Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.815
|
čitano: 16.311.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
1BIT kaže...

Dugotrajnost takvog sustava ovisi o kvaliteti ležajeva koji su ugrađeni u zupčanike, ali da, zupčanici sigurno dugo izdrže ako se ulje redovno mijenja, tj ako je adekvatno podmazivanje

samo mi je malo upitna efikasnost.. nekako mislim da bi trebalo biti više trenja u igri u odnosu na lanac?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
A kako su riješili zračnost zupčanika?
Nisam sad siguran jeli ona konstantna od pocetka ili kontinuirano nastaje.. :/
HTC 10 | (HTC 8X :) no more)
13 godina
Auti - ultimativna tema

Nikako nije rijeseno jer bi dolazilo do blokade zupcanika kada se motor zagrije, rade unutar tolerancije, a kada se iz nje izade moraju se zamijeniti ili bude jedan zupcanik koji se moze podesavati da kompenzira, buka je smanjena tako da se koristi "skarasti" zupcanik. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 0:25 (ivanzu).
14 godina
odjavljen
Auti - ultimativna tema

Jel ima neki poseban razlog zašto su Široki od VWa skupi? Npr ovaj, star skoro 11 godina da toliko košta :O

https://www.njuskalo.hr/auti/vw-scirocco-1.4-tsi-oglas-29449732

12 godina
Auti - ultimativna tema

Imam trilemu, kupujem 5 godina stari crossover/SUV i sad kad bi birali između KIA sportage, Hundai ix34 i Nisan Qashqai koji bi izbor bio.

Ako je moguće reći i razlog zašto neki nebi uzeli nikako.

I da svakako benzin ili dizel.

8 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Mislis valjda na Hyundai ix35 odnosno Tucson, jer ix35 ime je zadrzao samo za Kinu.

Kia Sportage i Hyundai Tucson su ti u principu isti automobili, koji su Kia i Hyundai razvijali skupa.

Izbor agregata je takodjer isti. Dakle ako biras ta dva, gledas koji ti je bolje opremljen, manje kilometara i povoljniji.

Nissan Qashqai i Renault Kadjar su isto takva braca kao Kia i Hyundai. Opet ista stvar kao i gore,

kupit koji ti ima vise opreme, manje kilometara i povoljniji, te naravno novije godste.

Dakle imas izbor izmedju Koreanaca i Francuza, jer Nissan je u principu francuz. Osim ako bas ne uzmes

model sa Nissan agregatom, ali i dalje je tad Francuz, sto se vidi i po dizajnu i komociji.

Dakle tebe zanima kompaktini J-Segment SUV-a Compact Crossovers, pa si pogledaj na listi

sto ti se najvise svidja izgledom i mogucnostima:

https://en.wikipedia.org/wiki/J-segment

A sto se tice diesel/benzin/hibrid, to je po tvojim mogucnostima.

Ako vozis puno po gradu - benzin/hibrid, ako vozis puno po terenu,

sumarcima, blatu itd, onda dizel svakako. A ako vozis vecinom

otvoreno i nesto grada, tu mozes birati i dizel i benzin, neces fulat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 8:22 (Čitatelj).
13 godina
Dex.pwn kaže...

Jel ima neki poseban razlog zašto su Široki od VWa skupi? Npr ovaj, star skoro 11 godina da toliko košta :O

Ici ce taj puno nize, pogotovo sa tim motorom i toliko km.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 12:27 (ivanzu).
14 godina
Dex.pwn kaže...

Dosta ih malo ima, a relativno su privlacna roba. Mada ovaj sumnjam da ce toliko dobit. Frend je nedavno uzeo jednog s manje km i jacim motorom za manje.

ivanzu kaže...

Ici ce taj puno nize, pogotovo sa tim motorom i toliko km.

Da ce ici nize, hoce, ali bas puno nize sumnjam. Vjerujem da ce uletit neki VW zaljubjenik i kesirat 6500-7000 tisuca.

13 godina
Auti - ultimativna tema

Taj TSI iz tih godina je na jako losem glasu, a na 300k km je cesto kaput, slabija verzija je malo pouzdanija ali ne puno. Mozda netko uzme ali mislim da ce se dugo prodavati pa ce cijena ici dolje. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 12:45 (ivanzu).
14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Momci imam dilemu,poznanik mi prodaje audi a5 2013 godiste,s line iznutra i izvana,mehanicki mjenjac,90tkm 1.8 tfsi.

Auto je u besprijekornom stanju,znaci kao iz salona, iznutra i izvana.Redovno odrzavan,sve tip top. Imam cca 10 dana da se odlucim uzet ili ne.

Trazi 20 iljada eura pa me zanima vase misljenje o toj masini,kakva su odrzavanja i opcenito pouudanost tih masina.

Kaze mi poznanik iz njemacke koji ima autosalon da su ti 1.8 tfsi dosta problematicni motori,pa sad sam malo neodlucan

13 godina
Auti - ultimativna tema

Bile su prve i druge generacije, kod njega je treca generacija kod koje moze lanac otici i aktuator turbine od vecih kvarova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 16:03 (ivanzu).
12 godina
Dex.pwn kaže...

To skupo ? Nisi ti vidio oglas na vw grupi... Golf 5 sa "170 000tkm" za samo 8000€, ali nije fixna cijena 

Edit: ne moram nit govorit da ima 6 brzina + rikverc... pa to je prilika da boli glava

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 17:20 (hahhaajaads).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

hm, ko bi rekao, u Italiji je tak toplo da se lik u kratkim rukavima vozi u kabrioletu, a kod nas već grijanje pališ u autu

14 godina
odjavljen
Plus rikverc
Kao da je to dio dodatne opreme 😂
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Danas sam na zaobilaznici naletio na zanimljivog švabu, bila mi radna subota, pa je srećom manje prometa, milina za vozit se i pičim 140, ne sjećam se kad sam zadnji put imao mogućnost tolko vozit po zaobilaznici od silnog naroda u lijevoj traci i uglavnom vidim u ogledalu mi dolazi neki audi, već na 500m, možda i više lik pali lijevi žmigavac, ja mu se maknem, švabo je prošao valjda sa 170km/h pored mene, vratim se poslje njega u lijevu i vidim kako vozilu ispred također pali lijevi žmigavac, al šta balkanac zna šta je to, naravno švabo mu se na guzici nastavio tako vozit sa upaljenm lijevim žmigavcem, a vozili se 120, tak da sam ih sustigao
Hebi ga, sve što je lijepo kratko traje...

Al fora stvar, jer blendat ne smiješ, trubit ne smiješ, pa barem lijevim žmigavcem možeš signalizirati ovome ispred da ti se makne, kao na stazi tokom utkre...

BTW:
Naletio na hodla danas, ovaj spojler mu strši ko sunčani kolektor, nit sunca, nit vjetra, digo se uzalud...

11 godina
Auti - ultimativna tema

Zamrznulo danas na staroj zagorskoj, laganini voznjica, kisa pada sta ces, nemres brze od 90, vani nekih 15 stupnjeva, grijanje na 22, taman. 

Odjednom pocelo puhat vruce, netko nafrljio grijanje do daske, nista mi jasno nije pa sam ugasio. Upalim i snimim vanjska temperatura -50!! Pošto je bilo na auto, valjda je klima isla zagrijat sa -50 na tih 22.. Pretpostavljam da mi je riknuo neki senzor ali pred dva tjedna, isto iz zagorja, klima prestala radit, puse samo ventilator, ok nije bilo prevruce al kad sam stigao doma, digo haubu i dimilo se s lijeve strane, negdje oko kompresora klime, alternatora sta ja znam.. Navecer idem van, klima radi ko da nis nije bilo sve do danasnjeg slucaja. Cudan auto. Sutra ce sigurno bit ok.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Veceras mi se dogodilo da nakon sto sam upalio auto, u leru su mi okretaji poceli rasti, prvo na 2000, zatim 2500 i onda na 4000rpm. To je trajalo minutu, dvije i vratilo se na normalno.

Auto okej ide, nisam nista primijetio u zvuku i radu motora, sve okej.. Je li moguce da je to bila neka regeneracija?

Svaki dan par km do posla, i 5/6 puta na tjedan malo duzih voznji od 60ak km.. Okretaji mi se vrte od 1500-3000 dok vozim. 

Radi se o bmw f30, kraj 2013.-e godine. Kako uopce prepoznati regeneraciju? 

Who cares anyway.
13 godina

El bilo dima? Da nije rani znak iberturaze

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
12 godina
res03pem kaže...

Veceras mi se dogodilo da nakon sto sam upalio auto, u leru su mi okretaji poceli rasti, prvo na 2000, zatim 2500 i onda na 4000rpm. To je trajalo minutu, dvije i vratilo se na normalno.

Auto okej ide, nisam nista primijetio u zvuku i radu motora, sve okej.. Je li moguce da je to bila neka regeneracija?

Svaki dan par km do posla, i 5/6 puta na tjedan malo duzih voznji od 60ak km.. Okretaji mi se vrte od 1500-3000 dok vozim. 

Radi se o bmw f30, kraj 2013.-e godine. Kako uopce prepoznati regeneraciju? 

To nije nikakva regeneracija, da je radio regeneraciju onda bi se rpm trebao podic do max 1000 a ne do 4000, povecat potrosnja i sl...

Edit: bolje sto prije odi u servis da pogledas sta se desava, nek se napravi dijagnostika pa vidi sta ocitava jer nakon sto si upalio auto i okretaji se popnu po 4000 to je jednostavno unistavanje motora...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2019 22:41 (hahhaajaads).
5 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Slomio sam plastiku retrovizora na Cliu 3. Jel zna netko gdje da uzmem i koje su cijene? Napominjem radi se o plastici sa stražnje strane, sve drugo je ostalo živo 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Oko 100kn na siluxu ili odes kod nekoga tko prodaje polovne dijelove.

5 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Oko 100kn na siluxu ili odes kod nekoga tko prodaje polovne dijelove.

Ekspresan odgovor i ekspresno naručeno. Šteta što nemaju i unutarnji retrovizor.

Novo pitanje - s čim najlakše očistiti staro lijepilo sa vjetrobranskog stakla, ostalo od starih vinjeta, ne ide baš ovim običnim sredstvima?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2019 18:43 (wiksi94).
17 godina
Medicinski benzin.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Pitanjce. 

Koliko su točni ovi online kalkulatori za uvoz auta?

Imam nekog u familiji tko često putuje u DE i nazad, te mu nije problem naći i dovesti auto. Dakle, nebi imao nekog posebnog troška. Sad, koliko je isplativo uvoziti nešto jeftino sa malo više co2? Recimo nekog starijeg benzinca sa ~200g co2. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
7 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Crkla mi žarulja iznad registracije i desni prednji žmigavac na Peugeot 207, zna li itko koje da uzmem?

15 godina
neaktivan
love2ml86 kaže...

Crkla mi žarulja iznad registracije i desni prednji žmigavac na Peugeot 207, zna li itko koje da uzmem?

Zna google: LINK

BTW:
Kad izvadiš žarulju, na njoj ti piše koji je tip žarulje...
A predlažem ti da si i par kratkih žarulja kupiš, za rezervu, jer nikad ne znaš kod peugeota kad će i one crknut

Off topic:
RESTAURATORI:

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2019 23:02 (1BIT).
17 godina
dv14 kaže...

Pitanjce. 

Koliko su točni ovi online kalkulatori za uvoz auta?

Imam nekog u familiji tko često putuje u DE i nazad, te mu nije problem naći i dovesti auto. Dakle, nebi imao nekog posebnog troška. Sad, koliko je isplativo uvoziti nešto jeftino sa malo više co2? Recimo nekog starijeg benzinca sa ~200g co2. 

Poprilično su točni, pogotovo za novije aute gdje imaš točne kataloge koliko je auto koštao nov u HR. Naravno, toj cijeni onda dodaš još neki mali iznos ukoliko auto ima bolju opremu, jer ti to sve ulazi u cijenu carinske trošarine.

A starog benzinca sa 200co2.. jako puno. Upiši si podatke točnog auta u kalkulatore pa vidi, ali to je ogroman co2 i za to je uvoz brutalan. Do 130co2 je uvoz ok, preko 130 drastično poskupljuje. Naravno, opet ne mora biti da se ne isplati.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
13 godina

JE velik Co 2, ali ako je star auto opet nece biti previse

Starost skine cijenu

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers." - Colin McRae
12 godina
Auti - ultimativna tema

na koji nacin se placaju auti iz uvoza iz njemacke?

ako prodaje neka auto kuca polovne, kako se dogovori placanje na rate? imaju li prakse znacajnije spustiti cijenu auta ako se npr 30% iznosa plati odmah u gotovini?

17 godina
Fanu kaže...

na koji nacin se placaju auti iz uvoza iz njemacke?

ako prodaje neka auto kuca polovne, kako se dogovori placanje na rate? imaju li prakse znacajnije spustiti cijenu auta ako se npr 30% iznosa plati odmah u gotovini?

praksa je gotovo uvijek platiti nesto u gotovini, ne vidim zasto bi ti dali popust na temelju toga.

za placanje na rate ce ti vjerojatno gledati Schufa rating (kreditni rating), a posto si stranac nemas Schufu..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice