Fotoaparat do max. 3500 kn

poruka: 7
|
čitano: 2.501
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle ovako... Prije sam se dosta bavio profesionalnom (analognom!) fotografijom, ali kako su godine prolazile, otišao sam u neke posve druge vode, pospremiši svoj Pentax i role crno-bijelog filma u neku zaboravljenu kutiju koju više ne mogu naći... Mršti se

No, kako stare navike teško umiru, a fotografsko oko nikada ne spava, nedavno mi  jedošlo da ponovo osjetim težinu fotića i smotanu vezicu oko lijeve ruke. Kako sam ispao iz štosa, dajte nabacite neku ideju što bi bio trenutni the-best-of za navednu cifru. I ne, ne treba mi ništa više od toga jer sam odlične fotke radio i s puno jeftinijim 'idiotima'. Jedini preduvijet je da NE bude kompakt, a o ostalom ćemo raspraviti u ovoj temi. Smijeh

Pucajte.

EDIT:

Pričamo, naravno, o digitalcima do 3500 kn.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 21:24 (vlad0).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Panasonic Lumix TZ-10

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovak da probam biti konstruktivan: imaš analogni pentax, najvjerojatnije sa ka mauntom, dakle imaš i neki manualni objektiv bio oni brzi prajm ili samo kit nije ni bitno koji je- ali jako je bitno za razgovor koji če teći dalje, nastavimo: za te novce kupiš prek oglasa neki digitalni pentax- pogledaj ponudu pa ako trebaš pomoč opet se javi, npr. za te novce možeš kupiti do godine dana stari pentax k-x, naravno ima i jeftinijih modela ali i starijih znači opet se osvrčemo na ponudu sa oglasa, da ne kompliciramo previše vratit čemo se na one objektive sa početka priče- dakle njih možeš bez ikakvih problema staviti na konkretno spomenuti pentax k-x ili bilo koji drugi dikitalni pentax i aparat če sa njima raditi kao da su upravo sada izašli iz tvornice dakle bez ikakvih problema što u konačnici znači da sve novce možeš potrošiti samo na aparat jer objektive več imaš doma,

p.s.

novi pentax k-x ti košta cca.3950 kuna bez kit objektiva (npr.NEO ORBIS d.o.o., Pokornoga 8, 10000 Zagreb Tel. 01 2944 447) 

na kraju moja preporuka za spomenuti aparat jer ga i sam koristim-naravno i objektive iz analognog doba sa njime

o drugim aparatima nebi pričal jer bi to bilo čisto naklapanje jer ih nisam koristio a pričam samo ono što znam i što mogu potvrditi

za ostale brendove nek se jave osobe koje ih koriste

nadam se da sam pomogao

2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

@struić: Vidiš, vidiš... Zanimljivo razmišljanje. Naslućivao sam da bi tako nešto moglo biti moguće, ali lijepo je dobiti potvrdu iz prve ruke da to doista i funkcionira bez beda. Daj mi samo reci kako si zadovoljan takvom kombinacijom, recimo na skali od 1-10 (neki općeniti dojam)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Fotoaparat do max. 3500 kn

a čuj opčenito je teško odgovoriti točno,probat ču ovako: moj prvi manualni  objektiv  bio je godina proizvodnje početkom 80-ih a to je pentax smc a50/2(manualni fokus) i kao što sam rekao sve je radilo naj-super i u a-modu ili u bilo kojem drugom modu čak je i potvrda fokusa fumkcionirala kao na najnovijem /10-10/, onda sam prešao na malo noviji pentax smc f50/1,7(auto-fokus) proizvodnja krajem 80-ih ili početkom 90-ih kaj da ti velim nego super zadovoljan ma kao da je najnoviji objektiv (ma nije baš 1000000% ali za objektiv star 20 i kusur godina...nemam kaj prigovarati) /10-10/.... itd itd..........zaboravil sam spomenuti imao sam i voigtlandera mislim 70-200/4 isto radio super samo mi bio malo pretežak i nikako da se priviknem na ono puš-pul mijenjanje milimetraže.............navedi koje objektive posjeduješ pa ču ti probati konkretno reči kaj bi ti još trebalo..........

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 10:34 (struić).
15 godina
neaktivan
RE: Fotoaparat do max. 3500 kn
struić kaže...

a čuj opčenito je tečko odgovoriti točno,probat ču ovako: moj prvi manualni  objektiv  bio je godina proizvodnje početkom 80-ih a to je pentax smc a50/2(manualni fokus) i kao što sam rekao sve je radilo naj-super i u a-modu ili u bilo kojem drugom modu čak je i potvrda fokusa fumkcionirala kao na najnovijem, onda sam prešao na malo noviji pentax smc f50/1,7(auto-fokus) proizvodnja krajem 80-ih ili početkom 90-ih kaj da ti velim nego super zadovoljan ma kao da je najnoviji objektiv (ma nije baš 1000000% ali za objektiv star 20 i kusur godina...nemam kaj prigovarati)..... itd itd..........zaboravil sam spomenuti imao sam i voigtlandera mislim 70-200/4 isto radio super samo mi bio malo pretežak i nikako da se priviknem na ono puš-pul mijenjanje milimetraže.............navedi koje objektive posjeduješ pa ču ti probati konkretno reči kaj bi ti još trebalo..........

Heh, više se ni sam ne sjećam što sam točno imao (džžžiii, ni ne sjećam se sam zadnji put okinuo analognu fotku...), a kutija u koju sam to spremio nije mi tu u Zgu (arhivirao sam to kod staraca u Slavoniji;). A ništa, čini se da ću morati potegnuti do njih i otpuhati prašinu s poklopca.... Smijeh

16 godina
neaktivan

i onda se javiti da se čuje što sve imaš (bude bilo kaj za prodatiNevinašce) itd itd,javi se da složimo pentax kompletCool

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 19:23 (struić).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice