MaxxMem

poruka: 417
|
čitano: 60.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: MaxxMem
stoncin3 kaže...
perkoxcar kaže...

Pa ? Baš ću sutra ja probat tak stavit.

Ma samo to, ne da mi se ponovo clockat procesor, otvarat kućište pa skidat bateriju, vraćat nazad, još ako ne uspije resetiranje, što onda... moraš pustit bateriju van matične cijelu noć. Hmm nezz baš ako mi se to da opet raditi?

A što bi tek ja reka., isa prebabit jumper za clear cmos sa pincetom i ispadne mi negdi medju kablove

od napajanja i donjeg venta! nemos upalit komp bez njega! rastavija po kucista da ga nadjemPlač

Inace ploca je super sta se tice clear cmosa traje cca 10 sec, i trazi clear cmos samo kad

ka pretjeram da je i meni slabo prije nego stisnem power tipku

16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

microman, jel onaj rezultat za listu ili samo usputno? Ako je za listu samo nadopiši koja je to memorija

Pa možeš stavit na listu, a RAM-ovi su tvoji G-skill-ovi PI-series.Namigiva

I'll be back
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
stoncin3 kaže...
perkoxcar kaže...

Pa ? Baš ću sutra ja probat tak stavit.

Ma samo to, ne da mi se ponovo clockat procesor, otvarat kućište pa skidat bateriju, vraćat nazad, još ako ne uspije resetiranje, što onda... moraš pustit bateriju van matične cijelu noć. Hmm nezz baš ako mi se to da opet raditi?

A što bi tek ja reka., isa prebabit jumper za clear cmos sa pincetom i ispadne mi negdi medju kablove

od napajanja i donjeg venta! nemos upalit komp bez njega! rastavija po kucista da ga nadjemPlač

Inace ploca je super sta se tice clear cmosa traje cca 10 sec, i trazi clear cmos samo kad

ka pretjeram da je i meni slabo prije nego stisnem power tipku

Bože blagoslovi ploče sa posebnim clear CMOS gumbićem.Ja samo maknem bočnu stranicu i po potrebi kliknem gumbić i u roku keks imam tvorničke postavke.Smijeh

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Bože blagoslovi ploče sa posebnim clear CMOS gumbićem.Ja samo maknem bočnu stranicu i po potrebi kliknem gumbić i u roku keks imam tvorničke postavke.Smijeh

Pa taj gumbic bi trebao biti na svim plocama. vjerujem da im to nije preskupo za ugradit,

ali zasto jednostavno kad moze kompliciranoViče

16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Pa taj gumbic bi trebao biti na svim plocama. vjerujem da im to nije preskupo za ugradit,

Pa nečeš sad da te razmaze.Smijeh

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Jurky kaže...

Pa nečeš sad da te razmaze.Smijeh

Nije nego vjerovatno su uracunali potrebno vrijeme

dok nadjes manual, pa dok to malo proucis, pa dok otvoris

kuciste, pa malo dok lociras jumper, prebacis, pricekas 10 sec,

vratis u prijasnje stanje ...........

i za to vrijeme se sve malo ohladi, a i tebe malo demotivira

da nastavis sa pretjerivanjemSmijeh

16 godina
neaktivan
MaxxMem

Moj rezultat.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 6:29 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

bože blagoslovi maticne gdje i ne trebas uopce otvarati kuciste (kao kod mene nprCool) nego racunalo nakon 2 failiana boota sam napravi clear cmos (ako mu se da...) ili ja lijepo 2x stisnem reset button i voilaCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 11:12 (AA-d00d).
16 godina
stoncin3 kaže...

Neću više jer sam jednom prilikom dirao latencije i sistem se nije mogao uopće bootati više. Ni u BIOS nis mogo uć? Pa sam morao resetirati CMOS i vadit bateriju.

Meni se također to desilo, pošto sam prebacio komp u kućište clear cmos te baterija su mi bili nedostupni što od kablova što od činjenice da stoje ispod 2 hard diska koja vire iznad matične ploče.

Jumper nije onaj obični sa 2 izvoda nego sa 3 izvoda i kratkospojnikom. Uspio sam izvadit bateriju nekako i isključio komp iz struje, otišao sam žderat žgance sa satarašom. Vratio sam bateriju nazad i opet mi se nije htjeo bootat već me počela hvatat trta jer se on upali i vrti ventove,ali nedaje sliku,a od grafičke vent je ubrzavao i usporavao.

Već sam mislio da je sve otišlo u pi*du materinu, izvadio sam sve komponente iz kućišta i vratio na one svoje 2 police na kotačićima, no prije toga sam si dao truda i zamijenio pastu na procesoru i vratio stock NB cooler i stavio paste (priprema za reklamacijuSmijeh) te malo očistio komponente. Kada sam sve ugradio napravio sam pravi clear cmos i sve radi.

Sljedeći put ide matična sa gumbom ili ništa.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
MaxxMem

U zadnje vrijeme radim samo na pločama koje imaju na stražnjem I/O panelu ccmos gumb i to mi je odlično...

Lista je updateana...

microman, pogledaj ove Super Talente 1800 Project X CL7 u CL5 akciji, bili bi odlični za maxxmem, samo što su old school DDR3 sa 2.0V default naponom :D

http://i34.tinypic.com/vnfdb4.jpg

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781418

AMD / ATI all the way
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Evo vidim da je microman presisao mojih 1.525 maxxmem bodova

pa slijedi lagani update

SCORE: 1.547,30

btw flashnija san plocu sa onim specijalnim biosom i mogu rec

da rastura - sad je pri velikom clocku stvarno stabilan i to jos u win 7

Evo odgovor na Jurky-evih 1547,30 u HWbotu.

SCORE: 1553.8Smijeh

CELE: Ovi tvoji RAM-ovi su odlični sa latencijama.Jedino imaju dosta osijetljiv tRCD kojeg nisam uspio dobit na 9 sa 1,8v

Mislim da bi moj i7 krepal da stavim te stare DDR3 RAM-e  na 1.2v, al stvarno imaju agresivne latencijeCool

Ajde stavi na svoju MBO samo dva keksa Corsaira GT da dobiš dvokanalni režim i sa 2100Mhz brzinom čisto da usporedimo Corsair vs G-Skill

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 13:39 (microman).
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Iako nemam iskustva sa i7 860 100% sam siguran da tRCD ne igra važnu ulogu kod P55 i7-ica, sve memorije optimizirane za 860/870 imaju visok tRCD ali isto tako visoku frekvenciju (Corsair Dominator GTX 2400 9-11-9 isti Samsung high binned IC), a pošto 860/870 imaju bolji uncore od X58 i7 braće to se itekako da iskoristiti, pogotovo u sintetici...

Ja sam siguran da ako ubiješ HT možeš potegnuti 2300+ mhz i da ćeš imati ubojit bandwidth za dual channel setup, meni je razlika NB 4200 HT enable, 4400 HT disable, znači mogu potegnuti veći BCLK sa istim naponima...

Evo ako se želiš malo nasmijati, ovo je najbolje što sam izvukao sa njima na AMD-u :)

http://i46.tinypic.com/21luzog.jpg

Nije bez razloga ona etiketa specijalno dizajnirano za i7 860/870 :))

Čim dobijem nazad ploču sa reklamacije ću izvrtit dual channel, NP, možda i nadoplatim za bolju ploču pa potegnem više memoriju u triple channel na kvalitetnijoj ploči...

.

.

.

Lista updateana

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 15:18 (Cele303).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Mislim da je vrijeme za paljenje XP-a mog starog prijatelja za ovakve situacijeSmijeh,

pa nemogu virovat da te je cele pogura sa drugim ramovima da me skines

ovo je urota,

cele daj dominatore GT da se igramoNamigiva

nema veze jos drzim drugo mjesto u bandwith-uCool

16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...

Mislim da je vrijeme za paljenje XP-a mog starog prijatelja za ovakve situacijeSmijeh,

pa nemogu virovat da te je cele pogura sa drugim ramovima da me skines

ovo je urota,

cele daj dominatore GT da se igramoNamigiva

nema veze jos drzim drugo mjesto u bandwith-uCool

Heh pa i ja sam na 64bit sedmici,al u kriznim situacijama mogu bez beda instalirat 32bit XPNamigiva

A još pripremam iznanađenje sa RAM-om na 2600Mhz sa 220Mhz na BCLK.Več sam bio isprobao i dobio sam poprilično impresivne rezultate,al mi se prasica srušila prije nego sam uspio napraviti screenshoot.Viče. Sutra ču još se poigrati sa naponima i trbalo bi bit dovoljno stabilno da izdrži do validacije,a ako ne onda sljedi dobri stari XP.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Heh pa i ja sam na 64bit sedmici,al u kriznim situacijama mogu bez beda instalirat 32bit XPNamigiva

A još pripremam iznanađenje sa RAM-om na 2600Mhz sa 220Mhz na BCLK.Več sam bio isprobao i dobio sam poprilično impresivne rezultate,al mi se prasica srušila prije nego sam uspio napraviti screenshoot.Viče. Sutra ču još se poigrati sa naponima i trbalo bi bit dovoljno stabilno da izdrži do validacije,a ako ne onda sljedi dobri stari XP.

mene to isto zafrkaje! sve super zavrsi test i kad iden pastat sliku u paint ili poslat na hwbot dobijem bsod

mislim da bi ti na xp prosla validacija probaj s njima prije nego pocmes dizat voltaze

meni jedan keks dobro ne reagira na vecu voltazu pa kad bootam prijavi samo 4gb rama

16 godina
neaktivan
MaxxMem

Hehe CELE ovi tvoji RAM-i su prehebeno ludi, pa to je revolucija,uskrsnuče,ponovni život naspram onim mojim Ripyawesima.

Uspio sam ih natijerat preko 2600mhz na BCLK od 220Mhz.

Jurky pripremi se jer sutra još dolazi XP.

I'll be back
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Hehe CELE ovi tvoji RAM-i su prehebeno ludi, pa to je revolucija,uskrsnuče,ponovni život naspram onim mojim Ripyawesima.

Pogledaj na slici cpu-z taman je uspija kopirat prije rusenjaSmijeh

dobar latency score ali bandwith 19.02 GB/s - mislim da jos necu palit xp - lol Namigiva

jos uvik san drugi Cool

16 godina
neaktivan
MaxxMem

Ideeeš, znao sam da su dobri ali ova frekva je brutalna do bola... Na 920 mijauču, na 860 lavovska rika... :D

Dobrodošao u klub 19 GB/s :))

Jurky, nama obojici treba primjerak 920 kojem možemo potegnut nb 4500mhz a to je poprilično teško na zraku, nama bi Dominator GTX2 2250 8-8-8-24 1.65V sjeo kao budali šamar, Elpida Hyper MGH-E kraljica X58 / AM3 chipseta...

AMD / ATI all the way
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
microman kaže...

Pogledaj na slici cpu-z taman je uspija kopirat prije rusenjaSmijeh

dobar latency score ali bandwith 19.02 GB/s - mislim da jos necu palit xp - lol Namigiva

jos uvik san drugi Cool

Ovi RAM-i rade i na nižim latencijama, al mi u maxmemu daje niži rezultat nego bi trebal.Mislim da če to riješit 32bit XP. Al i ako neče ovih 19,02 Gt/s je jaaakkkoo dobro  za dvokanalni kontroler. No vidim da ovom mom kontroleru Memory write nije jača strana i tu tvoj trokanalni memory kontroler ima osijetnu prednost što se i na kraju odrazi na bandwithu.

I'll be back
15 godina
neaktivan

je stvano je microman izvukao dobar overclock, a to sta ti bas govoris o nb preko 4500 sam pokusavao

napravit ali jednostavno nece ili mu je malo voltaze pa nemoze ili kad mu dam puno voltaze

onda se vjerovatno pregrije pa nece ni da boota

14 godina
neaktivan
MaxxMem

evo malo ddr2 reza Smijeh

inače u pitanju je Ocz blade 1066

voltaža u biosu za ddr2 je 1,85 no malo ploča overvolta..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 17:57 (Jooj).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jooj kaže...

evo malo ddr2 reza Smijeh

inače u pitanju je Ocz blade 1066

voltaža u biosu za ddr2 je 1,85 no malo ploča overvolta..

Imaš Odlične latencije na ovoj brziniNamigiva

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 18:01 (microman).
15 godina
MaxxMem

Evo moje precijenjene Dominatore!

Nakon male optimizacije! Nakon male optimizacije!
More POWER!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 20:01 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Butcher kaže...

Sorry na duplom postu nekaj sam zajjj...!

More POWER!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 20:06 (Butcher).
14 godina
neaktivan
Butcher kaže...

hmmm kad si spomenuo dominatore izvukao sam svoje iz ladice...

2x1gb 1066MHz

prva slika s def postavkama 1066 5-5-5-15 2t 2,2v ,

a druga na 1100 5-5-5-15 2t 2,2v

idu možda još malo gore al se sada nemam prilike igrat s njima...

prema ovom tvoj mi rez nekako ne izgleda dobar.. trebali bi i tvoji ovako ići, bar na def postavkama...

15 godina
MaxxMem

Pogledajte razliku izmedu rada racunala 15 h i nakon restarta,ima mala promjena ali sta ces vazna jeCool

I evo vece slike od CPUZ-a i HW monitora

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Pogledajte razliku izmedu rada racunala 15 h i nakon restarta,ima mala promjena ali sta ces vazna jeCool

Daj snizi napon procesoruSmijeh

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
AA-d00d kaže...
Fake_Alert kaže...

Daj snizi napon procesoruSmijeh

To je defaltni,al sad mi se neda zezat s tim.Neki drugi dan cu.

EDIT:A i neda mi se bas sada testirat na koliko da ga stavim.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 23:41 (Fake_Alert).
16 godina
neaktivan
MaxxMem

Jooj, stavio sam tvoj drugi rezultat na listu i time smo došli do 20 upisa na listi, od sada svaki novi rezultat za listu baca nekog drugog van sa liste...

Ako bude previše Intela na vrhu mogao bi odvojit listu na AMD i Intel, šta mislite?

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 2:17 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jooj kaže...
Butcher kaže...

hmmm kad si spomenuo dominatore izvukao sam svoje iz ladice...

2x1gb 1066MHz

prva slika s def postavkama 1066 5-5-5-15 2t 2,2v ,

a druga na 1100 5-5-5-15 2t 2,2v

idu možda još malo gore al se sada nemam prilike igrat s njima...

prema ovom tvoj mi rez nekako ne izgleda dobar.. trebali bi i tvoji ovako ići, bar na def postavkama...

Ali moji su 2g keksi. a tvoji 1g A to nije isto!

More POWER!!!!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice