Od kada sam kupio LCD htio sam preko njega gledati HD filmove, ali pojavio se jedan problem. Priključio sam svoju USB memoriju film je krenuo, ali TV ne podržava .srt i slične datoteke u koje se spremaju titlovi. Zbog toga sam odlučio napraviti ovaj tutorial kako bi pomogao svima koji se nađu u sličnoj situaciji.
Programi koji vam trebaju: VirtualDub, Subtitle Workshop te dodatak za VirtualDub - Subtitler
Početak
Za početak bi bilo super kada bi imali film u .avi fileu jer njega podržavaju sve televizije ili dvd playeri. Također će nam trebati VirtualDub i Subtitler dodatak za njega te Subtitle Workshop u kojem ćemo .srt file pretvoriti u .ssa i kodirati za East Europe kako bi nam prikazivalo č,ć,đ,š,ž slova.
- Otvorite Subtitle Workshop otvorite .srt datoteku od filma koji želite gledati. Nakon toga odite na Settings -> Output Settings i odaberite SubStation Alpha (.ssa)
- Kada ste otvorili SubStation Alpha preporučam da koristite postavke sa slike, ali vi naravno možete i eksperimentirati.
- Kada ste to obavili spremite title u .ssa file.
VirtualDub
Nakon toga otvorite VirtualDub i odaberite Video -> Filters i klikinte na Add pa kada vam se otvori novi prozor kliknite na Load i nađite mjesto gdje ste prethodno raspakirali Subtitler dodatak za VB.
Kada ste Loadali Subtitler, kliknite na njega i odaberite OK, kada vam se otvori novi prozor pronađite .ssa file koji ste prije toga spremili preko Subtitler Workshopa. Kada ste locirali datoteku s tilovima klknite na OK te prije spremanja AVI datoteke obavezno odaberite Video te Compression i odaberite XviD MPEG4 – Codec, a nakon toga spremite video u AVI datoteku. Ako ne učinite prethodno datoteke će vam imati oko 100 puta više Mb-a, a kvaliteta će ostati ista.
Dolje su priložene slike svih važnijih postavki :)
Download (svi su programi Freeware i nisu potrebni nikakvi piratski programi)
Ukoliko imate neka pitanja slobodno napišite u temi ili mi se javite na PP