Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.697
|
čitano: 14.595.243
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
damircazin kaže...

evo rampe.....

Prvo napravis postolje slova "L" i onda od pocetka rampe do kraja malo zaobljeno da nebude rampa ravna, mozes i ti da tvoja bude ravna al po mom misljenu bolja je koja je malo zaobljenja... i onda to sve popunis s postoljima i na to stavis dvi spertploce (tanki komadi drveta) koje se mogu savijati i mozes dobiti zaoblenji ramp......

napravili smo skakaonu al malo drukcije jer nemamo spertploce pa smo samo sa daskama

poslje skakaone smo napravili i stazu nekih 100 metara ima ako da..

ima jedan bent i jednu skakaonu.

u planu je jos jedan drop na kraju staze.

budem stavio slike nase staze i skakaone.

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
15 godina
MilkMan kaže...

evo

daniman 123 sto ti se tu nema svidjat?

14 godina
protjeran
MilkMan kaže...
MilkMan kaže...

evo

daniman 123 sto ti se tu nema svidjat?

Slučajno stiso' TD

Sory :)

Udri brigu na veselje...
14 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ništa moram se riješiti ovih Shimano XT rotora, jer one Deore XT nabe nisam mogao nabaviti... Ovdje je oglas

U međuvremenu sam se popravio stražnju Deore nabu. Sjetio sam se da sam davno imao Deore nabe za V-brake kočnice, koje sam malo potražio po konobi, te shvatio da su djelovi gotovo identični... Tako sam sa starih (M510) stavio sve djelove na trenutne (M525) i radi skroz OK.

Ipak sam naručio Novatec Disc nabu (bolja je od Deore XT naba, lagana, te ima čak četiri industrijska ležaja, dok shimano nabe imaju konuse i kuglice (na svakoj strani po jedan, znači ukupno 2 ležaja) koje su OK kao ležaj, ali nisu toliko izdržljive kao industrijski ležaji). Ovu repariranu Deore ću ostaviti za rezervu, ili probati prodati (ispravna je, fino se vrti, nove kuglice i konusi, savršeno centrirana itd...)

Također moraju mi ovi na servisu odzračiti kočnice, te promjeniti pakne (uzeo sam vrh ponude; swisstop pakne, jer ove stock Avid su poprilično nekvalitetne, škripe, deru disk)... Jedan prijatelj mi je rekao kako prodaje Avid Juicy 7 kočnice, pa ću skoknuti do njega da vidim kakve su, jer osjećam da sam prerastao Jucy 3-ke (nekada im fali snage nakon dužeg kočenja) Cool

Nije bas da su industrijski izdrzljiviji jer je to u biti ista stvar, samo su industrijski zatvoreni u prstenu, ali su i tu i tamo lageri... Sve ima svoje prednosti i mane... Ako bas imas zelju mozes dobit prednju i zadnju XT nabu za 600 kn na eBayu...

15 godina
neaktivan

Istina nije niti ovaj Shimanov princip sa kuglicama i konusima loš (neki ga ljudi ne vole, valjda jer se konus zna pojesti), a i ne govorim da je ovaj sa industrijskim ležajevima bolji, kao što si i sam rekao sve ima svoje prednosti i mane...

No eto popravio sam nabu (ovaj dio na slici je bio oštećen, greškom servisera koji je išao to vaditi, a taj dio se ne vadi, jer se teško vraća, već se skine tijelo na kojem je kazeta i provjeri izunutra ako je oštećen, te ako je promjeni se tijelo kazete (koje je i u mom slučaju bilo u ne baš najboljem stanju... Otišao je unutarnji mehanizam). To sam ja učinio (eto ponekada se isplati biti sam svoj majstor, pogotovo ako živite podalje od servisa))

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
16 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Bok ljudi,danas sam izgrebao bicikl,i to dosta(na vilici).Ogrebotine su većinom površinske,a neke su i dublje.Sa čime bih to mogao prekriti?

Za zahvaliti postoji gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tandara kaže...

Bok ljudi,danas sam izgrebao bicikl,i to dosta(na vilici).Ogrebotine su većinom površinske,a neke su i dublje.Sa čime bih to mogao prekriti?

sta si radio da si ogrebao? Jesi pao ili?

16 godina
neaktivan
DommY kaže...
tandara kaže...

Ne ,naslonio bic na zid i onako se lijepo srušio i dobro se nastrugao po zidu,ali to sad nije bitno.S čime bi ja to maogao sanirati nekakav marker za auto ili?

Za zahvaliti postoji gumb HVALA!
15 godina
tandara kaže...
DommY kaže...
tandara kaže...

Ne ,naslonio bic na zid i onako se lijepo srušio i dobro se nastrugao po zidu,ali to sad nije bitno.S čime bi ja to maogao sanirati nekakav marker za auto ili?

meni jedino pada na pamet da kupis sprej crni ili neki drugi ovisno o tome koje ti je boje vilica i posprejas ostruganu boju.

15 godina
neaktivan

Ima li tko kakav prednji adapter za disk rotor promjera 180mm {#}, kupio bi jedan takav

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Oly_E3 kaže...

Ima li tko kakav prednji adapter za disk rotor promjera 180mm {#}, kupio bi jedan takav

imam ja.

al prvo koji ti treba IS ili PM??

i da cim nabavim prednji adapter za 203mm rotor onda bi ti prodao ovaj sta imam sad 180.

15 godina
neaktivan

E hvala, ali kako sam bacio tzv. parangal jedna riba je prije zagrizla... Hvala i LP {#}

14 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

E hvala, ali kako sam bacio tzv. parangal jedna riba je prije zagrizla... Hvala i LP {#}

Osim ako to nije za neki drugi bicikl od ovog kojeg ti vozis mislim da si malo pretjerao... Zbilja nema potrebe da stavljas 203mm disk naprijed pogotovo ne sa ovom vilicom, da ne kazem malo bedasto jer vjerujem da nemas 150kg ili vise da ti treba tolika kočiona sila... Neću  ti pametovat, ali pazi sta radis, velike su to sile u pitanju! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 0:49 (Ivan1902).
15 godina
Ivan1902 kaže...
Oly_E3 kaže...

Osim ako to nije za neki drugi bicikl od ovog kojeg ti vozis mislim da si malo pretjerao... Zbilja nema potrebe da stavljas 203mm disk naprijed pogotovo ne sa ovom vilicom, da ne kazem malo bedasto jer vjerujem da nemas 150kg ili vise da ti treba tolika kočiona sila... Neću  ti pametovat, ali pazi sta radis, velike su to sile u pitanju! {#}

stavit ce 180 rotor zato je i trazio adapter za njega.

kakav 203 rotor???

14 godina
neaktivan
DommY kaže...
Ivan1902 kaže...
Oly_E3 kaže...

stavit ce 180 rotor zato je i trazio adapter za njega.

kakav 203 rotor???

Sorry, krivo sam shvatio, moj bed!!! {#}

15 godina
neaktivan

Tako je staviti ću one XT rotore što sam uzeo na cestovni, a stare staviti u oglas pa ako tko želi već sada pre-order > 100kn par (oba su 160mm CL)

16 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Frajeri {#}

15 godina
neaktivan

Nova Novatec glavčina sjela na mjesto, skupa sa novim niplama. Juicy 3 kočnice su odzračene, te sam stavio nove Swisstop pakne... {#}. Čekam još da dođe adapter za 180mm rotor za cestovni...

Dok sam čekao da mi u servisu završe nabu, malo sam isprobao GT Zaskar sa full Shimano SLX komponentama... Bicikla je raketa {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 17:10 (Oly_E3).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo par slikica mog GT Avalanche Experta{#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina

Oly kakve su to fotke za takvog fotografa..:P

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
15 godina
neaktivan

Hebo ti XPERIU X10 i njezin rad u low-light uvjetima, a nije mi E-3 baš pri ruci bio :)

16 godina
neaktivan

Otpao mi je mjenjač na bicikli. Koji da uzmem odavde? Imam 8 brzina pa neznam jel to utječe na izbor? I koliko bi koštalo otprilike?

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 18:55 (lzgr).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako misliš otpao... Možeš ga zašerafiti natrag na drop-out

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ma ionako neš zahebava sa brzinama,preskaču,popravljano u servisu al opet zahebava. Nisam siguran da je namijenjeno za skakanje sa zidića,stepenicama itd...

Slike sve govore:

16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ma ionako nešto zeza sa brzinama,preskaču,servisirano al opet počne. Ima neki koji neće otpasti kad skočim sa zidića ili se spustim niz stepenice?

15 godina
neaktivan

Kakva je ovo slika?

16 godina
Oly_E3 kaže...

Kakva je ovo slika?

To se dešava kad pošalju post prije nego se slika do kraja uploada. Nestrpljiv je.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
neaktivan

Nego u subotu sam bio oprobati malo novu nabu na staroj ljetnoj XC ruti (Cres-Grmov)... Ova novatecova glavčina je baš strava, odlična je. Nego kada sam već bio na uzbrdici pred kućom roknuo mi je potpuno novi Shimano CN-7701 (XTR/Dura-Ace grupa) lanac {#} 

U PM opsovao sam, jer sam ipak očekivao od lanca koji sam platio skoro 300kn da izdrži barem 2000km, a ne 45!! Doduše ovo je bila brdska ruta, jako puno blata i prljavštine (lanac je bio nauljen sa wet uljem i bezprijekorno čist prije vožnje). Isti lanac imam na cestovnom i na njemu već imam 200km... Da li je moguće da ovaj lanac nije namjenjan 9 brzinskim MTB grupama iako stoji na njemu da ide na XTR (i sve ostale 9 brzinske MTB sustave samim time).

Došao sam doma i vratio stari (koji se već malo i rastegnuo, jer ima oko 1300km) SRAM PC991. Taj je dosta puta prošao iste uvjete kao i ovaj CN-7701 i još se ponaša kako treba. Uglavnom razočaran sam malo sa Shimanom, očekivao sam ipak više... 

SRAM PG990 i SRAM PC991 FTW kombinacija, ti djelovi će od sada pa na dalje u buduće ići na moj XC bicikl {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 19:20 (Oly_E3).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam danas planirao baciti đir do zg-a,ali vrijeme je bilo odvratno,stalno šugavi vjetar puše.

BF:BC2 ingame:xRALEx
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice