Vaši 3DMark '06 rezultati

poruka: 1.323
|
čitano: 324.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Vaši 3DMark '06 rezultati

I mislio sam d je tako!Osmijeh

Kako tako sad vidim..?

Hmm

Znači imao si i ti tog Q6600.

Znaš sada vidim da je to ipak dobar primjerak, mislim ovaj moj.

Zato jer je tebi na 3.20GHz trebao 1.34V.

Meni za 3.20GHz treba samo 1.30, znači manje nego tebi!Namigiva

A i temperature kod tebe su sa Mugenom 2 koji je ako sam u pravu bolji nego Yasya. Znači meni su na 3.20GHz u loadu skoro kao i tebi.

Mislim oko 59...?

Ajd javim temperature poslije!

Hvala ti microman!!!

Večeras downclockam opet na 3.20GHz jer mi se ionako ove međufrekvencije kao 3.33 i 3.4 ne sviđaju baš jer ovako mi radi na FSB:DRAM omjeru 1:1. A uostalom 3.20 je opet kako je Hyperion mi rekao overclock od 800MHz što i nije malo za stari procesor, skoro 2 i pol godine ga koristim svakodnevno između 5-6 sati i to ugl za benchmarks i gaming!!!Cool

free speech for the dumbxD
16 godina

Evo kako je kod mene bilo na starom Q6600.

Bio je hladjen TT BigTyphoonom VX (nije bas neki hladnjak za OC) i jos k tome B3 verzija koja se jace grije.

Brijem da temperature nisu najrealnije, ali odaljenost od TJMax bi trebala biti tocna.

Q6600 temp Q6600 temp
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jer to tebi na clocku 3.20GHz kao i kod mene?

Cool man! Tako nisko da je overclockan neki proc toliko puno još nisam vidio?

Javim kažem večeras jer sam stalno  postao mjerenja Everestom Ultimate. Sad kako kažete sa Core Temp 0.99 večeras.Cool Pa na 3.20!

15 godina
stoncin3 kaže...

A i temperature kod tebe su sa Mugenom 2 koji je ako sam u pravu bolji nego Yasya. 

Njet. Yasya je bolja. To ti je mugen 2 sa izrezanim limičima radi bolje cirkulacije i protoka zraka te također ima jednu toplovodnu cijev više.

Znači Schyte yasya je bolja od mugen 2(BTW kod nas i jeftinija).

Sorry za OT.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 16:33 (strit).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

I mislio sam d je tako!Osmijeh

Kako tako sad vidim..?

Hmm

Znači imao si i ti tog Q6600.

Znaš sada vidim da je to ipak dobar primjerak, mislim ovaj moj.

Zato jer je tebi na 3.20GHz trebao 1.34V.

Meni za 3.20GHz treba samo 1.30, znači manje nego tebi!Namigiva

A i temperature kod tebe su sa Mugenom 2 koji je ako sam u pravu bolji nego Yasya. Znači meni su na 3.20GHz u loadu skoro kao i tebi.

Mislim oko 59...?

Ajd javim temperature poslije!

Hvala ti microman!!!

Večeras downclockam opet na 3.20GHz jer mi se ionako ove međufrekvencije kao 3.33 i 3.4 ne sviđaju baš jer ovako mi radi na FSB:DRAM omjeru 1:1. A uostalom 3.20 je opet kako je Hyperion mi rekao overclock od 800MHz što i nije malo za stari procesor, skoro 2 i pol godine ga koristim svakodnevno između 5-6 sati i to ugl za benchmarks i gaming!!!Cool

Ma ja sam imao katastrofalni primjerak. Od početka mi je za 3,2Ghz trebalo 1,34v, a za 3,6Ghz 1,55v. Onda je kasnije još i degredirao. Uglavnom veoma loše iskustvo sa tim procesorom. Mugen2 i Yasya su tu negdi, nema bitne razlike kod ta dva coolera. Ja sam ga držao na 3,2Ghz sa 400Mhz FSB i 8x množiteljom. RAM sam stavio na 1066Mhz.

I Q6600 na 3,2Ghz je zvijer od procesora za Gaming i nemaš brige, a taj 3D čmark daje takve bodove jer se zbrajaju bodovi od CPU-a, a i ktome Preformance test se vrti na 1280x1024 rezoluciji bez ikakvih filtera i tu definitivno procesor igra veliku uloga. Ajde kad sam več spomenuo odvrti 3d mark 2006 na 1680x1050 sa 4x AA i stavi texture Filtering na Anisotropic 16x, tako ču i ja odvrtit pa da vidimo dal se razlika u bodovima smanji, a vijerujem da bi trebala.

I'll be back
17 godina
protjeran

Evo: 1680X1050, AAX4, AFX16Osmijeh

EDIT Nikako da nabijem 20k sa ovom konfom...?Viče

Najviši score do sada Najviši score do sada
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 18:12 (stoncin3).
16 godina
neaktivan

Evo da prebacim 26000. Malo je falilo da bude okruglih 26000

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 19:41 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Malo demonstracije koliko je 3DMark06 zapravo ogranicen procesorom i postao skoro CPU, a ne graficki benchmark.

CPU je Q9550 naclockan na 3,825GHz

GTX470 na stocku (608/837) = 20157 markova

GTX470 overclockana 40% na jezgri (850/950) = 20767

Smijesno za jedan graficki benchmark Osmijeh

GTX470 850/950 GTX470 850/950
GTX470 stock GTX470 stock
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 21:47 (Mauro).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Evo da prebacim 26000. Malo je falilo da bude okruglih 26000

iskljuci HT i digni ga na 4.6 pa neces imat problema sa temperaturama, a malo ces izgubit na CPU scoru al zato ces dosta profitirat na GPU.....

btw nabavi ovu pastu i imat ces vise prostora za oc - hladjenje mog sistema se preporodilo

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 22:12 (Jurky).
16 godina
neaktivan
Upravo je danas MX3 frisko namazana, a kupio sam scythe-ov vent koji se vrti na 1900RPM i ima protok zraka od 110CFM.
Budem sutra probao 4,6Ghz bez HT-a pa ću vidit
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Malo demonstracije koliko je 3DMark06 zapravo ogranicen procesorom i postao skoro CPU, a ne graficki benchmark.

CPU je Q9550 naclockan na 3,825GHz

GTX470 na stocku (608/837) = 20157 markova

GTX470 overclockana 40% na jezgri (850/950) = 20767

Smijesno za jedan graficki benchmark Osmijeh

Zasto svi gledaju samo bodove na 3Dcmarku, zar na kraju krajeva nije cilj veci broj FPS-a, a ne xxxx bodova vise... Po meni je malo bezveze usporedjivat "samo" bodove (navodnici na "samo" jer je to ipak benchmark u kojem se skupljaju bodovi, ali framerate je po meni bitniji), buduci da gotovo nitko nema identicne konfiguracije i oni sa quad-ovima ce dobit veci score, ali koliki ce bit framerate na testovima???  A 3DMark je bar kolko-tolko neutralan kaj se tice testova (nvidija-ati-ostali), za razliku od ostalih game benchmarka...

Ja osobno koristim 3DMark za testiranje overclocka, ali nije mi bitan score nego framerate. Kad vec stavljate printscreen-ove nije problem kliknut na Details... da se vidi framerate u svakom testu.... something_like_this, jer tu na forumu ima hrpa testova i fora je usporedjivat svoju konfiguraciju sa drugima, ali iskreno bodovi ne znace bas previse...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
16 godina
neaktivan

Evo Jurky procesor je na 4,6Ghz i dobio sam 500bodova više.

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Evo Jurky procesor je na 4,6Ghz i dobio sam 500bodova više.

to sa gasenjem HT i dizanjem na 4.6 ti vrijedi samo za 3dmark06, kod vatagea ove fore ne prolaze, jer ces dobit losiji ukupni score Namigiva

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 18:40 (Jurky).
16 godina
neaktivan

ja nekužim zašto klokate i7 toliko... Bespotrebno

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 20:50 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joze kaže...

Da se nađe te da ispademo face. CoolSmijeh

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
joze kaže...

Da se nađe te da ispademo face. CoolSmijeh

hehe

http://gtabalkan.com
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Pa triba mu svako malo protegnit noge da se neucrvaSmijeh

Google is your friend
17 godina
protjeran
Mauro kaže...

I meni je to dokaz!

Ja sam probe radi spustio CPU clock sa 3.6 na 3.2 i popušio blago 2000+ score???

Grafa uopće ne igra tu nekakvu ulogu!

Ako ju clockam sa 725 na 925 i bencham imam možda 500-800 bodova ako se ne varam 

sweet pandemonium
16 godina

moj rezultat

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Lollik91][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Lollik91.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Mauro kaže...

I meni je to dokaz!

Ja sam probe radi spustio CPU clock sa 3.6 na 3.2 i popušio blago 2000+ score???

Grafa uopće ne igra tu nekakvu ulogu!

Ako ju clockam sa 725 na 925 i bencham imam možda 500-800 bodova ako se ne varam 

Pa normalno je da proc ima veliku ulogu jer je rezolucija mala i nema AA/AF........stavis vecu rezoluciju i ukljucis AA i onda ce graficka doc do izrazaja.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Pa normalno je da proc ima veliku ulogu jer je rezolucija mala i nema AA/AF........stavis vecu rezoluciju i ukljucis AA i onda ce graficka doc do izrazaja.....

Istina, al 3D Mark2006 je svejedno sheban dokraja. Recimo na 3D Marku Vantage grafu možeš tijerati do kraja, štoviše čak i kad baca artefakte on radi i score ispadne normalan, al kod ovoga to nije slučaj. Čim primjetim artefakte znam da če se srušit il zamrznut, a ako i u kojem rijetkom slučaju završi dokraja score ispadne lošiji nego  da je grafa na stocku. Mada i 3D Mark Vantage se vrti na istoj rezi bez filtra, al opet procesor nema tolikog utijecaja, jer da ima onda bi ona fora sa HT-om i kod njega palila.

I'll be back
17 godina
protjeran

Evo kako kaže microman ovaj puta kod mene ipak bez artefakata i zamrzavanja ekrana. Novi clock GPU 975/1250/1250V

CPU je ipak ponovo na 3.60GHz

Koliko sam primijetio samo u OCCT prelazi 75°, ovdje je ispod 66 kao u igrama tako da se neam čeg bojat ako ga držim na toliko. VCore sam ipak još malo povisio 1.52500V, prije 1.51250V jer se srušio nakon 45min OCCT

Da još mi malo fali da dosegnem 20k u 3DMark06http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

najbolji do sada fali mi 600 bodova samo najbolji do sada fali mi 600 bodova samo
sweet pandemonium
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Evo kako kaže microman ovaj puta kod mene ipak bez artefakata i zamrzavanja ekrana. Novi clock GPU 975/1250/1250V

CPU je ipak ponovo na 3.60GHz

Koliko sam primijetio samo u OCCT prelazi 75°, ovdje je ispod 66 kao u igrama tako da se neam čeg bojat ako ga držim na toliko. VCore sam ipak još malo povisio 1.52500V, prije 1.51250V jer se srušio nakon 45min OCCT

Da još mi malo fali da dosegnem 20k u 3DMark06http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

Napravi clean instalaciju windowsa XP samo sa 3dMarkom06. Imat ćeš 20k sigurno.

17 godina
protjeran

Da. Vidiš nisam mislio na to.

Pa nisu li Seven brži od XP? Imam origigi!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-surprised.gif

Ili 3DMark radi brže na XP-u?

sweet pandemonium
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Da. Vidiš nisam mislio na to.

Pa nisu li Seven brži od XP? Imam origigi!http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-surprised.gif

Ili 3DMark radi brže na XP-u?

3D Mark 06 najbolje radi na XPu, pogotovo dobro osakaćenom. Traži nekog overclockera (npr. maXonja) da ti pošalje link za te osakaćene windowse jer s njima navodno dobivas jos tisucu bodova.

16 godina
neaktivan

kako koja grafa...ako koristiš ove novije više ćeš dobiti na windows 7 sa istim postavkama

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DomagojX kaže...

kako koja grafa...ako koristiš ove novije više ćeš dobiti na windows 7 sa istim postavkama

meni na XP-u daje oko 700 bodova bolji CPU score, ali zato daje i malo manji GPU score (5870-5850) u odnosu na win7, sve u svemu malo veci ukupni score mi daje XP oko 500 bodova....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 22:26 (Jurky).
17 godina
protjeran

Misliš da bih dobio 20k sa instalacijom XP-a.?

Sve u svemu imam ih još uvijek kod sebe domaSmijeh

heh ajde probam možda mi se posreći

Ako bude volje da se igram malo..!

sweet pandemonium
17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Misliš da bih dobio 20k sa instalacijom XP-a.?

Sve u svemu imam ih još uvijek kod sebe domaSmijeh

heh ajde probam možda mi se posreći

Ako bude volje da se igram malo..!

čemu ta zaje*****za 20k u benchmarku,pusti benchmark i igraj nešto

15 godina

Eto da se javim jer sam nabavio novu grafu. Msi hawk.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice