Low-end DVD/DivX player - umro

poruka: 7
|
čitano: 3.145
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle ovako... Prije par dana mi je Quadro DVD (neki jeftikaner) otkazao poslušnost, pa imam stoga 2 pitanja:

1. Nestalo je struje u kvartu na par minuta, player je bio na Stand by. Nakon što je struja došla, on se normalno upalio, prepoznao DVD koji je bio u njemu, ali ga nije htio pokrenuti. Nakon što sam ga ugasio/upalio, više ne prepoznaje niti jednu vrstu diska. Ali display, OSD i sve ostalo radi, disk se vrti, laser kreće gore-dolje... Pitanje: Je li moguće da ga je ubio eventualni strujni šok?

2. Ako mu stvarno nema pomoći (čitaj: popravak skuplji od novoga), koji novi da nabavim? Tražim low-end model, nemam posebne prohtjeve - tek da prepoznaje što više formata, a HDMI priključak je prednost. Je li svejedno ako uzmem Quadro, Vivax, nešto takvo...? Ima li netko preporuku? Ili da samo gledam cijenu i trajanje garancije?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Low-end DVD/DivX player - umro
Vivaxa se ostavi. Kupio sam 2 komada, jedan ne čita ništa brže od 4x a drugi uopće ne želi pročitat DVD-R a DVD+R snimljen do 8x čita bez problema. Čudne biljke. Rađe kupi Quadrov, imam i tog (nakon što sam bacio ovog -R mrzitelja) i taj za divno čudo čita sve šta staviš u njega. Za 250kn.
I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan

ne vjerujem da ti bi to mogao biti strujni šok...

a jesi li probao staviti neki drugi cd?...probaj ga istekati i ustekati....mozda u neku drugu uticnicu u kuci.

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mana im je naponski dio. I ja imam Quadro jeftikaner i desilo se upravo to kao i kod tebe ali je imao garanciju pa sam ga dao na servis i popravili su ga

Primeti dali se tokom inicijacije diska (prilikom uvlacenja ladice i citanja) desava da display kao da gubi napon ili jos gore dali kada gledas onaj logo Quado na TV-u suzava prilikom toga

Popravak kosta (do) 25% cijene novog uredaja

Inace imam i Samsung DVD HR-750 (HDD 160 GB sa DVD snimacem) ....(samohvala) a ovaj Qudro koristim kada Samsung "odustane" i za "manje" ozbiljne poslove (blesavo kodirano divixovi sa losim omjerom)

Imam Quadr0 DVD 844   (30 eur.)  i nakon popravka je odlicno

Inace nije do lasera. Ako je (kada kaze serviser) onda ga slobodno baci

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 19:10 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Vivaxa se ostavi. Kupio sam 2 komada, jedan ne čita ništa brže od 4x a drugi uopće ne želi pročitat DVD-R a DVD+R snimljen do 8x čita bez problema. Čudne biljke. Rađe kupi Quadrov, imam i tog (nakon što sam bacio ovog -R mrzitelja) i taj za divno čudo čita sve šta staviš u njega. Za 250kn.
  Stvarno cita sve. Osim LP-a :))
"A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity" Lazarus Long
17 godina

Dakle ovako, sve sam probao, palio/gasio 100 puta, probao 10ak različitih medija, CDa, DVDa, originala, prženih... čak sam i otvorio uređaj da vidim što se događa. Svaki put ista priča: disk se zavrti, optika krene očitavati, pa se pomakne, pa opet očitava... i nakon možda pola minute pojavi se poruka "bad disk". Slika na TV-u je pritom sasvim normalna.

@Lazarus Long: i ovaj moj je Quadro 844, sad sam provjerio! Dakle što? Na servis s njim, pa ako je napajanje neka poprave, a ako je laser onda leti u smeće?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Quadro jeftikaner je u pocetku predupredivao da se nesto desava.

Prvo sam primjecivao da taj "touch" display malo gubi na znazi (treptaj) kada se disk pocne citati u ladici (kada krece motor),zatim je vidlivo poceo raditi "fade" :) pa na kraju ga nisam mogao ukljuciti

U meduvremenu je sve vise i vise odbijao citati,prvo "frisko" snimljenih medija,pa starijih i tako. Isto tako vidljivo je bilo i treperenje zalsona na TV-u sa onim Quadro wallpaperom kada se motor pokrece

Kao sto sam i kazao popravak je trebalo da kosta negde oko 7 eur. (tacno 25% od cijene) pitao sam :)

Ali me nije kostalo nista posto je ovaj magarac riknuo nakon 2 mjeseca a bio je u garantnom roku.

Sada nakon 1 godine neprekidnog koristenja nemam ama bas nikakvih problema sa nicim

Dokaz da je sve u redu sa njim je to sto ga moja kcerka od 10 godina koristi non-stop. A ja non-stop skidam Disney crtice sa torrenta i pecem na RW..ogreban :)

Ako je laser onda definitivno ti se ne isplati popravak...osim ako nisi emotivno vezan uz uredaj :))

BTW

Ima vidljivih razlika u kvaliteti prikaza filmova kada pustam na Samsung DVD (sa HDD-om) u smislu da je Quadro losiji..puno

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice