bemumiša, pročitala ja na objektivu (slika na link2) conan umjesto canon
nevezano uz temu, ispričavamse 
Evo Canon se opet blamira. Još od 20D i 350D nisu napravili korak naprid po pitanju kvalitete slika kod aparata sa APS-C senzorom.
Kad bi mogao biti u Hrvatskoj dostupan?
Mislim da se ipak isplati pričekati to..
(Trebao sam ovih dana kupiti 450D ili Pentax K200D)
Kad bi mogao biti u Hrvatskoj dostupan?
Mislim da se ipak isplati pričekati to..
(Trebao sam ovih dana kupiti 450D ili Pentax K200D)
Hmmm, da..
To bi trebalo biti s kit objektivom, al vidjet cemo..
Super mi je sto ima mogucnost snimanja video zapisa i to u HD rezoluciji, a to do sada moze samo 5D mark II koji kosta 20.000kn bez objektiva.
Barem dolazi u kitu sa 18-200mm. Iako bi po meni bilo najbolje kupiti tijelo i 17-85mm. Za cijenu ima logike jer će ulazni modeli biti neki XXXXD (možda 2000D)
To bi trebalo biti s kit objektivom, al vidjet cemo..
Barem dolazi u kitu sa 18-200mm. Iako bi po meni bilo najbolje kupiti tijelo i 17-85mm. Za cijenu ima logike jer će ulazni modeli biti neki XXXXD (možda 2000D)
Ah sada možamo do sutra o objektivu. Ipak nije to aparat koji je baš namjenjen nekoj profesionalnijoj upotrebi, zato i dolazi sa tim 18-55
Ah sada možamo do sutra o objektivu. Ipak nije to aparat koji je baš namjenjen nekoj profesionalnijoj upotrebi, zato i dolazi sa tim 18-55
24-105?
Da ali je to onda 38mm, meni to baš i neodgovara za standardni zoom, ali je dobro ako se kasnije kupu fullframe-aš
Ma vi ste meni baš super. 
Zašto 40D pored 50D
barem je otprilike on-topic diskusija, i nisu savjeti "što kupiti", al bi moglo skoro u tom smjeru... 
Diskusiramo oko 500D i 40D/50D čisto radi usporedbe
Zašto 40D pored 50D
Aha, onda ok, mislio sam da su napravili više toga na 50D, a ono samo senzor. 500D i 50D djele sličan senzor.
40D je vec stariji aparat, a ovaj ima HD snimanje videa!!
Ma HD snimanje nejde sa SLR-om kupi kameru i bolje će snimati nego ijedan fotoaparat ili SLR. Ti HD-i u SLR-u su samo za one koji žele na fotiću imati što više šminkerskih elemenata
Aha, onda ok, mislio sam da su napravili više toga na 50D, a ono samo senzor. 500D i 50D djele sličan senzor.
A dobro, fascinirao me 5D mark II sa snimanjem (www.bespla.org).
To je ipak preksupo za mene ;)
Ma 5D i 5D mark II su rađeni za profesionalce i napredne fotoamatere i oni ih uglavnom kupuju

Evo vidim, ima ga u Protisu, najjeftinija cijena samog tijela 5.990,20 kn !!
To je pretjerano!
S KIT 18-55 IS objektivom je 6.725,02 kn !!
Pa ne isplati se to uzimati, bolje onda 40D, samo sto je on malo stariji, a i ne dolazi s KIT objektivom..
Ma 40D je dobar aparat. Ovo za 500D je prenapuhano. Prije bi izdvojio toliko za Oly E620 i grip i objektiv. Samo primjetio sam da je Canon digao cijene svim fotoaparatima (5D mk II je oko 26000-32000 kn)
A šta kažete na k20d? Za 6500kn sa kit objektivom izvrstan fotoaparat.. nisam imao prilike još isprobat 40d pa me zanima koji je bolji?