst ću zajedno s njim pobriosati i driver.
može step by step ako nije problem. zahvaljujem unaprijed