Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 40.798
|
čitano: 8.001.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
12 godina
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Jel išao tko danas gledati u kino onaj preglup i pregluplji?

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
16 godina

Vratio se baš s Dumb and Dumber To.

Da napomenem, jedinica mi je osobno najbolja komedija ikada. Odmah ću reći; nastavak nije tako dobar (što je bilo i za očekivati). Svejedno film mi je u top 3 komedije u posljednjih 5 godina, kemija je fantastična, naročito prvu polovicu filma. Po meni je zadnja trećina pomalo ozbiljna i kao da je nisu "razrađivali" dugo kao prve dvije trećine što su potvrdile i smanjene količine smijeha u kino dvorani.
Isto tako film je bolji od očekivanja te ima "ostao sam bez zraka" scena i uglavnom me oduševio što su napravili toliko godina poslije. Općenito humor je još malo morbidnjiji i neukusniji nego kod jedinice i to uglavnom djeli ljude na netu. Osobno volim takav humor.

Kao "Dumb and Dumber" gdje je jedinica 10/10 ovaj je 7.5/10. Kao komedija općenito je 8.5/10 uz moj blagoslov i preporuku.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 23:18 (Lovac).
15 godina
neaktivan

The Hobbit : The Desolation of Smaug

12 godina

The Shawshank Redemption večeras na RTL 2 u 22:50. Još jedna prilika za sve pogledati ovo remek-djelo.

Hajduk živi vječno!
11 godina
neaktivan
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
bAKeth kaže...

The Shawshank Redemption večeras na RTL 2 u 22:50. Još jedna prilika za sve pogledati ovo remek-djelo.

Slažem se - upravo Remek djelo.

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
12 godina

Da li stvarno vrijedi pogledati Shawshank Redemption? Mislim, čujem za njega tu i tamo, ali ponekad pomislim da je malo razvikan? Kako ste vi saznali za njega? Je li inače popularan ili samo na ovom forumu? Bilo bi dobro kad bi mi netko napisao svoje neke utiske o filmu.

13 godina
neaktivan

Pogledaj ga, nećeš požaliti.

Sjećam se da sam ga ko klinac gledao na vhs-u, a u onoj fazi me takvi filmovi nisu interesirali ali taj je stvarno bio dobar i prilično me se dojmio

14 godina
Onjegin kaže...

Da li stvarno vrijedi pogledati Shawshank Redemption? Mislim, čujem za njega tu i tamo, ali ponekad pomislim da je malo razvikan? Kako ste vi saznali za njega? Je li inače popularan ili samo na ovom forumu? Bilo bi dobro kad bi mi netko napisao svoje neke utiske o filmu.

samo nemoj puno filozofirati prije gledanja i odgledaj ga u jednom gledanju ako je moguće i onda će ti biti sve jasno, ja nisam baš vjerovao u taj hype sav ali pri gledanju filma moram priznati da mi je zadao razne emocije(radost, tuga, zadovoljstvo) u ta dva sata što rijetko koji film radi 

15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Naravno, nemoj ići s očekivanjem "ovo je najbolji film ikad snimljen" jer je prvi na IMDB-u - jedan film je morao biti prvi. No, po meni vrlo solidna drama vrijedna gledanja, recimo za opuštenu nedjelju popodne/navečer: 8,5/10. Ako gledaš po žanrovima, neka ti to bude sljedeća drama koju gledaš, nećeš požaliti.

Da ne bude skroz offtopic, preporučam

The Best Offer (2013) - iznimno dobra drama, specifičnog glavnog lika koji se bavi skupljanjem umjetnina. Opis na IMDB-u dobro sumira radnju, a priča je ispričana iz perspektive glavnog lika (Geoffrey Rush) tako da imamo ograničenu perspektivu koja nas tjera da želimo znati više. Film je zanimljiv duž cijele radnje, a završetak je vrhunac. Iskreno, teže sam se odlučio za ovaj film jer nisam prije gledao G. Rusha, no oduševljen sam filmom: 8/10.

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
14 godina
neaktivan

Pogledao Interstellar, samo cu reci da je remek djelo, jer za ovakav film napraviti treba imati petlje. Sad hoce li vam se sviditi li nece ovisi o vama, ako volite znanost bit ce vam kao sjekira u med, ako ne volite moze mu ocjena pasti za par brojeva. Meni je 9.5/10 s tim da mu do cistog remek djela samo fali to sto su neke scene pre dugacke/nepotrebne. Over and out.

LoL acc THCJoshi
14 godina
odjavljen
Onjegin kaže...

Po meni se ne isplati, jako razvikan film. I ja sam kao i ti stalno slušao, Shawshank ovo, Shawshank ono. Sjećam se da je negdje u ovo doba godine ili malo kasnije, već je zapao snijeg, djed donio neki vhs. Svi zajedno smo sjeli i počeli gledati taj Shawshank. Čovjek ubije ženu i ide u zatvor. Nađe si društvo jer je imao alkohol. Onda pobjegne i dođe mu prijatelj i svi su sretni. Ne preporučam. 5/10 jer Morgan Freeman ima dobar glas.

Losing all hope was freedom
15 godina
neaktivan
piksic kaže...

Po meni se ne isplati, jako razvikan film. I ja sam kao i ti stalno slušao, Shawshank ovo, Shawshank ono. Sjećam se da je negdje u ovo doba godine ili malo kasnije, već je zapao snijeg, djed donio neki vhs. Svi zajedno smo sjeli i počeli gledati taj Shawshank. Čovjek ubije ženu i ide u zatvor. Nađe si društvo jer je imao alkohol. Onda pobjegne i dođe mu prijatelj i svi su sretni. Ne preporučam. 5/10 jer Morgan Freeman ima dobar glas.

Ti si u k*rcu, blago receno.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
14 godina
neaktivan
piksic kaže...
Onjegin kaže...

Donekle si i u pravu. Radi se o filmu koji nije ni po čemu poseban ali ipak briljira u svim kategorijama od glume, priče, atmosfere, emocijama itd itd

Naravno da se ne radi o najboljem filmu svih vremena, ako se tako nešto uopće može definirati.

12 godina
neaktivan

Evo upravo se vratio iz kina.Pogledo sam Glup i Gluplji 2.

Znači meni je film bio fenomenalan.Skoro dva sata sam se smijao.Imao mi je sve ono što očekujem od jedne komedije, zabavan, smiješan i za pamet na pašu.Preporuka svima za pogledati, 8.5/10 {#}

I always tell the truth.Even when I lie.
11 godina
neaktivan

Predator.

14 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...

Predator.

Ruuuun! Get to the chopper!!!{#} +nezaboravna scena pravljenja "krčevine" pomoću vatrenog oružja!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 0:51 (phoenix2003).
11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
lGRACINA kaže...

Predator.

Ruuuun! Get to the chopper!!!{#} +nezaboravna scena pravljenja "krčevine" pomoću vatrenog oružja!

Hahahah da, savrseni engleski.

14 godina
neaktivan

Zanimljivo je da u sceni kada Mac prvi puta se sretne oči u oči sa vanzemaljcem i kada pođe dizati cijev u njegovom pravcu i poviče "nešto" to "nešto " je "Contact!" a ne "Sergeant!" kako se to gotovo u pravilu prevodi. Čini mi se da sam samo jednom vidio ispravan prevod.

15 godina
piksic kaže...
Onjegin kaže...

Onaj osjećaj kada imaš nekoga na ignoreu, ali svejedo nemaš mira i pogledaš što je napisao, pa te "fascinira" još više. {#}

@Onjegin, film je odličan i nećeš požaliti ukoliko ga pogledaš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 1:23 (Reedy).
16 godina
odjavljen

Interstellar

Uživao u svakoj minuti. Fenomenalan film kojeg jedva čekam ponovno pogledati. Tek mi je donekle zasmetalo što su malo pretjerali oko objašnjavanja nekih stvari, mogli su prepustiti gledatelju da se malo više potrudi. Sve u svemu drago mi je što i dalje izlaze remek djela koja se mogu ugurati u top deset najboljih filmova koje sam odgledao.

95/100

13 godina

Mentalist je dosadan s ovim trollanjem za Shawshank Redemption. 

Već 10 puta ista fora o tome da nije gledao film. Trgni se malo, znao si ti i bolje.

16 godina

Interstellar - 7/10

Fizicki gledano, daleko od "tocnog" (iako se ovdje zapravo nikad nece ni znat sto je tocno, necu sad spoilat ali tema filma je takva da je samo Stephen Hawking moze objasnit).

Sto se tice zabave, ni blizu Inceptiona i nemojte s tim filmom nista usporedivati.

Ovo je cista znanstvena fantastika, a bilo je i puno boljih ovakvih filmova.

Ukoliko se bavite astronomijom, pricu uzmite sa velikom dozom rezerve.

Matthew McConaughey odlicno odglumio svoj dio, Hathaway ne bas...

Osobno mislim da je ovo najlosiji Nolanov film dosad, no ne zbog njega nego zbog scenarija.

Kraj je malo teze za objasniti, a i ima jednu veliku gresku, no prije svega film je nevjerojatno originalan i zato ga pogledajte

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 19:35 (Mitch).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Interstellar - 7/10

Tema filma nije naučna fantastika. Tema filma su najdublji ljudski osjećaji koji su smješteni u jedan događaj. Film nam govori o tome koliko smo bitni svojoj obitelji, kako roditelji ne bi treblo da sahranjuju svoju djecu, koliko vremena trošimo na nebitne stvari a ostarimo dok se okrenemo oko sebe a život ne možemo ponovo početi ispočetka. U ovom filmu naučna fantastika je u drugom planu a prirodni fenomeni su iskorišteni kako bi se povukla paralela sa stvarnom temom filma. Film je u stvari jedna životna priča, zato i nije snimljen u 3D tehnici.

Astronomija u ovom filmu je OK. Zemlja je tamo gdje jeste, Saturn je tamo gdje jeste itd,itd. Ono što će neupućene gledatelje zbuniti jeste kvantna mehanika, gravitaciona leća, dimenzije, a najviše dilatacija vremena. Jer tko će osobi sa prosječnim znanjem fizike (a usput, svećenik je nešto drugo pričao na misi) objasniti kako je došlo do toga da se ekipa na prvoj planeti zadržala 15-ak minuta a u stvari ih nije bilo 24 godine.

12 godina
phoenix2003 kaže...

Tema filma nije naučna fantastika. Tema filma su najdublji ljudski osjećaji koji su smješteni u jedan događaj. Film nam govori o tome koliko smo bitni svojoj obitelji, kako roditelji ne bi treblo da sahranjuju svoju djecu, koliko vremena trošimo na nebitne stvari a ostarimo dok se okrenemo oko sebe a život ne možemo ponovo početi ispočetka. 

Možda si mlad ili nisi slušao na psihologiji, ali osjećaji koji vežu obitelj najplići su i najživotinjskiji nevoluntarni osjećaji u čovjeka.

16 godina
neaktivan

Sve ove negativne kritike po Interstellaru me podsjecaju na film All Is Lost. Mnostvu ljudi se film nije svidio zbog toga sto Redford ne zna koristit sekstant, a plovi jahtom. I zbog ostalih tih, za pricu skroz nebitnih nautickih falsova.

Da je danas živ imao bi 170 godina.
16 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

Tema filma nije naučna fantastika. Tema filma su najdublji ljudski osjećaji koji su smješteni u jedan događaj. Film nam govori o tome koliko smo bitni svojoj obitelji, kako roditelji ne bi treblo da sahranjuju svoju djecu, koliko vremena trošimo na nebitne stvari a ostarimo dok se okrenemo oko sebe a život ne možemo ponovo početi ispočetka. U ovom filmu naučna fantastika je u drugom planu a prirodni fenomeni su iskorišteni kako bi se povukla paralela sa stvarnom temom filma. Film je u stvari jedna životna priča, zato i nije snimljen u 3D tehnici.

Dopada mi se ovaj prvi dio tvoje interpretacije filma.

Osobno mi se nije dopao  iz 100 razloga, a jedan su i scenarističke rupe koje totalno ubijaju suspension of disbelief u što spada i "ljubav" kao "fizikalna sila", seljačko filozofiranje likova u filmu, teserakt u crnoj rupi (povezan s "ljubavlju kao fizikalnom silom") itd., ali sada kada čitam tvoju interpretaciju, malo mi je manje mrzak. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 23:23 (Drago).
14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
phoenix2003 kaže...

Možda si mlad ili nisi slušao na psihologiji, ali osjećaji koji vežu obitelj najplići su i najživotinjskiji nevoluntarni osjećaji u čovjeka.

Ne znam šta se dešava u tvojoj obitelji ali u mojoj jesu ljudi.

@Drago - Drago mi je!{#} Zaboravio sam da napišem da je prvo na što sam pomislio kada se završio film jeste Benjamin Button koji nosi sličnu poruku. Ja volim filmove ove vrste.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 23:36 (phoenix2003).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Interstellar - 7/10

Kraj je malo teze za objasniti, a i ima jednu veliku gresku, no prije svega film je nevjerojatno originalan i zato ga pogledajte

Jel mi mozes reci gdje je ta greska, zanima me jer meni se cinilo sve prilicno okej?

LoL acc THCJoshi
16 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

@Drago - Drago mi je!{#} Zaboravio sam da napišem da je prvo na što sam pomislio kada se završio film jeste Benjamin Button koji nosi sličnu poruku. Ja volim filmove ove vrste.

Jel'? Meni se jako dopao Benjamin Button, iako je malo patetičan, pa sam čak i malo zasuzio na njega (just one manly tear...), ali Interstellar nikako nisam povezao s tim filmom. Pretpostavljam da svatko vidi u filmu ono što ima više veze s njegovim senzibilitetom nego s onim na što su scenarist i režiser mislili. 

This space for rent!
14 godina
neaktivan

Zajedničko u oba filma su srodne duše koje imaju tako malo vremena da provedu zajedno.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice