Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.516.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
WackyZG kaže...
Nažalost, takva je cijena. I nije sve do Forda, koliko god su se i oni najeli gljiva. Najviše ti ode na trošarine i ostale filozofije naše lijepe države.

Do distributera Forda za HR je, u drugim zemljama je puno jeftinije auto. Focus isto cijene u nebesima, shebali su sve. 

10 godina
ivanzu kaže...

Gledao video za Focusa, pogledao komentare kada covjek napisao da Fiesta ST dode 220000kn. Nisam bas vjerovao pa sam pogledao cjenik i neugodno se iznenadio kada je ispalo istina. Izgleda u Fordu hr neke teske droge koriste.

Vani ti je 22t € ak se ne varam, tj. max maxeva 25.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

2.0 tfsi teardown, jel imaju svi 2.0 tfsi vvl ili samo neki motori, tj ovisno u koji auto ide?

15 godina
gamer34 kaže...

A kak npr. Polo GTI s DSG-om moze startat na 170tkn?? I to s vecim motorom.

Pa s "boljim" autom ide i veća cijena. Kak svi "pro vozači" tvrde da je Polo s*anje a Fiesta najbolji auto u toj klasi, onda i toliko koštaju. 
Realna cijena GTIja je CCa 200k kn s par bitnih doplata. Trenutno vjerojatno jedna od boljih kupnji za nekog tko si može priuštiti izdvojiti toliko love za "mali" autić u RH.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Polo je bez veze i kada se nadoplati oprema da ude u 21st. dodes na 200k kn. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Pa no, di je problem? Polo je smeće i košta 200k, a Fiesta je svemirski brod i košta samo 220k. 

Ak je toliko bolja od Pola onda je logično da košta više i tih 10% je prava sitnica kad dobiješ svemirski brod naspram kolica iz kauflanda.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kosta samo u Hr.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Baš sam si dao zadatka malo. Otvorim cjenik za RH i odem na 2 konfiguratora, DE i UK. 

Zaključak, upravo ovaj koji si napravio za Pola. Kad složiš Fiestu u DE i UK da uđe u 21. stoljeće cijena je cca 28,6k € u DE i 24,7k GBP u UK. Uzevši u obzir da u RH PPMV iznosi 15,6k kn, cijena u RH bez dodatnih davanja iznosi 27,7k € ili 23,9k GBP. 

Dakle, auto je i s daleko višim porezom 25% vs 19%/20% respektabilno za DE i UK s jednakom opremom jeftiniji. Ok, u RH imaš PPMV, pa to malo mjenja situaciju ali i dalje je razlika u cijeni oko 1k valute naspram DE i UK. 

Konačni zaključak, cviliš bezveze. 

13 godina
neaktivan
Mitohondri kaže...

tako je da, moj ima lanac.

koliko mi je poznato to rastezanje/pucanje lanca nije zahvacalo 1.4tsi sa 92kw. inace bih vec se to manifestiralo na vozilu

imam golfa 6 1.4 tsi 122ps DSG7 Highline 2010god

na 108000km je mijenjan lanac jer je pocelo ono klapetanje,VW je preuzeo 80% popravka(to kod prvog vlasnika koji mi je radni kolega inace)

ja sam ga otkupio sa 130k km i evo imam ga preko godinu dana i na 163k sam trenutno i nema za sad hvala Bogu nikakvih problema(mada je DQ200 na losem glasu)

znam kasnije u golfa 7 su presli opet na remen.

sa autom sam extra zadovoljan,neko je prije pitao za manje turbo benzince.

zivim u centru grada i 70% voznje je po gradu.

prosjecna potrosnja mi je uvijek 7L  osim kad idem iz njemacke za bosnu tu je vecinom 8.5 jer mi se neda vuci na autoputu sa 130km/h

a poznato je da ovi mali turbomotori trose malo vise kad ides preko 140.

na 200kmh je cijelih 20L

BiH__Snowflake BF4,CS:GO
14 godina
Auti - ultimativna tema

Jbg tada se vrti na 5000 okr tako da ne mozes ocekivati manje da trosi. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

koje ljetne gume uzeti, vozim audi a3 (105ks), cijena nije bitna ali ako neću uočiti veliku razliku bolje ću uštediti koju kunu

1 Hankook Ventus Prime 3
13 Continental PC6
0 Pirelli P7
1 Bridgestone T005
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2019 18:28 (loky4i4).
17 godina
loky4i4 kaže...

koje ljetne gume uzeti, vozim audi a3 (105ks), cijena nije bitna ali ako neću uočiti veliku razliku bolje ću uštediti koju kunu

i tu ćeš "kunu" potrošit na cugu sa strane u bircu...i nisi ništa uštedio 

15 godina
Auti - ultimativna tema

nisi spomenuo mnogo dobrih guma...fulda sportcontrol2, hankoon v12 evo2, taurus uhp, rainsport3

14 godina
Auti - ultimativna tema

Samo neka bjezi od Save. 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Uzmi FULDU SPORTCONTROL 2 ja ih imam na FORD C-Maxu 1.5 tdci 120KS u dimenziji 215/50/17

i moja iskrena preporuka

suho mokro vrhuski drzi

ima i XL pojacan bok gume

i jako je tiha tj. jedna od natisih

Huawei Mate 20 Pro
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2019 22:45 (pasko).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ekipa napokon sam ucinio test voznju sa Suzuki S-Cross 1.0 boosterjest motorom od 112ks.Moram priznat da sam ostao odusevljen kako taj mali turbo trocilindras ide.Vrlo ugodno auto za vozit,vrlo dobro ubrzaje i dosta elastican i tih u voznji.Vozio sam ga nekih 30-40 kn po gradu i van grada,mozda malo zivlje voznje i na kraj testa potrosnja se zadrzala na vrlo ugodnih 6,5L/100km.Jedino mi sjedalo nije bilo po volji.

AUDIOFIL
8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Ako ti sicevi ne pasu, gledaj model sa drugim sicevima, jer na njima ces provesti

najvise vremena.

Meni je recimo volan jako bitan - Yaris ima perfektan kozni volan, kao i RAV4,

dok C-HR je vise sportski, te fali ona izbocina za "palac", no naviknes se bez toga voziti.

Al siceve ako nejde, onda je lose, jer ces stalno bit napet i imat bol u krizima, a to ne zelis.

Sigurno imaju i drugacije siceve u paketu, isplati se platiti 1000€ za bolje siceve, ako stvaraju ugodu.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav svima

zaštitio bih auto Mul-T-Lockom, a vidim da na tržištu postoji više alternativa.

Kolnoin Mul-T-Lock je klasik, kakva su iskustva forumaša koji ga imaju, gdje ste ugrađivali, kako ste zadovoljni s ugradnjom, da li je sve na svom mjestu po ugradnji u središnju konzolu? Nema škripe, zijevanja...?

Možda neki Defender, Raptor, guglam i vidim da ih ima jako puno?

hvala unaprijed

CB

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
12 godina

Ja imam u Trulji (Golf 6) Construct MULT-T-LOCK, ugrađen je u ovlaštenom servisu. Prezadovoljan sam i nema nikakve škripe niti ičega, savršeno se uklapa i gotovo je neprimjetan. 

Sjetim se da ga imam kad neće iz rikverca 

17 godina

A smijem li pitati zašto tako zoveš svoga Golfa?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
12 godina
BORG kaže...

A smijem li pitati zašto tako zoveš svoga Golfa?

To vuče korjene od prijateljeve dvice (Golf 2) kojeg smo prozvali truljo onako od molja zbog trulih pragova.

Kasnije malo po malo svakog Golfa smo zvali Truljo pa ne vidim zašto bi moj bio iznimka. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Takoder MULT-T-LOCK u golfu 4. Od 2006 dakle od prvog dana kada smo ga kupili je ugraden. Auto do 2011 bio parkiran ispred zgrade, a krali su se masovno. Nikada ni pokusaj krade nije bio. Ne kazem da je 100% steal proof, ali ce prije zaobici tvoj auto sa zastitom i otici na auto pokraj koji to nema i manje zezancije za uzeti ga.

Ali jedna stvar mi je zanimljiva a to je stavljanje elektro magnetnog ventila na dovod goriva iz rezervoara ( na tipku jel ). Pa nemoze daleko svakako.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2019 22:01 (Fake_Alert).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Starom uskoro dolazi teh. pregled ali on nije u HR, osobna je kod njega. Zanima me je li ja mogu odvesti auto na teh. pregled bez njegove osobne? Putovnici je istekla valjanost pa vjerojatno nece priznati, je li moze sa vozackom? 

16 godina
ivanzu kaže...

Starom uskoro dolazi teh. pregled ali on nije u HR, osobna je kod njega. Zanima me je li ja mogu odvesti auto na teh. pregled bez njegove osobne? Putovnici je istekla valjanost pa vjerojatno nece priznati, je li moze sa vozackom? 

Ne. Samo ako imaš neku grdu vezu na tehničkom, inače bez osobne vlasnika neće te ni pogledat.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Zapravo postoji način - punomoć. Na nekim teh. stanicama imaju oni obrazac punomoći koji si uzmeš, osoba koja je vlasnik auta ga ispuni i ovlasti tebe za registraciju. Fun thing is što to nitko ne provjerava, uzmeš obrazac, odeš kući, ispuniš podatke od sebe i oca, potpišeš obojicu i registriraš auto bez problema. Ako stanica nema obrazac onda je malo kompliciranije, no jednako tako napravi obrazac punomoći i možeš to riješiti.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
Hacker002 kaže...

Zapravo postoji način - punomoć. Na nekim teh. stanicama imaju oni obrazac punomoći koji si uzmeš, osoba koja je vlasnik auta ga ispuni i ovlasti tebe za registraciju. Fun thing is što to nitko ne provjerava, uzmeš obrazac, odeš kući, ispuniš podatke od sebe i oca, potpišeš obojicu i registriraš auto bez problema. Ako stanica nema obrazac onda je malo kompliciranije, no jednako tako napravi obrazac punomoći i možeš to riješiti.

Da bi punomoć bila legitimna treba ići i javnom bilježniku zar ne?

16 godina
Ziga kaže...
Hacker002 kaže...

Da bi punomoć bila legitimna treba ići i javnom bilježniku zar ne?

Tako je, i to davatelj punomoći.

U ovom slučaju čovjek koji nije tu.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Nek ti posalje svoju osobnu. Ja u Kt regam s osobnog od starog uvijek bez problema

#fsb
16 godina
I onda bude on van drzave bez osobne....
15 godina

da i...?

putovnica?!?  jest da je za EU dosta osobna, ali i putovnica vrijedi čak i u deželi npr...

Ju je je? Je ju je!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice