Pozdrav. Imam woofer od starog kucnog kina JVC i sad pise da je imendacija 3ohma, 55w. narucio sam jedno pojacalo koje ima 2.1 2x40w i 1x68w za bass... pojacalo je 4-8ohma. dal cu ja moci spojiti taj woofer na to pojacalo bez straha dal ce nesto izgorit? HVALA!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav. Imam woofer od starog kucnog kina JVC i sad pise da je imendacija 3ohma, 55w. narucio sam jedno pojacalo koje ima 2.1 2x40w i 1x68w za bass... pojacalo je 4-8ohma. dal cu ja moci spojiti taj woofer na to pojacalo bez straha dal ce nesto izgorit? HVALA!
Hoćeš, pojačalo će isporučivati nešto veću snagu na sub, pa pripazi da ga ne spališ.
Hoćeš, pojačalo će isporučivati nešto veću snagu na sub, pa pripazi da ga ne spališ.
spalit ga mogu samo max pojacano?
spalit ga mogu samo max pojacano?
I prije ako ode u clipping.
radi sve super, pojacalo je ipak 2-8 ohma. ajde nek mi netko kaze koliko jake zvucnike moze tjerat to pojacalo a da ne izgori, i koje ohmove ... 2x 40w i 1x68w.. hvala
radi sve super, pojacalo je ipak 2-8 ohma. ajde nek mi netko kaze koliko jake zvucnike moze tjerat to pojacalo a da ne izgori, i koje ohmove ... 2x 40w i 1x68w.. hvala
Sam si odgovorio na svoje pitanje.
Sam si odgovorio na svoje pitanje.
znaci ako spojim 70w+ izgorit ce?
znaci ako spojim 70w+ izgorit ce?
Neće - ali moraš spojiti zvučnike koji podnose veću snagu nego što ga pojačalo može dati. No ako pojačalo natjeraš u overdrive (clipping), može izgorjeti, a definitivno može spaliti i zvučnike jer u clippingu izlazni signal bude sličan istosmjernom, što je smrt za zavojnice u zvučniku. Ako spojiš slabije zvučnike od pojačala, ne smiješ pojačavati preko te zvučničke snage.
(Mi smo ovo učili u 2. srednje.)