Skuteri do 50ccm
- poruka: 160
- |
- čitano: 80.806
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ZA Motore do 49ccm, moze se polagati od 14 godina.... i ja imam tolko a sad cu da polazem............ to je stari zakon, al ovo vazi samo za Srbiju ili ovakve slicne zemlje....
U Hrvatskoj je 16, ja ću sad krenut..točnije 15,5 možeš počet u autoškolu
Ti skuteri su stvarno opasni za poludit...
1. vrijedi li te novce
2. je li bolja gilera runner ili DNA
3. jesi imao kakvih problema sa njom
4. proizvodi li se više (nisam je naša na službenim str.)
1. vrijedi li te novce
1. po mojoj procjeni ne, treba ici pogledati jer se iz slika bas i ne vidi, al reci mu nek da popust jer mi da je prenapuhana cijena, a i nekak mi zgleda da to nisu orginal plastike.
2. meni runner definitivno, dna mi nije bas niti lijep, a runner jedan od najbolji skutera, po jacini su ti isti negdje, jedino nekuzim zasto je ovaj DNA 75ccm, valjda neki kit, posto je kit dolazi do pitanja u kakvom je stanju motor, pitaj boga sta je radio s njim i sto je sve stavljao,mjenjao, frizirao
3. nisam previse, normalan je za odrzavanje ko i skuter svaki.
4. Mislim da se ne proizvodi.
1. vrijedi li te novce
1. po mojoj procjeni ne, treba ici pogledati jer se iz slika bas i ne vidi, al reci mu nek da popust jer mi da je prenapuhana cijena, a i nekak mi zgleda da to nisu orginal plastike.
2. meni runner definitivno, dna mi nije bas niti lijep, a runner jedan od najbolji skutera, po jacini su ti isti negdje, jedino nekuzim zasto je ovaj DNA 75ccm, valjda neki kit, posto je kit dolazi do pitanja u kakvom je stanju motor, pitaj boga sta je radio s njim i sto je sve stavljao,mjenjao, frizirao
3. nisam previse, normalan je za odrzavanje ko i skuter svaki.
4. Mislim da se ne proizvodi.
nisam ja ni mislo kupit taj jer kupujem tek za jedno godinu i pol ali pitam informativno jer već počinjem uspoređivat modele i gledam da što bolje prođem
bolje nemoj uzimat tu gileru dna jer je uzasno neudobna, nestabilna i spora... ili si kupi skuter ili normalan motor s brzinama, a ovo nesto izmedu je potpuni promasaj :S
ma PIAGGIO NRG POWER sa malosijevim auspuhom i letite ;) ..... jel mozda netko zna kad izlazi novi NRG???
Ovaki imam ja vec me ugodno sluzi skoro 5 god http://www.autoosijek.com/yamaha-jog-r-63814/
(nije moj oglas ali cijena je stvarna)
taj nije normalan, tolko novi kosta -.-''
ja imam piaggio derbi. nisam ga palio vec 1 godinu jer par puta sam mjenjao zadnju felgu. Uvjek mi odu kroneri na felgi (zubci) radi wheelija...
I sad zadnji put sam pao a i otisla je i pumpa za gorivo :) nek stoji dok nekupim neki drugi a ovaj cu dat nekom za malo novaca
Svi skuteri Piaggio konzorcija (Aprilia, Gilera, Derbi, Piaggio, Vespa) se rade i sastavljaju u Kini od 2009. godine. Po meni je najbolje uzeti Yamahu Aerox, provjereni japanski Minarelli agregat.
Aprillia S>R50 i Yamaha Aerox su odlicni skuteri, ako ne i najbolji do 50ccm.
Gilera Runner, Piaggio NRG i Aprilia SR50 vam sva tri koriste istu mašinu.
Ja imam baotian ovakvog samo plavog vidi prezadovoljan sam njima imam ga 3 godine,vozim se po polju s njime( jer nemam 18 za cestu),znači puno graba,zavoja kamena i nikakvih problema,samo mi je sad akumulator odišel i to je to ostalo je sve za 10. definitivno preporučam mala cjena a dobar skuter
Moj frend ima aprilliu SR50R i super je zadovoljan kupio od nekoga za male pare prije 3god i nema kvarova niti ista jedino akumulator je ostavio preko zime i otisao je sto je normalno :-)
Ja imam baotian ovakvog samo plavog vidi prezadovoljan sam njima imam ga 3 godine,vozim se po polju s njime( jer nemam 18 za cestu),znači puno graba,zavoja kamena i nikakvih problema,samo mi je sad akumulator odišel i to je to ostalo je sve za 10. definitivno preporučam mala cjena a dobar skuter
Moja iskustva s tim motorom.3xzica za mjerenje KM/h/1xprednja kocnica/1xguma/1xnesto u motoru sto ga je gusilo pa nije mogao ici preko 30kn/h.Sve ukupno 1500/2000 kuna.
Umjesto da sam kupio nesto kvalitetnije kupio sam jeftino i kao sto glasi jedna narodna (Tko kupuje jeftino kupuje najskuplje).
Toliko od mene i od motora koji sad stoji u podrumu i skuplja prasinu.
Derbi GP1...za mene kralj skutera...
Moja iskustva s tim motorom.3xzica za mjerenje KM/h/1xprednja kocnica/1xguma/1xnesto u motoru sto ga je gusilo pa nije mogao ici preko 30kn/h.Sve ukupno 1500/2000 kuna.
Umjesto da sam kupio nesto kvalitetnije kupio sam jeftino i kao sto glasi jedna narodna (Tko kupuje jeftino kupuje najskuplje).
Toliko od mene i od motora koji sad stoji u podrumu i skuplja prasinu.
nezz onda,moj je usčuvani i ide do 65km/h jer sam uzeo dolje blokade... zavisi kako imaš sreće i kakvoga kupiš...isto tako kod automobila jedan moj prijatelj je kupio mazdu (novu iz tvornice) i počela mu se odjednom kvariti i svako malo mu se pokvarila a dok je drugii prijatelj kupio isto takvu mazdu i sve mu je super,sad zavisi...
Kad se bira skuter do 50 kubika onda je neprikosnoveni kralj naravno - Baotian 49ccm.
Razmislite malo, za cijenu jedne Gilere ili Piaggia nabavite 3-4 Baotiana i mirni ste 2 godine.
samo 2god? Moja yamaha jog r traje vec 4 god.
Greška u proizvodnji je uvijek moguća, ali i mnogo ovisi o kvaliteti izradi i o načinu vožnje.
Evo vam moj problem. Dobio sam skuter koji nije vozen tocno godinu dana. Od isteka registracije stoji na jednom te istom mjestu :) Radi se o Adly-evom motoru Fox 50. Baterija je skroz otisla ali se bez problema iz prve upali na kurbu. Ovako vozi, krene jako polako te mu treba nekih 100 metara da povuce.
Jedino me zanima sta da sve mijenjam? Prvo ulja ima dosta, dali da ga diram, tj, ispraznim i novo stavim? Frend ce mi ujutro pogledat i ocistit karburator. Takoder ujutro kupujem novu svjecicu.
Sta je jos moglo otici i do cega je problem kad motor nema snage odmah u startu potegnut. Da se razumijemo, kasnije dobro vozi. Ali cim stane, opet slabo.
Nije ugrijana mašina, u pravilu se skuter upali, ostavi par minuta da radi i dođe na radnu temperaturu pa se onda ide voziti.
po tom pitanju ne možeš ništa napraviti. takav skuter je nekad davno frend vozio i on jednostavno ne ide s mjesta, čak sam ja na tomosu automatiku bio brži i u startu i u dionicama uz brijeg.. jednostavno je tak složen taj skuter.. a i ako se ne varam, ručica nema neki preveliki hod pa ti ni ne da naglo startati.. da ne govorim da je umijeće kad se dvije osobe voze na njemu, fali mu snage i momenta dosta
Ispričavam se na off topic..
Zanima me koju blokadu da skinem na skuteru baotian 50 cca da dobije ubrzanje ?
Šta sve moram proći i koliko koštaju svi testovi da mogu voziti skuter od 50 kubika?