Call Of Pripyat Benchmark

poruka: 187
|
čitano: 49.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

A neznam točno koliko je... meni u biosu na dnu piše koliko je default vrijednost pa mi je lako narihtat,al mislim da mi je 1,2750 volti al kažem nisam siguran 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

lol nema veze za savjete tema je ionako o high-end testu pa može malo i OC, a i moja je pa meni pomažete. Evo stavio sam Voltage na manual jer sam dogurao do 73° sa Auto u idle. Test nisam ni htioNevinašce odvrtiti jer bi se rušio 100 posto...!!! Sad je na 2,66 temperature su skoro pa iste. Sad idem na 2,80 i onda javim kad dodje na 3,0 a dalje ne bum išao tako mi... tnx Stoja i dery!!!

loss of interest question wonder waves of fear they pull me under
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ak ti se bude počeo puno grijat, uvijek možeš komp strpat u frižider pa unutra odvrtit benchBelji se ili možda preko speedfana, namjestit da ti se cooler od proca stalno vrti na 100% pa da si kolko tolko mirniji

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stoja stavi sliku cpu-z.Video oc vaš q6600 sa 2.4 na 3.0 ghz(jedino množitelj meme može bit drugi jer ovisi koju imaš)Eto ga Stoncin

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 18:53 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo ga odvrtio benchmark,sve podatke možete vidjet na slikicamaNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam ga dignuo na 2,80 bez voltaža. Sve sredjeno. temp se vratile u granice normale. Eo sada idem na 3,00GHz i onda odvrtim kakav test da vidimo ak se ruši ili stabilnost CPUa nakon clockaBelji se Šta je onaj multiplier u idle uvijek niži? Tu je na CPU_z samo 6, a meni u BIOSu na 9?

lol lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da u idle-u ti je niži u svrsi nižih temperatura i manje potrošnje, al kad se traži snaga on se digne na 9Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Call Of Pripyat Benchmark
stoncin3 kaže...

Ja sam ga dignuo na 2,80 bez voltaža. Sve sredjeno. temp se vratile u granice normale. Eo sada idem na 3,00GHz i onda odvrtim kakav test da vidimo ak se ruši ili stabilnost CPUa nakon clockaBelji se Šta je onaj multiplier u idle uvijek niži? Tu je na CPU_z samo 6, a meni u BIOSu na 9?

isključi eist pa će vam stalno bit na stvarnom clocku

17 godina
protjeran

Evo ga na 3,0! Screenshot u prilogu. Sad koji je test stabilnosti najbolji za moj proc?

Napon na samo 1,200V! Clock 3,0GHz Napon na samo 1,200V! Clock 3,0GHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možeš sa everestom ultimate pod tools pa sistem stability test.Aj pa vidi koje su temperature.Dovoljno ti je dvi minute testirat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 19:22 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo odvrtio neke testove! Sa temp sam zadovoljan. kreću se od 48 idle do 59 load. Clock je 3,00GHz. Updateam Moj PC!!! Evo crysis Warhead jedan bench sa 1680x1050, Gamer-Enthusiast, AAx0, Ambush, 3 loops (3 puta odvrtio).

Warhead na OC Q6600@3,00, grafa HD5850 stock Warhead na OC Q6600@3,00, grafa HD5850 stock
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Da imaš neki drugi cooler kako bi lipo temperatura išla doli.Eto četitan ti šta si razdjevičija komp.

Aj posli odvrti stalkera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 19:39 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stoncin3 kaže...

Evo odvrtio neke testove! Sa temp sam zadovoljan. kreću se od 48 idle do 59 load. Clock je 3,00GHz. Updateam Moj PC!!! Evo crysis Warhead jedan bench sa 1680x1050, Gamer-Enthusiast, AAx0, Ambush, 3 loops (3 puta odvrtio).

Ajde pa dobre su temperature za load, očito imaš dobro provjetreno kućište. Meni na starom kućištu sa stock ventom i 2,4ghz su mi temperature išle do 80 stupnjeva, a sa drugom pastom se spustila za 10-ak stupnjeva,a sad mi je u idleu 32 stupnjevaOsmijeh

16 godina

Dobre su mu temperature jer je stavija nižu voltažu od tebe.Možda bi moga on stavit i nižu od 1.2V .

Edit : evo vidin u drugoj temi je stavija napon na 1.152V odlično

Eto vidiš da moraš samo mene slušat pa neš dalekoNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 19:58 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nije potrebno jer se ne grije preko 60! Evo sad u Stalkeru dogurao najviše na 55°C! lol I ovo da, sad odvrtim bench ovaj pa ono isti rezultati... Imam isti framerate u dva različita clocka. Prvi post u temi sa 2,40GHz i sad ovo javljanje sa 3,00GHz? Nije moguće. Nadam se da će barem Crysis Warhead bratu radit bolje? Evo idem sad odvrtiti Crysis bench pa postat u temu Crysis Benchmark sve na Very High, 1680, AA 16Q max, DX10.1! Bašme zanima frejmdropovi i konačni rezultat total average FPS i Max FPS?Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Odvrtio sam i na Ultra, advance postavke nisam dirao, mislim da je igra dobro optimizirana, a grafika je odlična.

Za konfiguraciju koju ja imam ovo su po meni super rezultati.

Za mene super rezultati Za mene super rezultati
Dočekali smo 10.11.2009. što sada?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da ali je problem kad počneš igrat igru, di na mapi imaš preko 100-injak+botova(što ljudi što životinje) koji žive u igri,pa onda gomila zadataka i slične stvari, i onda igra može bit troma u određenim scenama. Al što se tiče same grafike, ne bi rekao da je toliko optimizirana koliko joj fali fizike, ako pogledate drveće i slično, sve je to statično, nema onog lelujanja kao u farcry2 ili crysisu i fizika općenito je dosta slaba u stalkeru(možeš uništit neke kutije,određene vrste dasaka,uništit kante i slično)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stoncin3 kaže...

Nije potrebno jer se ne grije preko 60! Evo sad u Stalkeru dogurao najviše na 55°C! lol I ovo da, sad odvrtim bench ovaj pa ono isti rezultati... Imam isti framerate u dva različita clocka. Prvi post u temi sa 2,40GHz i sad ovo javljanje sa 3,00GHz? Nije moguće. Nadam se da će barem Crysis Warhead bratu radit bolje? Evo idem sad odvrtiti Crysis bench pa postat u temu Crysis Benchmark sve na Very High, 1680, AA 16Q max, DX10.1! Bašme zanima frejmdropovi i konačni rezultat total average FPS i Max FPS?Neodlučan

Nemogu virovat da ti je fps isti na 25% oc(provjeri je li ti clock na 3ghz još stoji).Nisi mi reka da li ovi stalker iskorištava sve 4 jezgre jerbo predhodnici nisu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 12:17 (dery).
17 godina
protjeran

I ja sam mislio da je bench bolji, ali isto je. Meni je sve isto nakon OC još uvijek. Stabilan je na 3,00GHz! Za 4 jezgre neznam ako iskoristi ova igra. Valjda koristi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dery kaže...
stoncin3 kaže...

Nemogu virovat da ti je fps isti na 25% oc(provjeri je li ti clock na 3ghz još stoji).Nisi mi reka da li ovi stalker iskorištava sve 4 jezgre jerbo predhodnici nisu.

ovo je novi engine pa bi trebalo podrzavat

BUCKETHEAD /// ceka se 11.2
16 godina
neaktivan

Rezultati s konfom iz Moj PC.

Postavke benchmarka Postavke benchmarka
Rezultati Rezultati
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

overclocked

SLIKA

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
17 godina
protjeran

Gledam malo i ja sam OC proc, grafu malo i memoriju. Sad što je ovo FSB mi 1333MHz ili to neš drugo znači? Meni je FSB inače treba biti 1066 po specifikacijama? Možda zbog toga što sam najprije clockao sa Auto postavkama?

Rated FSB na 1333? Treba biti po specifikacijama nešto niži od ovoga? Rated FSB na 1333? Treba biti po specifikacijama nešto niži od ovoga?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa podiga si fsb sa 1066 na 1333 mhz i sad ti je tako.Znači množitelj 9x333=proc na 2997mhz.Prije je bilo 9x266=2400mhz.Sada ti je povečana propusnost FSB(sabirnice).

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 15:20 (dery).
17 godina
protjeran

I sa kojim novim procesorom se sad mogu mjeriti (Intel C2Q Q6600, 3,00GHz, 8MB L2 cache, 1333MHz, 65nm)? Sa nekim Intel Corei5 ili i7... Sa nekim Phenom II 965 i slično? Daj netko malo pojasni jer nisam baš prisutan još sasvim?Cool

EDIT aj sry za OT još ovaj post i nećemo više...!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 15:56 (stoncin3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Opali everest mjerenja(read,write,cpu queen itd) pa to može bit nekakva usporedba.Aj pa stavi slike testa.

Evo naša san test od pc expert pa kaže:

Novi S.T.A.L.K.E.R. također voli Phenoma kod prosječnih rezultata no češće će "zatrzati" od Clarkdalea i Lynnfielda. Vidimo kako na minimumu ipak daje prednost Lynfieldu i lijepo je napokon vidjeti još jednu igru koja je u stanju iskoristiti više od dvije jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 16:30 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja ne razumijem samo kako mi je ostao isto rezultat, a OC sam CPU, GPU i RAM... lol Evo dolje benchmark što si mi rekao:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Seba, vid' temu Nevinašce

LINK

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
16 godina

Meni se čini da taj Stalker benchmark brlja.Ne more to opet bit isto i tako slab rezultat.Jer sad imaš jak proc i grafu tako da me čudi.Uspija si oc-at memu na 1000mhz(prvo san reka da će ić ona dosta,a onda pročita da ne može,svašta),vidi jel ti se sad više grije mbo.

Oly mislim da bi mogli ovaj offtop.nastavit jer ipak se radi o pitanju u svezi teme tj. nema promjene u ovom benchmarku obzirom na oc.

Edit: Obzirom da igra koristi sve 4 jezgre a proc ocan(sada u rangu fenoma II) uz ludilo grafu vrlo čudno!Stoncin je li ti grafa radi uz posljednji driver?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 17:54 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo, sve komponente na stock, @ 1920x1080 Ultra, DX11.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 17:51 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice