imam kucno kino koje podrzava samo avi formate i 720x480 najvecu rezoluciju pa bih htio preporuku programa koji ce konvertirat mkv u avi i preporuku nekog programa koji ce mi smanjit rezoluciju videa na koju ja hocu.. imam par 1080 videa koji bihg htio gledat na kucnom kino.. jel ce se to moc bez nekog veceg gubitka rezolucije?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
convertera imas koliko ti srce pozeli
xilisoft, handbrake, avc, tvc,...
svi ti ce prebacit mkv u avi te rezolucije
gubitak rezolucije se podrazumijeva,
jedino stavi bitrate malo veci da ne izgubis previse
imam kucno kino koje podrzava samo avi formate i 720x480 najvecu rezoluciju pa bih htio preporuku programa koji ce konvertirat mkv u avi i preporuku nekog programa koji ce mi smanjit rezoluciju videa na koju ja hocu.. imam par 1080 videa koji bihg htio gledat na kucnom kino.. jel ce se to moc bez nekog veceg gubitka rezolucije?
- avi nije format nego container, kao i mkv, unutar njega je bilo što, razni codeci-rezolucije-sadržaji.
- o playeru ovisi što on može npr DVD-mpeg2 ili divx dok su rezolucije ovisne o TV standardima (danas je sve digitalija pa više nije problem kao NTSC-PAL), kao i razni filteri koji mogu optimizirati ili pokvariti prokaz slike na ekranu, dal je neka rezolucioja bolja? . .. ovisi o sto sitnica, probaj.
- svaki konverter može, npr Freemaker, klik-next... probaš i vidiš. Ako želiš kemijati imaš MediaCoder, poželjno je imati i dobar PC (+VGA).
evo uspio sam namjestit.. svi ovi program konveriraju u avi al iako stavim rezoluciju drugu ona se promijni u postavkama i pise 720x480 ali slika i velicina ostane ista... jedino TVC napravi i jedno i drrugo
nisam nikad to koristio, al probaj na auto, eventualno ac3
nisam nikad to koristio, al probaj na auto, eventualno ac3
ništa.. ostane 2 channela
- avi nije format nego container, kao i mkv, unutar njega je bilo što, razni codeci-rezolucije-sadržaji.
- o playeru ovisi što on može npr DVD-mpeg2 ili divx dok su rezolucije ovisne o TV standardima (danas je sve digitalija pa više nije problem kao NTSC-PAL), kao i razni filteri koji mogu optimizirati ili pokvariti prokaz slike na ekranu, dal je neka rezolucioja bolja? . .. ovisi o sto sitnica, probaj.
- svaki konverter može, npr Freemaker, klik-next... probaš i vidiš. Ako želiš kemijati imaš MediaCoder, poželjno je imati i dobar PC (+VGA).
jel se moze kako vidjeti sta je unutar tog avi? jer neke filmove spržim koji su avi ali nisu podrzani, pa da znam ubuduce koje da ne skidam i przim
svaki video soft nudi (manje-više) info, za codec, rezoliciju, broj kanala itd.. npr otvori neki video s WMP i vidi info, s win.explorerom vidi info, s MPC(HD) vidi info.. 'ozbiljniji' nude više informacija.
-btw, prije downloada provjeri info. Ako je u pogrešnom (nepodržanom) formatu, tad imaš konverter ili novi download, ovisi što ti je brže-praktičnije.
-edit: vjerojatno, stariji playeri podržavaju npr mpeg2 (DVD) i divx (i xvid), dok noviji za HD podržavaju i AVC-mpeg4 (h.264).. to su codeci-kompresori. Jednako tako za audio.