DENON AVR-X540BT pojačalo

poruka: 7
|
čitano: 3.984
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Naime kupio sam to Denon pojačalo sa zvučnicima MAGNAT SUPREME 202bk.. I sve ja to uredno platim itd. da bi me zvao lik iz trgovine idući dan di sam kupio sve to da je stigla roba i da mogu doći pokupiti pojačalo i zvučnike te naglasio kako je vrlo vrlo bitno da ne pojačavam jako glasnoću jer da će inače doći do distorzije zvuka. E sad, da sam znao da je to tako prvenstveno nebi se odlučio na kupnju nečeg takvog jer se to nalazi u jednom objektu koji se iznajmljuje i ne mogu kontrolirati i svakome prijetiti da ne smiju pojačavati glasnoću previše jer niti sam ne znam što to točno znači da ne smije biti preglasno!?  Pa sad ja lijepo molim da mi netko tko se bar malo razumije u ovakve stvari objasni koliko glasno ja to zapravo mogu pojačati danebi došlo do distorzije zvuka i da li postoji neki način da se stavi blokada tako da ne može svaka budala samo doći i odvrnuti to do kraja? Čuo sam da se može kroz postavke na nekim pojačalima postaviti limit za glasnoću, pa evo ako netko ima nekakvu ideju ili iskustva molim da mi pomogne.

Links Hardware : http://www.links.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pokusaj Volume > Volume Limit pa podesi

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Denon-Marantz, ista stvar. Ja mogu u menijima podesiti maksimalnu glasnoću.

Setup -> Audio -> Volume -> Limit -> koliko hoćeš

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Super, pronašao sam. E sad me samo zanima dal je na skali od 0 do 100 previše da postavim limit na 80 ili je to ok? Po toj skali 80 je točno 0 dB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidi :)

Probaj pojačavati pa vidi preko čega ne želiš. Meni stoji na 80, ali rijetko kada idem preko 70. Ne znam kakav je to prostor, ali moji B&W preko 70 su preglasni(neugodna razina buke, nevezano za distorziju) u dnevnoj od ~20 kvadrata.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: DENON AVR-X540BT pojačalo

A ovo je prostor od nekakvih 35 kvadrata u kojem često budu pijanke haha.. ja bi stavio do 80 ako to neće biti štetno za pojačalo i zvučnike. Preko 75 nikad ne stavim, al limit mogu stavit samo na okrugli broj 

14 godina
neaktivan
Re: DENON AVR-X540BT pojačalo

Ne bi trebalo biti problema sa pojačalom i zvučnicima, ali sigurno je bolje da rade na 70% snage nego 100.

Na 8 ohma(koliko bi tvoji zvučnici trebali biti, nigdje ne pronalazim tvorničke specifikacije), pojačalo može isporučiti 70W snage. Što bi kod 100%-tne glasnoće(dakle, svih 70W) moglo vrlo lako uzrokovati clipping i srediti zvučnike.

Sigurno se može izračunati gdje je sigurna granica, ali ja to ne znam 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice