nakon kupnje i odkljucavanja xfx-ove hd6950, vrijeme je za malo zesci over clock :D
posto jos nikad nisam kupovao vga cooler , svaka pomoc bi bila cjenjena :)
cijena coolera je nebitna
nakon kupnje i odkljucavanja xfx-ove hd6950, vrijeme je za malo zesci over clock :D
posto jos nikad nisam kupovao vga cooler , svaka pomoc bi bila cjenjena :)
cijena coolera je nebitna
Ajmo ljudi, to i mene zanima.
Gledao sam malo po nasiom shopovima no koliko vidim nema ništa što 100% paše na Caymana već je potrebno modanje.
jbg 5850 me razmazila. Potpuno tiha u Furmarku ispod 80c... milina
A ovo dok malo klokneš i eto je preko 90c. Najgore što su sve highend grafe izgleda u takvim gofnima
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/18/accelero-xtreme-plus.html?c=2182
toplo preporucam ovu zvjer,neznam jer je vec ima kod nas ali na ebayu je od 50 eura na vise.
Kao sto je kolega naveo, AC Accelero Xtreme Plus, samo sto ga nema kod nas, gledao sam na Nabava.net, nema.
Mene zanima kak su ljudi zadovoljni sa AC hlađenjima, i ja imam 6970 i s obzirom kolko se zalaufa kad igram neku žešču igricu niti ne želim pomislit kaj bi bilo da ju klokam, pa vent bučio cijelo vrijeme za pop...dit, a htio bih neko kvalitetnije hlađenje stavit da ju stišam
Mene zanima kak su ljudi zadovoljni sa AC hlađenjima, i ja imam 6970 i s obzirom kolko se zalaufa kad igram neku žešču igricu niti ne želim pomislit kaj bi bilo da ju klokam, pa vent bučio cijelo vrijeme za pop...dit, a htio bih neko kvalitetnije hlađenje stavit da ju stišam
a i to je stvar navike.
imao sam tu 6970 i clokao sam je na 950/1450, podesio vent u MSI aferburneru i bio zadovoljan jer u igrama opalim zvučnjake pa ni ne čujem ventilatore, dok u svakodnevnom radu radi meni bešumno.
a sad, normalno je da bi svatko volio vent koji se vrti na 20% i da je TA kartica OC-ana na 1050/1450 i da su temperature ispod 70°
`ko ne bi; "i tata bi sine".
Zato imaš Afterburner ili čak CCC da podesiš brzinu venta.
na auto regulaciji vent je dosta glasan no zato dobro ohladi karticu. Ako pak hoćeš tišinu, onda su opet temperature problem. Ja sam našao neki balans s ventom na 40% i temperatura tijekom igranja ide do cca 85-87c što je OK no ne dopušta nikakav daljnji OC za stabilnu upotrebu.
da, zaboravio sam napomenut da bi cooler trebao bit dobavljiv iz hrvatske :/
..kad bi moga uzet odakle zelim Twinfrozr III bi bio najbolji izbor :)
ovako cooler mozete nabaviti u sloveniji sa nastavkom za 6970---vr001 i to po cijeni od 56.67eura,,,jedino bi to morali švercnuti prek granice ,jer se inace plača porez 23%,,,cca 96kn
evo link
ja sam ga uzeo i nemam rijeci--stvarno preheben cooler
Kao sto je kolega naveo, AC Accelero Xtreme Plus, samo sto ga nema kod nas, gledao sam na Nabava.net, nema.
kako dobro izgleda, 3 92 mm venta, pa bakar, mljac.
ide i na GTX 570
ajmo skupit pare pa naručit od nekog kamiondžije koji putuje u Austriju ili Njemačku.
accelero Twin turbo Pro košta 245 kn u Linksu.
uskoro će stići u Links i Xtreme Plus s tri coolera.
jebga, koštat će nešto više od 500 kn u Linksu.
točna informacija iz prve ruke.
mljac mljac,mogu ga i ja iz italije donijet ako ga kupimo na talijanskom ebayu,bit ce manja postarina,lol
mene su zeznuli,,,iz slovenije sam naručio xtrame plus sa vr001 dodatkom,sto me ispalo 56,67eura bez njihovog pdva,,poslano mi je pouzecem sto iznosi cca 420 kn +20kn povrat novca..e da bi stvar bila ljepša na to su mi kiknuli nas pdv 96kn,+pregled na carini 35 kn+ plus njihova nekakva racunanja 2puta po pet kuna i sad me izašlo 591kn...heh...a mogo sam sjest u auto otici do slovenije i kupit ga za 60eura sa njihovim pdv-om,stavit pod sic i bolje proci ...:)) al eto za drugi put da se zna...izasla je 6990 po cijeni od 620eura se moze naci kod njih ...MLJAC
Ne mozes usporedivat 4850 i 6970 po pitanju zagrijavanja. Pogledaj im TDP. Na takve grafe se stavljaju high end zracni hladnjaci tipa AC extreme, vf3000, Shaman, Spiftire koji ih drze ispod 50c u loadu.
Najpovoljnija varijanata je polovni Thermarigt T rad2 gtx koji u komb. sa 2x92mm ili 2x80mm hladi svarseno. Imal sam ga na 5870 i hladi ju ispod 50c. Nebi trebao imat problema sa 6970. Komb sa dva venta je bolja na radeonkama jer je jedan vent tocno iznad VRM i dovoljno dobro ih hladi,
mene su zeznuli,,,iz slovenije sam naručio xtrame plus sa vr001 dodatkom,sto me ispalo 56,67eura bez njihovog pdva,,poslano mi je pouzecem sto iznosi cca 420 kn +20kn povrat novca..e da bi stvar bila ljepša na to su mi kiknuli nas pdv 96kn,+pregled na carini 35 kn+ plus njihova nekakva racunanja 2puta po pet kuna i sad me izašlo 591kn...heh...a mogo sam sjest u auto otici do slovenije i kupit ga za 60eura sa njihovim pdv-om,stavit pod sic i bolje proci ...:)) al eto za drugi put da se zna...izasla je 6990 po cijeni od 620eura se moze naci kod njih ...MLJAC
Inace za isznose do 1000kn se ne placa pdv, ne znam kaj si ti radio i oni tebi XD
ma ne znam ni ja...eto s+ cijena mi je bila 56.67 eura a ja sam postaru morao platit 591kn,,,zvao sam carinu i onda su me nadjelili:))))
ma kreteni su ovi nasi....to mi fakat nije jasno. ja sam prije ovog novnog zakona morao platiti pdv, al znao sam da ocu jer mi je iznos premasivao zakonski :( al ovo mi fakat nije jasno. bolje da si autom otisao po to :( hrvatska ce valjda jedina zemlja biti u šengenu a da ce se plačati pdv na proizvode natucene izvana jer smo mi idioti!!!!!!!!!!!pardon, biramo na izborima idioteeeeeeeeeee!!!
istina i to sto veliš...kasnije sam si i ja razmisljao zasto nisam autom isao,,stavio pod sic,i to je to,,,ali kad nisam uopce racunao na pdv,te pregled na carini..
Xyan, sta ces ipak mi imamo degene u vladi sta neznaju da je jedan $ ustvari pet i nešto kn a ne 8 kn.....
Inače otišli smo u OFF topic sluzbeno.
Takoder ja sam vidio neke primjerke Asusa sta sam namjeravo kupit te su na OC (1 ghz gpu) imali max temperaturu 82°C sta je cudno a ujedno i super.
ima i jaceg tecaja.....
I meni se greje dosta. 5870 2GB max je bila 75C sa zakljucanom kontrolom ventilatora u istom kompu. EAH6970 referentni 90C sa zakljucanim ventilatorom, a 75C sa manual na 45%, idle nebitno ali 45C.
ASUS mi je odgovorio da je to normalno za tu kartu. Stabilna je iako se greje. Ali ima neku kontrolu karta pa kada dodje na oko 90C tada sam upali ventilator bez obzira sto je zakljucan u CCC i to neda da predje preko.
Ne stalno ali na par sekundi upali. Naravno sada ja stavim na 40-45% dotle nije bucna i onda dodje do 75C. Da ima i ta opcija Autromatic u Smart Doctoru ali to je bucno.
carina se ne placha do 1000kn ak osobno idesh preko granice al ako ti dolazi paket poshtom, sluzhbeno, carina se ne placha na stvari do 180kn al ovi na carini toleriraju do 300kn..al i to sve sve lako sredi, dogovorish se sa prodavachem da ti napishe manju cijenu, il mu platish na dva puta i ima josh 100 caka kak da se ne plati carina il kak da se plati manja carina..
on topic - ja sam imo par AC hladnjaka i svoj posao odradjuju skroz ok..izrada im bash i nie bajna i hladjenje se mozhe josh poboljshat sitnim zahvatima na dijelu hladnjaka koji ide na gpu jer su mi dva coolera doshla sa dosta neravnim tim dijelom..
al kad vech prichamo o vrhunskim high end karticama, onda bi se trebalo prichat i o vodenom hladjenju..ima dosta dobrih rjeshenja sa ok lovu, tiha su, odlichno hlade i performanse im se mogu drastichno povechat sa laganim i jednostavnim zahvatima..tak da moj glas definitivno ide za vodu..
Dobar dan, imam jedno pitanje pošto sam nov i nemam bas previse pojma što se tiće raćunala i tako tog. Za otprilike mjesec dana kupujem novi komp, i imam na piku HD6970 pa me zanima koji da hladnjak uzmem za nju, pošto Arctica nema kod nas, tj ima ali je nedostupan u Linksu a online kupovija nije opcija. Takodjer, dali mi je potreban aftermarket cooler pošto je nemam namjeru overclockati u skorije vrijeme pa da ne trosim novce na to. Offtopic malo, ako nije problem, isplati li mi se kupovati HD6970 za cca 2900 kn ili 600 kn jeftiniju HD 6950 pošto mi grafićka treba u principu samo za gaming, te nešto malo za obradu videa i slicno.
Unaprijed hvala na pomoći!
ne isplati se uzimati 6970, kad imas ovo: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd6950-2gb-ddr5-800m-dvi-x2-displayport-x2-eyefinity-dx11/40248 i lako ju unlockas u 6970 jer je referentni pcb , to je moj savjet. ne treba ti aftermarket cooler
isplati se uzeti 6950 i otkljucati je na 6970,,ja osobno imam 6970,zadovoljan sam ali cu ici na crossfire sa njom,,ako si teski gamer idi rade na nvidi-u
ne isplati se uzimati 6970, kad imas ovo: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-pcie-ati-radeon-hd6950-2gb-ddr5-800m-dvi-x2-displayport-x2-eyefinity-dx11/40248 i lako ju unlockas u 6970 jer je referentni pcb , to je moj savjet. ne treba ti aftermarket cooler
Mislim da xfx-ova 2gb verzija više nije unlockabilna.
Mislim da xfx-ova 2gb verzija više nije unlockabilna.
Linkana 6950 je unlockabilna jer ima referentni PCB.
Meni se ova XFX-ova čuje kao mlažnjak. Sve tiho sa novim coolerom za proc,stavim grafu i puf! Mlažnjak! Uz onaj Samsungov F3...
Meni se ova XFX-ova čuje kao mlažnjak. Sve tiho sa novim coolerom za proc,stavim grafu i puf! Mlažnjak! Uz onaj Samsungov F3...
Ako nema mogućnost ručne regulacije venta, flashaj BIOS od drugog proizvođača i podesi fan profil u AB-u
Hvala na preporukama, jos sam malo cito i tako to i mislim da cu se ipak odluciti za HD6950 unlockabilnu posto je znatno jeftinija od HD6970 a jednostavnim unlockom dobije se ova. No smanjuje mi li se trajanje kartice sa tim unlockanjem i clockanjem sa 800 na 880 Mhz-a? A sto se tice grijanja, vjerojatno nitko ne zna kako se to grije po ljeti, posto su kartice izasle ovu jesen ili zimu. Zbog toga sam bio najvise zabrinut za cooler da ne bi temperatura skakala abnormalno ljeti bez dodatnog coolera. Znam da je off topic, ali bi li u pogledu grijanja znacajno pomoglo novo, bolje kuciste sa boljim protokom zraka i ako imate li kakav prijedlog? Jer trenutno imam starno kuciste koje je zapravo kao kanta za komponente pa mislim da je protok banana. I bi li 500 W napajanje bilo dovoljno za tu karticu i ostale novije komponente poput recimo Intelove i7 870, s.1156, 2.93 GHz Quad core?