Imam ovaj stari fotoaparat, i ne radi kako treba, kada okidam, ono malo zrcalo unutra se ne vraca nazad, e sad, mislim da se neki feder otkačio, zna li netko u cemu je problem i kako ga popraviti
P.S. nadam se da nisam fulao podforum
Imam ovaj stari fotoaparat, i ne radi kako treba, kada okidam, ono malo zrcalo unutra se ne vraca nazad, e sad, mislim da se neki feder otkačio, zna li netko u cemu je problem i kako ga popraviti
P.S. nadam se da nisam fulao podforum
nije vrag da nitko nista nezna, bump
Problem kako si ga opisao zvuci tipa, "auto mi ne zeli upaliti, sto mu je?"
Najbolje da pitas na specijalizirane grupe sto se tematike tice... GOOGLE
google nista ne pronalazi, ali dobro, trazit cu i dalje, mozda negdje drugdje netko nesto zna
eto, poslao sam zahtjev za učlanjenje u jednu grupu,i pitao sam i na forum.hr valjda cu rjesiti to
nitko ništa nezna, mozda ipak netko od vas zna bump još jednom
ja imam analogonog yashicu, star je 30 godina, ali još uvijek radi 
vjerojatno je neki kvar sa zatvaračem, i ne bi bilo loše da ga odneseš kod nekog urara, urari imaju one osjetljive pincete i povećala, pa i može zaviriti unutra i malo bolje pogledati.
ne bi bilo loše da postaviš upit na fotozine forumu, ondje još uvijek ima dosta ljudi koji rade s analogijom http://fotozine.org/?knjiga=forum, a s obziorm da si iz vinkovaca, možeš progibat i do vk foto kluba i tamo se raspitatii, s obzirom da i tamo ima ljudi koji rade s analogijom http://www.fotoklubvinkovci.com/
ja imam analogonog yashicu, star je 30 godina, ali još uvijek radi 
vjerojatno je neki kvar sa zatvaračem, i ne bi bilo loše da ga odneseš kod nekog urara, urari imaju one osjetljive pincete i povećala, pa i može zaviriti unutra i malo bolje pogledati.
ne bi bilo loše da postaviš upit na fotozine forumu, ondje još uvijek ima dosta ljudi koji rade s analogijom http://fotozine.org/?knjiga=forum, a s obziorm da si iz vinkovaca, možeš progibat i do vk foto kluba i tamo se raspitatii, s obzirom da i tamo ima ljudi koji rade s analogijom http://www.fotoklubvinkovci.com/
kako znas da tamo ljudi rade s analogijom, nego na fotozine mi treba preporuka nekog njihovog člana pa se nemogu učlaniti
pa zato jer sam tako čuo od dečki koji se bave fotografijom i članovi su kluba. ne rade svi, ali ih ima koji još uvijek imaju kući analogne fotoaparate i rade s njima. ne košta te ništa da odeš do tamo i zamoliš za savjet što napraviti.
a ako ćeš se regati na fotozine reci da sam te ja preporučio, nick je ------- član broj -----, nemoj da me sramotiš ako se regaš 
ok, stavio sam tebe na fotozine (da si me ti preporucio) valjda ce me prihvatit, pa cu jos tamo pitat, a i mogao bih kad uhvatim vremena i do kluba otici, a sad mi je palo napamet da moj tat ima Zenit 12xp pa bih mogao kod njega pogledati unutrasnjost da vidim kako tamo stvari stoje, mozda je stvarno nes kod mene unutra smrdano
koliko znam nakon 24 sata ćeš sa fotozine dobti onaj aktivacijski email, tako da moraš malo pričekati, ali će te prihvatiti sigurno. imaju jako dobar forum i oglasnik, i malo se tamo raspitaj i pronjuškaj. a ne znam kakv ti je taj drugi zent, ali nećeš vidjeti ništa golim okom, treba ti baš ono povećalo kakva imaju urari..ali probaj, ništa te ne košta, samo nemoj ništa pokidati
pretpostavljam da je neki problem sa zatvračem foto aparata, ali mogu samo nagađati..
jedno znam, stavit ću ruke iza leđa i gledat, btw, nema tu unutra nikakvih mikrositnih dijelova, to ti je stara sovjetska tehnologija, čvrtsa robusna i napravljena da traje
tako je ruke, na leđa
ma oko zatvarača ima tih malih federa i iglica, pa je tu i zrcalo koje je osjetljivo..uglavnom, sretno s pilom 
ima taj federčić kojg kad povućem povlači zrcalo prema gore, e sad neznam za sto bih ga zakačio da pri okidanju radio to sto treba, nisam jos gledao u onog ispravnog
e, vjerojatno je taj federčić u pitanju, zrcalo se ne vraća u prvotni položaj..probaj usporediti s onim drugim, samo budi nježan i pazi da ne uprljaš zrcalo..
evo sad pogledah, naoko se sve čini isto kao i kod mene, taj feder je jednako zakaćen kao i kod mene, barem mi se čini
ne znam lega što da ti kažem, najbolja ti je opcija onda vidjeti u foto klubu vk, s nekima tko ima analognoga i tko je čačkao već po tome da ti pomogne. dečki su tamo ok, ne grizu i siguran sam da će ti netko rado pomoći. samo ima tamo pohvali slike u galeriji..
evo postavio tamo pitanje, čekam odgovor