Molim pomoć - izgubljeni podaci sa linijskog hdd-a

poruka: 6
|
čitano: 1.398
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Molim Vas pomoć:

Imam linijski dvd rekorder sa hdd-om Samsung DVD-HR777 i htio sam prebaciti neke filmove sa USB sticka na hdd, no pošto sam imao neke gluposti na sticku iz nekog razloga nije 20 minuta htio učitati USB, a i cijeli DVD se smrznio tj. uopće se nije htio ugasiti niti zaustaviti niti reagira na daljinski upravljač ni na tipkanje po njemu samom.

Naravno, biser kakav jesam, iskopčao sam ga iz struje, sačekao par minuta i onda ga opet ukopčao.

Snimač snima sa TV-a, radi sve normalno, ali svi do sada snimljeni podaci se ne mogu učitati, tj. dvd kaže da ništa nije snimljeno.

Međutim, kada odem u Meni na disk manager, dvd daje informaciju da je pola diska iskorišteno od ukupnih 320 GB. što znači da su podaci tu, ali ih ne može nači.

Updateo sa firmware, ali opet ništa.

Pomagajte {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemam baš iskustva sa tim linijskim snimačima ali unutra bi trebao biti klasičan sata disk pa ako ti uređaj nije pod garancijom (i naravno ako si ispucao sve opcije da vratiš podatke putem samog uređaja) razmisli o vađenju istog i spajanju na stolno računalo bilo kao interni disk ili putem nekog sata-usb adaptera pa onda napravit recovery.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć - izgubljeni podaci sa linijskog h
F1-IVO kaže...

Nemam baš iskustva sa tim linijskim snimačima ali unutra bi trebao biti klasičan sata disk pa ako ti uređaj nije pod garancijom (i naravno ako si ispucao sve opcije da vratiš podatke putem samog uređaja) razmisli o vađenju istog i spajanju na stolno računalo bilo kao interni disk ili putem nekog sata-usb adaptera pa onda napravit recovery.

ne mora bit da je SATA, ima ih i sa IDE, al sistem nije NFTS nego neki drugi i sumanjam da će išta napraviti, odnosno, ako spoji na komp i formatira u NFTS onda tek neće moć vratiti na DVD rek. ako nije toliko bitna što je na HDDu, nek formatira cijeli HDD u Samsungu i nek snima ispočetka...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 13:54 (zlatkor).
16 godina

-čak je vjerojatnje da je neki 'treći' konektor, pogotovo za napajanje.. dok je FS Fat32, NTFS ili ext.. enivej ako ga se može priključiti na PC svaka linuc distra bi ga mogla pročitati (ako nije namjerno napravljeno nešto kao enkripcija).

-nagađanje je beskorisno, treba otvoriti i vidjeti. Ako je HDD crko, tad je svejedno. Pošto se u playerima obično nalazi nešto kao Myht i pripadajuće particije OSa-softwarea bez kojeg je sve beskorisno, dok po navedenom software radi (ali ne snima), tad vjerojatno nije potrebno ništa popravljati, možda samo fromatirati-inicijalizirati disk (i pomiriti se s gubitkom snimljenog) ili je možda pravi uzrok npr USB... odspojiti ako je nešto na njemu, možda prođe...

(nema recepta osim pokušati što god da padne na pamet).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dvd i hdd rade apsolutno normalno, sve snima, reproducira sve sa hdd-a što sam snimio poslije incidenta. snimio sam cca 3-4 Gb.

Znam i sam da se sve može riješiti formatiranjem preko samog DVD uređaja, ali NE želim da izgubim sve što sam snimio.

da se mogu pomiriti s gubitkom, ne bih se sekirao.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Molim pomoć - izgubljeni podaci sa linijskog h

-ok, možda je sad jesnije

.. pa ovako, najvjerojatnije je 'samo' zbrljavljena tablica podataka.

- ubacivanjem u PC tek možeš nešto zaključiti, ovisno o FSu i time vezanim alatima, npr Win-Linux.. Nakon tog ako vidiš podatke, lako ih je iskopirati, ako se do podataka ne može tad se pokušava recovery particije-podataka. Nema garancije, ali npr getdataback čita raw i šanse su dobre. Problem je što AudioVideo materijali nisu dobri za rekonstrukciju CRC i sl. pa se greške mogu očekivati, tj možda će biti neupotrebljivo. Vidi starije livedistre koje nude npr provjeru diska, možda poprave izgubljene ''lance'' ili ako je MSov FS chkdsk /r.

enivej, prvi korak je spojiti i vidjeti.. (nešto) kao tip FSa i grešku, pa tek tad popravljati (ne žuriti).

-važne stvari se moraju backupirati, osim osobnih snimaka ništa nije dovoljno važno da bi gubitak bio problem.. sretno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 15:16 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice