Da li bi se dalo prevariti radio koji je bluetooth ready spajanjem bluetooth adaptera sa kompa(na usb radija) i tako koristiti bluetooth za razgovore u autu(imam mali adapter 1x1cm od kensingtona)?
Danas sam ugradio novi Kenwood u auto i radio mi se sviđa, ali sam skontao da mi je prednji lijevi zvučnik krepao i da ću oba morati zamijeniti. Isto tako sam skužio da mi zadnji dosta krče (stari su oko godinu dana i nisu puno radili).Zanima me da li to krčanje može biti uzrokovano lošim kablovima ili to može biti povezano uz crkavanje prednjeg zvučnika?Ponekad imam osjećaj da mi se jedan od zadnjih zvučnika isključi i nakon nekog vremena uključi.Zaboravio sam napisati da sam imao karambol akumulatora koji je mogao pomoći u toj zbrci.
Može biti do lošeg kontakta, zvučnika pri izdisaju i sl. U krajnjem slucaju je do radia ali sumljam pošto je nov. Ugl, promjeni kablove što vode do zadnjih zvučnika, stavi malo deblje od originala i pazi da ti se negdje ne skine izolacija i dobro ih spoji na zvučnike i radio. Ako je moguće izbjegni blizak kontakt sa ostalim kabelima (naponskim).
Ako to ne pomogne vjerojatno je do samih zvučnika ali kvalitetniji kablovi neće naškoditi (ne moraju biti skupi, samo da nisu pre tanki).
To će mi sve raditi u servisu gdje sam kupio radio (oni su radio i ugradili),ali će sve morati pričekati dok blagdani ne prođu. Daj mi objasni bluetoooth uređaje za radio u autu, jer ovaj moj je bluetooth ready pa me zanima da li bih mogao na njega nabiti bluetooth od kompa i da li bi to uopće radilo ili radio mora imati baš originalni bluetooth uređaj.
Koliko ja znam bluetooth u auto radijima služi da može dobivati muziku sa bluetooth playera tipa mobiteli i sl. i streamati muziku na bluetooth slušalice (handsfree?) i tako to. Nisam siguran, nikad nisam imao takav uređaj niti mislim da je neka velika korist od toga. Ako netko zna više molim nek i meni objasni koje su prednosti toga da radio ima bluetooth jer ja ih iskreno ne vidim osim eventualno toga da player bude mob.
Vjerojatno se može razgovarati mobom ,a da se razgovor čuje u zvučnicima(tako sam ja to skužio).Neću probavati guranje bluetooth adaptera u radio( ne želim nešto spaliti).