Treba mi preporuka dobre i jednostavne aplikacije za snimanje videa u Windowsima ili u nekoj igri, nešto kao programčić Print Screen kojeg već godinama koristim za snimanje slika istog. Ovdje ih ima mali miljun : http://download.cnet.com/windows/video-capture-software/ ali mi se ne da sad isprobavati njih 10 dok ne nađem jednu koja radi ono šta mi treba kako treba, pa mi možda vi uštedite vrijeme.
Dakle aplikacija bi trebala :
-početi i završiti snimanje na pritisak botuna po mom izboru (nešto totalno neiskorišteno, kao Scroll Lock ili Pause / Break) bez obzira na kojem je prozoru fokus
-snimati video i audio u jedan sinkronizirani file u direktorij po mom izboru
-da se u opcijama kao izvor može odabrati ili monitor / zvučnici ili webcam / mikrofon
-što se tiče formata .avi mi je sasvim dovoljno (iako više izbora ne škodi), kvaliteta samo treba biti razumna, recimo kao DVD rip ili malo slabije (nije mi potrebno da se može podešavati codec, kompresija, rezolucija, frame rate, aspect rate i ne znam šta sve ne)
-nije potrebno da editira video, niti automatski uploada na Jubito / Facecrap / Twitter i šta ja znam gdje sve
-treba biti bez suvišnih funkcija, dodataka, toolbarova, adwarea i slično
-želim da se ne dodaje u autorun, da ne dodaje ikone u system tray (osim dok se vrti), da ne preuzima nikakve file associations i općenito ne pruža pipke gdje ne treba (kao QuickTimeCrap), ne daje nikakve obavijesti o updateu (ili da se mogu isključiti) i slične iritantne stvari koje novo-instalirani program može raditi
-da je malen, jednostavan i po mogućnosti besplatni program (nije da je inače teško riješiti taj problem ali eto)
-da po mogućnosti radi i na 32-bitnim i na 64-bitnim Windowsima
-da se vidi kursor od miša i po mogućnosti Rainmeter (on malo pluta da tako kažem pa ga ne vidi sve)
MOLIM BAREM PRELETITE POGLEDOM preko kriterija / zahtjeva prije nego što postate nešto tipa :
"Uuuuu, ovaj je najbolji jer ga ja koristim, iako nisam nikad ni isprobao ništa drugo i nemam pojma šta tebi treba ali ovo je meni super-cool !!!".