Jesi isao starom za Zadar? Kakav je tempo od KA?
Ma nisam. Zivim na tom pravcu di svi idu na more pa kazem stanje.
Ja sam tip koji se drzi ogranicenja svi me zaobilaze al jbg.
Sad je OK nema nikog

Jesi isao starom za Zadar? Kakav je tempo od KA?
Sad je OK nema nikog
Pitanjce.
Peugeot 406 2.0 HDi. Zadnjih mjesec dana mi se nekada, minutu-dvije nakon što upalim auto i krenem voziti, upali lampice poviše kazaljke od temperature. Uključi se na 2-3 sekunde i onda se ugasi i više se u vožnji ne pojavljuje.
Gledam na internetu, radio se o navodno niskoj razini rashladne tekućine. Sada ili ga struja hebe ili što? Ako stvarno fali tekućine, što nebi stalno svijetlila ili bi auto išao preko 90c.
Iskreno, nemam ni pojma kako provjeriti stanje rashladne tekućine. Posuda nije prozirna kao kod većine auta.
Izmjeri visinu posade, uzmi komad debljeg papira i odsjeci ga u komad trake te na papir nacrtaj liniju svakih 1cm da bude kao ravnalo. Stavi u posadu i brzo izvadi pa pogledaj kolika je razina na papiru i usporedi sa visinom posude. Francuski inzinjering..
Novi far, a sumnjam da moze proci tehnicki.
Sad je OK nema nikog
Ma lude su gužve, nadam se da je stara cesta prohodna.
Aha hvala, a kakav bi problem pravili ovi na tehničkom ?
Ako sam ja to dobro shvatio moraš imat LED Matrix farove, ako ih nemaš vjerujem da treba novi far.
Već je netko ovdje na forumu preporučio nekoliko puta jednog dečka, zove se Tihomir i radi u Autoexclusive d.o.o. i ovo je njegova objava sa facea (citiram):
-I to smo savladali.
-Svi Audiji koji imaju LED Matrix farove - i naprijed i iza im trče žmigavci, a na retrovizorima ne.
-Eto, sad im mogu i na retrovizorima trčati
E sad, na njegovom faceu ima i video (svi žmigavci uključujući i one na retrovizorima imaju trkače žmigavce) al neznam to tu nakačit, a i neznam da li bi se vidjelo zbog friend status share zabrana i neznam čega.
Uglavnom, eto ako te zanima mozda nije loše probat se raspitati kod njih ili potražiti na ovoj temi broj od dečka za to.
A šta se tehničkog tiče...vidio sam već nova Audi vozila po cesti s tim trkačim žmigavcima tak da ne kužim zakaj ne bi prošlo na tehničkom a i možda su programabilni pa ono...za tehnički gumbić 1, za cestu gumbić 2 trkači žmigavci.
Ako sam ja to dobro shvatio moraš imat LED Matrix farove, ako ih nemaš vjerujem da treba novi far.
Već je netko ovdje na forumu preporučio nekoliko puta jednog dečka, zove se Tihomir i radi u Autoexclusive d.o.o. i ovo je njegova objava sa facea (citiram):
-I to smo savladali.
-Svi Audiji koji imaju LED Matrix farove - i naprijed i iza im trče žmigavci, a na retrovizorima ne.
-Eto, sad im mogu i na retrovizorima trčati
E sad, na njegovom faceu ima i video (svi žmigavci uključujući i one na retrovizorima imaju trkače žmigavce) al neznam to tu nakačit, a i neznam da li bi se vidjelo zbog friend status share zabrana i neznam čega.
Uglavnom, eto ako te zanima mozda nije loše probat se raspitati kod njih ili potražiti na ovoj temi broj od dečka za to.
A šta se tehničkog tiče...vidio sam već nova Audi vozila po cesti s tim trkačim žmigavcima tak da ne kužim zakaj ne bi prošlo na tehničkom a i možda su programabilni pa ono...za tehnički gumbić 1, za cestu gumbić 2 trkači žmigavci.
Hvala na komentaru, ali koliko sam pretraživao nemaju Matrix svjetla za starije serije. Jedina opcija po mome je da se stavi LED traka umjesto ove klasične da se stavi traka koja radi ovako kao ova gore e sada vjerovatno ima i neki modul koji od nje napravi trkače žmigavce. Nove serije imaju Matrix led i kao što si rekao imaju trkače žmigavce e sad ne znam moguće je da bi pravili probleme na tehničkom ali opet ne znam kako bi primjetili da nije org traka unutra
Ja imam te aero isto od Valea i ok su. Izmjeri si koja dimenzija ti treba i nađi gdje imaš najjeftinije za kupit i to je to, nema tu neke mudrosti.
Ja sam uzeo Bosch AeroTwin vrijedi svake pare.
pogotovo ako iz dobijes za 70 80kn na mall.hr
jedino sta nemaju retrofit :(
Pred nekih mjesec dana sam pri povratku iz Zagorja vidio Hondu Accord Type R.
Crvena sa dvije crne pruge preko lijeve strane.
E sad, veli frend da je zadnja Accord Type R bila ona linija '95 ili '98.
Ova kaj sam ja vidio je sigurno bila novija, 2010 nadalje. Čak niti brutalno dorađena stara linijia sa ne znam kakvim spojlerima i branicima i pragovima ne bi tako zgledala. Mislim da su čak bile ZG rege.
To je u biti prvi put da sam igdje na cesti vidio Accord Type R
Postoje 2 ATR-a.
Tzv. EuroR, 1998-2002 linija sa H22A7 motorom i 2002-2008 sa K20 ali samo RHD.
Jucer sam isao voziti transfer za sixt (Porec-Venecija). Zapeo me Renault Captur 120ks benzinac automatik sa nekom dobrom opremom. Dok ga vozim samo cujem kako turbina spoona haha... Naterao sam ga 200 na istarskom ipsilonu. Nismo stedili aute uopce. Za normalnu voznju auto je dobar, za nesto zivlje fali mi konja. Kad sam si nariktao sjedalo, skuzio sam da iza mene ima manje mjesta nego u mom e90. Inace u koloni su bili Audi a3 1.6 tdi, Alfa đulija 2.2 dizlo, Cmax i Captur jos jedan.
bude veselo kad im dode gps-om ta brzina, ne bi bas radio takva sranja sa tudim autom, pa jos se hvalio...
ugl, kakav ti bio edc? kako salta?
Koji je motor u Puntilaku?
I o kojoj generaciji Swifta pricas?
Punto pouzdani 1.2 8v 60Ks
swift mz 2007. 1.3 16v 92ks vele na tehničkom kad smo prvi put bili sa njim da je neka kao malo bolja verzija, da po broju šasije njima nudi da se može upisat u prometnu dimenzija guma sa 16" kotačima što inaće za "običan" 1.3 treba atest, nemam pojma tak vele na tehničkom... uglavnom i likovi na teničkom su se iznenadili, tak da imamo upisano 165 70 R14 (zimske), 195 50 R15 i R16, al ne znam dimenziju gume na pamet...
Da li je prijašnji vlasnik šta doradio na njemu, nemam pojma, al velim, iznenadio sam se kako dobro leži u zavojima, a nisam ga ni stiskao tolko kad mi se ništa od elektronike nije palilo jedino je blokada jako neugodna i treba je izbjegavati...
Kad sam kupio AR 147, u uskom izboru su bili taj Swift, Mazda 3, i Mini Cooper bengač.
Bio sam poprilično zapaljen za Swiftača, jer sam se nekaj navozio stare linije, i izguštao ko nikad, ali jbg. žena rekla AR, i bilo je AR. (mada mi nije žao).
Ne da je zabavan za voziti, nego za mali auto čak ima i mjesta u njemu, a još k tome siguran po pitanju kvarova i slično.
bude veselo kad im dode gps-om ta brzina, ne bi bas radio takva sranja sa tudim autom, pa jos se hvalio...
ugl, kakav ti bio edc? kako salta?
Lako za brzinu... da vidis sta rade sa autima po zimi kada je -20... upale i gas do daske auto se ugrije na 90 za 500 metara.... pricao mi frend ajme majko..... novi golfovi piju vise ulja takvim rezimom rada nego moj bivsi stari izraubani 1.6D
Pokazao mi frend skoda oktavija 1.6 tdi dsg... toliko su se ganjali po staroj cesti da je stao i vatra iz diskova ide, i snimio video...
To su oni: Prodaje se auto, star tek jednu sezonu, kao nov :D
Zato se godisnjak ne kupuje, ako se ima za godisnjaka onda se malo protegne za novo auto. Vecina godisnjaka je povrat iz RAC-a ili auto sa tvornickom greskom koje je dopizdilo vlasniku.
To su oni: Prodaje se auto, star tek jednu sezonu, kao nov :D
Zato se godisnjak ne kupuje, ako se ima za godisnjaka onda se malo protegne za novo auto. Vecina godisnjaka je povrat iz RAC-a ili auto sa tvornickom greskom koje je dopizdilo vlasniku.
Ti godisnjaci su manje vise rent a car. Iliti neostar oni rabljeni. Ma uzas sta im rade. Uvijek im ulja fali. Najgore sto ce ubit nekog tom svojom voznjom i policija zna za te transfere kroz staru cestu po ljeti jer dolje auta uvijek treba.
Ekipa molio bi pomoc, planiram uzeti kroz mjesec, dva Audi TT-a 2.0TFSI od 2006G pa do 2008G(nadam se S-Tronic automatik ili manualca sto mi bolje naleti) pa ako ima tko iskustva s tim automobilom na sto bi trebao pripaziti prilikom kupnje i kakav je motor (Navodno kao i kod Golf V 2.0TFSI koji su dosta pouzdani) .. Pored svega me najvise zanima ako ima netko od forumasa u garazi takav autic pa da prokomentira iz prve ruke.
Zaboravi na automatik iz tih godina.
Stronic je bolji, multitronic promašaj desetljeća, najgori Audiev automatik ikada valjda. Također 2.0 benzin VAG grupe iz tih godina nije poznat po pouzdanosti, već jedan od problematičnih motora. Voli piti ulje, karike su loše, loš semering radilice, radilica i ležajevi puštaju ulje pa ostaju bez njega i tako. Ispravljeno tek tamo od 2011, 2012., no ti noviji motori imaju problema sa lancem i natezačem. Takve informacije sam ja dobio prije mjesec dva kad sam gledao A4 2.0 benzin 2010 godina multitronic. No opet nikad se ne zna, možeš imati sreće pa kupiti auto s kojim nećeš imati nikakvih problema.
stari moj neznam sta ti pricas...tfsi je jedan od najpouzdanijih motora...pa vidi na kakvim se motorima ekipa vozi...svi redom preko 270ks...a cesto i debelo preko 300ks...
ulje trosi ako na remapiranog nastavljas stavljati 5w30, barem meni, cim sam presao na 10w60 prakticki ne trosi nista van normale...a i naravno da ako remapiras da ces ga mjenjati svakih 6-7-8000km (prije u tom razdoblju 5w30 bi popilo 3-4x vise)
dijelovi su jeftini (ne kao punto 1,2 ali jebem mu nisu ni skupi extra), ima ih svugdje...vrlo zahvalan motor, kad otvoris ispuh grglja jako dobro, ko remorker...
trosi onako...9-12 prosjecno (remapiran) ali ako imas tezu nogu na gasu onda do 14...obzirom da postoje auti sa 150-200ks koji su mrtvi ko kurac, a trose isto...nema tu pogovora...
Pozdrav ekipa,
Razmisljam o vecem automobilu (trenutno vozim novog Meganea), a jako mi se svidja Volvo XC60. U tom slucaju bi uzimao predzadnji model, vjerojatno rabljeni sa manje kilometara. Kakav je auto u praksi? Mozemo li taj auto nazvati ekonomicnmim? Zlobnici bi rekli nemoj uzimati auto koji ne mozes odrzavati, no stvar je u tome da ne znam kako se krecu cijene odrzavanja. Renault ima onaj Kadjar, no auto mi se nazalost ne svidja. Nije nista hitno, ne gori, no htio bi cuti misljenja prije nego se odlucim.