Zvucnici od linije,kako spojit na komp?

poruka: 13
|
čitano: 5.725
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam neku liniju Sony i imam dva zvucnika i ono u sredini(neznam kak se zove,valjda pojacalo) mi se razbilo na sto djelova,brat bacio sa police i otislo u pm...i znaci sad imam samo dva zvucnika...

Kako bih mogao sad te zvucnike spojit na komp?

Dali trebam novo pojacalo ili mogu direkt na komp spojit?Kolika je cijena toga,posto nemam bas previse novaca,htio bi da to bude po mogucnosti cim jeftinije.

Hvala

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zvucnici od linije,kako spojit na komp?

svakako ce ti trebat novo pojacalo(cjene ti se krecu oko 100kn)...najjeftinija varijanta ti je da kucno kino spojis na komp

15 godina
neaktivan

nije 100 neg 1000 :D

16 godina
neaktivan

ima jos koja "jeftinija varijanta"?

mogu li nesto staro upotrijebit? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možeš nabaviti neko polovno slabije pojačalo, možeš uzeti neke stare PC zvučnike pa na njihovo pojačalo spojiti zvučnike od linije i tako.

Ili možeš napraviti sam neko pojačalce ili možeš kupiti neki jeftini car amp i neko jeftino PC napajanje i modati ga da pokreće pojačalo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

naso sam za 450 kn neko pojacalo,pogledaj na njuskalu

16 godina
neaktivan

doma imam 2.1 zvucnike i ustekani su preko onog 3.5mm prikljucka u "bass" i dal bi mogao sad na ove zvucnike stavit taj 3.5mm i onda to ustekat?dal bi to radilo?dal ce kvaliteta biti dobra?dal je to dobra zamisao i dal ce biti glasno?

2.1 zvucnici 2.1 zvucnici
zvucnik od linije zvucnik od linije
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ti 2.1 zvučnici imaju u sebi pojačalo, podigni jednog i drugog i primijetit ces da je jedan dosta teži.  Sto je veci zvucnik treba jace pojacalo jer signal koji daje zvucna kartica nije dovoljno jak da potjera membrane zvucnika da se tresu. Tebi je najbolje prodat te zvucnike nekome tko zna sto ce s njima,i kupit sebi novu liniju.

EDIT: U ovom slučaju pojacalo je u wooferu. I stvarno ne vidim zasto bi isao to radit, to pojacalo je bazdareno bas za zvucnike koji su tamo ustekani, oni od linije ce biti pretihi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 23:34 (Glamdring).
17 godina

Neće biti pretihi, bit će preglasni jer većina PC zvučnika ima puno nižu osjetljivost od prosječne linije.

Ugl, sa tim 2.1 sistemom možeš napraviti samo ovo:

Makni satelite, na njihove kablove spoji zvučnike od linije i to je to, koristiš pojačalo iz subwoofera. Samo pazi na impedanciju starih i novih zvučnika! Jer ako odeš pre nisko može pojačalo da krepa.

I da, ako ti jedan satelit od PC zvučnika ima kontrole na sebi onda možeš zaboraviti na to da će biti jednostavno to spojiti jer ima hrpa žica na koje moraš paziti.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
nema nikakve kontrole na satelitima,znaci mogu onda na zvucnike od linije staviti taj prikljucak i ustekat i dal ce se to cut ili ne?
17 godina

Da, čut će se, samo pazi na impedanciju, provjeri koliko oma imaju orig zvučnici, a koliko od linije. Ako ovi od linije imaju jednako ili vše slobodno spoji, ako imaju manje onda pazi sa pojačavanjem jer bi moglo biti paljevine.

Naravno pazi da spojiš na izlaze, a ne na ulaze od subwoofera ukoliko su oboje činčevi.

12 godina
neaktivan

zanima me dali je moguce spojiti liniju u kafiću sa kompom i kako to izvesti ..hvala.........

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Zvucnici od linije,kako spojit na komp?
markisa88 kaže...

zanima me dali je moguce spojiti liniju u kafiću sa kompom i kako to izvesti ..hvala.........

treba ti kabel 3,5mm na 2 cinc i to ukopčaš u zeleni na kompu.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice