Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 40.997
|
čitano: 8.229.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
13 godina
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Bichanich kaže...

Po mom skromnom mišljenju Anora je još od Crasha najlošiji film koji je dobio Oscara za najbolji film. A to što je pobrao još dodatna 4 (ukupno 5) oscara je debilana. Okej, nije da je ove godine neka jaka konkurencija, ali film je poprilično plitak i po meni eventualno na rubu nominacija.

Inače time je Sean Baker jedini filmaš koji je iste godine uzeo 4 oscara (najbolji film, režija, scenarij, editing) pa po ovome ispada da je Anora najbolji film zadnjih 15-tak i više godina, a on apsolutni filmski genije, lik koji je nadmašio Scorsesea, Tarantina, Spielberga, Hitchcocka i ostale velikane. 

Nisam gledao Anora..ali Crash je vrlo dobar film..pogotovo kad uzmem u konteks sto se sve danas snima i sto sve danas dobiva Oscar!

AUDIOFIL
6 godina
volegradele kaže...
Bichanich kaže...

Po mom skromnom mišljenju Anora je još od Crasha najlošiji film koji je dobio Oscara za najbolji film. A to što je pobrao još dodatna 4 (ukupno 5) oscara je debilana. Okej, nije da je ove godine neka jaka konkurencija, ali film je poprilično plitak i po meni eventualno na rubu nominacija.

Inače time je Sean Baker jedini filmaš koji je iste godine uzeo 4 oscara (najbolji film, režija, scenarij, editing) pa po ovome ispada da je Anora najbolji film zadnjih 15-tak i više godina, a on apsolutni filmski genije, lik koji je nadmašio Scorsesea, Tarantina, Spielberga, Hitchcocka i ostale velikane. 

Nisam gledao Anora..ali Crash je vrlo dobar film..pogotovo kad uzmem u konteks sto se sve danas snima i sto sve danas dobiva Oscar!

Kriterij ima i gorih ne znaci da je film dobar nego samo da ima i gorih. Ali ima i puno boljih.... Anoru slobodno prekociti.... Poceo gledati odusta. DObio oskare rekoh odoh mu dati sansu i nista. Odustao i drugi put.....

15 godina
volegradele kaže...
Bichanich kaže...

Da, Crash je savim OK drama, a kaj se oscara tiče Oppenheimer, CODA i Nomadland su odlični filmovi, čista kvaliteta i zaslužene nagrade IMO.

10 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Ainda Estou Aqui (2024) - IMDb

Filmčina u svakom smislu te riječi, nije za svakoga naravno ali ja bih ga preporučio svima. 

11 godina

HRT3 i ove subote ima dobre filmove navečer, ovaj put je Walter Hill u igri, redom: Southern Comfort, The Warriors, Driver...

10 godina

Također u 22 i 50 na RTLu jedan od najboljih filmova svih vremena The Shawshank Redemption.

9 godina

Warriors....come out to play.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
14 godina
Damir22 kaže...

Warriors....come out to play.....

Odličan film, gledao sam ga nekoliko puta, ali onaj prvi u kinu Balkan (Split) na pretpremijeri u 23 h mi se usjekao u pamčenje. Mi ekipa iz ulice čekali smo to kao neko otkrovenje, bila su druga vremena i nije bilo toliko sadržaja kao danas, pa je užitak u gledanju takvih filmova bio veči.

9 godina

pogledam ga periodicno, nikad ne dosadi....

naravno, mozes naci mane, ali nema potrebe, kao cjelina funkcionira i 50 godina kasnije....

kultni film u svakom slucaju

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
10 godina

Last Breath (2025) - IMDb

Odličan film, po istinitom događaju o nesreći koja se desila roniocu tokom rada na naftovodu na 90 metara dubine, pošteno sam se živcirao u filmu, svakako pogledati...

Bob Dylan: Potpuni neznanac (2024) - IMDb

Jako dobar film o Bobu Dylanu, podsjetio me na Walk the line u nekim trenucima. Preporuke

7 godina
Vidiš meni oba onak ok, niš posebno
3 godine

Pogledao i Last Breath, dokumentarac iz 2019, zgodno za usporedbu, 7/10.

11 godina

Ne znam šta bi rekao koju poruku poslao, ali mislim da koga zanimaju politički dokumentarci treba pogledat i ovaj. Ne bi izabrao niti jednu stranu, a opet nakon gledanja khm. Uvijek mi je Izrael bio onak - tak hoću da Hrvatska izgleda. Ono, koga ćeš zajebavat i odma posred pi... Pogledaš film, mam se druga slika kaže i stišćeš kočnicu

Israelism: The Awakening of Young American Jews

Your mind is like a parachute! Useless unless its open
17 godina
Netko gledao Mickey 17? Planiram u kino večeras pa me još netko može odgovoriti ako nije ok. ;-)
13 godina
Pogledao film Last Breth..moram priznat da sam razocaran..dokumentarac puno bolji i uvjerljiviji..
AUDIOFIL
11 godina

The Electric State - https://www.imdb.com/title/tt7766378

fora filmić, malo dječji (as expected), ali ne smeta - inače volim ilustracije Simon Stålenhag-a (imao ih više puta kao wallpaper na desktopu) i super mi je ta njegova vizija "budućnosti" s notom 80ih...

Chris Pratt klasično svoj humor kao i u Guardiansima (s tim da je tamo puno bolji, vjerojatno nije bilo samo do njega) - Millie Bobby Brown je "brzo" odrasla od Stranger Things-a

ocjena na imdb-u realna (6.0) - možda bi dao pola boda ili bod više samo zbog vizuala/CGI-a i cijele te Simonove atmosfere iz ilustracija

10 godina

Dungeons & Dragons: Honour Among Thieves

Ništa nisam očekivao, a nisam ni ljubitelj filmova koji imaju 6-7 riječi u naslovu, i onda još dvotočku između. Odmah me asocira na nešto tipa Anakonda VS Megashark: Final Showdown.

Ali bome sam bio ugodno iznenađen, pogotovo što sam mislio da će se franšiza D&D koristiti samo da se navuče fanove na sranje, ali film je baš zabavan, primarno je komedija, ali ima pristojnu radnju i zanima te kako će završiti. Na neke fore sam se zaista baš od srca nasmijao. O filmu je dovoljno reći da je moja žena, koja ne voli ni SF ni fantasy, gledala od početka do kraja, nije zaspala, nije se žalila, i na kraju je rekla da je dobar film. A na početku se šokirala da su tu neki divovi i zmajevi 

Preporuka svakako.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice