Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 41.046
|
čitano: 8.542.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
12 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Inherit the Wind moja ocjena 9/10, stvarno vrhunski film sa vrhunskim glumcima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 16:05 (njuskac).
16 godina
neaktivan

To Kill a Mockingbird (1962)

Šta reći osim vrhunski klasik. Svim ljubiteljima iskrena preporuka. Posebno mi se dojmila gluma djece i kombinacija svjetlo/kamera.

Ako bih tražio neki nedostatak, možda ta neka idealistička naivnost imanentna filmovima tog doba (mada se to može smatrati i prednošću)

Ocjena je subjektivna stvar, ali evo, neka bude 8. Ono što je bitnije je da sam uživao 2 sata.

morrisoN
13 godina
neaktivan

Crimson Peak

tako puno sam ocekivao od ovog filma, sacekao sam da ga pogledam kad budem raspolozen i realno razocarao sam se.
Dosadno, vec vidjeno, predvidljivo.......

Scenografija je ok

2/10

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan

Već mnogo puta preporučeni Sicario, triler koji ima smisla, ne koristi jeftine trikove za napetost, uživite se u radnju, atmosfera odlična, čak ni nema nekih rupa u radnji koje na kraju zagorčaju okus filma. 8/10

Nulla dies sine linea
12 godina
protjeran

....napokon komedija koja obecava....

13 godina
neaktivan
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
Tallahassee kaže...

....napokon komedija koja obecava....

Hahahhaha tip na šolji lol, hahahahh on kaže baci mi on totalno pogrešno baci hahhahaha kužiš on je kao nespretan hahahaha sve mu kao ispada hahah.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
12 godina
protjeran
Onjegin kaže...

Hahahhaha tip na šolji lol, hahahahh on kaže baci mi on totalno pogrešno baci hahhahaha kužiš on je kao nespretan hahahaha sve mu kao ispada hahah.

Hahaha, pa da. Nisu bas likovi savrseni ko u marvelima koje gutas ko kokice hahahaha. Hahaha scena s bazenom hahaha. Jako si zabavan hahahaha.

9 godina
neaktivan

Transformers: Age of Extinction

Ocjena 5,7 na imdb-u je sasvim opravdana..Nicime ne odskace/zaostaje sa ostalim Transformersima, ali too much slow motiona i ako pogledas 1. Transformers vec si sve vidio i zapravo samo iscekujes kraj filma. Nema nikakve napetosti, totalno neznamljivo. Najgore od svega je kad shvatis da ce doc minimalno jos jedan nastavak...

artuditu
16 godina
neaktivan

American Beauty (1999)

Drugo gledanje ovog filma. Prvi put, kad je tek izašao - u kinu. Očito da tada nisam baš uhvatio veličinu filma. Mada sam puno puta poslije naišao na pohvale filmu, nije mi se dalo da ga pogledam ponovo iz ugla zrelijeg gledoca. (do danas).

Odličan, čak fenomenalan. Višeslojna drama koja tek s početka filma djeluje karikaturalno sa prenaglašenim i preglumljenim karakterima likova, što me na prvu odbilo, ali kako se drama razvija, gledaoca ščepa i ne pušta. Višeslojnost je u smislu da je svaki lik predstavljen tokom filma na takav način da se naš stav o njemu mijenja. Veoma lako nas stavlja u svačiju ulogu. Nema dobrih niti loših. Čak i ako se opredjelimo za nekog, veoma lako ćemo promijeniti mišljenje, ili se kasnije vratiti prvobitnom.

Zanimljiv trik je sa namjernim spojlerom u samom filmu, kada narator/glavni lik otkriva kraj filma, ali ne i način kako će radnja doći do toga.

Kevin Spacey, svojom fenomenalnom glumom nosi najveći dio glumačkog zadatka u filmu. Odličan je i Wes Bentley u ulozi, hm, čudnog Ricky Fittsa.

Kad sam kod Fittsa, jedna od boljih scena u filmu je "Honey, this is Ricky Fitts"

scena, koja je i ključni momenat kad film dobija na dinamici. Slobodno pogledajte , nije spoil.

Eto, ovaj film je dokaz da nije isto gledati film sa dvadesetak i sa četrdesetak godina, ta da bi većinu filmova trebalo gledati više puta, i to sa popriličnom vremenskom distancom.

Od mene dobra devetka.

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 17:39 (morrisoN).
13 godina
neaktivan
morrisoN kaže...

American Beauty (1999)

Drugo gledanje ovog filma. Prvi put, kad je tek izašao - u kinu. Očito da tada nisam baš uhvatio veličinu filma. Mada sam puno puta poslije naišao na pohvale filmu, nije mi se dalo da ga pogledam ponovo iz ugla zrelijeg gledoca. (do danas).

Nikako da pogledam taj film dokraja, uvijek nešto iskrsne.

No ova scena mi se jako svidjela. Možda ovaj ili sljedeći vikend.

Danas izašla Sila se budi, nadam se da ću pogledati do kraja 3. ili sredine 4. mj.

Bome trebalo je 3 mjeseca i kusur da se pojavi, nisam više tako optimističan kao što sam bio što se tiče Deadpoola

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 19:35 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) - evo došao sam pretpremijere, nije mi film neki dojam ostavio. Bio sam dosta uzbuđen i sve, ali nije ponudio što je trebao. Priča ništa posebno (štoviše vrlo očekivana, bez ikakvih plot twisteva), efekti i glazba u rangu savršenstva, gluma isto ništa posebno, mrvicu iznad prosjeka( Affleck je dobro odradio Bruce wayna/batmana, a najviše me se dojmio lex luthor, wonder women brutalno izgleda).. Jako dobra podloga za justice league. Flash i aquaman se pojave na jedno 10 sekundi svaki tako da nemojte tu isto previše očekivat( ali kao što rekoh jako dobra podloga za justice league, vidit cete iz scene s flashom) .. hm šta još, nema post credit scene tako da nemorate čekat kao ja, film ostavi cliffhanger ali jako očit i po meni jako glupo napravljen jer je nemoguć, ali vidjet cete sami.. zaključak- film je solidan, nikakav spektakl (po mom mišljenju niti blizu nolanovim batmanima), u rangu avengersa samo s puno manje humora odnosno puno ozbiljniji:D

to je to, isplati se ic pogledat u kino ali nemojte očekivat neznam sta, efekti su stvarno dobri zato se i isplati u kinu pogledat! 

Realna ocjena 6/10

Moja ocjena 7.5/10

Battlelog: gjurki
11 godina
neaktivan

Pogledao The Butterfly Effect, film je savršen... Dugo nisam uzivao u filmu kao u ovome. Svaka preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 23:57 (tireN1337).
17 godina
neaktivan
njuskac kaže...

Hvala. No, zanima me, ako se imalo baviš tom temom iz filma, koliko je po tvojoj procjeni priča iz 1960. o događaju iz 1925. relevantna po bitnim elementima te teme "evolucija u školama Bible belta" u odnosu na goruće rasprave o istome zadnja dva destljeća, i danas, kojima se ne vidi kraj, a bogate su novim argumentima?

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
13 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) - evo došao sam pretpremijere, nije mi film neki dojam ostavio. Bio sam dosta uzbuđen i sve, ali nije ponudio što je trebao. Priča ništa posebno (štoviše vrlo očekivana, bez ikakvih plot twisteva), efekti i glazba u rangu savršenstva, gluma isto ništa posebno, mrvicu iznad prosjeka( Affleck je dobro odradio Bruce wayna/batmana, a najviše me se dojmio lex luthor, wonder women brutalno izgleda).. Jako dobra podloga za justice league. Flash i aquaman se pojave na jedno 10 sekundi svaki tako da nemojte tu isto previše očekivat( ali kao što rekoh jako dobra podloga za justice league, vidit cete iz scene s flashom) .. hm šta još, nema post credit scene tako da nemorate čekat kao ja, film ostavi cliffhanger ali jako očit i po meni jako glupo napravljen jer je nemoguć, ali vidjet cete sami.. zaključak- film je solidan, nikakav spektakl (po mom mišljenju niti blizu nolanovim batmanima), u rangu avengersa samo s puno manje humora odnosno puno ozbiljniji:D

to je to, isplati se ic pogledat u kino ali nemojte očekivat neznam sta, efekti su stvarno dobri zato se i isplati u kinu pogledat! 

Realna ocjena 6/10

Moja ocjena 7.5/10

Decki koji ste dali TD, jel mi može netko obrazlozit zasto? Šta vas je film stvarno oduševio ? 

17 godina

Kritika ga je posrala. Nista drugo nisam ni ocekivao. Kao da Batman moze syebati Supermana. Mos mislit.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kritika ga je posrala. Nista drugo nisam ni ocekivao. Kao da Batman moze syebati Supermana. Mos mislit.

Pa i ja sam ga posro. Meni je u rangu man of steela ak ne i gori.

A ovo šta sam boldao uopće nema veze jer ga i je sje*ao, necu vam spoilat ali da je htio ubio bi ga bez ikakvog problema ;)

17 godina
Volvox kaže...
tnakir kaže...

A ovo šta sam boldao uopće nema veze jer ga i je sje*ao, necu vam spoilat ali da je htio ubio bi ga bez ikakvog problema ;)

Da, i meni je Man of steel bio onako... osrednji isprdak. Sto se tice ovog zutog... pa normalno, Batman je sonjo u usporedbi sa Supermanom. Jos kad uzmes u obzir da je Batman Ben Aflec... o boze...

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

Jedini razlog sto pogledati novi B v S (koliko mi se cini, kritika ga hejta strasno ali to je bilo za ocekivati ipak je to super hero movie ljudi)

13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Volvox kaže...
tnakir kaže...

Da, i meni je Man of steel bio onako... osrednji isprdak. Sto se tice ovog zutog... pa normalno, Batman je sonjo u usporedbi sa Supermanom. Jos kad uzmes u obzir da je Batman Ben Aflec... o boze...

Ma ne, kažem ti u filmu, batman slozi supermana i u zadnji cas stane da ga ne ubije.. pomno isplaniro čovjek :P A nije ni ben afleck bio loš ali onako, bez duše, ustvari cijeli film je bio bez duše.. dosta razočarao :/

17 godina
chaselol kaže...

Jedini razlog sto pogledati novi B v S (koliko mi se cini, kritika ga hejta strasno ali to je bilo za ocekivati ipak je to super hero movie ljudi)

I zadnja 3 betmena su superhero movie pa su zakon, od kritike i publike su dobili vrhunske ocjene.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
chaselol kaže...

I zadnja 3 betmena su superhero movie pa su zakon, od kritike i publike su dobili vrhunske ocjene.

Pa da kad su imali super priču sa dosta plot twisteva i ustvari je jako dobar triler i akcija u jednom, a tu ima samo akcije i film je totalno bez duše...

17 godina
chaselol kaže...

superhero filmovi postaju ko i western prije 40 godina. stancaju ih bez brige i pameti dok ne puknu.

mislim da je ljudima (a i kriticarima) pun qujac superheroja..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan

ženska je lijepa u faci, al dupe je takve kvalitete da u slučaju tverkanja može zapalit vatru 

Layla, you've got me on my knees.
12 godina

.

13 godina
neaktivan
Zeljko B kaže...
njuskac kaže...

Hvala. No, zanima me, ako se imalo baviš tom temom iz filma, koliko je po tvojoj procjeni priča iz 1960. o događaju iz 1925. relevantna po bitnim elementima te teme "evolucija u školama Bible belta" u odnosu na goruće rasprave o istome zadnja dva destljeća, i danas, kojima se ne vidi kraj, a bogate su novim argumentima?

Kako misliš je li relevantna? Pa je li prije 2-3 godine kad je u hrvatske škole uveden predmet zdravstveni odgoj ili kako već hrvatska javnost izazvala havariju jer se djecu nagovaralo na upotrebu zdravog razuma? Je li se i skoro 100 godina poslije tog slučaja u Hrvatskoj vjeronauk još uvijek uči u školi?

Po meni je jako relevantna.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
9 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Realna ocjena 6/10

Moja ocjena 7.5/10

Od svega kaj si napisao ja sam ocekivao da se ne isplati ici pogledati jer nisi nikaj pozitivnog napisao i onda jos das 7,5 ocjenu. 

artuditu
14 godina

Ekipa evo stranice gdje se možete raspravljati oko Betmena i Supermena Film-Ultimativna rasprava

Onjegin vas čeka tamo već 3 dana 

13 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...

Ekipa evo stranice gdje se možete raspravljati oko Betmena i Supermena Film-Ultimativna rasprava

Onjegin vas čeka tamo već 3 dana 

13 godina
Volvox kaže...
Volvox kaže...

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) - evo došao sam pretpremijere....

Decki koji ste dali TD, jel mi može netko obrazlozit zasto? Šta vas je film stvarno oduševio ? 

Bravo care na genijalnom komentaru!Još ako si to sarkisticno obrazlozio-SVAKA CAST!

Kvaka je u tome sto ovi sto su dali TD uopce nisu gledali film(jer da su gledali,vjerovatno bi i komentirali),ali bitno je samo,da iako nisi gledao film,pucas drugima TD samo zato sto su popljuvali tako nesta "vazno" poput sraza Batmana i Supermana,jer ono,ipak je to naj navikaniji film godine i nikako ne zasluzuje lošu ocjenu.

Ista je situacija bila i sa zadnjim,Avengersima,Jurrasic parku,Maxu...

Ja nikada nikome necu lupiti TD zbog njegovoga ukusa,jer jednostavno nema smisla!

Zaista mi nije bitno koliko TD dobijem,ali evo,primjera-svi koji daju na ovaj komentar TD,su ljudi o kojima pricam

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Zeljko B kaže...
njuskac kaže...

Kako misliš je li relevantna? Pa je li prije 2-3 godine kad je u hrvatske škole uveden predmet zdravstveni odgoj ili kako već hrvatska javnost izazvala havariju jer se djecu nagovaralo na upotrebu zdravog razuma? Je li se i skoro 100 godina poslije tog slučaja u Hrvatskoj vjeronauk još uvijek uči u školi?

Po meni je jako relevantna.

Ma OK, slažem se za relevantnost teme, a stvarno sam mislio na argumente. Znanost 50-ih i 60-ih je bila zahuktana, ali u povojima za ovo područje, jer je bila na prelazu od samo anatomskog tumačenja fosila iz doba Darwina ka genetičarskim metodama i ostalim koje imamo danas i čitamo mnogobrojnije fosile daleko daleko preciznije. Dakle, argumenti. Ne bih nikada gubio vrijeme čitajući knjige o tome iz 60-ih. Samo zadnjih 15 godina je cijela revolucija na tom području. Radije bih danas slušao sudske rasprave staničnog biologa Kennetha R. Millera koji argumentira po sudovima u obranu evolucije u školama, samo njega je dovoljno. A kamoli kakve sve materijale danas imamo. Zato sam pitao. Hvala

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice