Razlika između Sony Alpha DSLR-A300 i A200?

poruka: 11
|
čitano: 10.127
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Planiram kupiti fotoaparat, neki malo ozbiljnij od ovoga što trenutno imam.

Želim se malo profesionalnije baviti fotografiranjem i mislim da su ova dva fotoaparata

dovoljno dobra za početak. Samo ne vidim razliku izmeu njih dva osim u cijeni.  :/

Nadam se da će mi netko moći objasniti raliku između njih i dati neki dobar savjet za kupnju. Namigiva

Nadam se da će mi netko odgovoirti na moje pitanje!

Unaprijed se zahvaljujem. Cool

ja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Razlika između Sony Alpha DSLR-A300 i A200?
fall_on_ kaže...

Želim se malo profesionalnije baviti fotografiranjem i mislim da su ova dva fotoaparata

dovoljno dobra za početak. Samo ne vidim razliku izmeu njih dva osim u cijeni.  :/

Nadam se da će mi netko moći objasniti raliku između njih i dati neki dobar savjet za kupnju. Namigiva

Nadam se da će mi netko odgovoirti na moje pitanje!

Unaprijed se zahvaljujem. Cool

Jedina je razlika u LiveViewu.
Mislim da se ne isplati davati vise love radi toga.
16 godina
neaktivan

Hvala!! Osmijeh

ja
17 godina
neaktivan
fall_on_ kaže...

dovoljno dobra za početak.

kaj znači to "malo profesionalnije baviti fotografijom"?
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan

ukrao si mi pitanje!

:D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajmo reći da san se krivo izrazila.

no uglavnom, da nastavim

imala sam već par Sony-jevih fotoaparata, DSC-W110 naprimjer. I jednostavno san htjela isprobati neki novi model, nešto sasvim novo, ako me možete shvatiti, da me još ne bi netko pita 'što to znači nešto novo isprobati' pa ovo zamislite da vozite Fiću čitav život, i jednog dana se probudite i želite se proozati u BMW-u. Neodlučan

E da sad odgovorim na pitanje, pa ovako volim fotografirati, i želim vidjeti kakve bi slike uspila uslikati s tim fotoaparatom.

Nemojte mi reći da za fotografiranje triba imati talneta, jer da ga nemam nebi ni razmišljala o kupnji novog fotoaparata. Nisam sad neki profesionalac da slikam za reklamne kampanje, ali za priatnu kolekciju slike mi ispadnu dobro. 

stvarno muzim kada mi se riči izvlače iz konteksta... Viče jao! mrzim kad naletim na cinične ljude koji nemaju pametnijeg posla nego da me zeje**** priko interneta.

ja
17 godina
neaktivan

Pa ako se jednog dana budeš tila bavit 'profesionalnije' mislim da će te i tu Sony ponudit izbor u vidu A700 i A900. Za početak će ti i A200 bit dovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Pa ako se jednog dana budeš tila bavit 'profesionalnije' mislim da će te i tu Sony ponudit izbor u vidu A700 i A900. Za početak će ti i A200 bit dovoljan.

A700 je odličan fotić, svakako preporuka. :)

samo uzmi u obzir da kit objektiv ne pokriva raspon nekog kompakta, slobodno zaboraviš i na macro bez muke - kit objektiv se počesto (čak i opravdano u nekim slučajevima) smatra samo čepom za fotić, da prašina ne ulazi unutra. :D
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan

SONY A200  A300  A350

To je imene mučilo ali je ipak live view prevagnuo !

U praksi ga baš i ne koristiš, ali ponekad dobro dođe u situacijama pri podu ili poviše glave (ne ležiš ili pucaš napamet) .

A nije loše ni za budučnost ili druge korisnike (žena)!

Ovom aparatu (a300) baterija traje čudesa naročito bez korištenja lcd_a , te mislim da je bolja solucija od aa baterija .

Objektivi su priča za sebe, ali gledajući druge kit objektive ovaj nudi najviše (18-70).

I još komentari za šum na iso preko 800, pa to je za extreme a tad nastupa raw i photoshop.

U praksi visoki iso i ne koristi već aparat sam kompenzira malu bljeskalicu pa podigne iso 400-800.

Mislio sam se pentax d200, nikon d60, cannon 450 ili 1000 čak možda fuji s100fs.

Olympus mi nekako nije sjeo sa tim manjim senzorom pa sam nagradio sony firmu za izvaredno implementiran live sa drugim senzorom .

Mislim da bi sony mogao bez problema softverskom nadogradnjom ubacit i nekakav movie mode preko tog ccd a za live view ! ?

Nisam profesionalac ali mislim da nisam pogriješio i vrlo sam zadovoljan, pa što bi za 3500 kn čovjek očekivao .

Pozdrav

p.s. da sam profesionalniji korisnik ili da je cijena manja uzeo bi nikon d90, ipak je zgodno imat i video pa taman za 5 min.

Pa u kojem vremenu živimo; youtoube ili jubito

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 18:40 (Mmax).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mmax kaže...

SONY A200  A300  A350

To je imene mučilo ali je ipak live view prevagnuo !

U praksi ga baš i ne koristiš, ali ponekad dobro dođe u situacijama pri podu ili poviše glave (ne ležiš ili pucaš napamet) .

A nije loše ni za budučnost ili druge korisnike (žena)!

kakve veze imaju žene sa live viewom?
i kakve veze budućnost ima sa live viewom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 21:09 (draenei).
17 godina
neaktivan

mislim da je htio reci da se njegova zena ne zeli zamarati sa ovf-om i takvim stvarima

www.vodopija.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice