Potaknut TEMOM u kojo se stavljaju Reviewi odlučio sam napraviti jedan svoj.
Ovaj će biti za moj novi fotoaparat Canon A480.
Prvo par riječi o njemu.Ovo je fotoaparat koji je prvenstveno namijenjen nezahtjevnim korisnicima tj. onima koji ne žele kupiti neku grdosiju od par tisuća kuna,te onima koji samo žele fotoaparat za povremeno slikanje.
Kao što vidite dizajn je jednostavan,ali ne leži previše dobro onima sa velikim šakama. Prodaje se u 4 boje od kojih je meni najljepša crna i plava verzija. Ima veliki LCD ekran od 2,5" inča,no radi veličine ekrana i samog aparata,te radi njegove kompaknosti izostalo je optičko tražilo.
Fotoaparat u korištenju:
Prva stvar koja se zamijeti je dugo čekanje između dviju slika.To je za mene pomalo iritantno jer sam obično u situacijama gdje trebam brzo slikati dvije slike.STvar donekle spašava tzv. uzastopno slikanje gdje fotoaparat snimi 4 slike zarednom.
Druga mana ovog fotoaparata je loša stabilizacija slike.Dosta je osjetljiv i na najmanje pomicanje što mi opet ne leži jer nemam baš mirnu ruku.
Treća i zadja mana ovog fotoaparata je izoštravanje slike.Treba okidač stisnuti napola i čekati 2-3 sekunde dok on izoštri sliku što je jako dugo za mene i ako se ne drži do kraja izoštravanja slika ili se okidač ne stisne do pola nego cijelim odjedanput,slika jednostavno ostane mutna.
Slike su dosta kvalitetne ako uspijete zadovoljiti gornje uvjete za dobru sliku.
Stvar se spašava kupnjom stalka za fotoaparat s kojim ćete imati stabilnu i oštru sliku.
Karakteristike aparata:
Megapiksela: 10
Optički zoom: 3.3x
Digitalni zoom: 13x
Najviša rezolucija slike: 3648 x 2736
Najniži/najviši ISO: 80/1600 ISO
Najviša rezolucija video zapisa: 640 x 480 @ 20 FPS
Tip kartice: SD/SDHC
Baterije: AA x 2
Dimenzije: 92 x 62 x 31 mm
Masa:140 g
A sada neke testne slike (nisu baš neke jer su slikane iz stana - sutra ću staviti nove,te uploadane na Imageshack da se vidi puna kvaliteta i rezolucija)
Obične fotografije u 10MP rezoluciji:
Slijedeće na redu su makro fotografije,koje nisu baš čiste jer je ovo ipak low-end fotoaparat.
Makro fotografije:
Te posljednja grupa fotografija - zoom.Ima dosta mali 3.3x optički zoom,ali dosta dobar 13x digitalni.Pogledajte sliku i procijenite sami.
Fotografije uz korištenje max. digitalnog zooma:
I sada šlag na kraju - video.
Video zapis na najvišoj rezoluciji:
(hebe me youtubeov upload i nisam uploadao svoj video,pa sam morao neki koji nije moj
Hvala na čitanju ovog reviewa i nadam se da ćete uzeti u obzir sve navedeno ovdje.Hvala Wekyju na ideji!