Da li se mora sve ručno namjestiti za uporabu ili ima za skinut neki "profil" i to snimit na fotoaparat ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako mislis na to da li je sve na manual, nije.... imas profile za landscape, portret, makro, full auto, e onda dolaze ovi gdje namjesštaš neke stvari sam, a dio su opet automatske, te na kraju imas manual, gdje sve postavke sam biras i taj je najbolji za korisiti, ali ako kupuješ ili si kupio prvo prije nego okines fotku napravi to da procitas cijeli manual i upoznas fotic, i koliko ja znam ne postoje nikakvi profli za skinuti...
Da li se mora sve ručno namjestiti za uporabu ili ima za skinut neki "profil" i to snimit na fotoaparat ?
A da već kada imaš solidan DSLR, probaš malo učiti P, Tv, Av, M modove i ostale funkcije (WB, ISO.....)?
Inače na kotačiću imaš scenske programe (krajolik, noćne scene itd.)
U kojoj rezoluciji je najbolje slikati? da li je najbolje slikat u najvećoj rezoluciji da bi se onda slika kasnije smanjila na PC-u i time ispadne kvalitetnija slika ?
Da li je bolje slikat sa sRGB ili Adobe RGB ?
Cool, Adobe RGB je kao RAW, bolje slika s njime imat taj "original" a onda je lakše to konvertat u sRGB za web ili šta god treba...
Da li ima neka jača baterija od one standardne LP-E5 ?
ili ih trebam kupit više i tako mjenjati ? da li su onda dobre one zamjenske ? ako su tek ok onda bi uzeo par takvih kreću se već od 255 kuna.
Koliko otprilike traju te baterije tj. za koliko slika u recimo full rezoluciji RAW ?