Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.016
|
čitano: 16.517.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Mitsuoka kaže...

Svako koliko bi se trebalo mijenjat remen, više me zanimaju godine, jer u 4 godine sam napravio oko 20k km.

Piše u servisnoj knjižici vozila

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nije mi vrag dao mira pa išao malo doliti tekućina u auto, antifriz, tekućinu za stakla, očistio kočnice sa Sonax sprejem koliko sam mogao kroz felge i diskove, te ulje.

Zna li netko konkretno - ovisno o temp.uvjetima - kada auto u pravilu troši više ulja? Moja pretpostavka je zimi pogotovo u debelim minusima, no nisam ni za ljeto. Što bi bio točan odgovor, primjerice za moj stariji dizel?

Pitam jer hoće popiti 0.3 - 0.5 L na 1000km, što je čitam u granicama normale, na pun tank da toliko cugne, valjda mrvicu dulje nisam gledao, dignem danas štap ono 20% možda na mjeraču. Odmah sam dolio 0.5L i sad je ok, ostatak sam sačuvao u posudi za slučaj nužde dok ne utvrdim nekakav dulji period potrošnje.

Prije sam to znao pratiti kao i gorivo, ali odustao, možda ne bi bilo loše malo ćešće looknuti koliko ulja iznad 200k troši motor.

Vjerujem da na tako starijem motoru ipak nije svejedno radi li sa litrom ulja ili tri unutra. Sad bi moralo biti ok, Total Quartz 9000 5W40 sam ulio, dok ne uzmem Castrol EDGE TD.

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nije mi vrag dao mira pa išao malo doliti tekućina u auto, antifriz, tekućinu za stakla, očistio kočnice sa Sonax sprejem koliko sam mogao kroz felge i diskove, te ulje.

Zna li netko konkretno - ovisno o temp.uvjetima - kada auto u pravilu troši više ulja? Moja pretpostavka je zimi pogotovo u debelim minusima, no nisam ni za ljeto. Što bi bio točan odgovor, primjerice za moj stariji dizel?

Pitam jer hoće popiti 0.3 - 0.5 L na 1000km, što je čitam u granicama normale, na pun tank da toliko cugne, valjda mrvicu dulje nisam gledao, dignem danas štap ono 20% možda na mjeraču. Odmah sam dolio 0.5L i sad je ok, ostatak sam sačuvao u posudi za slučaj nužde dok ne utvrdim nekakav dulji period potrošnje.

Prije sam to znao pratiti kao i gorivo, ali odustao, možda ne bi bilo loše malo ćešće looknuti koliko ulja iznad 200k troši motor.

Vjerujem da na tako starijem motoru ipak nije svejedno radi li sa litrom ulja ili tri unutra. Sad bi moralo biti ok, Total Quartz 9000 5W40 sam ulio, dok ne uzmem Castrol EDGE TD.

0.3-0.5L na 1000km nije normalno to je 3-5L na 10000km ako ti zaista toliko troši imaš ozbiljan problem.

Moje popije 0.1-0.2 na 10000km.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Moj popije 2-3dcl na 15k km. a ima sad 243tkm. kad bi se to gledalo po štapu to bi bil pad oko 1-2/5.

Ride or die, remember?
15 godina
neaktivan
AFK kaže...

Auto, motor? Nemam inače ništa od tih - ozbiljnijih problema, kako ih navodiš.

Inače, to je uobičajena potrošnja, pogotovo za stariji dizel. Čak i uredna, može biti i mnogo veća.

Pogledaj malog benzinca, Corsu 1.2, kamoli neće moja lokomotiva. {#}

O tome sam sto puta pisao: potrošnja od dva do tri decilitra ulja na 1000 km je normalna, jer dio ulja uvijek izgori u motoru. Naime, treći uljni prsten (strugač ulja), kad klip ide prema dolje, ne ostruže svo ulje sa stjenki, kako u hodu iz donje u gornju mrtvu točku ne bi došlo do suhog trenja i trošenja. Uz to je teško, odnosno nemoguće, 100 posto zabrtviti motor te i kod najboljih pokoja kap ulja (često i više) prođe kroz brtve kartera i poklopca ventila odnosno osovinsku brtvi na koljenastom vratilu (semeringu). Potrošnja do 0,5 litara na 1000 km nije problem, a navedena je potrošnja, za motor sa 80.000 km, pokazatelj da je u besprijekornom stanju.

A za 205.000?{#}

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 18:24 (thedream).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...
AFK kaže...

Auto, motor? Nemam inače ništa od tih - ozbiljnijih problema, kako ih navodiš.

Inače, to je uobičajena potrošnja, pogotovo za stariji dizel. Čak i uredna, može biti i mnogo veća.

Clio 1.5dci 2002, meni se čini da je to stvarno previše, ali ako kažeš da nemaš problema ona ok.

17 godina
thedream kaže...

Inače, to je uobičajena potrošnja,

Možda za VW. {#}

12 godina
neaktivan
ARazer kaže...
vucko40 kaže...

Treba mi pomoc, imam mazdu 323 bf 1.6i 1989. Autu je bio pukao zupcasti remen, sad je stavljen novi, i normalno pali. Ali ima jedan problem, na prvoj test voznji je vukla normalno, kad sam je drugi dan upalio na ler je radila kako treba, kad sam krenuo i taman da prebacim u 2. zatrokira i nema sanse dalje. Stanem i kako stisnem gas auto se gusi i trokira, a kad pustim obrtaji se vrate u normalu. Svjecice su crne. Provjeravao sam protokomjer, klapna se normalno otvara.

Jel ide u leru u okretaje?

ide bez problema

Poznat ćeš me i po mraku po felgama i šestaku a ja tebe po oblaku dima što izlazi iz tvog tdi-a!!!!!!
15 godina
Auti - ultimativna tema

Nešto tražio pa naletio na temu VW forumu. Meni je bilo zanimljivo čitati, ne mo'š vjerovati što je sve lik promjenio i napravio na Passatu B6 (i koliko je love dao). Iako, izgleda predobro...

HTC 8X :)
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Možda za VW. {#}

Rekao si u šali, ali nije daleko od istine. OvaŠkoda je dosta novija od mog Audija, ima PD motor, i kao minus su joj stavili upravo - potrošnju ulja.Ima samo 88tkm.

Jedini minus možemo uputiti na nešto izraženiju potrošnju ulja, pa je između uljnih servisa (svakih 15.000 km) potrebno doliti 1-1,5 litara motornog ulja oznake 505.01 što čini dodatni trošak od 150 kuna.

Kako onda ne bi stariji auto sa više nego duplo km trošio 0.3 - 0.5. Mehaničari s kojima sam razgovaraju kažu da obzirom na godine i kilometražu mogu još zasad biti sretan.{#}

Ja između intervala izmjene 5W40 ulja sa 15-18tkm dolijem oko 0.5 - 1L, opet dobro.

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Nešto tražio pa naletio na temu VW forumu. Meni je bilo zanimljivo čitati, ne mo'š vjerovati što je sve lik promjenio i napravio na Passatu B6 (i koliko je love dao). Iako, izgleda predobro...

Vrhunski izgleda, svaka mu čast, na ideji, vremenu, ali i $..

In the name of tragedy..
15 godina

Zadnji zatamnjeni farovi su mi predobri. I iako nisam ljubitelj krom lajsni, sviđa mi se njegova kombinacija, odnosno što nije stavio oko prozora.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Totalni luđak - sad sam tek vidio da ima i str.2 {#}{#} ( u poz smislu..)..

EDIT : $, $ i još malo...$

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 18:53 (thedream).
13 godina
neaktivan
thedream kaže...

Totalni luđak - sad sam tek vidio da ima i str.2 {#}{#} ( u poz smislu..)..

EDIT : $, $ i još malo...$

Uživao sam u temi i nisam želio da prestane.

Sve je tako fino urađeno, ali opet viri iz njega onaj VW tip čovjeka pa je morao staviti kondom na haubu i one bezvezne stickere.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Proper styling. Što više origigi djelova, sa skupljih modela. Jedino tako i priznam, i za jedino takav styling bi se, i nadam se da ću se jednog dana odlučiti(nema €).

17 godina
thedream kaže...
Old Iggy kaže...

Možda za VW. {#}

Rekao si u šali, ali nije daleko od istine. OvaŠkoda je dosta novija od mog Audija, ima PD motor, i kao minus su joj stavili upravo - potrošnju ulja.Ima samo 88tkm.

Jedini minus možemo uputiti na nešto izraženiju potrošnju ulja, pa je između uljnih servisa (svakih 15.000 km) potrebno doliti 1-1,5 litara motornog ulja oznake 505.01 što čini dodatni trošak od 150 kuna.

Kako onda ne bi stariji auto sa više nego duplo km trošio 0.3 - 0.5. Mehaničari s kojima sam razgovaraju kažu da obzirom na godine i kilometražu mogu još zasad biti sretan.{#}

Ja između intervala izmjene 5W40 ulja sa 15-18tkm dolijem oko 0.5 - 1L, opet dobro.

Zato i kažem za VW, samo njihovi motori troše toliko. Ni na jednom vozilu nisam imao potrebu dolijevanja još od 80-ih, osim na VW-u.

Makar, nijedan mi nije prešao 200k.

A ovaj freak s Passatom... majkomojamila...{#}

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Sad bi netko na temi iz za*ebancije trebao složiti račun koliko je skucao unutra..{#}

In the name of tragedy..
15 godina
Auti - ultimativna tema

Možeš ga zvati freakom, ali rijetko 'ko od nas to nebi htio napraviti. Samo da se ima love... Odoh sad po sprej i starom na autu prešpricati farove. {#}

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Baš zbog ovog bi od sad mogao pratit razinu malo češće i zapisivat stanje. {#} Jer tih 0.5l na 1000km nije baš najs, ispada da ne moraš više mijenjat ulje već samo nadolijevat. {#}

Nađi nekog da ti jedno jutro upali auto a ti stani direkt iza auspuha i gledaj jel baci iti malo plavog. Možda ne uspiješ vidjet od crnog, pogotovo ako malo duže vergla. {#}

Ugl. rekao si da ćeš sad brzo mijenjat neki remen, pa nek ti netko usput pogleda jel bali gdje ulje, poklopac glave, karter, na turbini, vidit ima li ga u intercooleru, na iberlaufu, semeringu radilice itd. Ako je sve suho onda jedino ostaju gumice ventila za provjerit, one se znaju od starosti ukrutit i onda ne brtve dobro. Naravno niske temp još potpomažu tome, tako da je gotovo sigurno zbog toga ti popilo toliko ulja u zadnjih 1000km.

thedream kaže...

Sad bi netko na temi iz za*ebancije trebao složiti račun koliko je skucao unutra..{#}

Koliko "uloženo" a pod haubom još uvijek traktorić od 105ks na skoro tonu ipo. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 19:49 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Vi mislite da on ima novaca? Ne, on ima ljubavi i strpljenja. Veoma je dug taj put sređivanja auta. A izgovor da se nema novaca... A jbg. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
thedream kaže...

Puno, trebalo bi naći djelove online i zbrajat, a nemam vremena za to(faks,ispiti {#}).

Mislim da ispod 5 hiljada nije prošo, eurića naravno. S ovim zadnjim felgama, 10k je sigurno prešišo.

Zapravo, brijem da sam izvalio glupost sa ovih 5k eura. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 19:23 (mystik).
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Možda za VW. {#}

{#}

@dream

pa ti ni ne moraš mijenjati ulje {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

DP

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 19:25 (Mitsuoka).
16 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kad netko nešto voli, pare nisu bitne, tako je i sa mnom i bikeom... kad bi krenuo sa starim bikeom uffff, 24000kn uloženo bez računanja dijelova između stock i finalnih, a di je set kotača od 400€ uništen u 2 vožnje {#}

Sad i s novim isto, zasad sam na 15000kn troška, tipa kočnice 3000kn, nabe 2500kn, novi bolji ležajevi 1500kn i tako. Svako ima svoje veselje Smijeh

Na auto sam potrošio na dodatke - 1000kn - nosač za bikeove {#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Svaka čast liku sa Passatom.. Ništa nakaradno {#}

Ali ovo čudo.. Meni osobno najljepša 156-ica ikad.. A i tu je lijepi prizor ispod haube.. Kapa do poda.. {#}

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 19:39 (dv14).
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Kakvih likova ima {#}

17 godina
nine kaže...
Old Iggy kaže...

Možda za VW. {#}

{#}

@dream

jbt kolku rucetinu imam naspram te s slike {#}

Mitsuoka kaže...

Kad netko nešto voli, pare nisu bitne, tako je i sa mnom i bikeom... kad bi krenuo sa starim bikeom uffff, 24000kn uloženo bez računanja dijelova između stock i finalnih, a di je set kotača od 400€ uništen u 2 vožnje {#}

Sad i s novim isto, zasad sam na 15000kn troška, tipa kočnice 3000kn, nabe 2500kn, novi bolji ležajevi 1500kn i tako. Svako ima svoje veselje Smijeh

Na auto sam potrošio na dodatke - 1000kn - nosač za bikeove {#}

kočnice 3000kn na biciklu??? sry ali omg! pa kolko ti ide bajk 250? xD

razumijem da volis bajk i to sve skupa ali da je to tak skup sport nisam imal pojma. za 200€ promjenim set diskova i plocica na quadu ili autu xD

Ride or die, remember?
15 godina
neaktivan
nine kaže...
Old Iggy kaže...

Možda za VW. {#}

{#}

@dream

LOL {#}

In the name of tragedy..
17 godina
kratos091 kaže...

Možeš ga zvati freakom, ali rijetko 'ko od nas to nebi htio napraviti. Samo da se ima love... Odoh sad po sprej i starom na autu prešpricati farove. {#}

Ne znam baš nekog tko bi takvo što išao uređivati za toliko para.

turbojc kaže...

Vi mislite da on ima novaca? Ne, on ima ljubavi i strpljenja. Veoma je dug taj put sređivanja auta. A izgovor da se nema novaca... A jbg. 

Ima, brdo. Druga stvar što je mogao kupit za tu lovu.

13 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Imam i ja ljubavi i strpljenja.

I 0Kn/mjesec prihoda.

Njemu svako malo dođe poštar s nekim paketom, a meni nikad. Peh valjda.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice