7850 pitanja

poruka: 58
|
čitano: 3.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: 7850 pitanja
Leopard_st kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

šta ste čovjek napali ,a dobro vam kaže.

malo uključite google its my friend ,pa potražite.

za karticu do 2000 kn da ti vrti BF3 na ultra sa aa4x na 60 fps-a?????? lol

dajte ljudi ne pričajte gluposti....

Ocigledno ne citas kako treba, spomenuo sam gore da igra sa 2XAA, razlika između 2xaa i 4xaa je dobrih 15%.

da sad se svakih 5min mjenja priča, više nije sve na ultra u 4xAA nega 2xAA, daj ovo prelazi u potpuno trolanje i prepucavanje tko je šta reko i kako je krivo reko a drugo mislio, ja sam stavio gore argumente i test, jasno je tko je u pravu sad vi iz pete izvucite nešto da nisam u pravu. Ugodno se zabavljajte.

14 godina
neaktivan
7850 pitanja

Pa rekao sam u mom trecem postu na ovoj temi da covjek igra na ultra +2MSAA.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 14:35 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

šta ste čovjek napali ,a dobro vam kaže.

malo uključite google its my friend ,pa potražite.

za karticu do 2000 kn da ti vrti BF3 na ultra sa aa4x na 60 fps-a?????? lol

dajte ljudi ne pričajte gluposti....

Ocigledno ne citas kako treba, spomenuo sam gore da igra sa 2XAA, razlika između 2xaa i 4xaa je dobrih 15%.

i dalje je nemoguće.

daj molim te onda nek snimi taj tvoj frend gameplay na 64 igrača (multiplayer,ne singleplayer )

i nek snimi postavke u options/video pa ćeš vidjet tko je u pravu,a tko ovdje gluposti priča.

aa2x i aa4x ti je razlika u svega 3-5 sličice iliti 3-5 fps-a , a to nije 15% {#} za tvoj info.

Battlelog CRO_ZeNGe
12 godina
neaktivan
bik kaže...

Sa 7850 nema smisla 2Gb, čisto bacanje novaca, nema nikakve razlike osim što je skuplja.

BF3 hoce povuc preko 1gb na full hd ali kad je sve ultra i 4xAA ali onda imaš 25fpsa i neigrivo je svejeno imao 1 ili 2gb 7850, provjereno.

2GB ima smisla samo kod jačih kartica i veče rezolucije.

Uzmi Sapphire 7850 dualfan, nečujna i hladna.

Evo kolege :D

Reći ću samo da se u AK mapama gpu usage zakucava, ide preko 1,9gb. Toliko o tome da je 2gb model bacanje para. Pa čak i na staroj 4870 koju sam imao 512mb model bilo je razlike u odnosu na 1gb model,  naravno u korist ove druge kartice. Ipak nije 128bit sabirnica. Jedino ako se radi o malim rezolucijama neće biti tolike razlike. Danas je sve ispod min 1.5gb vrama nedovoljno za solidan gaming. Možda je iznimka gtx570 od 1.2gb vrama ali i to je upitno na većim rezolucijama.

http://bildr.no/view/1261170 

Sa tim postavkama imam oko 50 fps avg na 7850 sapphire 2gb 1200/1500MHz, naravno 64 igrača Firestorm agresivno igranje tenk eksplozije bla bla dok na drugim mapama tipa Canals fps ide nešto bolje. Ti ako imaš 20-40 fps očito te koči procesor. Koliki ti bude gpu usage? 

Sada igram na ovim postavkama

teksture ultra  

hbao on

af 16 

aa defered off 

aa post low 

shadow low 

terain quality and decoration medium

effect high 

mesh ultra 

motion blur 

Jer ipak je riječ o fps i nema bitne razlike u odnosu na ultra a 60fps je lock uvijek što je bitno radi lcd tearinga. Mogu malo ovo detaljnije na ovim prvim ultra postavkama ali sa 2aa ali sad sam na osmici  i imam beta drivere ne znam koliko bi to utjecalo. Ipak je ovo poprilično daleko od lock 60 da bi se igralo na ultri ali opet s druge strane  reći da 7850 nije dovoljna za ugodni gaming u BF3 pogotovo uzimajući u obzir da većina primjeraka ide 40% OC pa čak i više je apsurd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 17:36 (SDL1920).
16 godina

Vidiš u čemu je problem, tvoja priča i priča tvog kolege su na kraju potpuno različite, kao da se igramo pokvarenog telefona a on je tvrdoglav i ne zeli priznat da nije u pravu tj da on i drugi samo trollaju bez da imaju nevedenu grafičku niti igraju BF3.

Na početku je bilo riječ SVE NA ULTRA (znači sve postavke max sto mozes stavit) na Full hd rezoluciji njegov kolega ugodno igra čak i na STOCK 7850 !?  (pogledaj samo te smiješne izjave koje su par puta editirane)

Onda nakon štu su govorili da ja nemam točne relultate , da sam lažljivac, da mi nešto ne valja.. sam stavio tj napravio VIDEO  sa dogovorenim postavkama. Nakon toga je bilo kao pojeo vuk magare , fali mi VRAMA, oni su nakraju mislili samo na AAx2 (što također ne odgovoara jer je razlika par fpsa:)), sad debelo smanjene postavke kod tebe, pa mi je procesor usko grlo (2500K@4.4Ghz) .. ima li tome kraja? Da, ima; lijepo tako da ako ti imaš 7850 2GB stavi moje postavke iz videa i priloži video frapsom pa da vidimo kako je ugodno igrat tj koliko imaš fpsa.

Živio! {#}

14 godina
neaktivan
7850 pitanja

Nisam rekao da igra sve na ultra na stock clockovima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 19:18 (Leopard_st).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
bik kaže...

Vidiš u čemu je problem, tvoja priča i priča tvog kolege su na kraju potpuno različite, kao da se igramo pokvarenog telefona a on je tvrdoglav i ne zeli priznat da nije u pravu tj da on i drugi samo trollaju bez da imaju nevedenu grafičku niti igraju BF3.

Na početku je bilo riječ SVE NA ULTRA (znači sve postavke max sto mozes stavit) na Full hd rezoluciji njegov kolega ugodno igra čak i na STOCK 7850 !?  (pogledaj samo te smiješne izjave koje su par puta editirane)

Onda nakon štu su govorili da ja nemam točne relultate , da sam lažljivac, da mi nešto ne valja.. sam stavio tj napravio VIDEO  sa dogovorenim postavkama. Nakon toga je bilo kao pojeo vuk magare , fali mi VRAMA, oni su nakraju mislili samo na AAx2 (što također ne odgovoara jer je razlika par fpsa:)), sad debelo smanjene postavke kod tebe, pa mi je procesor usko grlo (2500K@4.4Ghz) .. ima li tome kraja? Da, ima; lijepo tako da ako ti imaš 7850 2GB stavi moje postavke iz videa i priloži video frapsom pa da vidimo kako je ugodno igrat tj koliko imaš fpsa.

Živio! {#}

Pogledaj ti sta je on napisao i onda ces da skontas da se ne razlikuje moja prica, covjek ima 50 fps sve na ultra +2XAA.

I da igram BF3.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 19:18 (Leopard_st).
14 godina
7850 pitanja

Kupi si Sapphire HD7850 2GB OC, clockni ju i uzivaj u perfomansama GTX580 sa 2GB vrama koja ce ti ako sada ne trebaju zatrebati u buducnosti radi povecih textura(iako se negdje i sada osjetni prednost sa 2GB na 1080P).

Budes li imao srece mozda dobijes primjerak koji stigne GTX660TI/HD7950 stock pa si onda na jos vecem konju.

BTW HD7850 masnije clockana sa perfomansama GTX580 nije slaba za BF3, problem je u glavama pojedinaca tipa Bik koji ju usporeduje sa HD6950 koja se ni priblizno nemoze clockuti kao HD7850.

iclock2much

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bik kaže...

Živio! {#}

Igra dropa u MP-u na tim settingsima kao pobješnjela.{#} Da imam igru, rado bi testirao, proc i5 na 3.6 i 7850 na 1050/5800.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 19:25 (thedream).
14 godina
7850 pitanja

Video za kolegu Bika sa clockanom HD7850 2GB, ne vidim nikakvo zapinjanje na maximum postavkama u MP(1080P).

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 19:33 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
14 godina

Slažem se sa Bikom. HD 7850 1GB ima u 98% igara i scenarija koje su prikladne klasi grafe ( dakle ne Metro2033 maxed out ili BF3 ) ISTE performanse kao HD 7850 2GB verzija. Ja nisam isprobao, ali ljudi jesu i sumnjam da je zavjera protiv 2GB u pitanju pa da lažu. Ako nemaš veći monitor od 1080p ( a hrpa nema ni takav ), onda ti baš i netreba toliko Vrama za današnji gaming. Što kaže kolega, ako hoćeš pogurat sve na max, onda igre, i to samo NEKE ( pod tim mislim na možda 2 ili 3 igre ) trebaju puno Vrama. Ali za to treba svejedno HD 7950 ili GTX 670 najamnje da se fino igraš. To je nešto slično situacijama gdje jeftine grafe od 500 kn imaju 2GB rama što je komedija ( odnosno marketinški trik za neupućene ). "Futureproof" teorija isto baš ne drži vodu zato što dok za godinu ili dvije, kad 2GB bude optimum za ugodno igranje ( kao danas sa 1GB ), HD 7850 će biti slaba za neke visoke detalje i reze, tako da ćeš svejedno trebati preći na neku HD 9000 seriju ili GTX 800 !!. Ja između GTX 560 Ti OC i HD 6950 2GB ( koje su istih performansi ) ne vidim ama  baš nikakvih razlika na svom 1080p monitoru u svim igrama koje sam igrao. HD 7850 1Gb jest "bung for a buck" debelo sa svojih 1270 kn !! Tko može, nek uzme 2GB verziju jel nije drastično skuplja, a ipak je nešto bolja za blisku budućnost i tih par zahtjevnih igara.

14 godina
itomic009 kaže...

Slažem se sa Bikom. HD 7850 1GB ima u 98% igara i scenarija koje su prikladne klasi grafe ( dakle ne Metro2033 maxed out ili BF3 ) ISTE performanse kao HD 7850 2GB verzija. Ja nisam isprobao, ali ljudi jesu i sumnjam da je zavjera protiv 2GB u pitanju pa da lažu. Ako nemaš veći monitor od 1080p ( a hrpa nema ni takav ), onda ti baš i netreba toliko Vrama za današnji gaming. Što kaže kolega, ako hoćeš pogurat sve na max, onda igre, i to samo NEKE ( pod tim mislim na možda 2 ili 3 igre ) trebaju puno Vrama. Ali za to treba svejedno HD 7950 ili GTX 670 najamnje da se fino igraš. To je nešto slično situacijama gdje jeftine grafe od 500 kn imaju 2GB rama što je komedija ( odnosno marketinški trik za neupućene ). "Futureproof" teorija isto baš ne drži vodu zato što dok za godinu ili dvije, kad 2GB bude optimum za ugodno igranje ( kao danas sa 1GB ), HD 7850 će biti slaba za neke visoke detalje i reze, tako da ćeš svejedno trebati preći na neku HD 9000 seriju ili GTX 800 !!. Ja između GTX 560 Ti OC i HD 6950 2GB ( koje su istih performansi ) ne vidim ama  baš nikakvih razlika na svom 1080p monitoru u svim igrama koje sam igrao. HD 7850 1Gb jest "bung for a buck" debelo sa svojih 1270 kn !! Tko može, nek uzme 2GB verziju jel nije drastično skuplja, a ipak je nešto bolja za blisku budućnost i tih par zahtjevnih igara.

Prvo ti pogledaj razliku gore na videu koji sam prilozio, iste postavke i rezolucija kao kod Bika samo se radi o 2GB verziji, MP.

Nema stekanja, jel ti to sta govori o BF3 SP i kolicini vrama koju koristi?

iclock2much
12 godina
neaktivan
7850 pitanja

Ja mislim da su neki ovdje u zabludi. Prvo sam pročitao na prvoj stranici neko upoređuje 6850 sa 7850 pa kaže gotovo isto. Imao sam 6850 najjači model koji sam našao MSI Power oc sa strašno visokom klokovima a 7850 na stocku je pojede i baš je osjetan pomak. 

Ako igrate 1600*1050 bez aa i ako vam je baš puno tih 200kn doplate može/mora vam biti 1gb barem trenutno sve preko toga 1gb nema šta da traži. Ja opet kažem za usage. Ko god ima 7850 i ima bf3 premium i igra na većem monitoru od 21.5  u nativnoj rezi, neka stavi onu mapu sa planinama ili onu pustinjsku mapu 64 igrača i ostavi gpu-z da radi u pozadini i neka kaže koje je zauzeće. Kod mene zakucano bude skoro do 2gb... Meni je i glupo što se o tome raspravljamo 1gb vs 2gb jer kad je god bilo ddr5 i 256 bita u pitanju ima razlike pa makar i 5% a kamoli gdje je gpu debelo preko 1000MHz.

Ja sam mislio i uzeti gtx570 ali kad sam vidio da je oc-ana 7850 šije na većim rezama odustao sam iako nvidija ima bolje drajvere za bf3 a to samo i šutam. Druga je stvar što su neki zabrijali da je ovo situacija ko nekad pa imaš ddr2 i 128 bitnu sabirnicu pa i 1gb dodatnog vrama nema koristi. Ova kartica je sad bestbuy a dogodine ko zna ako spadne cijena uzeti još jednu u CF i ima da 'goni' sve odlično.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 20:50 (SDL1920).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nitko nije usporedivo a kamoli rekao da su gotovo iste 6850 vs 7850,a i bilo bi debilno:) svi znamo da cyclon verzija sije 6870, a ja sam naletio na review di je 6870 sporija za samo 3fps-a od 7850! al opet to je samo slucaj u bf3!!a i frend mi ima 7850 pa sam se uvijerio!za mene nis znacajno...
17 godina
neaktivan
7850 pitanja

Nakon citanja ovog svega jos sam u vecoj nedoumici... igram na rezolociji 1920x1200 sa starom poluraspadnutom 4870 koju ne bi nikad mjenjao da ne pravi probleme... 

7850 je prema svemu sudeci best buy do 1500 kn....

Sad da li uzeti 7850 1GB, 7850 OC 1GB ili 7850 2GB mi je tesko odluciti jer nisam nasao nigdje previse benchmarkova koji usporeduju ove 3 verzije... Ali odlucio sam definitivno da ce biti 7850 jer nudi vise od Nvidie za te novce.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
7850 pitanja

Nije to nikakva dilema, zapravo je jednostavna - ako gledaš svaku kovanicu i skupljaš lipe za grafičku, uzmi najjeftiniju 7850 1G koju nađeš, ako ti pak novac nije problem, sigurno neće biti naodmet i dodatnih 1G videomemorije. Onda uzmi pak najjeftiniju 2G 7850. Šta se mučiš i misliš oko čega realno ne trebaš.

Kartice su jednakih performansi, a 1G više memorije ako si možeš priuštiti, napravi tako.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nije to nikakva dilema, zapravo je jednostavna - ako gledaš svaku kovanicu i skupljaš lipe za grafičku, uzmi najjeftiniju 7850 1G koju nađeš, ako ti pak novac nije problem, sigurno neće biti naodmet i dodatnih 1G videomemorije. Onda uzmi pak najjeftiniju 2G 7850. Šta se mučiš i misliš oko čega realno ne trebaš.

Kartice su jednakih performansi, a 1G više memorije ako si možeš priuštiti, napravi tako.

Ima za 1.560kn u ADM-a Sapphire HD7850 2GB i to mu je dobro uzet ukoliko mu nije previše novaca za dat .
Tu sam karticu uzeo ja i clocka se na  1050 / 1350 bez problema.

... Ako te zanima otkud sam, pogledaj na profil ...
16 godina
Motorbreath kaže...

Nakon citanja ovog svega jos sam u vecoj nedoumici... igram na rezolociji 1920x1200 sa starom poluraspadnutom 4870 koju ne bi nikad mjenjao da ne pravi probleme... 

7850 je prema svemu sudeci best buy do 1500 kn....

Sad da li uzeti 7850 1GB, 7850 OC 1GB ili 7850 2GB mi je tesko odluciti jer nisam nasao nigdje previse benchmarkova koji usporeduju ove 3 verzije... Ali odlucio sam definitivno da ce biti 7850 jer nudi vise od Nvidie za te novce.

Rečeno je vec da na toj rezoluciji 1 i 2gb nema razlike, ako imaš 200kn viška idi na 2gb ili bolje za te novce uzmi dodatni keks ram memorije.

Stavio sam ti link na test, vidiš tu je 2gb čak sporija ;)

http://tpucdn.com/reviews/Club_3D/HD_7850_RoyalQueen/images/bf3_1920_1200.gif

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 10:17 (bik).
14 godina
bik kaže...

Rečeno je vec da na toj rezoluciji 1 i 2gb nema razlike, ako imaš 200kn viška idi na 2gb ili bolje za te novce uzmi dodatni keks ram memorije.

Ja vidim da BF3 steka na maximum postavkama u tebe, imas 1GB verziju.

Na netu igra leti u MP-u sa 2GB modelima.

Po meni si ucinio gresku jer nisi dodao pisljivih 200HRK i imao osjetno bolje perfomanse jer je 1024MB po meni premalo za buducnost kao i za neke igre sada.

iclock2much
16 godina

sta se ti javljaš nemas poima ni o 7850 niti o bf3, troleru obicni ajd ne zamaraj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 11:10 (bik).
12 godina
neaktivan
bik kaže...

Ja mislim da se nema šta dalje dodati {#}

14 godina
bik kaže...

sta se ti javljaš nemas poima ni o 7850 niti o bf3, troleru obicni ajd ne zamaraj.

Zamaras ti forum sa svojim neznanjem, ovo je IT forum na kojem se prica kada se zna, ne kada se nezna kao ti.

Zato cuti i ne pisi gluposti.

iclock2much
13 godina
protjeran
a pravi se javio da govoris o necijem znanju i neznanju, nauci prvo citati tude postove s razumijevanjem pa onda odgovaraj da nebi lajci "kao ja" pomislili da i nesto znas iz svih tih silnih lupetanja u tvojim odgovorima...
14 godina
Stjepanj kaže...
a pravi se javio da govoris o necijem znanju i neznanju, nauci prvo citati tude postove s razumijevanjem pa onda odgovaraj da nebi lajci "kao ja" pomislili da i nesto znas iz svih tih silnih lupetanja u tvojim odgovorima...

HD 7850 overclocked BF3

HD 7850 overclocked 3D Mark11

XFX BE 7850 vs GTX470 vs HD6950 BF3

Pojede tvoju HD6850 clocked koju ionako nisi iskoristio do kraja na dualcu dok si ga imao a mislio si da jesi.

Zato molim te ne pisi nista, pocni koristiti internet i google pa cemo popricati ako se popricati moze.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 15:50 (zoharbizo).
13 godina
protjeran
7850 pitanja

da zavrsimo pricu evo na ovom linku od kitgurua kaj si sam stavio 7850 je 10-15% brza od 6870 u vecini testova tj 5 do max 10 fpsa..to i nije neka ogromna razlika a i pogledaj malo bolje 7850 debelo je iza gtx580,mozda sam corav:)

bas je pojede... 6870vs 7850   za par slicica ajde molim te...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 19:29 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
7850 pitanja

Dragi prijatelju, mani se tehnike.

Nemam komentara na tvoj post.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
7850 pitanja

Drzi se Hi-Fi sustava (rece negdje da imas neki sustav od 15k kuna).

Grafe prepusti nekome drugome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 20:59 (Leopard_st).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
7850 pitanja

Evo imam ja pitanje vezano za HD7850 , točnije - Sapphireov model s 2GB GDDR5 . 

Sad sam čistio komp malo i na grafičkoj sam vidio prekidač neki .

Da li to znači da ima Dual BIOS ili čemu služi taj prekidač ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice