Biciklizam, bicikli, oprema, staze... izdvojena tema

poruka: 30.697
|
čitano: 14.594.968
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Biciklizam, bicikli, oprema, staze...
perkoxcar kaže...

Ma ne.....nov je bic.

Ako malo grebu to je normalno, inače pakne traju do 2 godine (meni koji dosta vozim)

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
neaktivan
Biciklizam, bicikli, oprema, staze...

Vratio mi se kotač sa servisa, ali nisu nešto napravili sa osovinom, pa su rekli ako mi se opet razhebe ležaj, staviti će novu glavičinu (naveli su neku koja kao da se u tenku koristi; industrijski ležaji, robusna konstruckija, relativno teška glavčina)

Kriket je totalno razheban, tako da se čuje mlin unutar glavčine Mršti se

Ah moje muke, ovaj vikend sam osuđen na cestovni bicikl, pa krećem na planiranje rute, javim se uskorCool

Evo rute: Cres-Osor-Cres, dužina 64km. GT 2.0 je spreman, uštiman, ja sam više manje OK, malo me prehlada zeza Neodlučan. Nadam se da prometa neće biti, ipak je u petak praznik, pa će lokalne kamiondžije (vozači mješalica, kamiona itd.) ostati doma

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + Club 3D 9600GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 21:04 (Oly_E3).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ako je netko zainteresiran u subotu 09.10. održati će se biciklijada sjevernim dijelom otoka Krka.

Prnosim tekst s Mail-a:

"U želji da afirmira kulturno naslijeđe Općine Omišalj, Centar za kulturu Općine Omišalj u suradnji sa Brdsko biciklističkim klubom OTOK KRK, u subotu 9. listopada 2010. godine organizira biciklijadu pod nazivom „COOLTURA AVANTURA” koja, uz edukativan, ima i ekološki smisao.                                                                                                                                                          

Ruta biciklijade duga je oko 35 km, a započinje i završava na Pesji u Omišlju te obilazi značajne povijesne lokalitete poput Poja u Njivicama, Mohorova, Mirina-Fulfinuma te Fortičine.

Sudionicima obiju biciklijada biti će pripremljena okrepa.

Po završetku biciklijade, sudionici te svi zainteresirani, moći će se zabaviti na after party-ju uz DJ LUX-a, na Pesji u Omišlju."

Ruta je ovakva:

Ako nekog  zanimamogu mu forwardati mail.

Anarchists of the world, unite!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sutra idem s 2 frenda na Sljeme ruta: Ivana Raosa(Kustošija)--- Gorenci-- Lukšić---Mihaljevac--i po sljemenskoj cesti gore

Sta mislite kolko će nam trebat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajde označi rutu na google earth sa profilom nadmorskih visina Nevinašce

15 godina

Eh problem mi je što mi kad oznacim ivana raosa --- sljeme daje najbližu,a ja neću po stazi za planinarenje neg nas po sljemenskoj kad da mu zadam da mi stavi rutu po sljemenskoj ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Umjesto linija, odabereš put. Napraviš rutu i klikenš spremi... Tada desni klik na stazu koja se pojavi u lijevoj traci > pokaži profile nadmorskih visina

15 godina
neaktivan

Evo sa slikama Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ma neznam to napravit kaj idem novi put da kreiram i kaj onda ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo moja ruta. Tako svaka 2 tjedna.

Bicikla mi nije nešto,ali me dobro služi. Evo slike. (trenutno nemam bolju sliku,ova je iz arhive ali se nije mijenjala)

Shimano Altus zadnji mjenjač (ono na kotaču što nateže lanac neznam kako se zove), SIS prednji mjenjač, Shimano RevoShift mjenjač na volanu i V-Brake, RST Gila T7 vilice.

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 15:31 (lzgr).

2 0 hvala 0
15 godina

Evo je.

Ivana Raosa - Bliznec (1. dio rute) Ivana Raosa - Bliznec (1. dio rute)
Bliznec - Sljeme (2. dio rute) Bliznec - Sljeme (2. dio rute)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vratio sam se sa rute (Cres-Osor-Cres, 64km) i baš se dobro osjećam... Malo me bura zezala na natrag, pa sam se više umarao... Ukupno mi je trebalo 2.5h (1h na tamo, 1.5h na nazad).

Sada idem očistiti lanac Cool

PS, ove rogove sam skinuo sa jednog ultra starog XC bicikla, volim ih jer kada su ruke u jednom položaju cijelo vrijeme, umaraju se Cool

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svidaju mi se gume. pa oly nemoras tak puno cistiti taj lanac :)

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne čistim ga svaki put temeljito (ivasol, čistilica, sušenje, uljenje, trajanje: 10min), već ga nauljim da se skupe sitnija zrnca, prašine, pjeska, itd. i onda ga krpom pobrišem (trajanje: 1min)

Na XC biciklu ga moram svaki put dobro očistiti, jer bude većih čestica zemlje itd.

15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poprilično vremena vam je trebalo Belji se

15 godina

Ha isli smo prvi put, a i treba samo do ceste 1,5h te onda uzbrdo vjerojatno bi bilo manje da smo išli nekom biciklističkom ali pitaj boga kako bi to završilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ajme koja dosada.... odo ja napravit đir do Jaruna.Cool

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Ajme koja dosada.... odo ja napravit đir do Jaruna.Cool

ja ću malo kasnije, poslije ručka Smijeh

15 godina
neaktivan

Ja sam na cestovnom GT-u skratio bužire od sajli, jer su bili predugi, pa radi estetike (a i sajla radi manje lukove) sada to bolje izgleda (poslikam kada se sjetim). Još mi ovi na servisu moraju skratiti bužire od kočnica, jer su malo predugi (kada su te kočnice bile na jednom drugom biciklu)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ekipa zanima me neki neki bajk do 3000-4000 kn...Uglavnom se vozim po cesti ali znam se zaletit malo u šumu pa ludovat....Imate kakav prijedlog?

BF:BC2 ingame:xRALEx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Oly!!!!!!!!!!!!!!! IznenađenIznenađenIznenađen

16 godina
neaktivan
DJECHACHIC kaže...

Ekipa zanima me neki neki bajk do 3000-4000 kn...Uglavnom se vozim po cesti ali znam se zaletit malo u šumu pa ludovat....Imate kakav prijedlog?

Imamo raznovrsnu ponudu:

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
15 godina

Blize se blagdani pa me zanima jel ovo vrijedi novaca.(mislm sigurno da jer mi je vec shebano nosit mob od 4.5k kn po šumama)

Ali malo mi je sumnjiva ova wireless tehnologija ??

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 21:35 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao sam ciklokomp na starom biciklu... Bitna mi je samo kilometraža koju napravim, a to mogu izmjeriti i pomoću Google Eartha i dobiti profile nadmorskih visina što je isto zanimljivo. Ostalo me ne zanima (možda samo brzina, ali isto već dosta preživljavam berz toga). Ova wireless tehnologija se odnosi vjerojatno na to da se podaci sa sonde u uređaj šalju bežično (što je po meni dosta dobro, par grama lakši bicikl (šalim se naravno, kabel mi se znao u kotač koji puta zavuć, jer je fleksibilan, a po makadamu se sve trese)

15 godina

Neznam vjerojatno ću si uzet nes ovak ili slično jer trebaju mi podatci za max i trenunto brz., km, temp, visina.

A i nekužim na koju foru mjeri visinu ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 21:45 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Neznam vjerojatno ću si uzet nes ovak ili slično jer trebaju mi podatci za max i trenunto brz., km, temp, visina.

Trebali bi uvesti verziju Everesta za bicikliste Cool

Zgodno je imati sve te podatke, možda i ja promjenim stav (još da ugrade digitalni monitoring potrošenosti djelova i kada ih treba očistiti (lanac, kazeta, guma i sl))

15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

A i nekužim na koju foru mjeri visinu ?

Altimetar, GPS, pitaj boga... ne bih niti ja zanl

15 godina

Ha zgodno je imat sve podatke a endomondo mi je postao nepraktičan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 21:55 (perkoxcar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Ha zgodno je imat sve podatke a endomondo mi je postao nepraktičan.

Ja sam razmišljao korisititi svoju Xperiu X10 za dobivati te podatke, ali bojim se da ne ode PM na makadamu... Na cesti bi još nekako to i išlo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice