thx
spustit ču ga na 3.2 i možda opet probam na zimu
thx
spustit ču ga na 3.2 i možda opet probam na zimu
Vi se sa quadom i 5850 natječete za 20k bodova? lol. Slabi ste, slabi.
Poisključivajte sve zive servise koji nisu potrebni, clasic tema, u driverima mip mapping na low obavezno, ocistite komp od sranja i defragmentirajte disk, onda bi trebalo biti bolje.
ja sam sa q6600 primjera radi i gtx9800+ imao skoro 20k tocnije oko 18,19k ne pamtim vise..
A evo nedavno sa i5 750 i gtx280 sam imo 22,5k sa gtx 260 21k
Ja imam 21.400 bodova, dalje neide procesor me ograničava. Drugo što vi govorite, ja imam lošu matičnu, loše rame, jedva prosječan phenom II i vi očekujete od mene da ja nabijem 30k, LOL
Weky ti imaš dualca šta da ti kažem. Toxic hebiga jesi ti probao sa phenomom i lošom matičnom? Nisi, da ja imam i5,dobru matičnu i ram-e, već bi bio neki 25+k score.
Šta zezate onda? Stoncin je tek počeo overclockat, M4X nema blage veze, ja znam kako tako.
OK Da li ako stavim 8x425=3.4GHz mogu naštetiti matičnoj?
Inače MBO mi podržava 1066/1333/1600MHz tako sam čitao piše na njoj?
Mislim ovako bi imao 4x425FSB što je 1700MHz
Zar taj tvoj nema množitelj x9?
Zašto rame nesmanjiš na 533-667MHz?
Znam da sa max. utegnutim sistemom izvucem blizu 19k bodova... Nekuzim kako vi tako slabo sa quadom i 5850????
Znam da sa max. utegnutim sistemom izvucem blizu 19k bodova... Nekuzim kako vi tako slabo sa quadom i 5850????
šta ja znam? šta si napao
ja se uopće ne natječem već sam samo stavio score od 3d mark 06(default postavke svega) pa da vidim čisto iz znatiželje gdje sam
znam ali cudno mi
barem 22-23k sam ocekivao
znam ali cudno mi
barem 22-23k sam ocekivao
jel možeš nać neke slične rezultate kao sa mojom konfom,da možda nije neki problem u windowsima ili u hardveru?
ovdje je overklok sa tekućim dušikom(ista ploča kao i moja) i postignut je najveći rezultat za i5 750 od 5229MHz
o kojim temperaturama se tu radi kad je tekući dušik prisutan?
Evo jedna s jednog stranog foruma, dakle komp jako sličan tvome.
tu je overklokano i proc i grafa,jel možeš nać bez overkloka
tu je overklokano i proc i grafa,jel možeš nać bez overkloka
šta će ti bez overclocka kad si taj bench i sam napravio. netko drugi s istom konfom kao tvoja imat će vrlo slične ili iste rezultate. poanta Wekyevog posta je da se oslobodiš straha i klokaš te svoje komponente jer boost ti je bez dvojbe velik.
Zar taj tvoj nema množitelj x9?
Zašto rame nesmanjiš na 533-667MHz?
Moj ima množitelj x6-x9.
Svejedno
tnx
Probao sam sa 9x378 i opet se treba dodati napona preko 1.4V a to se grije
Vidjeo sam odma i nije mi se više dalo zahebavati s kompom
Ostaje pri 3.20GHz
Vjerovatno do zime
Ako mi se bude dalo onda naviše clockat opet
Valjda imam loš primjerak Q6600 kod sebe
pozz
Moj ima množitelj x6-x9.
Svejedno
tnx
Probao sam sa 9x378 i opet se treba dodati napona preko 1.4V a to se grije
Vidjeo sam odma i nije mi se više dalo zahebavati s kompom
Ostaje pri 3.20GHz
Vjerovatno do zime
Ako mi se bude dalo onda naviše clockat opet
Valjda imam loš primjerak Q6600 kod sebe
A 3.3GHz?
Hebiga ipak si ga clockao za 800MHz.
Da vidiš!:D
Dobra ideja! tnx
Idem doma clockat navečer sad nisam kod kuće..
To bi išlo na 3.33GHz.?
Dakle onako sad mislim: 3330MHz, multi 9X, FSB 370, multi za RAM-e 2.66, RAM-i na 2.66X370=984MHz
Išao sam strogom politikom kako sam dospio na 3.40 samo kad se grije. E hebote više...
Volim i ja parne frekvencije no nekad mora biti kompromis.
Moj proc kao da je uklet nekako, za 3.5 i 3.6GHz mu treba isti napon, tako i za 3.3 i za 3.4GHz te za 3.8 i za 3.7GHz, tako da se meni neisplate neparne frekvenciji.
I još nešto proc mi loše reagira na dizanje HTT-a pa ni njega nesmijem dizat, samo množitelj i parne frekvencije. Volio bih jednom piknut intela, koliko vidim kod njega skoro vrijedi ono pravilo "koliko napona tolika frekvencija", a na ovom phenomu II kada dosegne određenu frekvu dalje neide i tak mi je svaki put. No možda je ipak do matične jer nikad nisam imao high end overclockersku matičnu sa 8+2 faznim dizajnom
tnx
Možda i probam još noćas ako bude volje.
Više...
Ako ne još jedanput na zimu na 3.60 i ako uspije voda nek ga nosi ako ne..
Evo i ja!
Uspio sam ipak na 3.60GHz i da je stabilan. Malo sam dodao napona.
bravo...samo zasto pratis temp sa everestom koji zna bit vrlo nepouzdan....skini hwmonitor u njemu imas sve a dosta je prakticniji i pouzdaniji
Evo i ja!
Uspio sam ipak na 3.60GHz i da je stabilan. Malo sam dodao napona.
bravo...samo zasto pratis temp sa everestom koji zna bit vrlo nepouzdan....skini hwmonitor u njemu imas sve a dosta je prakticniji i pouzdaniji
ja to radim za svaku komponentu poseban program npr..
za procesore real temp ili core temp, za gpu koristim gpuz, a za plocu mi ionako netreba, cisto je dovoljno stavit prst na nju pa vidjet da li je u redu :D
Pa ja sam uvijek mjerio sa Everestom otkada sam vidio da HWmonitor pokazuje previše, a Speed fan i real temp odstupaju iako ljudi kažu da su najpouzdaniji?
hmm
Pa u Everest Ultimate i mom BIOS-u od gigabajtice x38 su vrijednosti za temperaturu matične ploče i procesora identične i kod idle i u loadu!
Štoviše ja mjerim i temp grafi otkad ih imam pogotovo otkad sam imao 8800GT i HD4870 koje su se grijale ko pečnica. I u CCC i u Everestu isto: identična očitavanja za grafu.
Onda brzina CPU fan speed, u BIOS-u i Everestu isto tako: IDENTIČNA! Ostali ventovi u kućištu jednako očitavaju i BIOS i Everest?
Isto.
Dakle kod mene ostajem pri svojem!
Zašto mi je tako slab score?
Pa HD5850 je jača od GTX465!
Koji znači GPU score najgornji ili donji score?
Zašto mi je tako slab score?
Pa HD5850 je jača od GTX465!
Koji znači GPU score najgornji ili donji score?
Oba Scora ti nisu baš najbolja.
Tvoj SM2.0- 7241
Moj SM2.0- 10036
Tvoj SM3.0- 8932
Moj SM3.0- 12170
A razlika između Everesta i CoreTempa,HWmonitora je što prvi mijeri temperaturu na površini procesora, dok druga dva mijere sa unutrašnjeg senzora na jezgrama, što znači da su ova dva pravi pokazatelj temperature procesora.
Pa ja sam uvijek mjerio sa Everestom otkada sam vidio da HWmonitor pokazuje previše, a Speed fan i real temp odstupaju iako ljudi kažu da su najpouzdaniji?
hmm
Pa u Everest Ultimate i mom BIOS-u od gigabajtice x38 su vrijednosti za temperaturu matične ploče i procesora identične i kod idle i u loadu!
Štoviše ja mjerim i temp grafi otkad ih imam pogotovo otkad sam imao 8800GT i HD4870 koje su se grijale ko pečnica. I u CCC i u Everestu isto: identična očitavanja za grafu.
Onda brzina CPU fan speed, u BIOS-u i Everestu isto tako: IDENTIČNA! Ostali ventovi u kućištu jednako očitavaju i BIOS i Everest?
Isto.
Dakle kod mene ostajem pri svojem!
kako vidis u BIOSU kolike su ti temp u loadu?????
i kako usporedjujes BIOS temp, sa temp koje daje program u win..????
Hwmonitor mi daje tocne temp jezgre, u stupanj je tocan... kad on pokaze da mi je jedna jezgra dotakla 90, isti tren ide blokada procesora jer ima zastitu na 90, dok je u isto vrijeme na everestu "ugodnih" 86.........
micromane: pa normalno da ces ti imat veci score kad ti imas proc na 4200 sa HT, a on na 3600..., a ovi stari 3d markovi previse ovise o procesoru, manje o grafickoj, probaj stavit proc na 3.6 i izgasi HT i malo kalaj memoriju pa pogledaj onda rezultate....mogao bi se iznenaditi
A razlika između Everesta i CoreTempa,HWmonitora je što prvi mijeri temperaturu na površini procesora, dok druga dva mijere sa unutrašnjeg senzora na jezgrama, što znači da su ova dva pravi pokazatelj temperature procesora.
wtf
Ma nemoj mi reć da mi je jezgra još više od 74°? Ako ništa drugo barem je to na sek dok u 3DMarku bude po Everestu 59 što nije puno.
micromane: pa normalno da ces ti imat veci score kad ti imas proc na 4200 sa HT, a on na 3600..., a ovi stari 3d markovi previse ovise o procesoru, manje o grafickoj, probaj stavit proc na 3.6 i izgasi HT i malo kalaj memoriju pa pogledaj onda rezultate....mogao bi se iznenaditi
Evo odvrtio sam na 3,6Ghz bez HT i isključen TB. I opet nešt nije uredu sa njegovim GPU scorevima
Ja imam gotovo 2000 bodova više na SM2.0 i SM3.0, a sada je ovisnost o brzini procesora definitivno svedena na minimum.
Nebi još bilo ništa čudno da su tu negdi, al kad on gubi 2000 bodova od GTX465 koja je u 3D mark-ovima na razini HD5830 onda to baš nije uredu.
wtf
Ma nemoj mi reć da mi je jezgra još više od 74°? Ako ništa drugo barem je to na sek dok u 3DMarku bude po Everestu 59 što nije puno.
Na tih 59°c dodaj još nekih 5°c u najboljem slučaju i prekoračiš gornji vrh za 65nm intel. Čini mi se da je nekih 60°c gornji vrh. No ponekad Everest kaže i 10°c manje od Core Tempa, zato ti je moja preporuka da skineš najnoviji CoreTemp i odvrtiš 3dČmark na 3,6Ghz da vidiš na koliko ti max ide temperatura jezgre.
Evo odvrtio sam na 3,6Ghz bez HT i isključen TB. I opet nešt nije uredu sa njegovim GPU scorevima
Ja imam gotovo 2000 bodova više na SM2.0 i SM3.0, a sada je ovisnost o brzini procesora definitivno svedena na minimum.
Nebi još bilo ništa čudno da su tu negdi, al kad on gubi 2000 bodova od GTX465 koja je u 3D mark-ovima na razini HD5830 onda to baš nije uredu.
ma to je skroz druga arhitektura procesora, ploce, memorije... pogledaj ovaj score na 4.1 i 5870........21000, nemos usporedjivat svoj sistem s njegovim........u vantageu bi se stvari mogle malo poboljsati za stoncinov sistem vs tvoj na 3.6 i nebi trebale biti tolike razlike.......
a i dosta ovisi i do samog sistema, soft tweakovi .........ima puno cimbenika.......
probajte vantage mislim da ce biti izjednacena trka.... ili blaga prednost micromana na 3.6
EDIT: ne trebate vrtit vantage - stoncin bi tu odnio pobjedu 100%, ti si imao 17000, stoncin 15000, a ti si imao proc na 4.2 ht on a on na 3.6, ali GPU score je vec pri ovim razlikama u brzini proca na stoncinovoj strani......
Na tih 59°c dodaj još nekih 5°c u najboljem slučaju i prekoračiš gornji vrh za 65nm intel. Čini mi se da je nekih 60°c gornji vrh. No ponekad Everest kaže i 10°c manje od Core Tempa, zato ti je moja preporuka da skineš najnoviji CoreTemp i odvrtiš 3dČmark na 3,6Ghz da vidiš na koliko ti max ide temperatura jezgre.
Evo!
Da li je to normalno?
Ili moram opet downclockati?
Evo!
Da li je to normalno?
Ili moram opet downclockati?
Skidaj to dolje. 73°c u prosijeku, a jedna ti je čak na 79°c. 60°c je gornja granica za 65nm Intelovce, Meni je Q6600 na 3,2Ghz(1.34v) bio na 55°c sa Mugen2 hladnjakom, tako da iznad toga nije preporučljivo za 24/7 več samo za potrebe bencha.