Evo ovako imam DVD Video na sa nekim koncertom i sa njega bih htio izdvojiti zvuk. Na DVD u folderu VIDEO_TS ima vise video datoteka *.VOB formata i jos neki fileovi, i sad ako bi mi netko mogao pomoci kako izdvojiti zvuk iz toga.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
audioextractor - samo googlaj i odmah ga pronadje, besplatan i jednostavan
Ne podrzava *.VOB format za ulazni file
Format Factory
Izripaj taj dvd s npr. dvd decrypterom ili kojim ti riperom paše (dvd fab, itd). Ako radiš s dvd decrypterom, tada stavi mode 'ifo' i pod stream označi koji audio želiš demuxati, i to je to. Ako već imaš fileove na hardu, tada s npr. vobeditom demux-aš taj audio koji želiš. Audio je najvjerojatnije *.ac3 (može biti dts ili lpcm), kojeg pretvoriš recimo besweet-om (besweetGui) ili nekim drugim programom u format koji ti paše. Problem možeš riješiti na x načina, ovaj primjer je baziran na freeware programima..
A kako izvadit zvuk iz filma tako da ga vise nema u filmu ?
Kako sam ja jucer sa youtube snimio pjesmu?
Uzmes kabel, da na obe strane ima muski cinc, i ukljucis u zvucnike i u mikrofon na komp i skines neki besplatan program za snimanje zvuka i sinimas.
lako i jednostavno. mozes isto tako sa filmom.
Za ovoga koji hoce bez zvuka, mozda da skines program za snimanje desktopa i pustis film i ugasis zvuk i snimas filmi kasnije si doibio film bez zvuka :D
Misliš na dvd-u? Demuksaš vob (rastaviš) i dobiješ *.m2v, tj. elementarni video i zvuk posebno.
Uzmes kabel, da na obe strane ima muski cinc, i ukljucis u zvucnike i u mikrofon na komp i skines neki besplatan program za snimanje zvuka i sinimas.
To je bezveze rješenje, jer imaš 'da' pa 'ad' konverziju što je gubljenje kvalitete, da ne spominjem da ti mogu uletavati pozadinski zvukovi, npr, s ceste se ori 'krumpira'..
Hvala vam svima na odgovorima i prijedlozima, problem rjesen. :)
Za ovoga koji hoce bez zvuka, mozda da skines program za snimanje desktopa i pustis film i ugasis zvuk i snimas filmi kasnije si doibio film bez zvuka :D
jel to nije malo prekomplicirano. plus pozadinski zvukovi itd... super jednostavan program: Free Youtube to MP3 Converter
a gdje si nabavio ono boldano? de uslikaj pa uploadaj da vidim...
jel to nije malo prekomplicirano. plus pozadinski zvukovi itd... super jednostavan program: Free Youtube to MP3 Converter
a gdje si nabavio ono boldano? de uslikaj pa uploadaj da vidim...
Sta boldano?
i kakvi pozadinski zvukovi? nema pozadinskih zvukova, jer ne ide na mikrofon, nego kablom iz izlaza na zvucnicima na ulaz u kom, ne mogu biti nikakvi zvukovi, kvaliteta je ona koja je na youtube. ovo mi je trebalo za jednu pjesmu koju nisam mogao naci na netu, pa sam je tako snimio, kvaliteta normala.
sry zaboravio sam boldati. mislio sam na kabel koji na obje strane ima muški činč, gdje si to nabavio?
sry zaboravio sam boldati. mislio sam na kabel koji na obje strane ima muški činč, gdje si to nabavio?
evo uslikao sam, na prvoj slici je cijeli kabel, ovaj sam sastavio od dva, jer mi treba duzi kad s kompa gledam film na tv-u. bratu sam dao jedan manji koji nije spajan nego je cijelina i na oba kraja je tzv. jack.
Na drugoj slici je spoj ova dva, jer sam ih nasao slucajno u kuci i da ne kupujem novi kabel samo sam kupio spojnicu (slika 3) i imam sada jedan veliki kabel.
Odakle si? ja sam ih kupio u Orbiter G, Mostar. Imaju sto se ovih bezvezarija tice SVE, ali bas sve.
aha. znači jedan kraj ukopčaš u zvučnike ili liniju ili na bilo koji drugi izlaz, a drugi kraj u ulaz za mikrofon na matičnoj ili negdje? i onda u programu za snimanje zvuka snimaš kao da snimaš preko mikrofona?
znači trebaju mi takva 2 kabela i spojnica.
ak sam ja to sve dobro pohvato...
aha. znači jedan kraj ukopčaš u zvučnike ili liniju ili na bilo koji drugi izlaz, a drugi kraj u ulaz za mikrofon na matičnoj ili negdje? i onda u programu za snimanje zvuka snimaš kao da snimaš preko mikrofona?
znači trebaju mi takva 2 kabela i spojnica.
ak sam ja to sve dobro pohvato...
Da. I radi odlicno.
Ma imas jedan kabel. Slika u prilogu, samo puno duzi, mislim da ima i od 10 m. Tako da ti ne trebaju dva + spoj. Jednostavnije.
i kakvi pozadinski zvukovi? nema pozadinskih zvukova, jer ne ide na mikrofon, nego kablom iz izlaza na zvucnicima na ulaz u kom, ne mogu biti nikakvi zvukovi, kvaliteta je ona koja je na youtube. ovo mi je trebalo za jednu pjesmu koju nisam mogao naci na netu, pa sam je tako snimio, kvaliteta normala.
Misliš audio izlaz spojio na mikrofonski ulaz? Zar nisi dobio izobličenja do bola (impedancija i sl..)?
inovativno, ali totalno nepotrebno uz svemoguća softverska rješenja.
Ako koristiš Firefox: u FlashGot meniju klikneš "FlashGot Media" i skine ti youtube media file (video) na disk.
Upališ neki od besplatnih alata i snimiš audio fajlu.
inovativno, ali totalno nepotrebno uz svemoguća softverska rješenja.
Ako koristiš Firefox: u FlashGot meniju klikneš "FlashGot Media" i skine ti youtube media file (video) na disk.
Upališ neki od besplatnih alata i snimiš audio fajlu.
Koristim Firefox i kad hocu film s youtube pogledam ga i idem u kes memoriju i pokupim ga tamo, dodam mu extenziju .flv i gledam. A ovako mi je lakse i brze, upalim i snimim i to je to.
Misliš audio izlaz spojio na mikrofonski ulaz? Zar nisi dobio izobličenja do bola (impedancija i sl..)?
Do sada nisma imao tih problema, prvi put sam se bojao toga, ali do sada nista, sve normala. Evo snimit cu nabrzinu i dat da poslusate.
Pjesma na Youtube:
Pjesma na Rapidshare, snimljena ovom metodom: ACDC - Highway To Hell
Edit: ups, oprostite na duplom postu, sta brzina radi :D
Prosto nevjerojatno, mislio sam da zezaš. Jesi malo popušio dinamiku i kvalitetu, ali ništa drastično, sasvim je slušljivo..
Za takvo snimanje koristi Line-In prikljucak (obicno plave boje) koji sluzi za vec pojacan signal, sto je slucaj kod tebe jer signal dobivas
s pojacala ugradenog u zvucnike.
Mikrofon ulaz ti je kao sto ime kaze samo za mikrofon, sluzi za snimanje NE-pojacanog signala, on je samo mono (koliko ja znam) koij se u nekim slucajevima
djeli u dva signala, ima puno vecu impedanciju (znaci vecu osjetljivost) a uz to 'desni kanal' koristi za 'fantomsko' napajanje (+5V) mikrofona zbog kojeg
cesto dolazi do šuma pri koristenju s ne-mikrofonima.
Na grafickom prikazu signala u bed-ovom postu se fino vidi distorzija i dodatno pojacanje signala koje nastaju jer snimas vec pojacan (presnazan) signal preko mic-ulaza.
S time da se cini da je signal ipak stereo, sto mi i nije bas jasno.
Ali bez obzira na koristeni ulaz i dalje gubis kvalitetu na 'DA' pa 'AD' pretvorbi.
Za takvo snimanje koristi Line-In prikljucak (obicno plave boje) koji sluzi za vec pojacan signal, sto je slucaj kod tebe jer signal dobivas
Mikrofon ulaz ti je kao sto ime kaze samo za mikrofon, sluzi za snimanje NE-pojacanog signala, on je samo mono (koliko ja znam) koij se u nekim slucajevima
djeli u dva signala, ima puno vecu impedanciju (znaci vecu osjetljivost) a uz to 'desni kanal' koristi za 'fantomsko' napajanje (+5V) mikrofona zbog kojeg
cesto dolazi do šuma pri koristenju s ne-mikrofonima.
Na grafickom prikazu signala u bed-ovom postu se fino vidi distorzija i dodatno pojacanje signala koje nastaju jer snimas vec pojacan (presnazan) signal preko mic-ulaza.
S time da se cini da je signal ipak stereo, sto mi i nije bas jasno.
Ali bez obzira na koristeni ulaz i dalje gubis kvalitetu na 'DA' pa 'AD' pretvorbi.
Vidis nisam se toga sjetio, ali gubitak kvalitete zvuka je neznatan, jer je ipak to snimano s youtube-a i nije na samom videu neka poseba kvaliteta.
A mozes odmah iz kompa s izlaza na ulaz, ne mora ici na zvucnike, pa onda nemas pojacala. Znaci imas direktno zvuk sa izlaza na ulaz.
Ma i ja sam ovo "sklepo" silom prilika, ali eto ispalo je dobro i meni sluzi. Bolje mi ne treba, ipak samo u autu slusam, nije da pustam negdje muziku pa da mi treba neka kvaliteta.
Vidis nisam se toga sjetio, ali gubitak kvalitete zvuka je neznatan, jer je ipak to snimano s youtube-a i nije na samom videu neka poseba kvaliteta.
A mozes odmah iz kompa s izlaza na ulaz, ne mora ici na zvucnike, pa onda nemas pojacala. Znaci imas direktno zvuk sa izlaza na ulaz.
Ma i ja sam ovo "sklepo" silom prilika, ali eto ispalo je dobro i meni sluzi. Bolje mi ne treba, ipak samo u autu slusam, nije da pustam negdje muziku pa da mi treba neka kvaliteta.
A cujes, koristenjem line-in ulaza dobijes osjetno na kvaliteti bez nekog dodatnog truda. Sto se tice direktnog spajanja moram te razocarati,
jer signal prolazi kroz predpojacalo zvucne kartice, sjeti se da mora dati dovoljno jak signal da se moze koristiti s
slusalicama bez dodatnog pojacavanja! Sto je signal koji je daleko jaci nego za sto je mic-in predviđen, a uz to mic-in ima svoje pretpojacalo,
tako da pojacava vec ionako prejak (vec izoblicen) signal....
Ispravak:
Htio bih jos ispraviti netocan navod, signal sa zvucnika se NE dobiva s pojacala zvucnika nego se ovdje radi pass-trough s zvucne kartice, tako
da ti je isto ko da si direktno spojio u zvucnu. Neznam di mi je bila glava kad sam to napisao...
A cujes, koristenjem line-in ulaza dobijes osjetno na kvaliteti bez nekog dodatnog truda. Sto se tice direktnog spajanja moram te razocarati,
jer signal prolazi kroz predpojacalo zvucne kartice, sjeti se da mora dati dovoljno jak signal da se moze koristiti s
slusalicama bez dodatnog pojacavanja! Sto je signal koji je daleko jaci nego za sto je mic-in predviđen, a uz to mic-in ima svoje pretpojacalo,
tako da pojacava vec ionako prejak (vec izoblicen) signal....
Ispravak:
Htio bih jos ispraviti netocan navod, signal sa zvucnika se NE dobiva s pojacala zvucnika nego se ovdje radi pass-trough s zvucne kartice, tako
da ti je isto ko da si direktno spojio u zvucnu. Neznam di mi je bila glava kad sam to napisao...
Gle, imas gore snimku na youtube i istu takvu na rapidshare, skines, vidis (mislim cujes) i reknes mi ima li izoblicenja.
Stvarno nisam dobar na tom podrucju, i ne kuzim se puno u line in/out. Prvi put sam mislio da ce biti nekog izoblicenja, ali na kraju kad sam snimio ispalo je ok.
Za ispravak, zar zvucnici ne pojacavaju signel? Vidis ja sam mislio da jesu.
baš danas sam u intersparu u sl. brodu kupio taj kabel. dugačak je 1.5 m, a cijena 15 kn. sutra ću se malo "igrat" s time pa da vidim kako to radi... hvala puno