Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.503.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Auti - ultimativna tema

Da nije karoserija? Znam da su imali problem gdje karoserija pucketa ispod prednjih vrata oko A stuba, a moguće da to rade pločice. Ja bi njima odfurao i tražio kulancu ako je servisiran u ovlaštenom u slučaju da je do karoserije ali mislim da nije skupo jer samo treba saviti lim da ne vibrira jedan od drugi.

PS

Tom liku iz videa je problem bio u karoseriji. Popravak je kako sam naveo gore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2021 21:23 (ivanzu).
12 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ZooZ kaže...
VonMackensen kaže...

Ekipa što mislite o ovom članku gdje se savjetuje da se cjelogodišnje gume izbjegavaju?

Cjelogodišnje gume nisu dobro rješenje, a ovaj međunarodni test to pokazuje! > ORYX Asistencija (oryx-asistencija.hr)

Baš mislio naručiti Good Year VECTOR 4SEASONS

To moraš sam sebi odgovorit. Gdje živiš, dal dobro čiste snijeg, za čega ti služi auto.

Ako živiš negdje gdje nema baš snijega,a kad ga ima budu ceste brzo očišćene , imaš 2 auta i sa jednim ideš samo na posao i do trgovine a drugi je za duže relacije, onda možeš slobodno stavit cjelogodišnje.

Frend se voza na Vector 4S i nikad nije imao problema.

Ja sam na Vectoru 4S, stare 2 godine no na SUVu (225/65/17). Po suhom dobra, po mokrom pocinje slide party. Prve tri brzine proslajdra a auto ima 88kw, ajd bar je zabavno za vozit kad ne drze 

12 godina
Auti - ultimativna tema

Znam za taj problem sa karoserijom. Po meni to nije taj zvuk. Koliko sam vidio  ovo sa karoserijom ima vise udaraca za redom meni se dogada jedan udarac i to je to do sljedeceg kocenja ili kretanja.  Nije mi jasno zasto plocice imaji toliko hoda lijevo-desno kad ih se pomakne sa odvijacem. Moguce da su plocice i zamiijeniti cu ih ali tek za dva tjedna imam termin. Plocice imaju 30tkm i do sad se to nije culo.  Imam osjecaj da cu se namuciti da otkrijem sto se to cuje. 

Auto ide normalno. Ne osjecam nista cudno na volanu,kad ga motam lijevo-desno nema nikakvih zvukova,preko lezecih nema zvukova nego samo pri kocenju i kretanju sa mjesta.

Jesi skuzio uooce zvuk na 8.sekundi videa posto se dosta slabo cuje?

EDIT: Sad tek vidim da si editirao post. Kako znas da je tom liku bila problem karoserija? Ne vidim nikakve komentare. 

Ma karina zadnji servis je u ovlastenom bio na 90000km tak da mislim da nemam tu neke sanse nesto postici moram to sam rijesiti.

PSN:Tomislav025
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2021 21:34 (omomomomoomm).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Ako nije balans štanga / krajnik spone / spona stabilizatora

i ako nisu diskovi ni karoserija

jedino što može biti je ležaj/kapa amortizera (to se meni na Peugeotu čuje samo kad krećem i zaustavljam se)

14 godina

To tako krene pa postane sve gore. Danas su pločice često jadne pa me ne bi čudilo da je do pločica.

Ovo je on napisao.

I can gladly confirm that my problem was finally solved 2 weeks ago at a very little cost and in about 2h total!!!!
A friend of mine working for another VAG group dealership found repair instructions related to TPI , so everything has been done accordingly.
Repair has been carried out in independent body shop in Gloucester (they are called Polite Auto Body Shop in case you need them ). They formed a tool made of steel rod, inserted it to floor member through existing holes and increased a gap between metal parts inside floor member. All assisted by endoscope camera. Noise is gone for good!

I am afraid A4Ultra has been close to the truth about Bristol Audi. They have quoted over £1600 for 2h repair , no parts needed apart from 500mm long steel rod & a little corrosion protection spray for closed profiles afterwards.

Unfortunately I can't share any related VAG materials online as this could put some jobs in danger, but happy to help anyone with the same problem. Alternatively speak to Polite Autobody Shop in Gloucester, they have a know how

12 godina
Auti - ultimativna tema

Bit ce zanimljivo ako je do karoserije. Gdje to rijesiti u zagrebu majke ti mile. Kome god cu rec za taj problem samo ce me blijedo gledati...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ima TSB pa ne bi trebao biti problem. Samo ne mogu se sada sjetit kako se zvao.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Proguglati cu to sutra mozda uspijem pronaci. Ako se slucajno sjetis bio bi jako zahvalan.

14 godina

Pronašao sam slike na PC-u, mislim da je ovdje već netko bio s sličnim problemom. 

Evo originalni post.

https://forum.bug.hr/forum/topic/automobili/auti-ultimativna-tema/60546.aspx?page=2208

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
9 9
10 10
11 11
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2021 23:19 (ivanzu).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Majstore hvala ti i svaka cast. Ako se ikad vidimo imas rucak i pivu.  

Ali nisam 100% siguran da je to moj problem. Koliko vidim to se dogada kad je auto vruc. Evo sad situacija od danas ujutro. Vani 11c kod mene u otvoreoj garazi 17c. Palim auto napravim 5metara u rikverc i stisnem bremzu i cuje se tup. Napravim 12km do posla imam 7-8 semafora i vise se nijednom nije culo.

I sad ti meni objasni sto da ja radim.  Istina je da sam i ja primjetio da se to cesce cuje kad je vani jako toplo ali meni se dogada i na totalno hladan auto....  

Bas me zanima jel ovi na jankomiru znaju za taj problem sa karoserijom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2021 6:36 (omomomomoomm).
17 godina
Auti - ultimativna tema

Prema tvojoj prici to se događa kad stisneš kočnicu pri promjeni smjera kretanja auta, tj. ako si negdje izlazio u rikverc i kočio, kad sljedeći put zakočiš pri normalnoj vožnji čuje se zvuk. Mogle bi to biti disk pločice, jer nije normalno da one imaju lufta i da se mogu pomicati u kliještima.

Morale bi biti skroz fiksne. Probaj prvo to riješiti, pa onda gledaj dalje.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Np, onda su najvjerojatnije loše pločice što je dobro, to ti čak može biti normalno ako se dogodi samo kod promjene smjera kretanja (naprijed/nazad). Treba slike spremiti na PC jer su proizvođači počeli brisati sve TSB-ove s neta. 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

surprise surprise..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
nine kaže...

surprise surprise..

Stari video stara prica

Sada na poklopcu motora,barem ne na vw, vise nemas znaka

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2021 8:26 (simeparanoja).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Vidjet cu. Tek za dva tjedna mjenjam plocice kad imam mali servis. Jebiga guzva je nemogu dobiti ranije termin.  Do onda cu nazvati servise po zagrebu i pitati ako su upoznati sa tim problemom karoserije.  

Cak razmisljam da uz plocice promijenim selene da i to skinem sa one stvari iako mislim da oni nemogu proizvoditi takav zvuk ali nisu skupi pa ono kad se radi po autu da se i to napravi. 

Jebemti auto ima samo 120tkm i kakve glupe probleme imam.

11 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, 

Za tjedan dva idem obavit veliki servis i komplet diskovi i pakne, radi se o Golfu 6 1.6Tdi 2012 77kw, koji set vodene preporučate i jel ima neka marka koju da gledam za set kočnica, trenutno su na autu neke od prijašnjeg vlasnika i užasno puno škripe dal je od kamenčića dal su istrošene previše ili izobličene ne znam ili je možda što diskovi imaju zub polako. Uglavnom ako imate nešto kvalitetno volio bi čuti mišljenja. 

Hvala i lijep pozdrav,

Filip

14 godina
Auti - ultimativna tema

ATE, TEXTAR, TRW za kočnice. Vodena pumpa SKF, HEPU, GRAF..

15 godina
Filip720 kaže...

Pozdrav, 

Za tjedan dva idem obavit veliki servis i komplet diskovi i pakne, radi se o Golfu 6 1.6Tdi 2012 77kw, koji set vodene preporučate i jel ima neka marka koju da gledam za set kočnica, trenutno su na autu neke od prijašnjeg vlasnika i užasno puno škripe dal je od kamenčića dal su istrošene previše ili izobličene ne znam ili je možda što diskovi imaju zub polako. Uglavnom ako imate nešto kvalitetno volio bi čuti mišljenja. 

Hvala i lijep pozdrav,

Filip

Zimmerman diskovi sa coat z premazom i continental set za veliki servis.. Sve to na autodocu mozes dobit dosta jeftino, taman ti stigne za tjedan dana.. A kod nas bi ti preporučio trgovinu lageros iz velike gorice, imaju dobre cijene

Trw za vag je dosta tvrd materijal i skripi

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2021 11:29 (domac5).
11 godina
Auti - ultimativna tema

Hvala kolege, planirao sam Zimmermann pakne i diskove onda u kompletu. Hvala, pozdrav!

14 godina
Auti - ultimativna tema

Danas vidio tragove šapi od mačke po haubi i vjetrobranskom staklu i naravno odma me OKP opali pa idem pogledati da nije što ogrebano, i tako dok sam gledao primijetim da je hauba puna oštećenja od kamenčića što mi je diglo tlak na 200 jer toga nije bilo prije tri tjedna kada sam stavljao Fusso. Uzeo Ultimate Compound da vidim hoće li što pomoći i stvarno je uklonilo oštećenja što nisam očekivao ali valjda nije bilo duboko, fillere ne bi trebao imati koliko sam čuo.

12 godina
Auti - ultimativna tema

Evo novih zvukova moje zvijeri

https://youtube.com/shorts/tiy3JDtc7jo?feature=share

15 godina
omomomomoomm kaže...

Evo novih zvukova moje zvijeri

https://youtube.com/shorts/tiy3JDtc7jo?feature=share

Možda si našao neku tajnu kombinaciju tipki i uključio skrivenu "Anti-Lag" opciju. 

http://www.pecalica.hr/users/add/3cb0b321e3e8d77d2544dd607b4cbfe6
15 godina
Filip720 kaže...

Hvala kolege, planirao sam Zimmermann pakne i diskove onda u kompletu. Hvala, pozdrav!

sretno ti bilo sa tim skartom, nemoj se jadati onda ovdje kad bude kasno...

15 godina
VonMackensen kaže...
RuskeGTT kaže...

posto mi nitko nije znao rec kakva su iskustva sa alufelge.hr, onda cu vam ja znat rec uskoro...uglavnom, narucene felge za kupejku, cekam dostavu...

I kakvo ti je iskustvo s kupnjom?

kolega ispod ti je sve rekao, ista iskustva imam i ja. preko maila komunikacija, cak i ispravak ponude, posto je dan nakon potvrde ponude isla nova jeftinija cijena...

pogrijesili su kod isporuke centralnih prstena, sad kad se sjetim, za 1mm, pa su ekspresno poslali ispravne i dogovorili prikup krivih kod isporuke tocnih

nikakvih problema, felge odlicne, lijepo zapakirane, zasticene...

mogu ih preporucit!

14 godina
Auti - ultimativna tema

To ti je do ovjesa. Ne bi trebao biti skup popravak ali teško je preko videa reći što je. Je li osjetiš išta na volanu kada krene klikanje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2021 18:41 (ivanzu).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ma tesko je i mehanicarima. Auto mi servisira covjek koji radi u ovlastenom audi jankomir pa se nezna sta mu je.... jebo ja mater autu i svemu.

14 godina

Ja mislim da je zvuk povezan sa poprečnim stabilizatorom jer se on najviše optereti kada se okrene kotač do kraja. Je li pregledan ovjes na kanalu ili na dizalici? Na dizalici je teško pronaći problem jer ovjes nije opterećen. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2021 19:05 (ivanzu).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Ma samo na dizalici. I naravno test voznja ali se nije tak jako culo. Tu i tam pokoji TUP. Ovo danas je najjace do sad. Bas je primjetno u autu i izvan auta. Sad sam bio ispred aita i buraz je okretao volan  lijevo- desno do kraja. Valjda 50 puta. Cca 20 puta je skripalo kao na videu i odjednom prestalo. I sljedecig 20 okretanja tisina. Poslao sam svojem mehi ove videozapise i sad me zvao.  Kaze da je sigurno ovjes po zvuku. Ostavit cu mu auto i morat ce proucavati. Hvala bogu audi ima nalprijed pun kurac toga. Gumica koliko ti srce zazeli pa ti to lociraj.

Kaze da ako nista drugo napravit ce ko u servisu. Buse malu rupicu u gumicama i unutra stavljaju neku mast ili tako nesto.uglavnom teski sex. Bolje da mi je turbo izgorioto bi sredio za par dana....  

Zanimljivo je da sam namjerno isao stisnuti auto koliko ide po kokpitu 228km/h i nagazio kocnicu ko sivonja i auto je stao ko ukopan..namjerno sam jedva drzao volan i uopce se nije trzao ni cimao lijevo desno. Auto je zakocio odlicno. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Da, stavi se ulje u injekciju pa se onda šprica unutar gumice. Neće biti skupo ali će biti zeznuto za pronaći što uzrokuje.

15 godina
Da se pohvalio i ja jučer stavio LED H7 u Mondeo. Bio na tehničkom i naštimali ih picikato. Boja i snaga bolje od originalnih. Jedino mi se ne dopadaju ove "sjene".

Za sad su ove LEDice legalne u De i Austriji.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice