Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.021
|
čitano: 8.312.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
13 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Bichanich kaže...

Po mom skromnom mišljenju Anora je još od Crasha najlošiji film koji je dobio Oscara za najbolji film. A to što je pobrao još dodatna 4 (ukupno 5) oscara je debilana. Okej, nije da je ove godine neka jaka konkurencija, ali film je poprilično plitak i po meni eventualno na rubu nominacija.

Inače time je Sean Baker jedini filmaš koji je iste godine uzeo 4 oscara (najbolji film, režija, scenarij, editing) pa po ovome ispada da je Anora najbolji film zadnjih 15-tak i više godina, a on apsolutni filmski genije, lik koji je nadmašio Scorsesea, Tarantina, Spielberga, Hitchcocka i ostale velikane. 

Nisam gledao Anora..ali Crash je vrlo dobar film..pogotovo kad uzmem u konteks sto se sve danas snima i sto sve danas dobiva Oscar!

AUDIOFIL
6 godina
volegradele kaže...
Bichanich kaže...

Po mom skromnom mišljenju Anora je još od Crasha najlošiji film koji je dobio Oscara za najbolji film. A to što je pobrao još dodatna 4 (ukupno 5) oscara je debilana. Okej, nije da je ove godine neka jaka konkurencija, ali film je poprilično plitak i po meni eventualno na rubu nominacija.

Inače time je Sean Baker jedini filmaš koji je iste godine uzeo 4 oscara (najbolji film, režija, scenarij, editing) pa po ovome ispada da je Anora najbolji film zadnjih 15-tak i više godina, a on apsolutni filmski genije, lik koji je nadmašio Scorsesea, Tarantina, Spielberga, Hitchcocka i ostale velikane. 

Nisam gledao Anora..ali Crash je vrlo dobar film..pogotovo kad uzmem u konteks sto se sve danas snima i sto sve danas dobiva Oscar!

Kriterij ima i gorih ne znaci da je film dobar nego samo da ima i gorih. Ali ima i puno boljih.... Anoru slobodno prekociti.... Poceo gledati odusta. DObio oskare rekoh odoh mu dati sansu i nista. Odustao i drugi put.....

15 godina
volegradele kaže...
Bichanich kaže...

Da, Crash je savim OK drama, a kaj se oscara tiče Oppenheimer, CODA i Nomadland su odlični filmovi, čista kvaliteta i zaslužene nagrade IMO.

10 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Ainda Estou Aqui (2024) - IMDb

Filmčina u svakom smislu te riječi, nije za svakoga naravno ali ja bih ga preporučio svima. 

11 godina

HRT3 i ove subote ima dobre filmove navečer, ovaj put je Walter Hill u igri, redom: Southern Comfort, The Warriors, Driver...

10 godina

Također u 22 i 50 na RTLu jedan od najboljih filmova svih vremena The Shawshank Redemption.

9 godina

Warriors....come out to play.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
14 godina
Damir22 kaže...

Warriors....come out to play.....

Odličan film, gledao sam ga nekoliko puta, ali onaj prvi u kinu Balkan (Split) na pretpremijeri u 23 h mi se usjekao u pamčenje. Mi ekipa iz ulice čekali smo to kao neko otkrovenje, bila su druga vremena i nije bilo toliko sadržaja kao danas, pa je užitak u gledanju takvih filmova bio veči.

9 godina

pogledam ga periodicno, nikad ne dosadi....

naravno, mozes naci mane, ali nema potrebe, kao cjelina funkcionira i 50 godina kasnije....

kultni film u svakom slucaju

10 godina

Last Breath (2025) - IMDb

Odličan film, po istinitom događaju o nesreći koja se desila roniocu tokom rada na naftovodu na 90 metara dubine, pošteno sam se živcirao u filmu, svakako pogledati...

Bob Dylan: Potpuni neznanac (2024) - IMDb

Jako dobar film o Bobu Dylanu, podsjetio me na Walk the line u nekim trenucima. Preporuke

7 godina
Vidiš meni oba onak ok, niš posebno
3 godine

Pogledao i Last Breath, dokumentarac iz 2019, zgodno za usporedbu, 7/10.

11 godina

Ne znam šta bi rekao koju poruku poslao, ali mislim da koga zanimaju politički dokumentarci treba pogledat i ovaj. Ne bi izabrao niti jednu stranu, a opet nakon gledanja khm. Uvijek mi je Izrael bio onak - tak hoću da Hrvatska izgleda. Ono, koga ćeš zajebavat i odma posred pi... Pogledaš film, mam se druga slika kaže i stišćeš kočnicu

Israelism: The Awakening of Young American Jews

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
17 godina
Netko gledao Mickey 17? Planiram u kino večeras pa me još netko može odgovoriti ako nije ok. ;-)
13 godina
Pogledao film Last Breth..moram priznat da sam razocaran..dokumentarac puno bolji i uvjerljiviji..
AUDIOFIL
11 godina

The Electric State - https://www.imdb.com/title/tt7766378

fora filmić, malo dječji (as expected), ali ne smeta - inače volim ilustracije Simon Stålenhag-a (imao ih više puta kao wallpaper na desktopu) i super mi je ta njegova vizija "budućnosti" s notom 80ih...

Chris Pratt klasično svoj humor kao i u Guardiansima (s tim da je tamo puno bolji, vjerojatno nije bilo samo do njega) - Millie Bobby Brown je "brzo" odrasla od Stranger Things-a

ocjena na imdb-u realna (6.0) - možda bi dao pola boda ili bod više samo zbog vizuala/CGI-a i cijele te Simonove atmosfere iz ilustracija

10 godina

Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves

Ništa nisam očekivao, a nisam ni ljubitelj filmova koji imaju 6-7 riječi u naslovu, i onda još dvotočku između. Odmah me asocira na nešto tipa Anakonda VS Megashark: Final Showdown.

Ali bome sam bio ugodno iznenađen, pogotovo što sam mislio da će se franšiza D&D koristiti samo da se navuče fanove na sranje, ali film je baš zabavan, primarno je komedija, ali ima pristojnu radnju i zanima te kako će završiti. Na neke fore sam se zaista baš od srca nasmijao. O filmu je dovoljno reći da je moja žena, koja ne voli ni SF ni fantasy, gledala od početka do kraja, nije zaspala, nije se žalila, i na kraju je rekla da je dobar film. A na početku se šokirala da su tu neki divovi i zmajevi 

Preporuka svakako.

16 godina

R.I.P.

Tigar Krezumica
11 godina

od svih uloga, meni je i dalje najviše ostao u pamćenju po onoj iz parodije Top Secret :)

14 godina
5 godina

Amater 6/10, ako i toliko. A tako sam ga želio pogledati. Čuvao sam se čitanja recenzija, ali nisam odolio. :-) I ljudi koji su dali nešto nižu ocjenu nisu pogriješili.

Scenarij tanak, izvedba loša (kamilica). Nisam očekivao Jamesa Bonda, ali ovo je 2 sata klišeja i to prilično loših.

14 godina
14 godina

Jackpot! - odgledao u dobrom društvu i uz par pivica, nama osobno bio super film, solidne fore i mozak na paši nakon što smo se strgali na treningu. 

https://www.imdb.com/title/tt26940324/

9 godina

A Working Man

Statham samo ovakve filmove i snima, zadnji njegov koji sam gledao je Beekeeper, taj je i gledljiv. Al ovaj je dosadan i nema smisla nimalo.

14 godina

Pogledao Sinners, solidan film, dobar kraj, malo su mi ga malo prerazvukli na nekim dijelovima, ponajviše početak i sredina.

https://www.imdb.com/title/tt31193180/

9 godina

Silent Zone (2025)

Ozbiljna nestasica filmova zombie tematike u zadnje vrijeme, tako da se bilo sto, pa makar samo izdaleka licilo na zombie film, mora gledati.

Ovo je madjarski? (tako nekako) pokusaj zombie tematike.

Pocetak je klasika, kratki recap sto i kako se desilo "onomad", fast forward 10 godina u zombie infested svijet. I ovo je ustvari najbolji dio filma.

Ima fenomenalnih, istina ne u potpunosti vizualno iskoristenih, ali fenomenalnih scena svijeta, napustenosti i zapustenosti, priroda polako preuzima scenu..... na momente kao ga gledas neki Naughty Dog trailer za TLOU3.

Nazalost, to je jedino sto je pozitivno, sve ostalo je toliko tesko smece da doslovce boli, fizicki boli kad ga gledas.

TLOU inspired, imamo starijeg grubijana, koji spasi malu djevojcicu na pocetku apokalipse, 10 godina kasnije, brine o njoj, oni tako malo putuju, bla bla bla, znaci klisej nad klisejima.

Prica je toliko losa, nemoguca, nevjerovatna, ovo da je i ai pisao, bolje bi ispalo. Znaci, imamo klinku koja, iako je odrasla u toj apokalipsi, dakle, svijet kakav je nekad bio je vecinom nepoznanica za nju, blijeda sjecanja na ono sto je nekad bilo, ona ipak nekako uspjeva biti zenska verzija Einsteina, Tesle, Sheldona Coopera, Elona Muska, Da Vincija, ma, sve..... Crta, slika, vodi dubokoumne religijsko filozofske razgovore, kuzi se u evoluciju, biologiju, porodnistvo, sto bi jos covjek i progutao - apokalipsa je, valjda je negdje nasla neku knjigu pa citala, no detalj koji pokazuje besmislenost price je taj da se ona sjeca, u pelenama je bila, kako je njen tata imao avion u hangaru. tocno zna gdje je. i ne samo to, bez ikakvih problema ona leti, ona upravlja, ona sve jebote....

Zombiji su nista vise od lose nasminkanih statista, i ovdje ne mislim na neku masku, ne, obicna crno-crvena sminka, malo prljavstine, i to je to. Oni trce, oni disu, oni se znoje, oni reagiraju, imaju inteligenciju, otvaraju vrata, penju se, trce, ljudove ubijaju Chuck Noris style okretanjem vrata..... Najjaca scena u filmu je close up lica znojem okupanog i zadihanog zombija, koji je trcao. Ono, spicoka, nema jace. Lazem, ima. Omanja skupina zombija, jednih te istih, ih proganja cijeli film. Cak i nakon sto polete avionom, ti zombiji ipak nekako znaju tocno gdje oni idu, prate ih, po mirisu auspuha valjda.... I najjace, zar je itko sumnjao da je glavni zombi koji ih progoni ustvari njen tata? cccc.....

S druge strane, likovi se ponasao kao da su u Lidlu subotom popodne, vatre gore na sve strane, pjeva se, pije se, subota navecer se provodi u disku, muzika tresti....

Gluma je uzas, dijalozi besmisleni, 10 godina zombie apokalipse, sve je novo i uglancano, osim onih par super scena prirode, svi su uredno osisani, obrijani, nasminkani, odjeca je nova i cista (oprana pervolom), auti su ispolirani, benzin tece u potocima, hrane na sve strane, ima se, moze se....

Uglavnom, jedan izuzetno debilan film, uopce se nisam trudio pisati u spojlerima, jer vjerujte, ovo jednostavno ne zelite gledati, ovaj moj opis je 10 puta bolji od stvarnog filma.....

Ocjena..... 0.0000001

17 godina

Locked (2025)

Očekivao ništa posebno, ali svidjela mi se ideja. Na kraju rekao bih 7/10 uz napomenu da film nije imao nekih filler scena i baš nam je proletio kao da traje manje od sata. Preporuka za zanimljivu ideju (lopov zarobljen u autu) solidne egzekucije. Dostavlja točno ono što obećaje. Ni manje ni više.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
17 godina
Fallen87 kaže...

Jackpot! - odgledao u dobrom društvu i uz par pivica, nama osobno bio super film, solidne fore i mozak na paši nakon što smo se strgali na treningu. 

https://www.imdb.com/title/tt26940324/

Obično se strgamo u birtiji i preskočimo film, no tko nije pogledao klasik, svakako preporuka....može i u društvu probranom 

Fear and Loathing in Las Vegas (1998) - IMDb

14 godina

The Raid: Redemption

Raid 2: Berandal

Slučajno naletio na ove bisere koji su  definitivno među najboljim akcijskim filmovima ikada snimljenim. Iako sam odgledao oba filma prilično davno, uživao sam u gledanju.

Edit: Ispričavam se za krivi link na naslovu 2. dijela.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2025 21:27 (HOME123456).
15 godina
HOME123456 kaže...

The Raid: Redemption

Raid 2

Slučajno naletio na ove bisere koji su  definitivno među najboljim akcijskim filmovima ikada snimljenim. Iako sam odgledao oba filma prilično davno, uživao sam u gledanju.

Jesu ovo neki bolywood spektakli? Btw ovaj drugi nije još izašao kolko vidim.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice