Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.504.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
vrinho kaže...

Više ne vjerujem uopće aliexpress multimedijama. Sve su to iste kineske komponente s malo jačim čipovima, jačim ramom i više memorije i tako se cijena povećava. Što mi znači firmware kad počne krepavati kod većih temperatura, očito im je trajnost komponenata u banani i ovo iskustvo s isudarom me odbilo. Probao sam s jeftinijem i opet po drugoj strani ispalo loše a da sam kupio skuplju verziju opet nije neka garancija da ove dvije mane nema na njima.

Reviewi na aliexpressu su cca 80% njih kod raspakiravanja, daj review nakon nekog vremena korištenja.

Pa ja ne znam kaj si ti očekivao od kineskih multimedija da će za 100 eura radit kao original? Pa to je sve više manje ista roba samo drugačije rebredirana i dizjanirana.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

bjezite od Andream, ja sam je ugradio u F30 i ne radi kako treba, komande volana nisu sve isprogramirane kako treba, te navigacija preko IDrivea forsira google navigaciju.

sve se to u opcijama moze namjestit, no jednostavno ne radi. kada sam ih kontaktirao rekli su da je to vec stari model navigacije i da za njega vise nemaju podrsku.

Sada gledam sta bi mogao ugradit u Subaru, svi koriste Idoing, no neki na youtube imaju problema sa prasinom koja se "zavlaci" ispod ekrana.

imaju i novi model koji ima dva "kotaca" za promjenu pjesmi te opcenito navigaciju i pojacavanje. to mi se svida.

dok su sve ostale touch a to mi ide jako na zivce.

jedina prednosta android multimedia je u podesavanju komandi volana ako ih ima drugo nista. dok za sve ostale dodatne multimedije potrebni su posebni adapteri i konverteri.

Ne slušaj nikoga, ostani svoj
15 godina
Auti - ultimativna tema

normalno da uzimaš uređaj koji je specificiran za tvoj automobil i spaja se preko CANbusa. Gorespomenuti Eonon je dosta dobar, Xtrons bi trebao biti najbolji ali je dosta skup, Junsun/Erisin su kineska srednja klasa. Na kraju kad uzmeš cijenu i mogućnosti, da i crkne za 3-5 godina profitirao si. Kvaliteta zvuka je na ovima srednje klase ipak lošija nego na nekakvom Pioneeru ili Alpineu ali ako ideš na brand opet si osuđen na kompromise, dodatne adaptere i odvratan dizajn, s tim da je konačna cijena 2-4 puta veća. Ja sam si ugradio kineza i za sad radi dobro. Iako nije najjeftiniji ima jedan glitch - kad tek upališ automobil kontrole na volanu nisu usklađene (hoćeš pogledati servisne intervale na boardcompu a radio prebaci pjesmu ili stanicu), tek kad odeš na audio ili navi i tamo reguliraš prvi put nakon paljenja onda sve radi normalno. Mislim da tog problema nema ako ne rebootaš radio svaki put, ja sam postavio da se ugasi 2 sata nakon gašenja automobila jer u standbyu ipak troši nešto struje a ja nekad ne upalim auto i po 10-15 dana. Možda sam i ja nešto krivo spojio...
Android ipak otvara dosta novih mogućnosti koga to zanima i ima volje (3d parking kamere, telemetrija, udaljeni pristup, čak i podešavanje ovjesa i mjenjača izvan tvorničkih ograničenja i presetova).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 9:52 (jozef).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ja sam si postavio na 24 sata od gasenja motora sleep mode a tek nakon toga se potpuno gasi..

Ako mobitel sa svojom baterijicom moze preko tjedan dana stajat zakljucan s ugasenim ekranom onda ovaj radio smjesno malo utjece na ogromni akumulator a lijepo je sjest ujutro u auto a ne moras cekat minutu da se digne sustav 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2022 10:46 (domac5).
15 godina
domac5 kaže...

Ja sam si postavio na 24 sata od gasenja motora sleep mode a tek nakon toga se potpuno gasi..

Ako mobitel sa svojom baterijicom moze preko tjedan dana stajat zakljucan s ugasenim ekranom onda ovaj radio smjesno malo utjece na ogromni akumulator a lijepo je sjest ujutro u auto a ne moras cekat minutu da se digne sustav 

ma digne se sustav jako brzo, rekao bih odokativno 15-ak sekundi. Stvar je u tome da kad sam tek instalirao radio nisam uopće postavio gašenje i dođem nakon par dana, uđem u auto, stisnem tipku na njemu da se upali ekran, a na radiju pokazuje 12.1V pa me to uplašilo. No auto je upalio "na prvi zub" bez problema. Samo sad si mislim, čini mi se da im i ovako pokazuje samo 12.4V prije nego upalim auto, a auto ima samo jedan akumulator pa sam oprezan. Aku je 100Ah, star je toliko da ne pamtim kad je kupljen ali nisam imao nikakvih problema s njime pa se nisam time niti zamarao (sve do sad!). Ili je nakupina sulfata ili krivo pokazuje. Baš ću pogledat što kaže boardcomp od auta, a i izmjerit direktno multimetrom.

Ima netko preporuku jeftinog aku testera?

15 godina
Auti - ultimativna tema

Napokon uhvatio vremena pripremiti aute za zimu, prvi put koristim sonax pns i jako sam zadovoljan sa rezultatima... Jedan sloj njega i jedan sonaxa bsd, pns zahtjeva dosta truda i brisanja kako nebi ostajali tragovi dok je bsd puno lakši za nanošenje, odradio 3 auta (D segmenti) i ostalo mi još pola kantice pns... trebalo bi izdržati bar 6 mjeseci pranja barem jednom tjedno dok je zima i sol po cesti.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, sestra mi ima Twinga 2001 godine, i majstor je vidio da su prednje čeljusti loše i da trebaju na reparaciju. Kaže da je reparacija 1000 kn, što se meni čini puno, jer ako sam dobro vidio nova čeljust je cca 350 kn. Kaj vi kažete, jel je skupa reparacija ili je to redovna cijena ili je pak bolje uzeti nove? Hvala

15 godina
hrčak kaže...

Pozdrav, sestra mi ima Twinga 2001 godine, i majstor je vidio da su prednje čeljusti loše i da trebaju na reparaciju. Kaže da je reparacija 1000 kn, što se meni čini puno, jer ako sam dobro vidio nova čeljust je cca 350 kn. Kaj vi kažete, jel je skupa reparacija ili je to redovna cijena ili je pak bolje uzeti nove? Hvala

Reparacija bi trebala biti 150-200kn po cilindru. Nakupi se možda 1000kn ako je to sve skeukupno sa zamjenom i uljem za obje prednje čeljusti. Pitaj ga koliko bi bila samo zamjena ako doneseš nove čeljusti pa ćeš znati više.

P.S. evo i Renault satnice za taj posao:

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2022 16:15 (jozef).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ljudi, pitanjce, vezano je uz auto, tj mirisi za auto

Tražim mirisni borić wunderbaum Sportfrishe.. Jel ko od vas vidio negdje da ima za kupit na području Zga?

Na nekim benzinskama ima svakakvih wunderbaum borića, tj mirisa, al ovog nisam našao

14 godina
zvonac kaže...

Ljudi, pitanjce, vezano je uz auto, tj mirisi za auto

Tražim mirisni borić wunderbaum Sportfrishe.. Jel ko od vas vidio negdje da ima za kupit na području Zga?

Na nekim benzinskama ima svakakvih wunderbaum borića, tj mirisa, al ovog nisam našao

Ima u auto staniću. 12 kuna za taj mali posrani borić i kao popust s 20 kn, smiješno.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 godina
neaktivan

Napravi si uslugu i stavi keramiku imaš ih sad po 300-400 kn i 2 godine si miran.

15 godina
ZooZ kaže...

Napravi si uslugu i stavi keramiku imaš ih sad po 300-400 kn i 2 godine si miran.

Sa tim jeftinim keramikama je lako uništiti lak i premaz ne bude ujednačen, ako bi išao na keramiku onda bi to ipak prepustio profesionalcu... Kod sonax pns i bsd nemaš što uništit i ako pogriješiš u nanosu samo opet naneseš pns jer ima otapalo u sebi

14 godina
nicky.sl kaže...

Može i ne mora utjecati na prolazak na ekotestu (mene zabrinjava ono "može"). Znaš li ti čemu uopće služi EGR? 

Kod dizela ekotest ti se svodi na zacrnjenje, a zacrnjenje = izgaranje goriva. 

Na dizelu pogasiš dpf,egr,katalizatore, ma stavi kn, protočni ili straight pipe plus mapi i ako ima dobre dizne, kompresiju, tj eksploziju i izgaranje goriva i imat ces zacrnjenje 0.01-0.02 tj savršeno

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
16 godina
Auti - ultimativna tema

EGR je dovoljno radi motora. Ovak izgleda EGR nakon 50k kad se softwarski prethodno isključi i očisti pa neka usporedi sa svojim.

13 godina
neaktivan

Za te novce već imaš dobre keramike, sonax, gyeon, cquartz, je da treba cijeli vikend, ali si onda miran. Dekontaminacija, poliranje, brisanje sa ip alkoholom i onda premaz, ja sam preko ljeta na mazdu stavio gyeon evo pure i nebi više nikad išao na klasični vosak ili sealer. Ako je auto lagano zaprljan samo odem na samoposlužnu i za 5kn ga operem samo sa vodom, nema potrebe za šamponom, a jednom mjesečno ga operem kod kuće sa mitom i gyeon bath-om. A pure im nije ni najbolji premaz što se tiče čiščenja, za to je mohs, ali pošto je soul red boja u pitanju, pure daje dodatnu dubinu laku.

10 godina

Evo radio stigao i instaliran je. Morao sam odrezati jedan mali komadić plastike na maski jer nije sjedalo inače dobro. Kinezi su mi to svakako napomenuli prilikom kupnje da je to slučaj kod nekih Kia Cee'd JD modela.

Mogu samo reći da je promjena nebo i zemlja. Dosta dobra investicija ako se mene pita!

13 godina
Auti - ultimativna tema

Jedino mi je nedostatak što rijetko koji od tih android radia dobro hvata radio stanice. Ostalo je sve ok.

Pucaaaajjjj :)
15 godina
bNeo kaže...

Jedino mi je nedostatak što rijetko koji od tih android radia dobro hvata radio stanice. Ostalo je sve ok.

Istina, a koliko čujem čak niti oni koji imaju DAB nisu baš neka sreća. Ja sam to riješio MyTuner android aplikacijom i slušam streaming. Rekao bih da su dostupne više-manje sve naše stanice, njih oko 160. Dođe na isto kao da imaš SiriusXM, čak i lokalne radio postaje koje se baš ne čuju daleko ovako slušaš kamo god odeš.

10 godina
Meni za sad super hvata, štoviše usudio bih se reći da je općenito zvuk bolji i nekako "jači" u usporedbi s tvorničkim
13 godina
Auti - ultimativna tema

Blago tebi. Moj tvornički je bio boli glava (pojačalo, dab itd.). Ovaj nije ni blizu, ali eto multimedia ga spašava, kao i puno veći i bolji ekran. :D

Pucaaaajjjj :)
13 godina
Auti - ultimativna tema

"znam ti nekog jeftinijeg"

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
12 godina
Auti - ultimativna tema

Savjet dressinga za gume? Sto koristite? I bilo bi dobro da je gotov proizvod a ne da ga moram rijedit sa vodom..

PSN:Tomislav025
15 godina
bNeo kaže...

zato jer kupujete fus od 700 800kn pa i 1000 i sitno...

15 godina
RuskeGTT kaže...
bNeo kaže...

Moj kinez je koštao 3-4 puta više od tih brojki, a prijem svejedno nije kao na originalnom Comand (Bosch) radiju. Original je u Zg hvatao austrijske stanice, kinez spojen na iste tvorničke antene niti blizu. Ovisi i o očekivanjima. Dobro to radi dok ne uđeš negdje u šumu, tunel, garažu... 

10 godina
Danas sam prešao preko ležećeg i armatura iznad volana mi je užasno počela cvrčati.

Dakle, vozim se po normalnoj cesti, male rupe, radio upaljen, cvrčanje se i dalje čuje. Što mi je činiti, može li se to uopće popraviti?

Možda sam osjetljiv, ali nikad me ništa nije toliko iritiralo u autu...
15 godina
jozef kaže...
RuskeGTT kaže...
bNeo kaže...

Moj kinez je koštao 3-4 puta više od tih brojki, a prijem svejedno nije kao na originalnom Comand (Bosch) radiju. Original je u Zg hvatao austrijske stanice, kinez spojen na iste tvorničke antene niti blizu. Ovisi i o očekivanjima. Dobro to radi dok ne uđeš negdje u šumu, tunel, garažu... 

To je onda neki posebni radio, ja jos nisam vidio da neko hvata austriju u hrv.. A oni koji se i odluce na androida vecinom imaju neki osnovni srot od radia kao i socijalne zvucnike pa ne osjete razliku u zvuku.. Mogu potvrdit da ovi do 1000 kn imaju losiji zvuk cak i na socijala zvucnicima ali ovi od 250 eura na dalje imaju istu ili bolju kvalitetu 

MedO1337 kaže...
Danas sam prešao preko ležećeg i armatura iznad volana mi je užasno počela cvrčati.

Dakle, vozim se po normalnoj cesti, male rupe, radio upaljen, cvrčanje se i dalje čuje. Što mi je činiti, može li se to uopće popraviti?

Astra j? Znam da je u tom autu kriminalno losa ta plastika iznad volana, dacia bi se posramila toga u autu

14 godina
Auti - ultimativna tema

Pronađeš odakle dolazi i zaljepiš neku mekanu traku od spužve ili slično.

13 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Savjet dressinga za gume? Sto koristite? I bilo bi dobro da je gotov proizvod a ne da ga moram rijedit sa vodom..

K2 bold. Naneseš spužvom ili kistom. Ali mora dobro biti očišćena guma dimer 50:1 i gusta, čvrta četka, i udri dok go ide smeđe iz gume.

17 godina
domac5 kaže...
MedO1337 kaže...

Astra j? Znam da je u tom autu kriminalno losa ta plastika iznad volana, dacia bi se posramila toga u autu

Ovisi o opremi, moja kad sam je imao nikad nikakvu cvrčku nije ispustila. Innovation oprema. Za razliku od Insignie B, bila je tenk. Astra K je već kinder jaje plastika, imam i nju.

10 godina
Auti - ultimativna tema

Nemam Astru, imam Kiju Pro Cee'du iz 2013 s cca 98.000 km. Ove sitne plastike oko radija i gore gdje su naočale znaju tu i tamo zaskripit i s time sam OK. 

No, ovo je sad baš grozno. Tako mi nije cvrcao ni Renault Twingo iz '99. Nešto se sigurno razdrmalo i počelo je. Budem pokušao sam naći rješenje a ako ne, morati ću u servis da vidim imaju li oni kakvo rješenje. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice