Kako spojti Externi disk na DVD/DivX player??

poruka: 23
|
čitano: 7.723
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

hmm..

Evo ovako stvari stoje...

Naime kupija san Vivax K-230   (199,00 kn) DVD/DivX player sa USB-om u Emmezzete...

Stick bez problema učitava,te isto tako bez problema učitava filmove i titlove,muziku,slike sa sticka...

Ali kad spojin externi disk od 1TB od WD koji je spojen sa Sharkoonovim Qucik Portom  ništa se ne događa.. Piše Load i to je sve.. Očito ima neki problem učitat taj Quick Port na kojem je umetnut disk... Malo san surfa i vidija san da su neki spominjalji da bi tribali disk formatirat i stavit pod FAT32 datotetični sustav (jer takav mi je i stick)..

Pa čisto pitan ima li ko iskustva sa ovim i da li je ovo stvarno rješenje?.. Naime FAT32 sustav ne podržava datoteke veće od 4GB? Il da li je moguće recimo napravit dvije particije sa drugčijim datotetičnim sustavom?..

Fala svima unaprid na mogućim savjetima..

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kako spojti Externi disk na DVD/DivX player??
CyreX kaže...

hmm..

Evo ovako stvari stoje...

Naime kupija san Vivax K-230   (199,00 kn) DVD/DivX player sa USB-om u Emmezzete...

Stick bez problema učitava,te isto tako bez problema učitava filmove i titlove,muziku,slike sa sticka...

Ali kad spojin externi disk od 1TB od WD koji je spojen sa Sharkoonovim Qucik Portom  ništa se ne događa.. Piše Load i to je sve.. Očito ima neki problem učitat taj Quick Port na kojem je umetnut disk... Malo san surfa i vidija san da su neki spominjalji da bi tribali disk formatirat i stavit pod FAT32 datotetični sustav (jer takav mi je i stick)..

Pa čisto pitan ima li ko iskustva sa ovim i da li je ovo stvarno rješenje?.. Naime FAT32 sustav ne podržava datoteke veće od 4GB? Il da li je moguće recimo napravit dvije particije sa drugčijim datotetičnim sustavom?..

Fala svima unaprid na mogućim savjetima..

Pa brobaj u FAT32..šta te košta..

Da, FAT32 ne podržava datoteke veće od 4GB.

Htio sam napisat da možda nema dosta struje USB za zavrtit hard, ali vidim na netu da taj Quick Port ima vlastito napajanje. Ima li?

15 godina
neaktivan

pogledaj malo manual od tog vivax playera sta sve on cita od usb-a, trebalo bi negdje pisat...

zna se javljat slicna stvar recimo kod autoradija na usb, problemi znaju bit nedovoljno napajanje, taj fat32 vec spomenut, kolicina fileova na hardu (primjer neki oce citat samo do 1000 ili 10000 fileova)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isto provjeri dal ti USB port daje dosta struje za disk (nije nemoguće Osmijeh)

Have you come for my forgiveness? There's nothing left to give.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Quick Port ima svoje napajanje stoga ne mislim da je problem u napajanju,jer se lampica na quick portu upali,i čuje se kako se disk malo zavrti...

Da li moran onda prvo formatirat ponovo cili disk da stavin FAT32 sistem,il mogu napravit jednu particiju od recimo 500 GB i da samo ona bude FAT32?

17 godina
neaktivan
CyreX kaže...

Da li moran onda prvo formatirat ponovo cili disk da stavin FAT32 sistem,il mogu napravit jednu particiju od recimo 500 GB i da samo ona bude FAT32?

Ne moraš! Možeš smanjiti NTFS particiju i dodat novu FAT32 u bilo kojem partition manageru...

17 godina
neaktivan

Čini se da ne reagira ni na FAT32!! Prvo san stavija jednu particiju od 200 GB pa nije tija ništa učitat.. Onda san formatira cili disk i samo napravija jednu primary particiju FAT32,pribacija koji divX film, spojina na player,ali opet samo piše Load i onda ništa nakon toga (čeka san i do pola sata,al se već do tada uključi i čak screen saver od playera..   )..

Any ideas?.. Il jednostavno ovaj jeftini Vivaxov player nije u stanju da externe diskove očitava?

15 godina
CyreX kaže...

Čini se da ne reagira ni na FAT32!! Prvo san stavija jednu particiju od 200 GB pa nije tija ništa učitat.. Onda san formatira cili disk i samo napravija jednu primary particiju FAT32,pribacija koji divX film, spojina na player,ali opet samo piše Load i onda ništa nakon toga (čeka san i do pola sata,al se već do tada uključi i čak screen saver od playera..   )..

Any ideas?.. Il jednostavno ovaj jeftini Vivaxov player nije u stanju da externe diskove očitava?

Probaj formatirat tako da napraviš FAT32 particiju od ispod 64GB, a ostali dio harda ostavi neiskorišten (znači kao da ti je hard kapaciteta samo 64GB ili manje). Možda mu je 1 TB ipak pre velik zalogaj...Namigiva

17 godina
protjeran

rijetko koji divix player uopće može upogoniti vanjski disk, jer nema dovoljno struje na USB portu.

nema veze što taj hard ima vanjsko napajanje, njemu je za "transport" podataka na divix player potrebna jača struja na USB portu.

nema veze jel fat32 ili ntfs, nije u tome keč.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 16:46 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Quick port nema svoje napajanje, zato disk ne radi. Ovaj adapter ima svoje napajanje.

Doduše, možeš složit svoje napajanje. Treba ti samo neko staro napajanje od PCja i malo kreativnosti. I neki tihi vent. A moreš i rastavit DVD player i na njegovom napajanju nać 5v i 12v izlaze, zalemit ih na neki molex konektor i spojit na disk. trebalo bi radit jer hdd ne troši puno struje.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

e taj bi bome mogao šljakati Bogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Quick port nema svoje napajanje, zato disk ne radi. Ovaj adapter ima svoje napajanje.

Doduše, možeš složit svoje napajanje. Treba ti samo neko staro napajanje od PCja i malo kreativnosti. I neki tihi vent. A moreš i rastavit DVD player i na njegovom napajanju nać 5v i 12v izlaze, zalemit ih na neki molex konektor i spojit na disk. trebalo bi radit jer hdd ne troši puno struje.

Ovaj moj Quick port ima svoje napajanje!!   Ali očito je problem uka šta je reka Bugofil da mu triba možda jača struja za "transport" podataka priko USB kabela..

17 godina

Imam Vivak K-310 USB.

Uređaj jednostavno ne podržava hard diskove. Ja sam probao eksterni 3 i po inčni, sa vlastitim napajanjem i jednostavno ne radi, player izbaci poruku tipa nepodržani medij ili uređaj. Probao sam NTFS i FAT32, isti rezultat, iako sam već prije kupnje imao informaciju da ne čita hard diskove, ali sam eto ipak čisto iz znatiželje probao, kad sam već imao taj disk...

Za tu mogućnost, treba ipak nešto veću svotu izdvojiti pa kupiti neki da valja uređaj, Pioneer i slično koji podržavaju hard diskove.

Ovo smeće od Vivaxa se čak pati sa stikovima većim od 2 GB, kod mene na primjer sa 4-GB stika, otvara film po 4-5 minuta a nekada nikako, dok sa 1 i 2 GB nikakvih problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

heh.. fala na informacija Schumi...

Znači ipak je do (ne)kvalitete playera.. To san i mislija,jer san isto ka i ti pokušava na NTFS i FAT32 sistem, radit manje particije, i slične stvari al jednostavno neće da očita... U playeru samo stoji poruka LOAD i tako stoji non-stop bez ikakvog pomaka..

A šta se tiče stickove ja baš iman jedan od 4 GB i priko njega gledan filmove/serije.. I uglavnom neman problema,al se ponekad zna dogodit da jednostavne zamrzne tj. blokira film,pa moran gasit player i vadit stick i onda uspije nastavit sa filmom..

A da li možda imaš neku preporuku player koji bi moga podržavat externi disk?.. To su biće ovi BD playeri koji imaju podršu i za .mkv filmove?...

Ako znaš koji a da je donekle u pristojnoj cijeni, onda slobodno napiši il pošalji link pa da vidin..

Fala..

0 0 hvala 0
15 godina

Evo, prijatelj mi ima isti slučaj. Samo on ima neki philips dvd player od 600kn. Isto ima usb. Ali kao i tebi nikako ne može očitat vanjski HDD. USB stick bez greške ali vanjski hard, nema šanse.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 17:58 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ajde mi onda strucno objasni koja bi bila korist od sposobnosti da se na njega usteka 3.5'' HDD ako nema vanjsko napajanje.

3.5'' trazi 12V, USB daje 5V, kako bi to onda makar u teoriji radilo?

17 godina
neaktivan

Nisam primjetio da je napisao da je disk 3.5" disk. Ali...

Opis iz Linksa:

HDD Sharkoon SATA QuickPort

Package content:
• SATA QuickPort
• Power adaptor
• USB cable
• Manual

0 0 hvala 0
17 godina

Rekao je da je disk 1TB, iz toga se donekle moze zakljuciti. A i link je stavio na disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

hahahahaha.....

možda ima neki externi SSD od 1TB bez vanjskog napajanja (ti su jeftini) Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 9:38 (Bugofil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Evo, prijatelj mi ima isti slučaj. Samo on ima neki philips dvd player od 600kn. Isto ima usb. Ali kao i tebi nikako ne može očitat vanjski HDD. USB stick bez greške ali vanjski hard, nema šanse.

Imam i ja Philipsov DVD player od 500 kn koji također ne može čitati hard diskove , ali to lijepo i piše u uputstvima, kao što je i pisalo na onome Vivaxu od 200 kn koji mi i sada stoji na ormaru nakon korištenja od punih 7 dana. Philipsov je bar još spojen na TV, a ni on se nije upalio već godinu dana. LCD (plazma) + KOMP( laptop) = najbolji DVD player, a i više od toga.

17 godina
neaktivan

a ja eto nakon šta san ga otovorija iz kutije, u tu kutiju stavija stari DVD player i tu su ostala i upustva od Vivaxa,a kako san prelijen da ponovo otvorin kutiju i da vidin uputstva te da li podržava externi disk,ja san na teži način dozna da ne podržava :D :D

No na stranu to, vidim i da neki malo jači playeri (šta se love tiče) ne podržavaju externi disk, pa me čisto zanima ima li neki player da provjereno radi sa externim diskom?

17 godina

Navodno neki Pioneerovi modeli rade s hard diskovima.

Vjerovatno Google zna nešto više...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ni playstation 3 ne voli hard disk..

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice