Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.053
|
čitano: 14.007.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
ivanzu kaže...
RuskeGTT kaže...

to ovaj zadnji zadnji? ima gdje cijenik pdf?

https://fordcms.blob.core.windows.net/media/Croatia/Cars/Focus/Novi%20Ford%20Focus%20cjenik

Ma nije im losa niti Fiesta Mood Plus, 100ks benzinac za 108k kn.

I knew a man who once said: Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Ako auto ima dolje na vratima niske tonove a gore kod retrovizora visoke, jel dolje svejedno mogu ubacit ove 'koaksijalce' i radit će i visoki i niski?

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
14 godina
nul-3 kaže...

Ako auto ima dolje na vratima niske tonove a gore kod retrovizora visoke, jel dolje svejedno mogu ubacit ove 'koaksijalce' i radit će i visoki i niski? 

u pravilu da, ali zašto bi to radio? sistemci su uvijek bolji od koaksa, a i postoji dobar razlog zašto se visoki stavljaju bliže glavi.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
Backdraft kaže...

Ne da nije loše nego je preloše. 

14 godina

Ovi dolje su loši, a visoki rade ok. Dakle da ostavim te stock visoke a dolje uzmem samo niskotonce?

Jel može neka preporuka, treba mi samo 2 neka što jeftinija. 4x50W mi je radio, no iza nemam nikakve spojene, niti planiram

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
16 godina
Auti - ultimativna tema

Na štefanje sam se prehitil s quadom. Natukel sam si guzicu, prepone i kicmu. Sva sreca nije mi nis strasnoga, jbg hodal sam 2 tjedna ko šestar . Štete ne motoru ima, jucer sam ga iso rastaviti. Popucale plastike na volanu, šmigavac, špigelj, zaštite a ramena. I najebal mi je zadnji desni lager. Pa sam odlucil promjeniti oba dva. Kad je vec u rasulu promjenil sam kocione obloge odmar. 

BTW. ne pokušavajte kod kuće 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
mystik kaže...
Backdraft kaže...

Ne da nije loše nego je preloše. 

Ne kužim zašto je fiesta išta lošija od focusa, doslovno su samo smanjili focusa i nalijepili fiesta.

Ili možda nisam upućen u neke flopove sa motorom, konstrukcijom i slično?

I knew a man who once said: Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
13 godina
Auti - ultimativna tema

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/kia-ceed-napravila-dar-mar-u-klasi-pobijedivsi-novog-focusa-golfa-i-drustvo-s-tri-razlicita-motora-na-tri-usporedna-testa-njemackog-auto-bilda/8256059/

Kad već pričamo o toj klasi, Kia u Auto Bildu pobijedila Golfa, Focusa, Megana... Il je netko dobio stvarno ogroman poklon za vrijeme pisanja članka  ili su koreanci napravili odličan posao s Ceedom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 10:09 (CyberDemonVZ).
14 godina

Placeni test

Focus je najbolji trenutno u toj klasi

Huawei Mate 20 Pro
14 godina
pasko kaže...

Placeni test

imaš dokaze ili naklapaš?

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Prodani primjerci najbolje dokazuju koji je vozilo gdje na ljestvici, sve ostalo su priče za malu djecu.

Tu bih izuzeo flotne prodaje tipa za policiju, ministarstva i slično. Prošle godine je kupljeno navodno  60k novih vozila u HR, ako izuzmemo flotne( koja je manji dio ove brojke )  prodaje to je odlična brojka.

A vidim tu po mjestu-gradu, pun klinac novih vozila ljudi pokupovali, dal na ''kredu'' ili gotovina, nebitno.

Pa tu u mom selu sa cca 1k stanovnika dosta novih vozila jer regano, znači nije nam tako loše 

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
16 godina

Ne daje Kia bezveze 7 godina garancije na svoje modele...

11 godina
kostolomac kaže...

Prodani primjerci najbolje dokazuju koji je vozilo gdje na ljestvici, sve ostalo su priče za malu djecu

broj prodanih primjeraka nije dokaz ničega, to je samo pokazatelj malom muji kojim putem kad je neodlučan... po onoj narodnoj - kud svi, tud i mali mujo

15 godina
Auti - ultimativna tema

mdaa...

najbolji su mi rvacki strojarski inženjeri...

Sveto Trojstvo kod njih je: Gospodin Bog, Sin Njegov Isus i Folksvagen Avto..

"Kaj radiš?" - "Ma malo mi nešo se čuje dizna na 3. cilindru, pa da eto poštelam..."

da tak često curama/ženama turnu glavu pod haubu, imale bi osmijeh od uha do uha, ali ne, VW je najbolje avto, ne kvari se, troši ko upalajač....

Ju je je? Je ju je!
7 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Zakon velikih i malih brojeva. Mogu znaciti sve a ne mora znaciti nista.

HR nije trziste za mjerilo. Tu svaki mujica zeli vozit dizlo jer ima vise njtnmetri i da ga moze zagaravit i zacvilit ko najveci seljo beljo.

https://www.motoringresearch.com/car-news/europes-best-selling-cars-2018/

https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/2018s-most-popular-cars-europe-%E2%80%93-country

A kad se gleda na svjetskim razmjerima, tu su i automobili koji se ne prodaju u Europi (neki su se prodavali, a neki ce tek doci u EU):

https://www.automobilexyz.com/top-12-most-popular-cars-in-the-world-in-2018/

I zbog toga Auris gubi ime i postaje Corolla, tako da Toyota jos vise moze zacementirati mjesto broj 1 najprodavanijeg automobila

u svijetu, i svih vremena. Sto opet ne znaci nista, jer zadnjih par godina su toliko popularni SUV-ovi, da ocekujem da ce u 2019 top 5 automobila bit bar 3 SUV-a,

ako ne i vise, te tu ne ocekujem ni jednog Japanca ni Azijca, nego Europljane - VW agresivno ide sa SUV-ovima, T-Cross, T-Roc, Tiguan, Taureg, sve na T...

A s obzirom kakva je ova zima u Alpama, AWD ce se prodavati ko burek kod brace.

https://www.facebook.com/events/burek-kod-bra%C4%87e-viennaaustria/1095767010495286/

14 godina
Backdraft kaže...

Ne kužim zašto je fiesta išta lošija od focusa, doslovno su samo smanjili focusa i nalijepili fiesta.

Ili možda nisam upućen u neke flopove sa motorom, konstrukcijom i slično?

Nije uopće problem u autu. Problem je u cijeni koja stoji uz njih. Uvalili sad MUPu parsto Focusa pa digli nos. Jasno mi je također da je novi model Focusa u pitanju, ali to je lova po kojoj se kupuje VW, kojemu btw. svi seru kako je preskup. A Golf je kao cjelina bolji/kompletniji auto nego Focus. Ista priča kao i s Fiestom i Polom. A također imaju jako dobru konkurenciju u Meganeu/Cliu, 208/308, a cjenovno ih i Kia/Hyundai pere. 

pasko kaže...

Placeni test

Po čemu točno? Cjelokupno je najbolji Golf(kao kompromis svih stvari sa 308 kao jednom također zanimljivom alternativom, ne uključujući premium klasu A3/A-klasu/1er) a vozački je Civic taj koji odnosi pobjedu. 

Backdraft kaže...

Ne daje Kia bezveze 7 godina garancije na svoje modele...

A na što točno vrijedi tih 7 godina garancije u Kii? Jer u početku nije baš vrijedilo na puno stvari u autu.

Stric_Jura kaže...

mdaa...

najbolji su mi rvacki strojarski inženjeri...

Sveto Trojstvo kod njih je: Gospodin Bog, Sin Njegov Isus i Folksvagen Avto..

"Kaj radiš?" - "Ma malo mi nešo se čuje dizna na 3. cilindru, pa da eto poštelam..."

da tak često curama/ženama turnu glavu pod haubu, imale bi osmijeh od uha do uha, ali ne, VW je najbolje avto, ne kvari se, troši ko upalajač....

RH je nebitna u pogledu prodaje auta u EU, a kamoli u svijetu. Mora da su sve ostale zapadno-europske države gdje VAG ima također jednak ili veći udio u prodaji novih vozila dolazili kod hrvata po savjete.

Činjenica zašto i dan danas VAG grupa ima jako dobru prodaju je servisna mreža i dostupnost djelova. Bilo novo, bilo staro, svaki rođo mehaničar će pošarafat VWa. 

Čitatelj kaže...

Zakon velikih i malih brojeva. Mogu znaciti sve a ne mora znaciti nista.

HR nije trziste za mjerilo. Tu svaki mujica zeli vozit dizlo jer ima vise njtnmetri i da ga moze zagaravit i zacvilit ko najveci seljo beljo.

I zbog toga Auris gubi ime i postaje Corolla, tako da Toyota jos vise moze zacementirati mjesto broj 1 najprodavanijeg automobila

u svijetu, i svih vremena. Sto opet ne znaci nista, jer zadnjih par godina su toliko popularni SUV-ovi, da ocekujem da ce u 2019 top 5 automobila bit bar 3 SUV-a,

ako ne i vise, te tu ne ocekujem ni jednog Japanca ni Azijca, nego Europljane - VW agresivno ide sa SUV-ovima, T-Cross, T-Roc, Tiguan, Taureg, sve na T...

Ma nemaš ti pojma, jesu ti lijepo objasnili da samo rvatine kupuju VAG aute. Pametni europljani kupuju nešto drugo. Ili ipak ne?

U globalnom pogledu se javljaju neki modeli koji imaju smisla samo na određenim tržištima, pa tak svaki 10ti amer vozi F150 jer je to njima fora. Kod njih ni ne možeš kupiti ništa manje od kompakta jer je to sramota, plus ak nema V8 onda ne valja. 

Mene više zanimaju brojke u Kini pa onda Indiji. Dvije najmnogoljudnije zemlje, koliko utječu na promjenu u ovim statistikama. 

A ovu pošast od SUVa neću komentirat. Samo se nadam da će ih nešto izbrisat s lica zemlje čim prije. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Koje gume preporucujete ovih dimenzija sa slike?

Jesu li Nexen wt1 ok?

https://www.molydon.hr/auto-i-kombi-gume/winguard-wt1-104-t-nexen-195-65-r16-zima-guma-8807622147784?gume_filter=R16:65:195:ZIMA

Preporucujete li neke druge? Trazim neke best buy za kombi sa pogonom na sva 4. Prelaziti cu vjerojatno nekih 10-15k godisnje. Zivim u Zg-u ali cesto idem i do Osijeka i okolice gdje zna biti dosta snijega (a i putem nerijetko)

13 godina
Auti - ultimativna tema

Preporuka nekog manjeg gradskog benzinca do 17, 18 tisuća kn?

13 godina
Auti - ultimativna tema

Golf 7 FL je losiji auto od Golfa 7 "original", a najbolji auto ne postoji posto svatko bira po sebi. Focus je po meni hebeno preskup izvan mood opreme. Za 1.0 motor ne dajem 180k kn, za Kiu ne znam ali test je sumnjiv posto je njihov 1.6 dizlo za k. sto se tice performansi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 15:40 (ivanzu).
14 godina
Auti - ultimativna tema

U slucaju Kie recimo, na 2+ godine garancije. Moze li se auto servisirati van ovlastenih servisa? (Recimo unutar tih 7 godina)

Di2 & EPS FTW!
16 godina
picajzla0707 kaže...
kostolomac kaže...

Prodani primjerci najbolje dokazuju koji je vozilo gdje na ljestvici, sve ostalo su priče za malu djecu

broj prodanih primjeraka nije dokaz ničega, to je samo pokazatelj malom muji kojim putem kad je neodlučan... po onoj narodnoj - kud svi, tud i mali mujo

Glupost, očito je tako onda u cijeloj Europi po toj tvojoj ''narodnoj''.

Brojke su neumoljive, i jedini pravi pokazatelj koga se najviše prodaje bez obzira o kojoj zemlji se govori.

A zna se koji koncerni su najprodavaniji, i to je jedini relevantni podatak.

Ja osobno neznam nikog ko je kupio auto na način '' kud svi , tud i mali mujo''.

Možda na balkanu bi ti mogao reći, ali nažalost navedeni koncerni haraju svijetom .....a ne samo balkanom koji je gotovo nebitan ako se gledaju ukupne brojke, ali za nas koji smo u HR je itekako velik broj kupljenih vozila na godišnjoj razini s bozirom kako se priča o lošoj financijskoj situaciji.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
13 godina
Auti - ultimativna tema

U nasoj jadnoj drzavi prodaja PRIVATNIM kupcima je jadna, ove brojke od 60k su rezultat flotne prodaje koja se nakon 6mj do 1g. salje van u prodaju, realna brojka je puno manja, a privatni kupci najvise kupuju Vitaru. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 16:03 (ivanzu).
16 godina

Ne znam kako je kod vas, ali u mojoj sredini jedino ''cvijeta'' prodaja rabljenih vozila.

Nove automobile slabo ljudi kupuju, kupuju se rabljeni tako oko 5 godina starosti.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. | R.I.P. What.CD 11/2016
7 godina
protjeran
mystik kaže...

Ma nemaš ti pojma, jesu ti lijepo objasnili da samo rvatine kupuju VAG aute. Pametni europljani kupuju nešto drugo. Ili ipak ne?

U globalnom pogledu se javljaju neki modeli koji imaju smisla samo na određenim tržištima, pa tak svaki 10ti amer vozi F150 jer je to njima fora. Kod njih ni ne možeš kupiti ništa manje od kompakta jer je to sramota, plus ak nema V8 onda ne valja. 

Kod amera je nesto drugo u pitanju, u sto nisi upucen, a to je zakon o emisiji plinova, gdje su bila zahvacena sva vozila,

osim "radnih" strojeva, u koja spadaju i ti "kamioncici" (trucks), i zato da zaobidju zakon pa kao prave rva...amerikenci...mogu imat pravo vozilo i ne brinut se o zakonu o emisiji plinova.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Heh, a bitno da ih je VW ''potrovao'' emisijama...

14 godina
Auti - ultimativna tema

nije pitanje dali je VW trovao ili ne, nego je poanta u tome da su varali. zahvaljujući prevari su kupci imali i porezne olakšice na kupnju njihovih vozila.. i ne samo to, nego su imali ogromnu marketinšku kampanju da prodaju "clean" dizele za koju su isto popušili tužbu za false advertising 

IMO potpuno su zaslužno dobili po džepu..

16 godina

Tocno, zakljucili smo da svi varaju

11 godina
kostolomac kaže...
picajzla0707 kaže...
kostolomac kaže...

Glupost, očito je tako onda u cijeloj Europi po toj tvojoj ''narodnoj''.

generaliziraš i to je jedina glupost

da su prodajne brojke "najbolji" pokazatelj kvalitete, kako ti tvrdiš, onda bi mekdonalds bio najbolji hamburger na svijetu

13 godina
Auti - ultimativna tema

Haha, pogledajte što tipu radi Tesla, u SAD-u :D

Već nekoliko mjeseci čeka isporuku rabljenog modela X 

Zvuči mi ko da netko opisuje neku našu lokalnu dostavnu službu 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Auti - ultimativna tema

Kada ce izaci cijenik za fiestu ST?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2019 22:01 (ivanzu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice