Kompatibilnost XD kartice

poruka: 7
|
čitano: 8.493
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Imam Olympus SP-500 UZ digitalni fotoaparat i htio bih mu proširiti memoriju. Zasad imam Olympus xd-picture card od 1 gb. Razmišljam o kupnji iste takve kartice, ali od 2 gb. E sad je problem u tome što na olympusovim stranicama piše kako moj fotić podržava xd kartice do 1 gb.

S druge strane, malo sam surfao internetom i pronašao podatke kako SP-500 UZ podržava čak i karticu od 2 gb.  Evo na stranici:  http://cgi.ebay.com/Olympus-2GB-M+-xD-Picture-Card-for-SP-500UZ-%2F-SP-500-UZ_W0QQitemZ350210374075QQcmdZViewItemQQimsxq20090605?IMSfp=TL090605178004r31586  - listajte malo dolje, piše podnaslov compatibility, onda su u listi prvo Fujifilm fotići, a ispod njih su Olympusi, među njima i SP-500 UZ.

Sad, kome vjerovati? Ako koristi itko moj fotić, možda bi mi mogao pomoći oko tog problema?

Hoću reći, sigurno ću kupiti još jednu karticu od 1gb, al ako postoji mogućnost da mi fotić prihvati onu od 2gb, to bi bilo još bolje.. :)

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 19:27 (N. Ohm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Ovi na E-bayu griješe, taj fotić ne prepoznaje kartice veće od 1GB.

0 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Kompatibilnost XD kartice
Dardevil kaže...

jesi 100% siguran? moj olympus C5000z po manualu i olympusovom webu ne podržava kartice preko 512mb, pa eto, radi provjereno s jednom od gige.
idealno bi bilo isprobati karticu od 2gb prije kupovine..
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan

Možda i proradi sa 2GB jer moj SP-350 po manualu koji sam dobio uz fotoaparat ne podržava veće od 1GB, a radi sa 2GB normalno. Ako bude štekalo imaš Update aparata preko interneta, ali sumnjam jer SP-500 i SP-350 imaju isti osnovni softver

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 14:41 (Oly_E3).
17 godina
elkarrde kaže...
Dardevil kaže...

jesi 100% siguran? moj olympus C5000z po manualu i olympusovom webu ne podržava kartice preko 512mb, pa eto, radi provjereno s jednom od gige.
idealno bi bilo isprobati karticu od 2gb prije kupovine..
 A čuj, ja imam E-520, imam XD karticu od 2GB, a frend ima SP-500, i nije njegov fotić prepoznao karticu (olympusova original). Možda bi update softwera aparata riješio to, ali ja imam samo ovakvo iskustvo.
17 godina

A da jednostavno dokupiš 2 kartice od po 1GB? Cijena je dosta slična kao i jedna od 2GB.

90% mladih si piše gluposti u potpis. Ako si ti među onih 10%... zašto ovo uopće čitaš?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znam da je prošlo više od god dana od ovog posta al ako netko možda traži ovu informaciju (tako sam i ja naletila na ovaj post)... slala sam mailove u customer support u VB i u Hrvatskoj i kartica je stvarno kompatibilna sa SP-500 UZ . Na Olympusovim stranicama piše do 1GB jer je to malo stariji fotoaparat pa tada kada su pisali specifikacije nije niti postojala XD od 2GB... u međuvremenu sam se odlučila kupiti karticu i stvarno radi i stane mi skoro 1500 slika tako da sam stvarno zadovoljna. Eto...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice