Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.115
|
čitano: 9.216.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
16 godina
neaktivan
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Swimming Pool http://www.imdb.com/title/tt0324133/. Britanska spisateljica krimića Sarah Morton na nagovor svog izdavača nalazi mir i inspiraciju za svoju slijedeću knjigu u njegovoj vili u idiličnom krajoliku francuske provincije. Dolaskom izdavačeve kćeri, raspuštene i seksualno nezadovoljene Julie, Sarahin život počinje nalikovati na sadržaj njenih knjiga. Vrlo dobra drama sa elementma trilera iz 2003. više će svojim rezerviranim stilom zadovoljiti ukus ljubitelja britanskih krimi serija u kojima se ubojstva obavljaju na brzinu između dva gutljaja popodnevnog čaja. Iako nisam ljubitelj istih film mi se prilično svidio kako zbog briljantno odigrane uloge Sarah, tako i zbog sa ukusom dozirane erotike inače ne bog zna kakve Ludivine Sagnier (Julie).

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
17 godina
neaktivan

Imao sam želju pogledati neki stariji film pa sam se odlučio za Jamesa Bonda, točnije 'Goldfinger' iz 1964. Mislim da te starije Bondove nisam baš gledao prije ili sam ih zaboravio. Najviše se sjećam onih sa Rogerom Mooreom koje sam jednog za drugim davno dizao u videoteci na starom VHS sistemu. Čak su onda trake bile većinom sažvakane na nekim dijelovima a slika mutna. Ipak je Sean Connery najbolji Bond a taj što sam pogledao je i danas odličan, a digitalno obrađen u HD rezoluciji jedino zaostaje sa specijalnim efektima za ovim novim filmovima iako je baš Goldfinger dobio Oscara za efekte. Najjače ime u filmu mi je Pussy Galore (Honor Blackman) kao negativka iako na kraju promjeni stranu. Mislim da ću sljedeći pogledati Dr. No.

15 godina
neaktivan

od "james bond" serijala je i najbolje gledati starije,ali zapravo s Pierce Brosnanom završava cijela priča o Bondu.ovo što sad zovu tako nema nikakve veze s tim već je to obični akcioni film poput mase takvih.poanta Jamesa Bonda je uvijek bila da je on "normalan" lik,to jest da nije skakač po balkonima koji ne izlazi iz teretane.Bond je prije svega hedonist koji voli piti i prašiti svaku koju sretne,a ne pijenje proteina i vježbanje.drugo,njegovo najjače oružije je šarm i lude napravice a 6.35 je kad nema druge,takav Bond bez trbušnjaka je puno prirodniji.ne znam kako tko gleda na to,ali ja znam da je biti Bond bilo nešto dobro za poželjeti,a ovaj ne budi takvu želju,ne želim biti novi James Bond,a to je ono zbog čega se on toliko i volio,jer koji muški nije poželio da može imati sve te dobre ženske i još cugati i kockati neodgovorno te na kraju imati -licence to kill- (ako vam netko ide na jetru).čuo sam da će u sljedečem nastavku Bond piti Coca-Colu zero,ako je to istina onda više nemam riječi,ali ipak mi to sve zvuči nemoguče,ili...?

17 godina
RE: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Igor kaže...
shimano kaže...
Batista kaže...

Legion - film s super temom, mozda premalo razradjeno. Tema je apokalipsa - gubitak Bozje vjere u covjecanstvo. Malo mi prekratko traje, ali po svemu sudeci, film ce imat nastavak.

ne daj bože nastavka ako će ga isti ljudi raditi ovako loše.bog će onda još više izgubiti vjeru u čovječanstvo.Smijeh

Slažem se, upravo sam ga pogledao. Uludo potrošenih 3,5 GB downloada. Film je čista katastrofa. Navodno će Transformers 2 dobiti zlatnu malinu za najgori film. Radije neka je daju ovom filmu.

Transformersi su remek djelo za Legion. Legion ima predobru temu (bar meni), ali je lose realizirano. Nikako se ne mogu pomirit da Transformersi dobe zlatnu malinu, jer ne vidim niti jednog razloga za to osim ljudi koji su bas posebne i cudne biljke...

15 godina
neaktivan

da stvarno,transformersi su ipak film za mlađu populaciju i kao takvog ga ne treba stavljati u neki ozbiljni kontekst,što znači da je za svoju kategoriju sasvim normalan film i nema se tu šta očekivati oscarovska gluma ili duboka priča.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 10:59 (shimano).
15 godina
neaktivan

"hurt locker"-prvo da kažem svoje mišljenje o kvaliteti filma,solidna gluma,atmosfera i sve u svemu dobro snimljen film.drugi dio je o samom filmu,koji prilično dobro prikazuje šta su amerikanci prouzročili svojom nasilnom okupacijom Iraka i koji pakao je nastao od jedne prilično uređene zemlje.no to ipak nije dovoljno da bi se malo više pogledalo s one druge strane i pokreta otpora,nego je film opet priča o američkom heroizmu (makar ne klasičnom) koji spašavaju jadne civile od (ironije) onoga što su sami prouzročili.tako da film nije neki preveliki zaokret napravio od uobičajenih ratnih filmova (bar u političkom djelu), pa iskreno prikazao i osudio nepotrebnu i nepravednu okupaciju.dakle oni koji se ne zamaraju s takvim stvarima,film će biti ok i dobar ćak,ali meni je više dosta tih propagandnih filmova jer sam odrasto na takvima,od kaubojaca koji su indijance prikazivali kao nasilne divljake a "plave bluze" kao heroje,pa do vjetnamskih filmova gdje su "žuti" zlo a okupatori amerikanci heroji,to je kao kad bi prikazivali "švabe" ko heroje u 2.svjetskom.zapravo mi je najjače u filmu (još uvijek o hurt lockeru pa mali spoiler) kad u dva navrata pitaju vojnike od kud ste,a u drugom mu ovaj američki časnik koji ih tjera,na to pitanje odgovara iz New Yorka,a iračanin njemu kaže ja iz Iraka,pametnom dosta.

a evo jedan o pravom heroju,"Serpico".film po istinitom događaju o policajcu koji se bori sam protiv svih,s genijalnim Al Pacinom iz vremena dok je bio pravi karakterni glumac i bez plastičnih zatezanja kože.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 13:48 (shimano).
17 godina
protjeran
Trucker kaže...

Paranormal activity ili četvrta vrsta. Ako mislite da niste plašljivi e onda je paranormal activity film za vas.Četvrta vrsta je onak ne bas strasna. Letast pozzzz vrba je.

Ehhh, gledao jucer i mogu rec da je Paranormal activity najbolji horor dosad.

Pocetak filma se cini glup, jer se imitiraju amaterski pokreti kamere, al kad se ufuras u film tada slijedi zabava :-)))

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
17 godina
neaktivan

District 9

Jedan od boljih filmova prosle godine. Steta sto, koliko sam nacuo, redatelj ne namjerava napraviti nastavak, nego prequel.

Nego, kakav ukus ima macja hrana?

17 godina
neaktivan

Večeras sam pogledao 'Dr. No' iz 1962. Sean Connery odličan kao uvijek u ulozi Bonda. Glavni negativac Dr. No (Joseph Wiseman), zanimljivo je vidjeti u ovim starijim filmovima kako su jednostavne ideje imali negativci u ono doba za razliku od onog iz Die Another Day. Efekti stvarno nisu potrebni u Bondovskim filmovima ili pretjerane scene akcije u kojima se uvijek nađe Daniel Craig. Opet jedno zanimljivo ime u ovom filmu je Honey Ryder (Ursula Andress), kako samo smisle ta imena. Sljedeći na redu za pogledati mi je From Russia with Love iz 1963.

16 godina
protjeran

gran torino ---10/10 

skoro sam se rasplako Plač

ovo je must see

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
15 godina
neaktivan
RE: Slažem se, upravo sam ga pogledao. Uludo potro
Zasto si skido od 3.5 legion kad imas od 700 mb?
Nobody likes you, Nobody loves you, Nobody cares about you, Nobody want's you, I am Nobody
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 8:53 (Luxy2501).
16 godina
neaktivan

Daj ne seri pa mora biti nastavak, mora.

Kaj ce mi prequel...mislim moze i on, ali nakon nastavka :D

edit: Mislim na district 9

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 8:58 (Los Sam).
16 godina
neaktivan

El laberinto del fauno (Pan's Labyrinth) http://www.imdb.com/title/tt0457430/ Guillerma Del Tora iz 2006. Film je u biti ratna drama obogaćena vizijom bajkovite avanture djevojčice Ofelije koja se nalazi usred ratnih zbivanja u fašističkoj Španjolskoj 1944. U bijegu od brutalne svakodnevice Ofelija se nalazi pred iskušenjima koja pred nju postavlja tajanstveno biće iz misterioznog podzemnog svijeta. Je li Ofelija davno začarana princeza koja treba dokazati svoju plemenitost ispunjavanjem zadataka koje ne može obaviti običan smrtnik? Ovaj odličan film glatko isprepliće dva žanra, dvije priče. Svaka od njih je brutalna na svoj način. Toliko čest motiv dječje mašte koja u kriznim trenucima stvara alternativnu viziju svijeta ovdje je iskorišten savršeno.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
17 godina
neaktivan
RE: Slažem se, upravo sam ga pogledao. Uludo potro
Luxy2501 kaže...
Zasto si skido od 3.5 legion kad imas od 700 mb?

Zato jer gledam film na plazmi od 107 cm. Nijedan DivX ne izgleda dobro na takvoj dijagonali.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
neaktivan
Lestat kaže...
Trucker kaže...

Paranormal activity ili četvrta vrsta. Ako mislite da niste plašljivi e onda je paranormal activity film za vas.Četvrta vrsta je onak ne bas strasna. Letast pozzzz vrba je.

Pozz Vrba : ) Kladim se da si Fourth kind gledal prek deke i s upaljenim svjetlom ; )

hahaha ma fourth kind nije uopce strasan. -.-

15 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
Trucker kaže...

Pocetak filma se cini glup, jer se imitiraju amaterski pokreti kamere, al kad se ufuras u film tada slijedi zabava :-)))

Ma to je film i pol

16 godina
odjavljen
davorsite kaže...

Sinoć sam pogledao film 'MOON' sa Samom Rockwellom u glavnoj i skoro jedinoj ulozi u filmu. On odrađuje 3-godišnji ugovor koji ima na površini mjeseca tako što kontrolira razne strojeve koji kopaju i šalju na Zemlju materijal koji je neophodan za probleme pomanjkanja energije. U svemu mu pomaže robot Gerty (glas Kevina Spaceya) a sve nalikuje na Kubrickovu 2001 Odiseju u svemiru. Film se glavnim dijelom oslanja na izvrsnu glumu Sama Rockwella a ima i dobru priču.

Ja isto sinoć baš pogledao u kinu... Jedan dio filma uopće nisam ni skužio, psihološki je, dakle, malo i kompliciran. Fora je što znaš da će glavni glumac preživiti jer u suprotnom neće imat tko glumiti u filmu, hehe.

Ja nemam potpis!?
15 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

District 9

Jedan od boljih filmova prosle godine. Steta sto, koliko sam nacuo, redatelj ne namjerava napraviti nastavak, nego prequel.

film je malo dosadan, a i likovi su malo zbunjeni.

15 godina
neaktivan

Danas sam pogledao sumrak. Film je srednje dobar, previse je predvidljiv i na trenutke dosadan.

16 godina
neaktivan
Trucker kaže...
Lestat kaže...
Trucker kaže...

Pozz Vrba : ) Kladim se da si Fourth kind gledal prek deke i s upaljenim svjetlom ; )

hahaha ma fourth kind nije uopce strasan. -.-

Trucker kaže...
MorciTheCroat kaže...
Trucker kaže...

Ma to je film i pol

Trucker kaže...
DigiMagic kaže...

District 9

film je malo dosadan, a i likovi su malo zbunjeni.

Trucker kaže...

Danas sam pogledao sumrak. Film je srednje dobar, previse je predvidljiv i na trenutke dosadan.

ajde molin te prekini sa duplim postovima

15 godina
neaktivan

ok

15 godina
neaktivan

Sta kazete na građanin opasnih namjera???????????????

16 godina
odjavljen
Trucker kaže...

Dosadan?

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
Trucker kaže...

ok

Trucker kaže...

opet.. pogledaj malo sa strane imas gumb uredi i njega koristi -.-'

15 godina
neaktivan

jučer sam gledao animirani film 9.Meni se baš svidio ali jedina zamjerka mu je kratko trajanje,samo 1h i 10 minŠutim

čarobnjak
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Trucker kaže...

Dosadan?

pa znas ili si siguran????

16 godina
neaktivan

The eternal sunshine of spotless mind- Ljubić s Jim-om Carreyem i Kate Winslet u glavnim ulogama, o tome kako želi bivšu curu zadržati u sjećanju. Film je dobar, no za moj ukus, previše umjetnički napravljeno, pa ga nisam baš doživio. 7/10

The alphabet killer- Triler, koji wannabe horor, ali mu teško polazi za rukom. Riječ je o istinitom događaju, o detektivki koja gubi razum usred slučaja. Moglo je i bez strašenja i halucinacija. 6/10

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Trucker kaže...

Dosadan?

Pa i nije baš. Evo sinoć sam pogledao Law Abiding Citizen (2009) - film mi je zanimljiv i iako sam ga gledao u kasniju uru film me je zadržao budnim. Iako ima dosta klasičnog američkog elementa pa je zato i na nekim dijelovima predvidljiv, ali tako je i da dosta stvari totalno neočekivano. Pogotovo onaj dio kad eksplodira mobitel sutkinji u glavu, to me bas trgnuloOsmijeh Film mi je bio ne loš i zato ga preporučujem za poglrdat. Ocjena 7.5/10

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 8:33 (Mitsuoka).
17 godina

Age of Darkness - triler sa Mel Gibsonom koji glumi policajca koji istražuje smrt svoje kćeri. Ništa posebno, za izgubiti sat i pol vremena... 6/10

Boondock Saints II: All Saints Day - nastavak svetaca, meni jako dobar film, na trenutke i dosta smiješan. Preporuka, 8/10

I stavljajte linkove na imdb od filma kada postate da se ne mora tražiti Namigiva

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
16 godina
neaktivan

Elsker dig for evigt (Open Hearts) http://www.imdb.com/title/tt0315543/, danski film snimljen prema principima Dogma 95 pokreta je snažna drama o krizi u ljubavnim vezama. Cecilie i Joachim imaju sjajne planove za budućnost. Njihov sretan život naprasno prekida prometna nesreća nakon koje Joachim ostaje doživotno nepokretan i neprijateljski raspoložen prema ostatku ljudske vrste. Niels, muž žene koja je svojom nepažnjom prouzročila nesreću pokušava utješiti Cecilie, koja postaje emotivno ovisna o njemu. U četverokutu Joachim-Cecilie-Niels-Nielsova obitelj odnosi postaju sve napetiji... Dogma 95 filmovi slijede tehnike i principe zbog kojih naoko izgledaju poput mješavine dokumentarca i amaterskog filma. Time se postiže snažan osjećaj neposrednosti, pa se gledatelj može usredotočiti na bit radnje. Mene po atmosferi podsjeća na još jedan odličan Dogma 95 film, Festen (The Celebration) http://www.imdb.com/title/tt0154420/

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice