Kakva je to temperatura CPU koja mi je prevelika i skače, jel to čipset senzor?
Vidi se iz naponskih očitanja da možda stariaj verzija AIDA-e kenjka...
CPUID isto...
CPUID isto...
Probaj s nekim drugim programom za očitanje temperature, a vjerojatno neko krivo očitanje ali nije na odmet provjeriti s drugim programom.
jel ti misliš da su ti jezgre na 17C ?
jel ti misliš da su ti jezgre na 17C ?
Jesu jer mi je prozor bio otvoren u to vrijeme i dosta je hladno u mojoj sobi bilo tada
Jel ti misliš i da je Elvis živ i da se skriva negdje ?
Jel ti misliš i da je Elvis živ i da se skriva negdje ?
Naravno, sa John Wayneom, Kurt Cobainom i MIchael Jacksonom na zvjezdanim otocima ;D
Loool .
Jedino nece ucitati ssd temp ... al imam senzor prikopčan na front panel pa očitava- 22 stupnja, ispravio sam u paintu :)
A je to, idle ili load stanje?
Jedino nece ucitati ssd temp ... al imam senzor prikopčan na front panel pa očitava- 22 stupnja, ispravio sam u paintu :)
idle ofc :)
idle ofc :)
Ajde molim te stavi sliku u loadu naime kako bi vidjeli kako hladi ta Noctua plz.
Ajde molim te stavi sliku u loadu naime kako bi vidjeli kako hladi ta Noctua plz.
15 min prime95
ni netreba ti ssd ucitavat - ne brini se. i to sta ti 1c pokazuje je greska jer bi trebao 0. on se ne zagrijava.
Evo moje XFX HD 5770 na defaultu (850/1200Mhz) sa smanjenim naponom na 1.1V (stock 1.2V), stock cooler, jedan sat furmarka...
http://www.pohrani.com/f/3C/jM/30MoYech/furmark-1hr.png
min temp: 43C
max temp: 75C
current temp: 70C
S tim da se brzina ventilatora pojačala sa 35% na 53%, što je prilično tiho...
Ja zadovoljan
Evo jednog mog SS-a.
Inace radi se o kompjuteru od mog oca.
Po temperaturama se vidi da PC nece jos dugo, Kada sam ih ugledao ostao sam zaprepasten, pocistio PC od prasine ali i dalje ista stvar (Ocito da treba promjeniti pastu i kupiti aftermarket cooler).
Ali nebi to bilo to, inace kako je vec poznato ja sam to rekao tati a on ce meni: "joj daj ne filozofiraj, sve je to uredu" itd itd.. "daj nepricaj gluposti".....
Meni HWmonitor govori 1000rijeci, samo cekam da nesto krepa pa da ispadne da sam ipak ja bio u pravu
Evo jednog mog SS-a.
Po temperaturama se vidi da PC nece jos dugo, Kada sam ih ugledao ostao sam zaprepasten, pocistio PC od prasine ali i dalje ista stvar (Ocito da treba promjeniti pastu i kupiti aftermarket cooler).
Ali nebi to bilo to, inace kako je vec poznato ja sam to rekao tati a on ce meni: "joj daj ne filozofiraj, sve je to uredu" itd itd.. "daj nepricaj gluposti".....
Meni HWmonitor govori 1000rijeci, samo cekam da nesto krepa pa da ispadne da sam ipak ja bio u pravu
Ostale temperature su ok, probaj s drugim programom za očitanje možda HW krivo očitava.
Evo jednog mog SS-a.
Kao što kolega kaže probaj sa nekim drugim programom npr. speccy
Inače Intel E5300 bi trebao biti OK procesor koji se ne zagrijava pretjerano osim ako nije overclockiran. Imao sam E5200 na 3,00Ghz na stock hlađenju i nije bilo nikakvih problema.
Probaj promjeniti pastu i viditi kako leži hladnjak na procesoru jel sve štima.
Kod mene je u najvećem loadu najviše bio 58 C.
Evo jednog mog SS-a.
pa stavi novu termalnu, imao sam e5300 do prije nekih tjedan dana. taj cpu je hladan ko led. na stock cooleru ga mozes drzati na 3.5 ghz bez da temperature podivljaju.
evo temperature nove mašine
Marko svaka čast na apgrejdu;)
Lijepa mašina.
Btw šta je s grafom? I dalje piči sve u jedanaestXD
evo temperature nove mašine
Marko svaka čast na apgrejdu;)
Lijepa mašina.
Btw šta je s grafom? I dalje piči sve u jedanaestXD
da da. 4850 jos uvjek obavlja svoj posao sa zadovoljstvom. nemam ju namjeru mjenjati, jer je sad sa phenomom procvala u punom sjaju. tek sad vidim kak je 4xxx serija topla.
phenom ju zagrije i do 92c u bc2.
Tek sad vidiš koliki je bio botlneck dual core CPU .
Tek sad vidiš koliki je bio botlneck dual core CPU .
a dobro mene je ploca strasno zajebavala. ona mi je kocila cjeli sistem. kad sam stavio gigabyticu na taj sistem on je doslovno procvao ali nazalost nisam mogao zadrzati tu plocu jer je to od oca
Evo jednog mog SS-a.
Hmm...vidio sam slike od tog kompa, tu ispuhivanje ne pomaže, jedino možda da deratizaciju zoveš hehe.
Aj si pogledao sa nekim drugim programom, pa javi onda temp. AKo su i dalje visoke onda samo pastu zamijeni. ako se temp ni tada ne spuste onda imaš neki problem, dal do napajanja, ploče ili proca nije uvijek jednostavno reći.
Evo moji temperaturica, mislim da su "load temps" odlične, kućište je NZXT Lexa S (usis naprijed i na boku (2 x 120mm), ispuh samo nazad (1 x 120mm, gornji od 140mm za ispuh sam morao izvadit da stane Noctua)!?
Svi navedeni ventovi su na pola vrtnje (negdi oko 600-700 RPM, znači prilično tihi), dva na Noctua-i su na 1200 i 1400 RPM (maksimalni okretaji - prilično su tihi i na tim okretajima), a grafička se vrti u "full load-u" na oko 80% te njen zvuk na tim okretajima može smetati (sve do 65% je nečujna), uglavnom, u "idle" gotovo ne čujan, a u "full load-u" malo smeta zvuk ventilatora na grafičkoj (da igram nešto ili da mjuza svira, lako zanemarivo), uglavnom, "bihold the temps" :
Link na "full size" slike:
Max overload temps
Temps nakon 20 minuta idle-a, poslje maltretiranja max load-om