Posljednji film koji ste gledali - preporuka? izdvojena tema

poruka: 40.798
|
čitano: 8.001.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
16 godina
neaktivan
Re: Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
VirtUoso kaže...

Sve ove negativne kritike po Interstellaru me podsjecaju na film All Is Lost. Mnostvu ljudi se film nije svidio zbog toga sto Redford ne zna koristit sekstant, a plovi jahtom. I zbog ostalih tih, za pricu skroz nebitnih nautickih falsova.

Ja znam jako puno ljudi koji plove, neki čak i profesionalno, a ne znaju kako sekstant izgleda, a di da bi ga znali koristiti. Ne znam ko je to naveo kao razlog, no u današnje vrijeme neznanje korištenje sekstanta nije ništa neobično čak i za ljude koji plove. 

13 godina

http://www.imdb.com/title/tt1125849/

The Wrestler me iznenadio sasvim slucajno sam ga pogledao i nije los.Jedina zamjerka mi je je sto je u jednoj sceni malo pro Americki anti Iranski {#}

16 godina
odjavljen
Drago kaže...
phoenix2003 kaže...

Tema filma nije naučna fantastika. Tema filma su najdublji ljudski osjećaji koji su smješteni u jedan događaj. Film nam govori o tome koliko smo bitni svojoj obitelji, kako roditelji ne bi treblo da sahranjuju svoju djecu, koliko vremena trošimo na nebitne stvari a ostarimo dok se okrenemo oko sebe a život ne možemo ponovo početi ispočetka. U ovom filmu naučna fantastika je u drugom planu a prirodni fenomeni su iskorišteni kako bi se povukla paralela sa stvarnom temom filma. Film je u stvari jedna životna priča, zato i nije snimljen u 3D tehnici.

Dopada mi se ovaj prvi dio tvoje interpretacije filma.

Osobno mi se nije dopao  iz 100 razloga, a jedan su i scenarističke rupe koje totalno ubijaju suspension of disbelief u što spada i "ljubav" kao "fizikalna sila", seljačko filozofiranje likova u filmu, teserakt u crnoj rupi (povezan s "ljubavlju kao fizikalnom silom") itd., ali sada kada čitam tvoju interpretaciju, malo mi je manje mrzak. 

Mislio sam da je svima manje više jasno kako je riječ o obiteljskoj/životnoj drami zamotanoj u SF okruženje. Zato se ljudima mahom i sviđa, dok je kritika valjda očekivala novu Odiseju kojoj ovoj film radi i određenu posvetu, kao i nekom drugim SF filmovima. Ljubav je glavni pokretač filma. Kada iscrpe znanstvene teorije protagonisti se okreču ljubavi i intuiciji. Film obrađuje elemntarne ljudske emocije.

16 godina
neaktivan
XXX kaže...
Drago kaže...
phoenix2003 kaže...

Mislio sam da je svima manje više jasno kako je riječ o obiteljskoj/životnoj drami zamotanoj u SF okruženje. Zato se ljudima mahom i sviđa, dok je kritika valjda očekivala novu Odiseju kojoj ovoj film radi i određenu posvetu, kao i nekom drugim SF filmovima. Ljubav je glavni pokretač filma. Kada iscrpe znanstvene teorije protagonisti se okreču ljubavi i intuiciji. Film obrađuje elemntarne ljudske emocije.

Upravo zato je ovo SF film. Rasni SF. A SF kao i svaki drugi zanr moze obradjivati i obradjuje cjelokupni raspon ljudskog djelovanja i emocija. I nisam primijetio da itko spominje taj neki "ekoloski" aspekt u filmu da bas i nije tako lako naci drugu Zemlju. Film je dobar i ima svaku preporuku za pogledati ali da je remek djelo, nije.

13 godina
neaktivan
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?

Interstellar - ja mu dajem 8.5. Bas je dobar i ugodan film za gledati, na trenutke jeza me hvatala, vjerovatno jer je glazba u filmu savrsena i ima odlican tajming za pojedine scene. Ovo nije najbolji Nolanov film ali bi ga preporucio svima. Da, film o ljubavi, o ljudskim emocijama. Ima tu i SF-a zato nema smisla prigovarati o pojedinim situacijama u filmu jer to je neizbjezno u ovakvim filmovima. I jos jedna velika prednost ovog filma je 2D, hvala ti Nolane sto si preskocio 3D, vjerujem da Cinestar i ostali placu jer su manje zaradili. Smradovi jedni.

16 godina
phoenix2003 kaže...
Mitch kaže...

Interstellar - 7/10

Tema filma nije naučna fantastika. Tema filma su najdublji ljudski osjećaji koji su smješteni u jedan događaj. Film nam govori o tome koliko smo bitni svojoj obitelji, kako roditelji ne bi treblo da sahranjuju svoju djecu, koliko vremena trošimo na nebitne stvari a ostarimo dok se okrenemo oko sebe a život ne možemo ponovo početi ispočetka. U ovom filmu naučna fantastika je u drugom planu a prirodni fenomeni su iskorišteni kako bi se povukla paralela sa stvarnom temom filma. Film je u stvari jedna životna priča, zato i nije snimljen u 3D tehnici.

Astronomija u ovom filmu je OK. Zemlja je tamo gdje jeste, Saturn je tamo gdje jeste itd,itd. Ono što će neupućene gledatelje zbuniti jeste kvantna mehanika, gravitaciona leća, dimenzije, a najviše dilatacija vremena. Jer tko će osobi sa prosječnim znanjem fizike (a usput, svećenik je nešto drugo pričao na misi) objasniti kako je došlo do toga da se ekipa na prvoj planeti zadržala 15-ak minuta a u stvari ih nije bilo 24 godine.

Zasto onda to na taj nacin prikazati? Ja mislim da je to moglo puno bolje ali i ovo je vrlo zadovoljavajuce.

SPOILER: 

Btw frend mi je rekao da u hrv cinestar verziji fale 2 minute filma, a te dvije minute su valjda zadnji puzzle za slozit sliku (kako se on na kraju izbacio iz Tesseracta bas kod te crvotocine)

E ssd zasto ne znam, takoder sam primjetio da je kvaliteta videa bila jako ispod cinestarove prosječne razine, prepuna suma

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
11 godina

...

12 godina
neaktivan

Ima li titlove za intersteller film posto ja ne mogu naci ,ali na hr.jeziku

eune : Flaeryy
14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...

Ima li titlove za intersteller film posto ja ne mogu naci ,ali na hr.jeziku

Dize mi se kosa na glavi gledat CAM.. Radije odi u kino i pogledaj kako spada.

LoL acc THCJoshi
11 godina

the hobbit there and back again

da li je to sad ovaj film koji ce sad izaci..posto sam citao da ga je valjda jackson promijenio naziv

16 godina
zviznemte kaže...

the hobbit there and back again

da li je to sad ovaj film koji ce sad izaci..posto sam citao da ga je valjda jackson promijenio naziv

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 0:52 (boxer).
13 godina
neaktivan

Meni je "Interstellar" sranje od filma zato jer za početak kao i film "2012" treba se cijeli svijet uništiti da bi se jedna glupa, seljoberska američka obitelj spojila zajedno.

Drugi razlog je što film govori kako se amerikanci ne moraju bojati devastacije globalnog zatopljenja i zagađenja jer će ih Bog spasiti. A zašto? Zato jer su pronašli savršeni način života, a to je uzgajanje kukuruza, igranje baseballa i čitanje Biblije. Tako da ispada da su ratovi koje oni vode i zagađenje koje se događa su zapravo načini da nas zbliže Bogu. Jer kako nas je Sarah Palin podsjetila: "Mi [ameri] smo na strani Boga.", a i samo globalno zatopljenje se događa jer nas Bog jako grli. Pa tako nije ni čudo da je Bog onda za pomazanika pozvao amerikanca i to bivšeg vojnog pilota i bivše vojne robote ubojice na nebo da mu da zapovjedi kako da spasi odabrani narod - Amerikance. Kada se on vrati kroz uskrsnuće vidi da su podanici bili dobri i slušali njegove zapovjedi i seljački američki život uzgajanja kukuruza, igranja baseballa i čitanja Biblije su sačuvani zauvjek.

Jednom riječju: FUJ! Bolje da su napravili film u kojem svi ljudi sudjeluju da spase svijet, a ne da zaluđuju ljude da će ih spasiti nekakav nevidljivi čarobnjak od prijetnje koja se stvarno događa.

16 godina
Sjekirica kaže...

Meni je "Interstellar" sranje od filma zato jer za početak kao i film "2012" treba se cijeli svijet uništiti da bi se jedna glupa, seljoberska američka obitelj spojila zajedno.

Drugi razlog je što film govori kako se amerikanci ne moraju bojati devastacije globalnog zatopljenja i zagađenja jer će ih Bog spasiti. A zašto? Zato jer su pronašli savršeni način života, a to je uzgajanje kukuruza, igranje baseballa i čitanje Biblije. Tako da ispada da su ratovi koje oni vode i zagađenje koje se događa su zapravo načini da nas zbliže Bogu. Jer kako nas je Sarah Palin podsjetila: "Mi [ameri] smo na strani Boga.", a i samo globalno zatopljenje se događa jer nas Bog jako grli. Pa tako nije ni čudo da je Bog onda za pomazanika pozvao amerikanca i to bivšeg vojnog pilota i bivše vojne robote ubojice na nebo da mu da zapovjedi kako da spasi odabrani narod - Amerikance. Kada se on vrati kroz uskrsnuće vidi da su podanici bili dobri i slušali njegove zapovjedi i seljački američki život uzgajanja kukuruza, igranja baseballa i čitanja Biblije su sačuvani zauvjek.

Jednom riječju: FUJ! Bolje da su napravili film u kojem svi ljudi sudjeluju da spase svijet, a ne da zaluđuju ljude da će ih spasiti nekakav nevidljivi čarobnjak od prijetnje koja se stvarno događa.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&persist_app=1&v=5cwfAYEQRcM

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
Sjekirica kaže...

....

Na čemu si ti?!{#}

12 godina
neaktivan

http://www.imdb.com/title/tt0829150/?ref_=nv_sr_1

Film je čisto ok, meni koji voli lorda draculu i tu tematikuje posebno zanimljiv jer opisuje kako se on iz normalnog čovjeka pretvori u vampira. Ajmo za ocjenu reć 7/10 a nekom prosječnom gledatelju 6.5/10...

10 godina
neaktivan

jel mozete preporucit neki film tipa need for speed i fast and furious 6? Noviji po mogucnosti

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 23:08 (stipee98).
12 godina
protjeran
Super flaeryy kaže...

Ima li titlove za interstellAr film posto ja ne mogu naci ,ali na hr.jeziku

čekaj YiFy, a i promašio si slovo {#}

Jonja kaže...
Dize mi se kosa na glavi gledat CAM.. Radije odi u kino i pogledaj kako spada.

možda momak nema novaca za kino.

Da, jest to taj, ali meni su se više s tim hobbitim i recikliranjima popeli na j.... no svakom svoje

poštivam !

phoenix2003 kaže...
Na čemu si ti?!{#}

Eh....i ti bi sad da se svatko konta u filmove. smanji malo {#}

stipee98 kaže...

jel mozete preporucit neki film tipa need for speed i fast and furious 6? Noviji po mogucnosti

Nema tako "solidnih" a da su već na torrentu {#}

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 1:23 (Budokai).
12 godina
neaktivan

Nebraska , film je rađen u crno bijeloj tehnici, radi se o odnosu oca i sina. Starac-alkos koji misli da je dobio na lutriji i sin koji odlučuje da ispuni očevu želju... Jako dobar film, karakteri dobro odrađeni. Gluma oca{#} preporuka

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
15 godina

when the game stands tall- film o treneru kluba de la salle spartans americkog nogometa u srednjoj skoli koji je doveo tim do 151 pobjede i tako srusio rekord bilokojeg sporta u Americi. film po istinitoj prici, po meni jedan od najboljih sportskih filmova koje sam gledao. dokaz da se naslovi osvajaju timskim radom a ne jakim pojedincima. ocjena 8/10, preporucam svakom ko voli sport i filmove o istom.

12 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Nebraska , film je rađen u crno bijeloj tehnici, radi se o odnosu oca i sina. Starac-alkos koji misli da je dobio na lutriji i sin koji odlučuje da ispuni očevu želju... Jako dobar film, karakteri dobro odrađeni. Gluma oca{#} preporuka

Najjači mi je stari kada u birtiji roka po pivici, a kao sin mu je rekao da ne ide piti te sarkastično kaže: "Glad to see you’re not drinking."

Deda mu mrtav-hladan uzvrati: "Beer ain't drinkin'." Umro sam...

Preporuka za film i od mene, isplati se pogledati.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
15 godina

the guest- vidio sam da ima dobru ocjenu na imdbu i vidim da je triler pa reko pogledat cu, nisam dugo gledo dobar triler. film pocinje ko neki horor b produkcije(sami pocetak filma), onda se tu dogada konverzacija glavnog lika i sporednog lika koja nas malo ali samo malo upoznaje s glavnim likom, tada u prvih pola sata pocnete preferirat glavnog lika, ali jos uvijek neznamo bas nista o njemu(mislim si valjda ce kasnije otkrit neki k) i tako film ide i kvaliteta mu pada, dolazi do nekog otkrivanja tko je glavni lik al to ko da je neki debil radio, sve informacije su polovicne i ne saznas na kraju bas nista iz njih. kraj filma totalno glup i isfuran. na kraju ovaj film je mogo bit puno vise od onog sto je, ali je valjda redatelj retardiran. ocjena 6/10(na imdbu je pretjerana).

14 godina
mar123 kaže...

when the game stands tall- film o treneru kluba de la salle spartans americkog nogometa u srednjoj skoli koji je doveo tim do 151 pobjede i tako srusio rekord bilokojeg sporta u Americi. film po istinitoj prici, po meni jedan od najboljih sportskih filmova koje sam gledao. dokaz da se naslovi osvajaju timskim radom a ne jakim pojedincima. ocjena 8/10, preporucam svakom ko voli sport i filmove o istom.

Zahvaljujem na filmu! Pogledao večeras i uživao sam u svakoj minuti! Odličan!

BF Nick: Xtream_Switch
15 godina
neaktivan

Moze preporuka nekih filmova / dokumentaraca o Informatici, znaci sto bilo o nastajanju, hakerima, itd...

Za sada sam nasao: Pirates of Silicon Valley

12 godina
ToMisLaW kaže...

Moze preporuka nekih filmova / dokumentaraca o Informatici, znaci sto bilo o nastajanju, hakerima, itd...

Za sada sam nasao: Pirates of Silicon Valley

Heh evo kad si napomenuo preporuka za sve: "TPB AFK", dokumentarac o ekipi sa piratebaya.

16 godina

Harakiri (1962)

Drama poznatog japanskog redatelja Masakija Kobayashija.

Iako nešto sporijeg početka, zanimljivo ispričana priča o bushidu, seppuku-u...a zapravo o ljudskoj prirodi.

I još jedan izvrstan film iste tematike

Samurai Rebellion (1967)

Tko voli filmove samurajske tematike, svakako preporuka...

15 godina

Interstellar

Znači bio sam neki dan u Cinestaru i pogledao ovaj jako hvaljen film u zadnje vrijeme. Iako film praktički traje skoro pa 3 sata u niti jednom trenutku nije bio dosadan. Matthew je odlično odgumio Coopera, a i ostali glumci su bili na zavidnoj razini. Radnja filma je jako dobro odrađena (imam par zamjerki, ali one ukljućuju spojelre pa ih nećemo spominjat). Soundtrack je bio također jedan od boljih ove godine, jedino su me efekti mali iznevjerili. Mislim da je Gravity bolje odradio posao što se tiće ovog segmenta, ako ga usporedimo s njim. Film je jedan od boljih ove godine koje sam pogledao i mislim da će se fanovima SF-a jako svidjeti. Film je bio jako dobar, ali ga nebi smjestio u grupu filmskih spektakla jer mu je falilio još nešto što bi ga diglo na još jedno višu razinu (a time i ocjenu gore). Izvedba TARS-a me oduševila {#}. Nije mala Murph spasila čovječanstvo, nego TARS i njemu su trebali dić spomenik

OCJENA: 8/10 

E sada možda da sam pogledao film u normalnim uvijetima u Cinestaru (Osijek), ocjena bi bila možda i veća. Naime tijekom skoro 3 sata gledanja filma, nama je u dvorani 4 puta nestalo zvuka zbog nekih tehničkih problema. Taman kad sam se uživio u film i dolazi neka spektakularna scena, odjednom nestaje zvuka u cijeloj dvorani. zatim smo gledali film nekih 4-5 min bez zvuka sve dok netko od nas nebih izašao van iz dvorane i obavijestio nekog od radnika u Cinestaru da ode pogledat i riješit problem sa zvukom. Znači prvo pogledaš 4-5min bez zvuka, pa ti onda premotaju 5-7min scenu nazad kako bi mogao ponovo sve pregledat ali ovaj put normalno sa zvukom, i računajte da se to dogodilo 4 puta tokom cijelog filma. U kinu sam se zadržao i više nego što sam očekivao. Svi ostali u dvorani su također bili nezadovoljni ovim problemom. Mislim da ću ubuduće zaobilazit Cinestar. Cineplexx mi je praktiči na identičnoj udaljenosti.

Guardians of the Galaxy 

Jučer sam na TV-u pogledao i drugi jako hvaljen film ove godine. I moram priznati da sam više očekivao od njega. Radnja standardna za takve filmove, grupa različitih pojedinaca rade zajedno kako bi riješili zajednički cilj. Efekti su jako dobri, ali od radnje sam očekivao više. Film nije loš za pogledat, ali kada bi ga uspoređivao s Avengersima (koji su jako slični) on bi bio lošiji pa zbog toga ide i ocjena dolje u odnosu onu koju sam dao Avengersima.

OCJENA:7/10

12 godina
neaktivan

Jel gledao tko nove Igre gladi? Prethodna dva dijela sam gledao i vise puta i stvarno su mi super, samo imam nekakav osjecaj da ce me "trica" razocarat jer koliko sam ja razumio nema "igara". Jel se isplati ici gledat? Iz Imotskoga sam a to je sjeban grad pa sam mislio otic do Splita, pa me zanima kakav je film u odnosu na prva dva dijela?

EDIT: Ja se ispricavam, tek sam sad skuzio da je tek VECERAS premijera, ako netko ide, nek obavezno poslije javi dojmove!

EUNE: RayzCRO
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2014 18:22 (Rayz00).
13 godina
neaktivan
Upravo sam pogledao gore navedeni film i oduševljen sam. Inače ne gledam previše filmove i ne znam kako ocijeniti, ali po meni čista desetka {#} (IMDb: 8.1) 
Film je dosta kompliciran i navodi te na razmišljanje pa je i nakon filma potrebno malo proguglati kako bi se sve u cijelosti skužilo.
Siguran sam kako je dosta vas već pogledalo ovaj film, ali oni koji nisu definitivno bi trebali {#}
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 2:22 (Luck3r).
14 godina
Rayz00 kaže...

Jel gledao tko nove Igre gladi? Prethodna dva dijela sam gledao i vise puta i stvarno su mi super, samo imam nekakav osjecaj da ce me "trica" razocarat jer koliko sam ja razumio nema "igara". Jel se isplati ici gledat? Iz Imotskoga sam a to je sjeban grad pa sam mislio otic do Splita, pa me zanima kakav je film u odnosu na prva dva dijela?

EDIT: Ja se ispricavam, tek sam sad skuzio da je tek VECERAS premijera, ako netko ide, nek obavezno poslije javi dojmove!

Gledao sam ja jucer ovaj treci dio. Prva dva dijela su mi ok, stovise dobri su mi. Ovaj treci me je razocarao, nema "igara", ali i bez obzira na to nije mi se svidio film. Opcenito mi se ne svidja to sto snimaju filmove u dva dijela i imam osjecaj da bi mi i ovaj bio dobar kada bi ga odgledao u komadu, a ne sada da cekam xy vremena da bi pogledao drugi dio istog filma. Ne mogu ti ja reci dali se isplati pogledati ili ne, ali kazem meni se nije svidio kao prva dva dijela.

Malo off, cuo sam da su knjige super, pa sam si to nabavio za procitati. Brze nego docekati nastavak :)

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
13 godina
neaktivan

Moze preporuka nekog filma slicnog vuku s wall streta,ako ne neki drugi opustajuci film hitno mi malo

Hvala u naprijed:)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nadolazeći filmovi, Film - Ultimativna Rasprava
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice