Zamjerka na corollu, sjeo tek toliko pružila se prilika. Interijer jako siromašan, ekran centralno orijentiran više ka putnicima iza nego samom vozaču, savršen za gledanje filmova ako si suputnik i onda ono najgore bolja polovica je 167cm ja sam 182cm, nije mogla sjesti iza mene, a gepek je zapravo gepekič. Neugodno sam se iznenadio veličinom corolle, sadašnji auto tj. uskoro bivši od žene je golf 7, očekivao sam da je corolla velićinom tu negdje. Nažalost jako me razočarala manjkom prostora, nikakvim prtljažnikom, jako jeftinim interijerom i činjenicom da ekran uopće nije zakrivljen prema vozaču. Ne osporavam kvalitetu samog auta, ali nakon što sam sjeo u nju, nisam se mogao ne zapitati šta u slučaju novog ja tu plaćam 30k €.
Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.815
- |
- čitano: 16.311.207
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne znam nista o tom motoru i ne mogu reci da li je dobar ili ne, al u 50tkm naravno da nece biti nista, to je prakticki nov auto. Ja toliko prelazim godisnje i da imam novi auto koji na 50tkm vec ima problema popizdio bi
Kie su iznutra blaži očaj. Nije mi jasno kako moj 13 godina star auto može imat kvalitetnije izrađenu unutrašnjost.
Mazda 3 Skyactiv-G 2.0, Toyota Corolla 1.8 hibriduša (iako je 2.0 isto vrlo dobra), vjerujem da bi u tom cjenovnom rangu moooožda uspio naći i Golf 7 1.5 TSI DSG.
kaj to voziš da je 13 g staro tak kvalitetnije od Xceedice recimo? Bentleya?
bilo koji audio, pa cak i a3 ima bolju unutrasnjost. BMW takoder
rečeni auti su skuplji pa i trebali bi imati bolju unutrašnjost, ali da je toliko bolja?
Dizajn unutrašnjosti novih BMWova je rađen sjekirom i najblaže rečeno smiješan, osobito s Temu ćuning LEDicama, materijali su možda bolji, ali Kia je sklopljena kako treba, nema zijevanja među spojevima, nalijeganje poklopaca je uniformno, nema cvrčaka...
mislim da je više u pitanju idolatrija u Hrvata spram njemačkog Sv. Trojstva...
Zamjerka na corollu, sjeo tek toliko pružila se prilika. Interijer jako siromašan, ekran centralno orijentiran više ka putnicima iza nego samom vozaču, savršen za gledanje filmova ako si suputnik i onda ono najgore bolja polovica je 167cm ja sam 182cm, nije mogla sjesti iza mene, a gepek je zapravo gepekič. Neugodno sam se iznenadio veličinom corolle, sadašnji auto tj. uskoro bivši od žene je golf 7, očekivao sam da je corolla velićinom tu negdje. Nažalost jako me razočarala manjkom prostora, nikakvim prtljažnikom, jako jeftinim interijerom i činjenicom da ekran uopće nije zakrivljen prema vozaču. Ne osporavam kvalitetu samog auta, ali nakon što sam sjeo u nju, nisam se mogao ne zapitati šta u slučaju novog ja tu plaćam 30k €.
Ovo je očito neka starija Corolla, a pretpostavljam da je i pitanje paketa opreme. Vozim zadnju TS varijantu (proizvedena krajem 2023. g.) i ekran je veći i bez ovih gumba sa strane, ekran iza volana veći, hrpa kojekakvih tehnologija ugrađena (ok, nije baš osnovni paket opreme) i bunker ogroman s obzirom da je TS (karavan) izvedba. Unutrašnjost je robusna, ni blizu jeftinog izgleda i osjećaja na dodir, nema nikakvih cvrčaka ni nakon godinu dana svakakvih terena. Istina, malo fali pretinaca, a i USB konektor na retrovizoru bi bio dar s neba. Ne kužim ovo s prostorom iza kak je riješeno u običnoj Corolli, kod mene svi bez problema sjedaju iza, a vozilo se i ekipe od po 180+ cm. Baš gledam po aplikaciji, ovih sam dana vozio par međugradskih ruta od po 50-100km, potrošnja izvan grada 3,5L. Po gradu milina za voziti dok su gužvare, a potrošnja isto bezveze. Nema turbine, nema anlasera, nema GPF filtera, savršeni automatski mjenjač, remote klima, električni bunker, ključ od auta uopće ne diram, 10g jamstva dok se servisira u ovlaštenom servisu, ono, auto je meni zakon. 33k mu je bila cijena u salonu na akciji, nemam pojma dal ih ima rabljenih u ovim zadnjim izvedbama, ali možda već ima po vani.
Ovo je bio hatchback ako se ne varam 2020, šokantno malen auto.
TS ima 6cm veći međuosovinski razmak od hatchbacka, zato ima više mjesta na zadnjoj klupi.
Ovo je bio hatchback ako se ne varam 2020, šokantno malen auto.
Kod Corolle i treba gledat TS, iz razloga jer je po meni ljepsi a normalno i veci auto.. i obavezno redizajn gdje su redizajnirali dosta stvari unutra.
Taj iz 2020 isto tak treba bit ispod 20k€, jer vec 2022 sa malo km se nadje za 21-22k€
Pozdrav ljudi, trebam pomoć oko izbora automobila.
Naime žena je u firmi dobila opciju izbora bilo kojeg automobila dostupnog u RH uz sljedeća ograničenja:
1. do 35000 EUR uklj. PDV novi (eventualno salonski model), nikako rabljeni
2. benzinac
3. mora službeno moći vući 2t prikolicu (to je naš uvjet, ne firmin, mora moći vući prikolicu s dva konja).
Znam što tražim ali nisam u autima i malo mi je teško kopati podatke, pogotovo jer je kapacitet za vuču nekad nemoguće naći. Idealno bi bilo da je pickup, ali to ne postoji novo za tu cijenu.
Jedino što smo koliko toliko našli je KGmobility (bivši SsangYong) Torres, za kojeg kažu da može vući 1.5t s manualnim, odn. 2t s automatskim mjenjačem, no to je 1.5L motor, što meni zvuči suludo.
Pa si mislim možda netko ovdje zna takvu informaciju, ja sam prekopao sve što mogu da uopće iskopam koji modeli bi dolazili u obzir, no osim ovog jednog svi staju na 1.5t.

Naime žena je u firmi dobila opciju izbora bilo kojeg automobila dostupnog u RH uz sljedeća ograničenja:
2. benzinac
3. mora službeno moći vući 2t prikolicu (to je naš uvjet, ne firmin, mora moći vući prikolicu s dva konja).
Znam što tražim ali nisam u autima i malo mi je teško kopati podatke, pogotovo jer je kapacitet za vuču nekad nemoguće naći. Idealno bi bilo da je pickup, ali to ne postoji novo za tu cijenu.
Jedino što smo koliko toliko našli je KGmobility (bivši SsangYong) Torres, za kojeg kažu da može vući 1.5t s manualnim, odn. 2t s automatskim mjenjačem, no to je 1.5L motor, što meni zvuči suludo.
Pa si mislim možda netko ovdje zna takvu informaciju, ja sam prekopao sve što mogu da uopće iskopam koji modeli bi dolazili u obzir, no osim ovog jednog svi staju na 1.5t.
Možda ova nova Dacia Bigster, ili Škoda Kodiaq ako dogovorite neki popust da dođe ispod 35k.
2. benzinac
Trazim zadnjih sat vremena i nist nemrem nac osim donekle jednog auta, cak sam isao na par AI modela i nop, oni ponude neke aute ali kod nas su ti vec oko 40k€ i taj jedan koji je malo blize 35k. Problem je isto i ak nadjes auto sa motorom koji moze tolko povuc, fwd verzije imaju tipa 1600kg vucne sile dok tek awd 2000+kg, a awd je skuplji za 3-4-5k€...
Ne znam dal pod benzinac mislis cisti benzinac (jer danas ih prakticki nema, svi su neki full hibridi ili mild hibridi), i pri uvozu hibridi koji se ne pune nemaju popust nego se gleda direkt co2 od benzinskog motora pa zato pitam...
Jedino sto mi je preporucio (ako je tocno, ali citam kao da je), je Ford Kuga 2.5 FHEV sa AWD pogonom (to je hibrid koji puni bateriju kocenjem ili voznjom, nema uticnice), sa AWD pogonom do 2100kg.
https://www.grandauto.hr/EasyEdit/UserFiles/fordcjenici/211124/kuga-mca.pdf
Gore link cjenika grandauta, znaci 2.5 FHEV sa AWD pogonom je po ovom najjeftiniji 37650€ bez ikakvih popusta, sad jedino mozda njih kontaktirat (ili cak doc uzivo) i pokusat se dogovorit za popust... i eto, doslovno sve ostalo sto se nudilo je jos blize 40k € ili dosta vise
Za 35k € jako tesko, za 40k € bi islo da moze povuci 2 tone.
Za to treba nekakav 2.0 Turbo motor sa AWD, a to naci za 35k novo je jako, jako tesko (mozda nemoguce).
I meni se čini nemoguće iskreno.
Cijeli dan kopam, ali jbmu sve, naći taj podatak čisto napisan u specifikacijama je pakao.

Mislim da nemoguće, htio sam ti CX5, ona ima 2.0 i 165ks; 1.8t može vući pa reko ako ti je ok (imali su neku akciju za 37K s dobrom opremom), ali izgleda da je doslovno pred koji dan maknuta iz ponude kod nas.
Uglavnom, sretno i nadam se da ćeš negdje nešto iskopati.
Hvala dečki, pogledati ćemo još i Kugu i CX5. Benzinac je samo zbog politike firmw o smanjenju emisija, tako da su hibridi i pogotovo EV-ovi dobrodošli, dapače, ali EV-ovi u principu puno manje mogu vući (po papirima).
Upravo smo se vratili izvana, bili smo gledati ove kineze i KGM-a.
Uglavnom, kinezi ništa... Čak se kuka niti ne može ugraditi uopće. Forthing jako lijepo izgleda, po svemu mi se sviđa, ali vuča nula bodova. Geely isto ništa od vuče, nisam niti gledao ga iznutra.
Jedino što na papiru može vući 2t je KGM Korando s automatskim mjenjačem, čak ne niti Torres kako sam napisao u inicijalnom postu (on je do 1.5t).
Inače interesantno mi je da KGM Torres EVX, električna verzija, također može vući 1.5t. Inače su el. automobili jako ograničeni po tom pitanju, navodno jer su u startu teži, tako da me ovo s jedne strane čudi.
A trebala bi u 2025. na tržište doći i hibridna verzija Torresa, no čak niti prodavač u salonu neđa nikakvih informacija, niti kada, niti koliko bi košta, a kamoli koliko bi mogao vući.

CX-5 isto nemres vise novi narucit jer ga nema, meni je to isto bila prvo jedna od opcija dok nisam otisao na cjenik i dostupne modele i vidim da nema cx5... Ima CX60 ali je najjeftiniji 55k€, isto sam mislio da bi i mazda 6 tu dobro legla ali vidim da je nova mazda 6 full elektricna i za long range model traze malo manje od 50k€.
Kužim. A ništa onda, biti će ili Korando ili Kuga ako upadne u cifru.
Vidio sam da još Nissan X-Trail upada u tu kategoriju, on je isto nešto skuplji ali možda se nađe neki salonski model i žena užica neki popust.
Uglavnom, Korando ima 1.5L motor, kažu 163 KS i 2t može vući, a za tu cijenu se još može napucati dodatne opreme unutra. Gle, na firmu je, ima 5 godina garancije, ako motor ne može to podnijeti budu ga servisirali.
Iako bih ja stoput radije Kugu s 2.0 motorom. Vidjeti ćemo.

Ford Kuga bi ti trebala imat i 2,5L Full Hybrid i Plug-inHybrid motore. Na zalost nemam pojma kolko mogu vuci.
Sad mi knjizica nije blizu,al S-Max sa 2.5l Full Hybrid motorom i 7 sjedala mislim da moze vuci oko 1.6t, nesto vise ako je bez 7 sjedala. Ne znaci ti puno jer se vise ne proizvode, al cisto info da mozda mozemo nagadjat :) da bi Kuga koja je laksa (mozda laksa hehe) i s istim motorom ili plug-in verzija mozda i mogla povuci 2t.
Ford Kuga bi ti trebala imat i 2,5L Full Hybrid i Plug-inHybrid motore. Na zalost nemam pojma kolko mogu vuci.
Sad mi knjizica nije blizu,al S-Max sa 2.5l Full Hybrid motorom i 7 sjedala mislim da moze vuci oko 1.6t, nesto vise ako je bez 7 sjedala. Ne znaci ti puno jer se vise ne proizvode, al cisto info da mozda mozemo nagadjat :) da bi Kuga koja je laksa (mozda laksa hehe) i s istim motorom ili plug-in verzija mozda i mogla povuci 2t.
Plug in navodno nemre povuc 2t, ali FHEV sa 132kw i AWD po speckama moze legalno preko 2 tone povuc, to je onaj tip hibrida sto se ne puni nego on ovisno o opterecenju pali gasi motor... po meni je tu jedino mana taj eCVT sa tom jednom brzinom (ili 2 ak ima kvacilo) posto ce mozda bit malo bucniji naspram nekog obicnog automatika
Pozdrav!
Dali je netko nedavno uvozio električni auto iz Austrije, pa da mi iz prve ruke može reći kako ide postupak?
Guglao sam dosta o tome, ali većina stvari koje sam našao je jako općenita, i nisu objašnjeni detalji.
Konkretno, zanima me kakav je postupak kad čovjek koji prodaje auto nije vlasnik auta, nego je vlasnik leasing kuća?
Treba ti CoC dokument (da ne moras raditi homologaciju), račun (na kojem je istaknut/vidljiv PDV, kako ga ne bi opet platio), prometna.

Ma nemam pojma, čim više čitam o tome, manje znam.
Što je sa Zoll tablicama? Postoje žute i crvene navodno, žute traju tjedan dana i dođu 100€, crvene traju mjesec dana i dođu 200€.
Realno, tjedan dana mi je i više nego dovoljno da sve to riješim, ali s druge strane sam naišao na informacije da žute nisu za vozit auto preko granice nego samo unutar države.
Treba ti CoC dokument (da ne moras raditi homologaciju), račun (na kojem je istaknut/vidljiv PDV, kako ga ne bi opet platio), prometna.
Bold 200% netočno.
Ma nemam pojma, čim više čitam o tome, manje znam.
Što je sa Zoll tablicama? Postoje žute i crvene navodno, žute traju tjedan dana i dođu 100€, crvene traju mjesec dana i dođu 200€.
Realno, tjedan dana mi je i više nego dovoljno da sve to riješim, ali s druge strane sam naišao na informacije da žute nisu za vozit auto preko granice nego samo unutar države.
Tako je, možeš ti riskirati i sa žutima izvan džrave ali takve najviše vole zaustavljati, i onda si najeb..
Homologaciju moram svakako radit, jel tak?
Jedino mogu ustedjet nesto novaca ako CoC dobijem gore umjesto da ga vadim tu.
A tablice znaci obavezno crvene ;)
Homologacija se mora radit (i radi se kad zavrsis carinjenje, tj. radis ju kad dodjes na tehnicki sa autom), coc nema veze sa tim. Coc dokument ako ga i dobijes MORA bit original a ne kopija, ako dobijes kopiju ili ga uopce ne dobijes onda kod ovlastenog zastupnika za to vozilo u HR zatrazis potvrdu proizvođaca (~50€). Za tablice je meni 2 puta receno (iz dvije njemacke pokrajine) da iskljucivo crvene za izlazak iz Njemacke, zute se koriste kao "probne" tablice ako ostajes u toj drzavi. I mislim da su ti zoll tablice u Austriji inace dosta skuplje nego u DE, racunaj cak 300-400€. za crvene...
S time da ja kada sam uvozio polovnu Mazdu 3, na Austrijskom CoC certifikatu nije pisalo CoC (tj. Certificate of Conformity) pa mi ga nisu htjeli priznati i svejedno sam morao vaditi (svi su isti podaci na njemu kao na Njemackom kasnije kada sam uvozio Mx-5, samo eto, drugacije se zvao)
Za Mazdu je za dobiti kod nas proces bio dosta jednostavan i kostao je 40ak eura koliko se sjecam, preko maila sa brojem sasije sve rijeseno.
j sam vec 3 puta sa zutim, slobodno ih uzmi jeftinije su jedisto sto traju puno krace pa racunaj dal ces stici obaviti ako ne onda uzmi crvene.
j sam vec 3 puta sa zutim, slobodno ih uzmi jeftinije su jedisto sto traju puno krace pa racunaj dal ces stici obaviti ako ne onda uzmi crvene.
Baš iz austrije?
Na par mjesta sam pročitao da su žute za "unutar" države, a crvene ako ideš preko granice. Sad, teoretski, sa žutima nejdem preko granice jer granice nema ni između Austrije i Slavenije, ni između Slovenije i Hrvatske.
iz Njemačke al i za Njemačku je isto pravilo da treba crvene pa se uvozi sa žutim.
Kužim. A ništa onda, biti će ili Korando ili Kuga ako upadne u cifru.
Vidio sam da još Nissan X-Trail upada u tu kategoriju, on je isto nešto skuplji ali možda se nađe neki salonski model i žena užica neki popust.
Uglavnom, Korando ima 1.5L motor, kažu 163 KS i 2t može vući, a za tu cijenu se još može napucati dodatne opreme unutra. Gle, na firmu je, ima 5 godina garancije, ako motor ne može to podnijeti budu ga servisirali.
Iako bih ja stoput radije Kugu s 2.0 motorom. Vidjeti ćemo.
Bok, nažalost, mora se ići na Fordove švapske stranice da se vide tehnički podaci...
dakle Kuga, jedino ti full hybrid s pogonom na sve kotače i PHEV s prednjim pogonom može tegliti 2100 kg, ostali od 1600-1800 kg...