Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.527.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
nine kaže...

right, traktori zvuče bolje od M3 

Kolko os bolje zvuce od ovog drobljenja i lupanja konzervi barem meni :) Jbt pa motorka im nije ravna,krenes preticat i probudis ljude u susjednom gradu :) Ja ti kazem,iritara usi taj nejednaki zvuk motorke i konzervi,nesto puca,drobi,lomi,samo sto ne pocnu limenke ispadat iz auspuha sirine glavne cijevi za odvod otpadnih voda :D

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 12:48 (Sadmir01).
14 godina
Auti - ultimativna tema

ovo je pila

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
15 godina
Auti - ultimativna tema

kad smo kod prednjih svjetala, neki dan iza mene dolazi nesto sa TOLIKO plavim pozicijama i kratkima da sam poludio, mislio sam neka golf dvica sa 8000K, dode blize, gledam e ne nije dvica, jer su pozicije kao strijele...stigne me i gledam novi espace...ono WTF koji k stavljate PLAVA svjetla u novi auto? nekad su xenoni bili 4150-4300, danas su koliko, 6000-8000? mada mislim da je ovaj intensizet plave bio jako blizu 8000...BOLEST

10 godina
RuskeGTT kaže...

kad smo kod prednjih svjetala, neki dan iza mene dolazi nesto sa TOLIKO plavim pozicijama i kratkima da sam poludio, mislio sam neka golf dvica sa 8000K, dode blize, gledam e ne nije dvica, jer su pozicije kao strijele...stigne me i gledam novi espace...ono WTF koji k stavljate PLAVA svjetla u novi auto? nekad su xenoni bili 4150-4300, danas su koliko, 6000-8000? mada mislim da je ovaj intensizet plave bio jako blizu 8000...BOLEST

Loše namješteno. Taman da ima "44000 Kelvina", ako svijetle u cestu, a ne u zrak, ne trebaju nikome smetati. Jučer sam vidio duju golfa na pola hrđavog sa 6000K. Užas. Više ta kineska svijetla dođu. nego auto.

Naravno da s onim velebnim okruglim farovima svjetlilo je svuda samo ne po cesti. Znači vidio sam ga s nekih 300 m da dolazi..

16 godina
Sadmir01 kaže...

Kolko os bolje zvuce od ovog drobljenja i lupanja konzervi barem meni :) Jbt pa motorka im nije ravna,krenes preticat i probudis ljude u susjednom gradu :) Ja ti kazem,iritara usi taj nejednaki zvuk motorke i konzervi,nesto puca,drobi,lomi,samo sto ne pocnu limenke ispadat iz auspuha sirine glavne cijevi za odvod otpadnih voda :D

http://www.domovi-za-starije.com/

Izvoli.

:D
13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
Sadmir01 kaže...

http://www.domovi-za-starije.com/

Izvoli.

Fala :D

Ja samo volim normalne aute,i ti ces jednog dana kladim se...Kad budes mor'o proturat djeciju stolicu kroz prva vrata,pa onda,dijete,pa kad te "ščepa" u ledina negdje na pola puta izmedu zadnje klupe i praga auta :D Jos kad uspijes ugurat dijete nazad i napokon krenes se vozit onda posle svakog malo jaceg stiskanja na papucicu dobijes kombinaciju raznih zvukova,tipa,zvuk konzervi,drobljevinu lima,zvuk motoreke,i na kraju zvuk djecijeg placa koji je najgori vjeruj :))

Sadmir K
14 godina
Auti - ultimativna tema

za voznju je najbolje kad se u kabini auspuh ne čuje nikako,a za motor je dovoljno eto da znaš kad šaltata bez dreljenja u obrtomjer...sve ostalo je selo

Bog na nebu,Opel na zemlji
16 godina
matkoGSi kaže...

za voznju je najbolje kad se u kabini auspuh ne čuje nikako,a za motor je dovoljno eto da znaš kad šaltata bez dreljenja u obrtomjer...sve ostalo je selo

Slazem se, kod auta koji ima 100tinjak konja i za svakodnevnu uporabu je, al auto u kojem si kroz vikend izgustas malo se mora derat. (ko ovi navedeni prije)

13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
matkoGSi kaže...

Slazem se, kod auta koji ima 100tinjak konja i za svakodnevnu uporabu je, al auto u kojem si kroz vikend izgustas malose mora derat. (ko ovi navedeni prije)

U prijevodu smetaš normalnim ljudima i po mogućnosti prekršiš koji zakon. 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Kad ova magla prestaje? Praktično se ne može živjeti. 

A kada je to život bio praktičan

Evo za one kojima je dosadno, a pogotovo ljubitelje dizli, slučajno sam naišao na ovaj projekt, koliko se može izvuć iz 1.9 JTD motora koji se ugrađuje u alfe i fiata, ispada dosta pouzdan i sa dosta velikim potencialom, inaće tog punta sam vidio na njuški prije koju godinu za neku smješnu cifru, oko 35 000Kn, mislim da je i otišao...

LINK

EDIT: hah, evo sad sam pročitao, čovjek je od prvog dana imao plan biti najbrži dizel u Hrvatskoj sa pogonom na jednoj osovini i uspjelo mu je sa vremenom 13.195, nakon toga je prodao auto... (nije ga ipak prodao, imaš šta čitat, ovo ko bajka)

BTW: koliko su omjeri brzina bitniji od same snage motora

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 20:56 (1BIT).
16 godina
Onjegin kaže...
CroNk3r kaže...
matkoGSi kaže...

Slazem se, kod auta koji ima 100tinjak konja i za svakodnevnu uporabu je, al auto u kojem si kroz vikend izgustas malose mora derat. (ko ovi navedeni prije)

Ako je jacina zvuka u zakonskim granicama nek ljudi slusaju, I mene smeta kad mi auto kroz ventilaciju povuce onaj smrdljivi miris dizela, pa sutim i trpim.

17 godina
Onjegin kaže...
CroNk3r kaže...
matkoGSi kaže...

u Marylandu imaju znakove uz cestu koji te upozoravaju da je zabranjeno voziti aute sa modificiranim ispuhom, i policija lijepo lijepi kazne na glasne aute.. steta pa nisam stigo slikat znak

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina

onda tu nema gušta za weekend auto,jebeš sve to kad ideš kroz grad,naseljena mjesta strepiš od sačekuša i djece koja ko muva bez glave idu za loptom,tu se ide na nejdu posebnu dionicu ceste sa zavojima,slabijim prometom i ošarafi...naravno,uz atmosferca s otvorenim usisom i nekim decentnim auspuhom,da čuješ samo dernjavu motora

a za daily car nema ništa smisla,prošao sam ja to sve,s drekavcem od auspuha ćeš ispizdit na živce na dužim relacijama,u početku fora,ali kasnije grize mozak,isto vrijedi i za felge i niskoprofilne gume,nema smisla,jebeš igled i sve,leđa su bitna :D

Bog na nebu,Opel na zemlji
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ma ak auto može potegnut, neka ga se i čuje, taj će brzo proć, najgore kad urla, a neide, pa ga onda još pol sata slušaš dok odlazi...

BTW: navodno ako se ne sredi ispuh kako treba, čak se i gubi na snazi, npr naši krapina tuneri znaju stavit remus lonac na kraju i onda to urla ko za kolinje, a ispadne lošije nego oem, bolje uzet kompletan "kit" ispušnih cijevi i lonaca baš rađen za određeni model i testiran od renomiranih proizvođača tipa Akrapovič, Super Sprint, Sole, Milltek.. jedino šta tako nešto košta oko 1000€ ili ostavit oem

17 godina
Auti - ultimativna tema

Vilner-ov primjerak, bemti sve kak dobro izgleda...

Truth in engineering.
14 godina
Batista kaže...

Vilner-ov primjerak, bemti sve kak dobro izgleda...

Savrsenstvo. 

Bemti zivot, sta se u murici dobije za cijenu malo bolje opremljenog novog kompakta kod nas. 

13 godina
neaktivan
Sadmir01 kaže...
nine kaže...

right, traktori zvuče bolje od M3 

Neka samo drobi i lomi, probudio bi pola zagreba 

Jos malo kosilice

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 1:25 (ja111).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ovo je pravi zvuk koji nikom ne smeta :)

16 godina
Auti - ultimativna tema

To je u pravilu bit svega, zvuk iz motora, a ne iz ispusnog sistema.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Decki koji su simptomi skoro pa mrtvog alternatora?

Malo mi iskri iz njega kada se ugrije i zna mi blinkat lampica iako je suho vani.. Otvorim haubu i malo se dimi iz njega....

Any ideas???

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 15:27 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Malo mi iskri iz njega kada se ugrije i zna mi blinkat lampica iako je suho vani.. Otvorim haubu i malo se dimi iz njega....

Any ideas???

Iskri ti na četkicama i zato se grije, a iskri najvjerojatnije jer ne sjedaju dobro na kolektor rotora, četkice su od grafita i sa vremenom se potroše i potrebno ih je zamjeniti ako su potrošene, a sad da bi vidio dal su potrošene, moraš skinut alternator, nisam nikada mjenajo četkice na alternatoru, pa ne znam dal ih ima igdje za kupit nove, ali one su ubiti potrošni materijal, a ispravnost alternatora možeš provjerit vrlo jednostavno, ako imaš multimetar, izmjeriš napon akumulatora dok je auto ugašen, vrijednost bi trebala biti oko 12V, te upališ auto i ostaviš na leru i ponovno izmjeriš napon akumulatora, trebao bi biti nešto veći, ovisno koliko puni alternator, kod mene je oko 14V, ako dobiš ponovno 12V (ili čak manje, npr kod novijih auta sa brdo elektronike i potrošaća) dok auto radi, znači da alternator ne puni i da je neispravan, probaj kod električara to sredit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 19:09 (1BIT).
15 godina
Auti - ultimativna tema
16 godina
1BIT kaže...
Fake_Alert kaže...

Any ideas???

Iskri ti na četkicama i zato se grije, a iskri najvjerojatnije jer ne sjedaju dobro na kolektor rotora, četkice su od grafita i sa vremenom se potroše i potrebno ih je zamjeniti ako su potrošene, a sad da bi vidio dal su potrošene, moraš skinut alternator, nisam nikada mjenajo četkice na alternatoru, pa ne znam dal ih ima igdje za kupit nove, ali one su ubiti potrošni materijal, a ispravnost alternatora možeš provjerit vrlo jednostavno, ako imaš multimetar, izmjeriš napon akumulatora dok je auto ugašen, vrijednost bi trebala biti oko 12V, te upališ auto i ostaviš na leru i ponovno izmjeriš napon akumulatora, trebao bi biti nešto veći, ovisno koliko puni alternator, kod mene je oko 14V, ako dobiš ponovno 12V (ili čak manje, npr kod novijih auta sa brdo elektronike i potrošaća) dok auto radi, znači da alternator ne puni i da je neispravan, probaj kod električara to sredit.

Hvala na odgovoru!

Naletio sam na rabljeni alternator koji covjek prodaje za 100 kn jer je njemu zupcasti preskocio i motor krepao pa prodaje dijelove... Idem to kupit i promijeniti jer ovaj rošti i kada sam na semaforu ( stani kreni ) pali se lampica...

Tnx!

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Moze li mala pomoc u vezi metlica brisaca na Touran 2003 74kW.

Trenutno su i lijevi i desni po 70cm, dok u radnji kad sam isao da kupim, nove trgovac mi nudi 600/475mm kao originalne za model automobila.

Trazio sam po internetu koja je orignalna dimenzija, i u knjizi od auta pogledao, nema dimenzije brisaca, pa sam u nedoumici da li da kupim ove od 600/475 mm.

Trenutni sto su na autu su nekada davno postavjeni, koji su eto bili prvi pri ruci, nije gledana originalna dimenzija.

Da li ima neka stranica, ili negdje da se mogu pronaci originalne dimenzije, ili neko iz iskustva zna.

Hvala unaprijed.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Ako ti sadašnji brišu dobro i nemaju nigdje 'prazni hod' ja nevidim razlog za ići na manje.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
MrRango kaže...

Moze li mala pomoc u vezi metlica brisaca na Touran 2003 74kW.

Trenutno su i lijevi i desni po 70cm, dok u radnji kad sam isao da kupim, nove trgovac mi nudi 600/475mm kao originalne za model automobila.

Trazio sam po internetu koja je orignalna dimenzija, i u knjizi od auta pogledao, nema dimenzije brisaca, pa sam u nedoumici da li da kupim ove od 600/475 mm.

Trenutni sto su na autu su nekada davno postavjeni, koji su eto bili prvi pri ruci, nije gledana originalna dimenzija.

Da li ima neka stranica, ili negdje da se mogu pronaci originalne dimenzije, ili neko iz iskustva zna.

Hvala unaprijed.

Na modele od 2007 do 2015 idu 600/475

na model od 2003 do 2006 ide 700/700

12 godina

MrRango

Bosch (link) navodi kako je njihov Aerotwin model A950S (700 mm) za one modele kojima se metlice kreću suprotno jedna drugoj (GEG), a 600 i 450 mm je za one što idu usporedno.

Nego, može li netko procijeniti Peugeot 206 1.4 (75 KS) Sporty 2008, oko 60000 km, crveni, redovan servis, bez oštećenja (crna lajsna što prati krovnu liniju se pomalo izlizala pa se nazire metalni sjaj), 1. vlasnik. Vlasnik je ženska osoba pa je auto vrlo uredan. Vidim da na njuškalu ima ponuda od 28000 do 36000 kuna. Bi li se moglo dobiti 30000 kuna (4000 €)?

Pitam čisto informativno jer bi se možda uzimalo novo vozilo, zavisno o potencijalnim novogodišnjim ponudama. I bilo bi super ako netko ima 'insajderske' informacije koliko bi otprilike trgovci cijenili automobil u ponudi staro za novo? 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

uvijek ti premalo procijene auto u tim staro za novo šemama.. a auto koji je stariji model a ima samo 60tkm se po meni ne isplati prodavati..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina

Ne znam...Za otprilike max 2 godine će se auto sigurno mijenjati, ali gledam možda je jeftinije sada uzeti novi auto koji će imati manju potrošnju i s eventualnom ponudom za besplatno održavanje tijekom nekoliko godina+zimske gume i još što se da "uprihoditi", nego ostaviti ovaj kojem će eventualno možda nešto trebati mijenjati od onih potrošnih dijelova (akumulator, kočnice...) i još će dodatno izgubiti vrijednost zbog starosti pa će se još teže prodati.

U planu je nešto tipa 208 koji je trenutno vrlo dobro opremljen u srednjem paketu (Active), samo mi je zanimljivo da se vani taj model u akcijskim ponudama može dobiti i do 10000 kuna jeftinije nego kod nas. Što znači da bi se moglo i kod nas još malo spustiti cijena ili su ti dani spuštanja cijene prošli?

U Srbiji na akciji 11000 € (1,2 motor; Active; link). Češka isto oko 11k € s tim da ima neka posebna cijena od oko 10220 € (link), Slovačka isto 10900 € (link), ali vidim da ima neka posebna serija Urban Soul za 11k € (link) koja mi se čini primamljivo i bilo bi super da dođe kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 9:54 (kiwi_91).
16 godina
kiwi_91 kaže...

MrRango

Bosch (link) navodi kako je njihov Aerotwin model A950S (700 mm) za one modele kojima se metlice kreću suprotno jedna drugoj (GEG), a 600 i 450 mm je za one što idu usporedno.

Nego, može li netko procijeniti Peugeot 206 1.4 (75 KS) Sporty 2008, oko 60000 km, crveni, redovan servis, bez oštećenja (crna lajsna što prati krovnu liniju se pomalo izlizala pa se nazire metalni sjaj), 1. vlasnik. Vlasnik je ženska osoba pa je auto vrlo uredan. Vidim da na njuškalu ima ponuda od 28000 do 36000 kuna. Bi li se moglo dobiti 30000 kuna (4000 €)?

Pitam čisto informativno jer bi se možda uzimalo novo vozilo, zavisno o potencijalnim novogodišnjim ponudama. I bilo bi super ako netko ima 'insajderske' informacije koliko bi otprilike trgovci cijenili automobil u ponudi staro za novo? 

te pare nemre dobit ... 207 imaš za te novce kod autokoća ćeš dobit oko 20 tisuća kuna ... sve ovisi kaj uzima

Moja sestra je nedavno kupila 207 1.4 75 ks  2009 god. sa 75000 km za 4000 eura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 14:47 (Memphis).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice