Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.015
|
čitano: 16.514.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nixass kaže...

i mjenjaca.

mislim da i logitech G25 ima kvalitetniji gearbox od npr pezoa (flame)

Nije da si daleko od istine. 

Mada navikne se covjek, sjecam se kad sam prvi put iz 206ice sjeo u novi polo i mjenjac mi se nikako nije svidio no brzo sam se naviknuo, no povratak na 206icu nije bio tako lagan jer kad se jednom naviknes na pravi mjenjac tesko se opet vratit na ovaj pug-ov.

13 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

Za 1500kn navigaciju nećeš imat, jedini 2DIN radio sa bluetoothom i usb-om, a da je unutar buđeta ti je ovaj Pioneer. Imaš i JVC-a al on je 1570kn i Alpine za 1700kn.  Na Njuškalu imaš ovog Pioneera, isto ima usb i bluetooth al nema navigaciju.

Navigaciju koristi preko moba, kupi nekakv stalak i to je to.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ipak sam vratio Pioneer... Danas došao na ugradnju i ispada da su kod mene optički kabovi. Tako da, cijela stvar za sada otpada.

13 godina
neaktivan

hvala...ovaj zadnji mi se cini oke od pioneer-a.... ma dobro navigaciju, mogu kupiti softver pa na mobu, jer ova od googla je uzas xD.... a recimo se isplati dati ove novce za ovo ? ja si odredim 1500kn npr, ali uvijek to na kraju bude da dam duplo xD ... isto ko i auto kad sam kupovala xD bilo je 3000€ , a na kraju nista ne nadjem posteno , pa bude  5000€ xD 

a evo nasla sam npr ovo i imaju jos par slicnih te marke ... =)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 19:21 (crna.pantera0406).
12 godina
Auti - ultimativna tema

E da se i ja nadovezem, netko je napiso da su francuzi najgori sto se tice elektrike ne znam za Peugeot i Citroen,ali Laguna II je kod nas vec skoro 4 godine i presli smo oko 100000km i nikad problema sa citacem kartice, zarulje ne pregaraju, itd.. Iako su svi "strucnjaci" govorili ne uzimaj to imat ces problema sa strujom, naravno auto ima boljki npr. zadnji seleni, sajle podizaca stakala, ali sa strujom zasad hvala Bogu nista.

Bilo kuda Opel svuda! :)
15 godina
neaktivan
crna.pantera0406 kaže...

ma dobro navigaciju, mogu kupiti softver pa na mobu, jer ova od googla je uzas xD

preporučam ti mireo don't panic.. imaju najbolju mapu HR. po meni (radim puno po terenu pa sam dosta testirao navigacije), aplikacija je besplatna a karta hrvatske košta 10$.

uz to si možeš staviti da te pervan navodi 

inače mi je bolje navigaciju imati na mobu, jer ju možeš onda i u drugim autima koristiti ako ti zatreba (kao službeni, suvozač itd..) 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
neaktivan

I sa DSG ja mogu saltati kad hocu, i meni je automatik must have za moje auto koje je iole skuplje i bolje. I ako neko preferira nesta ne znaci da je pogresno, cuj pokri se.

15 godina
odjavljen
macgyver 53 kaže...

E da se i ja nadovezem, netko je napiso da su francuzi najgori sto se tice elektrike ne znam za Peugeot i Citroen,ali Laguna II je kod nas vec skoro 4 godine i presli smo oko 100000km i nikad problema sa citacem kartice, zarulje ne pregaraju, itd.. Iako su svi "strucnjaci" govorili ne uzimaj to imat ces problema sa strujom, naravno auto ima boljki npr. zadnji seleni, sajle podizaca stakala, ali sa strujom zasad hvala Bogu nista.

Kao što sam napisao, Renault i PSA grupacija imaju različitu elektroniku, tako da nije baš točno reći da svi francuzi imaju lošu. Reanult ima siemens elektroniku.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja imam problema na cliu s zaruljama, tocnije jednom zaruljom(H11), prosle godine 3 puta, ove 2(naprijed desno) i danas sam primjetio da mi pozicija ne radi (isti far).

I 2. problem koji sam imao je lampica od airbaga je radila stalno, a s njima se nista nije desavalo, brisanje greska ne pomaze i sl stvari. Na kraju je ispalo da je neki kondenzator krepao.

Al sve u svemu nista strasno.

Po pitanju mjenjaca to mi je ok, ni dobar ni los.

Mjenjac mi je kod toyote odlican, osjecaj kod saltanja je odlican, ima tocno jedan korak kad znas da je prihvatilo brzinu. Kad je rucica skoro u krajnjem polozaju onda se osjeti malo veci otpor i mjenjac jednostavno klikne u brzinu.

Al oni mi opet nisu bas nesto po osjecaju na gasu.(prilikom kretanja, ima previse asistencija od strane racunala)

:D
13 godina
neaktivan
Karlek_19 kaže...
neo.gz kaže...

Sta je problem sa DSG?

Automatski je. Simple as that.

Med i mlijeko za grad, vjerujem vecini, a narocito meni sa 2 metra bi noge odumrle, barem za zagreb... a kod dct-a se nikad necu bunit jer uvijek imas instant power

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Držite li dugme dok povlačite ručnu? 

16 Držim pritisnuto dugme
29 Ne držim pritisnuto dugme
Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
14 godina
neaktivan
Da, da se oni zubci ne trose bezveze.
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Ja isto držim, iritira me zvuk pucketanja...

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ja samo dugme i imam. 

HTC 8X :)
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav!

Kada kočim ponekad se čuje zvuk koji me asocira na udaranje dva metala, a to se kako sam primjetio čuje samo na lijevoj prednjoj gumi. Šta bi moglo biti, pošto poprilično neugodno zvuči?

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
13 godina
CoLdPlay kaže...

Pozdrav!

Kada kočim ponekad se čuje zvuk koji me asocira na udaranje dva metala, a to se kako sam primjetio čuje samo na lijevoj prednjoj gumi. Šta bi moglo biti, pošto poprilično neugodno zvuči?

disk plocice su ti vjerojatno gotove...

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ja isto držim, iritira me zvuk pucketanja...

Ma to je old school, ništa bez dobrog starog roštanja.

Ne znam što točno time odlazi, znam da mi je zadnji put meh raskapao ručnu u kabini i zatezao neke vragove, plus što sam sajlu mijenjao, ali to je bilo od starosti već, nakon 14g. sam ju promijenio valjda.

Sad već ne hvata kao kada je to radio,hm..možda ponoviti postupak zatezanja, ili početi stiskati gumb..

In the name of tragedy...
12 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav svima.

Imam problem sa pregrijavanjem zadnjih diskova. U slobodnom hodu točak se normalno okreće kad je auto podignuto, nikakvog blokiranja nema. Dok nakon malo duze voznje od nekih 40 min (otprilike 30 i koji kilometar) provjerim zadnje diskove, vreli, provjerim prednje, normalni sasvim (malo sasvim topli), dok zadnje ne smijem pipnuti.

Majstoru dva puta isao, nigdje kaze nista nema da ukazuje na kvar ili nesto slicno, sve uredno.

Prije toga poceo je neki zvuk se javljati, nekad u toku voznje, kao cviljenje. Da li oni sami po sebi trebaju biti vrući za normalan rad, ali opet ovakva topla po meni mislim da nije preporučeno. I to nije uvijek bas ekstra vrelo, nekim slucajem ruku prislonim uz felgu, i osjetim toplotu od diskova kako udara, i jos felga je topla oko sredine, dok drugim danom jesu vreli, ali ne bas kao u ovom slucaju prije. Ne znam da li ja to sebi umisljam, jer sam novi vozac, ili stvarno nesto ne valja. 

U voznji se ne osjeti nista, nikud ne vuce u stranu, znaci sve normalno...

Da li je neko ima slicno iskustvo, neki savjet??

U pitanju je VW Touran 2003.

Hvala unaprijed.

15 godina
Auti - ultimativna tema

A meni su se rugali kad sam polagao što držim dugme dok povlsčim ručnu. Mislim da mi je čak instruktor govorio kako ne moran držsti dok povlačim.

Sad jel se što troši tsko, ne znam.

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
odjavljen
MrRango kaže...

Pozdrav svima.

Imam problem sa pregrijavanjem zadnjih diskova. U slobodnom hodu točak se normalno okreće kad je auto podignuto, nikakvog blokiranja nema. Dok nakon malo duze voznje od nekih 40 min (otprilike 30 i koji kilometar) provjerim zadnje diskove, vreli, provjerim prednje, normalni sasvim (malo sasvim topli), dok zadnje ne smijem pipnuti.

Majstoru dva puta isao, nigdje kaze nista nema da ukazuje na kvar ili nesto slicno, sve uredno.

Prije toga poceo je neki zvuk se javljati, nekad u toku voznje, kao cviljenje. Da li oni sami po sebi trebaju biti vrući za normalan rad, ali opet ovakva topla po meni mislim da nije preporučeno. I to nije uvijek bas ekstra vrelo, nekim slucajem ruku prislonim uz felgu, i osjetim toplotu od diskova kako udara, i jos felga je topla oko sredine, dok drugim danom jesu vreli, ali ne bas kao u ovom slucaju prije. Ne znam da li ja to sebi umisljam, jer sam novi vozac, ili stvarno nesto ne valja. 

Hvala unaprijed.

Ležajevi od kotača?

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ja ne drzim. Predpostavljam da je svaki proizvodac dovoljno pametan da napravi zubce od tvrdeg materijala nego drugi komad metala i da u slucaju da vise ne drzi se samo komadic tog manjeg metala zamjeni i to je to (par lipa bi bila izrada tog komadica), a za zamjenu me nek traze i 100 kn nakon 10 god, necu se zalit.

Al iskreno nikad nisam nikog cuo da mu se dogodilo da mu rucna ne drzi(u smislu da su se nesto od navedenog istrosilo)

:D
16 godina
Auti - ultimativna tema

Danas na slavonskoj aveniji ispred mene, dobra stara Integra 

Martin
11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Pozdrav,

evo u zadnjih par dana imam dosta neugodan problem.

Inace radim u centru Karlovca i u zadnjih par dana auto konstantno proklizuje kad malo jace prikocim ili zabacuje zadni kraj u ostrim zavojima, gume su stavljenje zimske pirelli prosle godine nove.

Kolega mi kaze da i njemu na twingicu ista stvar ,u zavojima koda servo ima osjecaj.

Cuos sam od nekog lika da ovi iz cesta bacaju nekakvu emulziju po cesti da topi led pa moguce da od toga, al po meni se ne cini bas ko sretno rjesenje,

jel iam neko kakvih iskustva u vezi toga?

15 godina
Auti - ultimativna tema

pa za pocetak si provjeri dot na tim svojim novim gumama a ako je dot 2014 onda prebrzo vozis

15 godina
neaktivan
Marti kaže...

Danas na slavonskoj aveniji ispred mene, dobra stara Integra 

i ja sam istu tu na slavonskoj susreo danas  mislim da kada sam prolazio ispod podvožnjaka prije hypo centra. di je ovo slikano?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
MrRango kaže...

Pozdrav svima.

Hvala unaprijed.

Ležajevi od kotača?

Prije kočiona klješta koja ne otpuštaju kako treba..

In the name of tragedy...
11 godina
neaktivan
domac5 kaže...

pa za pocetak si provjeri dot na tim svojim novim gumama a ako je dot 2014 onda prebrzo vozis

gume jesu nove (pocetak 2014) , 

Sumnjivo mi je to sto su gume dobro drzale i na suhom(magla) i na mokrom (kisa) sve do par dana kad su krenule nize temperature pa sam mislio da nije mozda u cesti problemi da imo jos neko slicnog iskustva sad nedavno, ali ocito cu morat na izvanredni pregled 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 20:47 (Antonov047).
12 godina
Auti - ultimativna tema

Cronk3r koje žarulje koristiš, mi smo prije koristili neke s benge za 20kn pa su pregarale svako malo i onda smo uzeli osramice i one drze skoro godinu dana. Sto se tice Integre vidio sam i ja jednu prije par dana crna i bez ikakvih dodataka izvana znaci stock samo sto nisam stigo slikat.

Bilo kuda Opel svuda! :)
16 godina
Antono
To su ti zadnje tromble ako se dobre sjecam, to je i meni nedugo bilo corsi, odvratan osjećaj, jače zakočiš a zadnji kraj ti oce prestić prednji, i dolazi do zanošenja auta.
Nije ti to do guma, ni do ceste.
Mjenjaj to što prije.

Nine
Sliko sam ju približno tamo di si ti rekao, vjerojatno smo se i vidli negdje, zato je i bila gužva na slavonskoj radi tebe :-)
Martin
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice