Kako uskladiti komande na razlicitim gamepadima

poruka: 3
|
čitano: 2.987
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Kako uskladiti komande na razlicitim gamepadima

Pozdrav, muci me sljedece - imam 4 gamepada za PC i sva 4 imaju razlicite komande sto je izrazito iritantno kod igranja FIFE jer jedan gamepad ima dribling, a drugi nemaju itd. Dakle na dvama gamepadima zamijenjeni su R1 i R2 te L1 i L2 sto nije toliki problem ako stalno igras na istome, medutim najveci problem je sto se samo na jednom (i to na najjeftinijem s ebaya) desna gljivica ponasa kako treba, dok na drugima desna gljivica ili ne radi nista, ili radi kao neki drugi gumb (npr. X ili R2), a ne kao gljivica za dribling. 

Kad uđem u windowsu u postavke gdje se vidi koja komanda je bindana na koju tipku, osim sto su gumbi (X,Y,A,B) razlicito rasporedeni, najveci problem je da kod ovog "ispravnog" gamepada desna gljivica ima X i Y os, dok kod drugih ima samo Z os. Kod ovog ispravnog se sa Z osi upravlja s R2 i L2, dok kod ostalih (jedan novi, jedan skupi, jedan stari) desna gljivica upravlja sa osi Z. 

Trazio sam po netu programe, ali vecina ili se placa ili je namijenjena za bindanje tipkovnice i misa na gamepad, a ne za re-bind gamepada. Cak sam pronasao neki dodatak koji se stavi u mapu od fife da uskladi sve gamepadove, ali nasred igre se vrati na staro sto je jos vise iritantno.

Sad jel to normalno ili je problem u driverima ili u cemu? Znate za kakav pouzdan program koji ce napraviti da na sva 4 kontrolera sve tipke, a pogotovo gljivice rade istu stvar?

Hvala!

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Kako uskladiti komande na razlicitim gamepadima

Rješenje je kupiti kvalitetan 1st party Xinput gamepad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
offline
Re: Kako uskladiti komande na razlicitim gamepadim
Diplomirani pješak kaže...

.....Pozdrav, muci me sljedece - imam 4 gamepada za PC i sva 4 imaju razlicite .....

 Skini Autohotkey i baci se u proučavanje kak simulirati analog stick prek analog sticka.

Sretno !

 

 

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice